Şimdi Ara

SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
228
Cevap
3
Favori
35.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARBE kullanıcısına yanıt
    kymco kullanmadım ama symin konforu konusunda bir şikayetim yok amortisörleri falan oldukça rahat bir kullanımı var, tekerleklerin 16" olması bu açıdan bir avantaj. Küçük çukurları hissettirmeden geçiyor. arka lastiğin orjinali 110 olmasına rağmen lastikçinin tavsiyesi üzerine 120 lik taktılar o da bayağı bir güven veriyor.
    Rüzgar için montum sağlam fakat eldivenler yeterli gelmiyor parmak uçları çok üşüyor, motor için pantolon da almadım. Dizlik örtüsü ve elciklere takılan rüzgarlıklar var ama henüz almadım, çok pratik ve şık ürünler değiller, kurye gibi dolaşmak da istemiyorum. motor üstünde kendimi rahat hissetmeliyim. görev için değil keyif için aldık nasıl olsa. Elciklerin önüne açık rüzgarlık takabilirim belki bir miktar işe yarar.

    Agility city nasıldı bilmiyorum ama bu 16" büyük tekerli scooterların oturuş pozisyonu çok dik olmak zorunda sanki. biraz ayak uzatıp kambur duramıyorsunuz. Tek sıkıntım bu şu anda.




  • Agility City de 16" jantli. Bende boy biraz uzun olduğu için küçük motorlara bakasım dahi gelmiyor.
    Görünüş olarak da Agility City yandan ve arkadan çok klas duruyordu ancak ön tarafını bir türlü beğenemedim.

    Agility City ortalama 100/3.5 lt tüketiyor, çok az ml oynar kullanıma göre. Genel olarak çok yakıyor denebilir.
    Symlerde çok rağbet gören motorlar, rahatı iyiyse, yakıtı azsa, ara hizlanmalari falan iyiyse, parça kalitesi belli zaten, sorun da çıkarmıyorsa Agility City'e tercih edilir gibime geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agility city arifesinde bu konuyu gördüm..Ama kullanmadığınız halde yorum yapmanız kafamı karıştırdı..insanların cogu da bu sertlikden memnunn yol tutuşu babında ama taş gibi de degil diyorlar..hem amortisorleri ayarlama sansınız da var..boyları aynımı agility city ile acaba?benzin depoları vs?goruntu olarak city benimde hosuma gidiyor..u motorda sym ile hemen hemen aynı gibi..Ama fiyat olarak biraz daha pahalı city den..halen araştırıyorum bakalım hd 200sym veya kymco city alıcam..
  • Son olarak yakıt tüketimi 2.8lt/100km olarak ölçtüm. 3.0lt üzerinde bekliyordum bence iyi bir değer. bir de start-stop olsaydı tadından yenmezdi.
    Hocam sym hd200 alabiliyorsan al bence, kymco ya göre havada karada iyidir. Üstelik kymco'da servis ve yedek parça sıkıntısı yaşayanlar fazla.
  • Selam arkadaşlar,

    SYM Symphony SR 125 motoro Temmuz 2013 tarihinden itibaren "Artvin" gibi çok zor yol şartlarında kullanıyorum. Trabzon - Artvin 230 Km 1 depo ile ulaştım. 6 litre benzin için çok iyi bence. motorun 16" lastikleri yol tutuş ve denge konusunda çok iyi, özellikle Artvin'in virajlı yollarında çok keyifli bir sürüş veriyor. süspansiyonu biraz sert olsada bu çok sorun yaratmıyor. en azından küçük lastikli sccoterlardaki "yaylanma" ile karşılaşmıyorsunuz. istanbulda honda beet 90 kullanmıştım. küçük lastikli scooterlardaki güvensizlik hissine bu motorda asla kapılmazsınız. SYM markasının Honda dan eksik kalır bir yönü yok bence. şu an ki hedefim SYM GTS 250i onuda bu yaz geçmeyi düşünüyorum...

    bu motoru aldığımda HD200i henüz çıkmamıştı. 165cc bir motora sahip o olsaydı kesin onu alırdım ama :)
    yeni başlayanlara hatta normal kullanıcılara da öneririm.




  • Herkese merhaba, hali hazırda Mondial 125'lik scooter kullanıcısıyım. Bugün SYM Symphony Sr 125'i yakından gördüm, malzeme kalitesi yüksek. Fiyatı da iyi gibi geldi bana. Honda PCX düşünüyordum ama arası kapalı ve fiyatı da yüksek olduğu için elemek zorundayım. Zira benim alacağım motor şehiriçinde kullanılacak, pazar torbası taşınacak, arada bir sahilde turlanacak. Kullanıcı arkadaşlar bu motorda yaşadıkları zorlukları açık yüreklilikle anlatabilirlerse sevinirim.

