Şimdi Ara

SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
35.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    1 hafta önce 2. el bir Füme renginde Symphony alarak aranıza katıldım, aldığım ilk gün 40 km yaptım, sonrası malum soğuklar diyerekten garaja koydum motoru.

    Motor 2900 TL + 100 TL de noter masrafı verdim, 16 bin'de 2012 haziran tescil, eski sahibine teşekkür etmek lazım ben aradım taradım darbe çizik kırık birşey bulamadım.

    Gördüğüm sadece fren hidroliği eksik (sağ taraf) motor yağı bile yeni ama muhtemelen sezon başlayınca değiştiririm.

    Lastikler (markasına bakmadım) iyi görünüyor, 16,000 km yapmış lastik görünümü yoktu ama belki michelin city grip ile değiştirebilirim yazın,

    @forumnik siz lastikleri kaça değiştirdiniz bir de neden arka 120lik aldınız? (120 kalınlık mıydı)

    Not: Motor kasılmadan 110'a çıkıyor, daha yeni aldığımdan lastiği ötesi berisini bilmediğimden daha fazla basmadım ama çıkabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kambochian -- 28 Ocak 2014; 10:07:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: markdarcy

    Yok kasa aynı, motor 2011'de çıkmış bir motor benim bildiğim. Sonradan gelenlere bir ilave/düzeltme/güncelleme oldu mu bilmiyorum (Fren hortumlarını altınla kaplamak, bilmem ne civatalarını sağlamlaştırmak vs. gibi) İngiltere'de daha çok biliniyor ve daha yaygın bir motor gördüğüm kadarıyla. İngiltere fiyatı 1.950GBP civarında.

    Yarın plaka takılacak ve teslim alacağım. Çanta alıyorum ilave olarak, bir de Nolan'ın yan ürünü Grex diye bir kask var ama başka marka tavsiyeniz varsa duymak isterim zira ben mat siyah isterken, bayide sadece parlak beyaz var (indirim yapınca, geçen yazdan pek bir şey kalmamış gibi bir hal var) :(

    Bayideki arkadaş her konuda çok yardımcı oldu sağolsun (Aykut Bey/ Kuşadası Motorport). Kendisine çok teşekkürler.

     SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi

    hayırlı olsun,
    ne kadara aldınız? başka eski model var mıydı? bir arkadaşıma da almak istiyoruz ama ikinci ellerde uygun fiyat yok şu an, sıfıra yöneleceğiz.




  • Ben 4.000-TL + plaka olarak anlaştım. Biraz peşin biraz taksit (Bonus 18 taksit). Ancak burada 1 aylık özel bir pazarlık geçmişimiz olduğunu belirtmeliyim. Bu fiyata başka bulamayabilirsiniz. Sıfır motor sonuç olarak. 110 görüyorsa benim mevcut motora göre gayet iyi demek ki. Mondial'im 90'dan yukarı tık demiyor (ancak çekişi ve kalkışı mükemmel daha önce de dediğim gibi).

    Bu arada füme rengi en güzel renk kanaatimce. Benim kırmızı da dikkat çekici olduğu için güzel ve tonu gerçekten hoş.

    Bakalım neler olacak göreceğiz. Standart lastikler bisikletimden iyi bildiğim CST marka. İş görür ama bir Michelin olamaz. Zamanla ben de Michelin'e geçerim muhtemelen.

    Kazasız, belasız, sorunsuz sürüşler dilerim hepimize.




  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, muhtemelen lastikleriniz değişmiştir. Fabrika çıkışı CST lastiklerin o kadar km dayanacağını sanmıyorum. Genelde fabrika çıkışı konan lastiklerin güvensizliği ve ıslak zeminlerde kayma yapması konusunda tecrübeler var. Honda yamaha dahil tüm motorlarda ucuz çin malı lastikleri alır almaz değiştirmenizi tavsiye ediyorlar. scooterlarda arka lastiğin daha kalın olması gerektiğini michelin bayi söyledi. Sonra baktım genelde hep arka lastik önden kalın. Fiyat açısından da bir fark oluşmadı bu nedenle tercih ettim. 2si sökme takma balans dahil 350TL ya maloldu. michelin tavsiye ederim. Ayrıca sym servisi de lastikleri değiştirmemi tavsiye etmişti . Benimki de beyaz renk, adını da martı koydum.

     SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 28 Ocak 2014; 12:18:00 >




  • Teşekkürler,
    Benim makina da bu, lastikler hakkında hiç fikrim yok açıkçası, sadece motordan anladığını söyleyen bir arkadaşın lastikler iyi durumda demesi var elimde kendi yorumum haricinde. Yine de akşam bi markasına bakayım, CST ise sahibinin CST çıkartıp yine aynı marka taktıracağını zannetmiyorum ama lastiğin 16bin km yapacağını da düşünmüyorum sizin gibi.