    Mesela benim endişelerimden biri artçı için. Ben artçının ayağını koyduğu yere basarak (ata biner gibi) binmesini rica ediyorum. Böylece kolayca motora binebiliyor. Ancak bu motorda hareketli bir çıkıntı var ve "binerken şu demire bas" dersem artçıya metal aparat kolayca kırılabilir.

    Diğer endişem, 125 cc 6.5kw bir motor 116 kg ağırlığında ise yokuşta beni çeker mi? Ben 94 kiloyum ve genelde 70-80kg arası artçı alıyorum (nadiren artçı ile biniyorum).

    Ne dersiniz?

    Not: Ben bir motor aldım mı en az 5 yıl biniyorum. Zırt pırt motor değiştirmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: markdarcy

    Herkese merhaba, hali hazırda Mondial 125'lik scooter kullanıcısıyım. Bugün SYM Symphony Sr 125'i yakından gördüm, malzeme kalitesi yüksek. Fiyatı da iyi gibi geldi bana. Honda PCX düşünüyordum ama arası kapalı ve fiyatı da yüksek olduğu için elemek zorundayım. Zira benim alacağım motor şehiriçinde kullanılacak, pazar torbası taşınacak, arada bir sahilde turlanacak. Kullanıcı arkadaşlar bu motorda yaşadıkları zorlukları açık yüreklilikle anlatabilirlerse sevinirim.

    Mesela benim endişelerimden biri artçı için. Ben artçının ayağını koyduğu yere basarak (ata biner gibi) binmesini rica ediyorum. Böylece kolayca motora binebiliyor. Ancak bu motorda hareketli bir çıkıntı var ve "binerken şu demire bas" dersem artçıya metal aparat kolayca kırılabilir.

    Diğer endişem, 125 cc 6.5kw bir motor 116 kg ağırlığında ise yokuşta beni çeker mi? Ben 94 kiloyum ve genelde 70-80kg arası artçı alıyorum (nadiren artçı ile biniyorum).

    Ne dersiniz?

    Not: Ben bir motor aldım mı en az 5 yıl biniyorum. Zırt pırt motor değiştirmiyorum.

    Merhaba,

    uzun süre araştırdıktan sonra aldığım symphony 125'ten çok memnunum. benden sonra honda PCX 125 alan bir arkadaşımda oldu ama kendi yorumu ile 2000 tl farkı boşuna verdiğini söylüyor. büyük tekerlekli olmasından dolayı şu anda kullandığın mondiale göre çok daha dengeli bir sürüş yapabilirsin. artçının ayağını koyduğu yerler düşündüğün gibi kolay kırılacak gibi değil. kappa bagaj kullanmama rağmen artçı ayak koyma yerine basarak (ata biner gibi) kolayca oturabiliyor. ben 82 kiloyum, ve Artvin gibi çok dik yollarda kullanıyorum, motorun çıkışı gerçekten çok iyi, asfalt olması durumunda çıkamayacağı bir rampaya henüz rastlamadım. düz yolda ilk hızlanması biraz yavaş kalsa da 30-80(90) hızlanması inanılmaz seri. boyun 180'in üzerindeyse dizlerinde biraz sorun yaşayabilirsin. ben 174 olduğum için sorun yaşamıyorum. artçı oturduğunda ağırlıktan dolayı ön taraf sağa sola kaçabiliyor :) ama o zaten tüm scooterlarda yaşanan sorun. nadiren artçı alıyorsan hiç düşünme.
    şehir içi kullanımı için 10 üzerinden 10 verilebilecek bir motor. yakıtı da çok iyi. uzun yolda da sorun çıkartmıyor. 1 depo (6 lt) benzinle 60-90 km hız arasında hiç durmadan 200 kmnin üzerinde yol gidebilirsin. 750-1000 kmyi geçtiğinde motor tam olarak performans vermeye başlıyor. rodaj önemli bu konuda.

    bakımlarına dikkat ettikten sonra bu motora 10 yılda binersin :)




  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim pckolog08, güzel cevapların için çok teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı oldu. Ben 1.75 boyundayım, motorun üzerine de sehpada iken oturdum, sehpadan indirince ayakların basabiliyor gibi aldıladım, koltuğu da çok şık ve rahattı bence, dizlerim konusunda da bir sorun görmedim. Seni yakalamışken bir kaç sorum daha olacak müsadenle.