    @markdarcy, walla 110 görüyor, 8.8 bg nasıl yapıyor bilemiyorum ama gördü yani :)

    Bu alette frenler kombine değildir sanırım bilgisi olan var mı?
    Ayrıca benim aynalar neden değişik? :)

    @markdarcy
    @forumnik
     SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kambochian -- 28 Ocak 2014; 13:05:25 >




  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Soruyu tam okumamışım. 2013 model var ellerinde 600-650 fark isteniyordu be pazarlık ederken (Eğer fiyatlar değişmediyse, çünkü liste fiyatı gene değişmiş galiba). Bu arada Box marka vizörlü yarım kask alıyorum ne dersiniz? İngiliz markası ve güzel bir şeye benziyor, fiyatı da iyi 150-TL.
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Sizin aynalar değişik bu arada? :)
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    aynalar değişmiş, elcekler de farklı bir de ön fren kolu yamuk. rengi güzelmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Hayırlı olsun bence lastikleri kullanmadan değiştir. Çok farkediyor, rodaj yapıcam derken riske girmeye değmez. Ben 50km de iken michelin city grip aldım şimdi içim rahat yol tutuşu falan acayip farkediyor. Arkaya 120lik taktırın mümkünse. Yaza kadar güzel havalarda kullanırsınız. 2011 in kasa farklı mı acaba? bunlar 2012 de çıktı diye biliyorum ama. foto bekliyoruz.

    Selamlar,

    lastiklerle ilgili yazdıklarınız kafama takıldı da. fabrika çıkış lastikleri ile kullanıyorum hala. aldığım bayii bu lastikleri de çok övmüştü. diğer lastikler gibi sert hamur yapısı yok vs... yumuşak hamurlu yolu çok iyi tutuyor falan demişti. ne marka olduklarına bakacağım. yine SYM kullanan bir arkadaşım fabrika çıkış lastikleri ile 7000-8000 km yol yaptı. şu an kaç kmye ulaşmıştır bilmiyorum :)
    bir süredir motoru kullanmıyorum, havalar güzelleşince başlayacağım tekrar. ama lastik konusu kafamı karıştırdı. zaten tam asfalt lastikleri olması nedeni ile değiştirip biraz daha taşlı asfalta (hatta stabilize yola) uygun lastik bakacaktım. bu konuda da önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    aynalar değişmiş, elcekler de farklı bir de ön fren kolu yamuk. rengi güzelmiş.

    elcikler ile fren kolunu biliyorum, sorun da değil ama aynaları bilmiyordum, sordum değiştirmiş eski ayna kırıldığından, ama ne yalan söyleyeyim sanki daha mı güzel olmuş :)

    Rengi güzel gerçekten. Teşekkürler...

    @markdarcy
  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    Eski motorum 2007 model 2010 trafiğe çıkışlı ve 3600km'de. Çin malı. Üzerinde orijinal lastikleri var 10'luk. Bugüne kadar ıslak zeminde kayma yaptılar (refüj sulamasında kayganlaşan yolda ve su birikintisinde) ancak herhangi bir sorun çıkartmadılar (Patlama, çatlama vs. olmadı). Yani bu iş biraz da kullanımınıza bağlı. Çok agresif kullanır, yağışta gaza yüklenirseniz sorun herlastikte yaşanır bence. İki teker sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: markdarcy

    Eski motorum 2007 model 2010 trafiğe çıkışlı ve 3600km'de. Çin malı. Üzerinde orijinal lastikleri var 10'luk. Bugüne kadar ıslak zeminde kayma yaptılar (refüj sulamasında kayganlaşan yolda ve su birikintisinde) ancak herhangi bir sorun çıkartmadılar (Patlama, çatlama vs. olmadı). Yani bu iş biraz da kullanımınıza bağlı. Çok agresif kullanır, yağışta gaza yüklenirseniz sorun herlastikte yaşanır bence. İki teker sonuçta.


    selam Kardeşim,

    tabi kullanım tarzı önemli.
    bu motoru asfalt dışında kullanabileceğim lastik önerilerini bekliyorum :)
  • Arkadaşlar merhaba, yurt dışı seyahatimin ardından bugün nihayet motorun örtüsünü kaldırdım. Kediler nereden girdiyse koltuğa oturmuşlar ve bir kaç pati çiziği de yapmışlar (Neyse ki yırtmamışlar), biraz canım sıkıldı ama garajda bile tutsan bu gibi şeyler oluyor maalesef. Neyse motora atladım ve çalıştırdım. Zank diye ilk marşta alarak mükemmel bir şekilde çalıştı (10 gündür yatmasına rağmen). 20-25 km yaptım. Rodajda olduğum için 70i geçmedim, genelde 50-60 ile kullandım. Harika bir motor arkadaşlar. Büyük teker sayesinde virajlarda yana hafif hafif yatırdım, denge mükemmel (Sanki buz pateninin incecik bıçakları üzerinde süzülüyorsun). Klasik scooterdan farklı, Kymco Agility City125'ten daha güçlü (Rodajda bile). Motor sürekli gitmek istiyor, km yaptıkça açılacağı düşünülürse performansı şaşırtıcı biçimde yeterli. Motoru teslim eden servisçi arkadaş "Abi sen bir de 1000 kmden sonra gör" demişti. Şimdi anlıyorum ne demek istediğini. Heyecanla motorun açılmasını bekleyeceğim. Uçmayacak ama iyi koşucu olduğu belli. Motor sesine bayıldım. Tatlı bir zincir sesi duyuluyor ve nezleli bir zırıltı gibi (Suzuki sesi gibi diye tanımlayabilirim). Frenler (sanırım hidroliğin eski olması nedeniyle) biraz sert ve tam performanslı değil (300km ilk bakımında halledilecek, kesin). Sonuç: Amacıma uygun doğru motoru almışım, çok mutlu oldum !




  • Başlıkta güzel paylaşımlar olmuş. Ben de kymco xciting 250 kullanıcısıyım. Bu scooterı almadan önce aprillia scarabeo ile ilgilenmiş ve almayı düşünmüştüm. O da sym ile aynı tasarıma sahip. Görüyorum ki symphony için geri dönüşler bayağı olumlu. Şehir kullanımı için ideal bir scooter gibi görünüyor. Güle güle kullanın.
  • Evet arkadaşlar bugünyeni motoruma ilk kez artçı aldım. İnme binme "önce artçı binsin" tekniğiyle gayet kolay oldu. Çekiş kalkışta tek kişili kalkışa göre biraz düşükse de gayet tatminkar ve devamında motor güzel güzel çekiyor. Yokuşlarda da başarılı bir şekilde çekti (94 ve 75kg idik). Dönüşler dar biçimde yapılabiliyor (Büyük teker sayesinde). Denge gayet güzeldi. Artçının oturma pozisyonu (söylediğine göre) son derece rahat. Eski motorumda yaşadığımız kaskların birbirine çarpma sorunu bunda tamamen ortadan kalktı. Tek problem artçı ayak dayama aparatına ayak koyduğunda ayakkabısının paçamın arkasına zaman zaman değmesi oldu. Eğer buna problem denirse tabii
  • markdarcy M kullanıcısına yanıt
    Evet artçının ayak koyma yeri biraz ilerde, çocuğu taşıyorum ayakları zor eriyor. Ve açıkken yan dayamayı açmak zor oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz lastikleri ne kadara değiştirmiştiniz?
    Motorcu ısrarla iyi durumda demesine rağmen lastiklerin markası CST yani 16bin km'de değişmemiş, bunlar ne kadarda bir değişiyor bilmem ama uygunsa değiştireceğim sanırım.

    @forumnik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kambochian

    Hocam siz lastikleri ne kadara değiştirmiştiniz?
    Motorcu ısrarla iyi durumda demesine rağmen lastiklerin markası CST yani 16bin km'de değişmemiş, bunlar ne kadarda bir değişiyor bilmem ama uygunsa değiştireceğim sanırım.

    @forumnik

    benimkiler de CST idi. michelin city grip taktırdım ben, sökme takma balans dahil 350TL. Ama pahalı dersen benim CST leri saklıyorum, istersen çifti 100TL ye veririm sıfır gibidir (50km)
    Değişim zamanı kullanıma göre değişmekle birlikte ortalama 15-20bin km veya 3 yılda bir değiştirmeyi tavsiye ediyorlar. diş derinliği 1.6mm nin altına düştü ise ve yanaklarda çatlaklar varsa hemen değiştirin bence de. Motorcuya değil bir de lastikçiye gösterin isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    quote:

    Orijinalden alıntı: kambochian

    Hocam siz lastikleri ne kadara değiştirmiştiniz?
    Motorcu ısrarla iyi durumda demesine rağmen lastiklerin markası CST yani 16bin km'de değişmemiş, bunlar ne kadarda bir değişiyor bilmem ama uygunsa değiştireceğim sanırım.

    @forumnik

    benimkiler de CST idi. michelin city grip taktırdım ben, sökme takma balans dahil 350TL. Ama pahalı dersen benim CST leri saklıyorum, istersen çifti 100TL ye veririm sıfır gibidir (50km)
    Değişim zamanı kullanıma göre değişmekle birlikte ortalama 15-20bin km veya 3 yılda bir değiştirmeyi tavsiye ediyorlar. diş derinliği 1.6mm nin altına düştü ise ve yanaklarda çatlaklar varsa hemen değiştirin bence de. Motorcuya değil bir de lastikçiye gösterin isterseniz.

    Istanbuldaysa nerede yaptirdiginizi ogrenme sansim var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Michelin bayii Zenn motor hasanpaşa, kadıköy.

    http://www.buzmotor.com/contact.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.