    1. Kaç yıldır biniyorsun ve kaç km yol yaptın? Kronik bir problem çıkardı mı?
    2. Benim halihazırdaki motorumun çekişi mükemmel. Bol yokuşlu bir yerde oturmama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım bu konuda. Yeni alacağım motorun şu anki motorumu aratmasını istemem doğrusu. Buna göre;

    (Ruhsata göre) 6.7kw güçte, 96 kiloluk motorumun 10 inçlik iki tekeri kolayca çevirdiği düşünülürse; (teknik verilere göre) 6.5kw güçte, 116 kiloluk Symphony 16 inçlik tekerlekleri çevirebilir mi hala şüpheliyim. Zira Kymco Agility City 125 denemiştim, benim motordan sonra yokuşta bayılışını görmek, zaten rahat olmayan sürüş pozisyonu ve sert süspansiyonu nedeniyle o motoru elememe sebep olmuştu (Sanırım benim gibi düşünenler için 200'lüğünü de getirmeye başladılar/ 125cc 16inç zor çeviriyordu velhasıl). İşte bu kadar önemli olunca bu konu, eğer Agility C,ty 125 kullandıysan kıyaslama yapman mümkün müdür motor çekiş gücü anlamında?

    Şimdiden çok ama çok teşekkürler cevapların için. Bu arada almayı düşündüğüm motor kırmızı renk. Umarım uygun bir çanta buluruz da sırıtmaz




  • Mondialin 125 lik hangi modelini kullanıyorsunuz. Ben de Symphony aldım endişelenmeyin her turlu mondialden iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125kv kullanıyorum, gerçekten 10 numara bir motor ve satacağım için üzülüyorum (satmasam mı ki?) 2010'da ilk motorum olarak almıştım. Sürmeyi bunda pekiştirdim, sonra da iyi ki bunu almışım dedim. Şu an 3500km'de (4 yılda bu kadar yapabildim) garajda baktığım ve yağmurda sürmediğim için motorcum emsallerinin en iyisi olduğunu söylüyor. Şimdi 2.kademe moturumu alacağım. Çin, Tayvan, Japon diye gideriz artık. Aslında cc büyütmek makbul bu motor işinde ama, dediğim gibi kullanım amaçlarımı yazdım yukarıda, o nedenle 125 cc de işimi görür, 150 de, 200 de 250 de hepsi aynı benim için şu an. İleride bir Harley merakı başlarsa o zaman bir daha düşünürüz elbet :)
  • markdarcy M kullanıcısına yanıt
    Hocam motorunuzu araştırdığım kadarıyla motor gücü 5kw, ruhsata yanlış yazılmış olabilir. Sym ise 6.5kw. Dolayısıyla güç konusunda bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Öte yandan değiştirmek için fazlaca bir nedeniniz yok. Genelde mondial kullanıcılarının çok şikayeti olur. Sizinki temiz ve sorunsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki de ruhsatta yanlış olabilir dediğiniz gibi, bilemiyorum. Değiştirmek istememin nedeni, biraz çocuk (ergen) motoru gibi durması altımda. Symphony 125 sr ise biraz daha kalıplı ve 2.aşama motor olarak uygun gibi geldi. Bir de benim motorla 4 sene geçirdik, kurlar daha da bindirmeden bir değişiklik iyi olacak düşüncesindeyim. Ondan yani.
  • bana da sym aldırcaksnız sonunda
    aklımdaki tek şüphe servisinin güvenilirliği, honda kurumsal ama bunlar taşeron gibi yürütüyor, yada ben adam gibi bir bayisini göremedim, benim için önemli olan yedek parça ve bakım masrafları, 2. el zaten iyi sayılır
  • MESUT52_34 kullanıcısına yanıt
    İstanbul da servisleri iyi bakım masrafı da pek yok, ilk yağ değişimine 30TL verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: markdarcy

    Sevgili kardeşim pckolog08, güzel cevapların için çok teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı oldu. Ben 1.75 boyundayım, motorun üzerine de sehpada iken oturdum, sehpadan indirince ayakların basabiliyor gibi aldıladım, koltuğu da çok şık ve rahattı bence, dizlerim konusunda da bir sorun görmedim. Seni yakalamışken bir kaç sorum daha olacak müsadenle.

    1. Kaç yıldır biniyorsun ve kaç km yol yaptın? Kronik bir problem çıkardı mı?
    2. Benim halihazırdaki motorumun çekişi mükemmel. Bol yokuşlu bir yerde oturmama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım bu konuda. Yeni alacağım motorun şu anki motorumu aratmasını istemem doğrusu. Buna göre;

    (Ruhsata göre) 6.7kw güçte, 96 kiloluk motorumun 10 inçlik iki tekeri kolayca çevirdiği düşünülürse; (teknik verilere göre) 6.5kw güçte, 116 kiloluk Symphony 16 inçlik tekerlekleri çevirebilir mi hala şüpheliyim. Zira Kymco Agility City 125 denemiştim, benim motordan sonra yokuşta bayılışını görmek, zaten rahat olmayan sürüş pozisyonu ve sert süspansiyonu nedeniyle o motoru elememe sebep olmuştu (Sanırım benim gibi düşünenler için 200'lüğünü de getirmeye başladılar/ 125cc 16inç zor çeviriyordu velhasıl). İşte bu kadar önemli olunca bu konu, eğer Agility C,ty 125 kullandıysan kıyaslama yapman mümkün müdür motor çekiş gücü anlamında?

    Şimdiden çok ama çok teşekkürler cevapların için. Bu arada almayı düşündüğüm motor kırmızı renk. Umarım uygun bir çanta buluruz da sırıtmaz

    Selam Kardeşim,

    motora geçtiğimiz temmuzdan beri binmekteyim. şu an 3000 kmyi yeni geçti. kronik bir sorun yaşamadım. aslında hiç sorun yaşamadım :) yalnız rolanti devri biraz düşük geliyor onu ayarlatmak lazım.
    motorun çekiş gücünden ben çok memnunum. hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum. ama benim oturduğum şehirden (artvin) daha dik yokuşlu bir şehir yoktur diye biliyorum :) benim ruhsatta 120 kg olarak yazıyor motor. benimle birlikte 200 kg ve çok dik yokuşlarda dur kalk yapmama rağmen hiç sorun yaşamadım. ama HD 200i motoru ben alırken yoktu. olsaydı onu düşünürdüm. daha güçlü olsa da biraz daha ağır bir motor.
    SYM Symphony SR 125, Kymco agility city 125'e göre biraz daha iyi. ben almadan önce ikisini de denedim. ilk kalkış hızlanması biraz ağır, ama kymco daha ağır hızlanıyor. sonuçta scooter kullandığımızın farkındayız :)

    bu yaz SYM GTS 250i'ye geçmeyi düşünüyorum. tek sorun şu an kullandığım 16" lastiklerde 13-14" janta nasıl alışacağım :)

    ben sitelerde kırmızı çantaya hiç rastlamadım açıkçası :)




  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim, koltuğu rahat değil mi sonuç olarak? Bayi ile anlaştım 2011 model elde kalmışı için. Yağlar ballar bineriz artık :)
  • markdarcy M kullanıcısına yanıt
    rahat rahat, memnun kalacaksın.

    Hayırlı olsun :)
  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, izlenimlerimi paylaşacağım, benden sonrakilere yardımcı olmak adına.

    Neden 2013 değil de 2011'i seçtin dersen, fiyatı 600-TL daha uygun, 500 bakımında filan yağını tuzunu zaten değiştirecekler, bayi baştan aküyü değiştiriyor sağolsun, bayat lastikleri ve hidroliği filan ben artık bir kaç bin sonra değiştiririm, zaten az yol yapıyorum, motor yaza kadar yatacak diye düşündüm, aradaki 600-TL farkı da çanta-kask-ceket için harcamayı planlıyorum :)

    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir 4-5 sene de buna binmek ümidiyle
  • markdarcy M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun bence lastikleri kullanmadan değiştir. Çok farkediyor, rodaj yapıcam derken riske girmeye değmez. Ben 50km de iken michelin city grip aldım şimdi içim rahat yol tutuşu falan acayip farkediyor. Arkaya 120lik taktırın mümkünse. Yaza kadar güzel havalarda kullanırsınız. 2011 in kasa farklı mı acaba? bunlar 2012 de çıktı diye biliyorum ama. foto bekliyoruz.
  • Yok kasa aynı, motor 2011'de çıkmış bir motor benim bildiğim. Sonradan gelenlere bir ilave/düzeltme/güncelleme oldu mu bilmiyorum (Fren hortumlarını altınla kaplamak, bilmem ne civatalarını sağlamlaştırmak vs. gibi) İngiltere'de daha çok biliniyor ve daha yaygın bir motor gördüğüm kadarıyla. İngiltere fiyatı 1.950GBP civarında.

    Yarın plaka takılacak ve teslim alacağım. Çanta alıyorum ilave olarak, bir de Nolan'ın yan ürünü Grex diye bir kask var ama başka marka tavsiyeniz varsa duymak isterim zira ben mat siyah isterken, bayide sadece parlak beyaz var (indirim yapınca, geçen yazdan pek bir şey kalmamış gibi bir hal var) :(

    Bayideki arkadaş her konuda çok yardımcı oldu sağolsun (Aykut Bey/ Kuşadası Motorport). Kendisine çok teşekkürler.

     SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.