Şimdi Ara

SYM JOYMAX 250i KULLANANLAR KULÜBÜ - ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
7
Favori
51.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba ayna konusunda yardımcı olacak var mı arka görüş sıfır herşeyi iyi ama yanalar sıfır ben olsam muayeneden bırakırım motoru trafiğe cıkarmam
  • Joymax aldığımızda yanında, yani alet çantasında neler geliyor arkadaşlar? Mesela araka amortisör ayarlamak için bir anahtar geliyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Joymax aldığımızda yanında, yani alet çantasında neler geliyor arkadaşlar? Mesela araka amortisör ayarlamak için bir anahtar geliyor mu?

    hocm selam, ben sorunun bir kısmına cevap vereyim;

    arka amortisörler elle ayarlanabiliyor, hatta internette you tüp de videolar var ararsan izleyebilirsin.
  • Selamlar,

    Motordaki Sislerin lambalarını çıkarıp çakarlı led lamba takayım diye düşündüm, yapan varmıdır?

    yada daha önce sislerin lambalarını değiştiren oldumu nasıl sökeriz?

    yardımcı olursanız sevinirim.
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Çakarlı lamba kullanırken polise denk gelirseniz iyi olmaz. Nasıl sökeriz konusunu bir servise sormanız lazım.
  • Merhabalar,

    Sislerin içindeki lambaları söküp yerine aynı beyaz renkte aşağıdaki linkteki gibi lamba takıcam, işimi görürmü diye fikir alayım dedim,

    https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Super-Bright-27-SMD-5050-LED-Auto-strobe-flash-1157-BAY15D-P21-5W-Car/32289461439.html

    bu lambalarda ilk açtığında sabit normal yanıyor, kapatıp açtığında çakarlı yanmaya başlıyor, polis durdurursa kapatıp açarım normal yanar :) ayrıca ek bir parça vs. takmıyacağım bizim motorda sağolsunlar sis lambası koymuşlar ben onlara özellik katayım diye düşündüm sadece.




  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Sis lambası olması iyi avantaj. Joymax tamiri ve elektriğine hakim iyi bir usta bulmanız lazım.
    Benim piaggioda için Çinden aldım bir set LED sis lambası ama hala taktıramadım.
    Dediğiniz şekilde açıp kapama anahtarından çakar konumu değiştirilebiliyor ama gündüz hangi konumda olduğunu anlamak zor. Polisi görünce o sizi görmeden direkt kapatmak en iyisi.
  • Ben xmax ile joymax arasında çok tereddüt ettim
    sonunda joymax aldım sebebi, çok rahat bir motor ve düşük devirlerde motor çok güzel gidiyor orjinal aynalarını söktüm, sonra standart bir ayna aldım 25 tl ye onu taktım aynaları sökme sebebim aralardan geçerken diğer arabaların aynalarına değiyordu.Şu an iyki almışım diyorum o kadar rahatki günde 200 km lik istanbul trafiğinde oram buram ağrımadan eve gelebiliyorum.Almadan önce xmaxı sürdüm çok güzel bir motor sym den daha atik ama odun gibi motor sym nin bir güzel özelliğide ortada sıcak üfleyen bir bölmesi var diz örtüsü ile orta bölüme delik açarak sıcacık gidebiliyorsunuz. Bagajı xmax tan daha büyük ve derin. zaman ilerledikçe artılarını ve eksilerini yazarım.
  • bende xmax in tipini begenmiyoum.joymax hatta evo daha guzel. Teknik olarak yamaha dan geri kalir yani var midir acaba?
  • Herseyi ayni kardesim hic gidipde fazla para verme konfor desen daha fazla xmax cok sert koltugu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar joymax 250 kullanicisiyim. Bugün yagmurda giderken motor iki kere stop etti. Hemen çalıştırmayi denedim ama çalışmadı. Biraz bekledikten sonra çalıştı . Boyle bir durumla karsilasaniniz var mı? Yolda giderken motorun stop ettiğini de ilk defa gördüm. Acaba yağmur bir yerine mi gidiyor
  • desky D kullanıcısına yanıt
    Hava filtresi kirlenmiş tıkanmış olabilir veya stop butonuna su kaçmıştır. joymax larda emniyet-stop butonu var mı bilmiyorum benim piaggio xevo'da başıma gelmişti böyle bir şey.
  • Emniyet stoptan degil herhalde ama bir yerine su kaçtığı kesin. Aranizda varyator kayisini degistiren var mı? Benimde degistirmem gerekiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar aranizda varyator kayısı degistiren var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ibrahim686 kullanıcısına yanıt
    arka olur ön olmaz.
    Ön Tekerlek 120/70-14
    Arka Tekerlek 140/60-13
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icould28

    Herkese merhabalar,

    Xmax 250 ve Joymax 250 arasında gidip geldikten sonra Joymax 250i'ye karar verdim ve joymax ailesine katıldım. İlk motorum. Sizin gibi tecrübeli insanların yorumları ve izlenimleriyle kararımdan pişman olmayacağıma eminim. A2 ehliyetim var ama trafik tecrübem hiç yok. Sürüş becerilerimi artırmak için eğitim almak istiyorum. Cahil cesaretiyle haydi bismillah yola çıkmayı düşünmüyorum. Yapmam ve yapmamam gereken şeyleri bana söyleyebilir misiniz ve
    bana önerebileceğiniz iyi aynı zamanda ekonomik bir eğitim merkezi var mı?
    birde bu trafik sigortasının durumu nedir? sigortam.net 968TL motoru aldığım yer 738 TL bu normal bir durum mudur? Sizler ne kadar veriyorsunuz? 2013 polo aracıma 640TL Trafik sigortası ödedim.

    Bende sızın gıbı xmax ıronmax 250 ve joymax arasında yım arastırma asamasındayım su an istanbulda kullanıyor ve mart sonu ekım sonu surucusuyum yanı iyi havalarda kullanırım yagmur kar zorlamam . PCX 150 var bırasderde arada kacamak yapıyorum onunla uskudar gebze arası ıse gıt gel yapacagım ıcın bıraz hıxlı olsun dıye pcx yerıne 250 lık bır motor ıstedım .

    Siz neden joymax ı sectınız x max den neyı ustundu sızın farkettıgınız ıyı kotu yonlerını soylermısınız ?

    Şimdiden tesekkur ederım .




  • yamaha xmax 250 - sym joymax 250 ve daelim s3 250 arasından birini almaya karar verdim. tamamen amatörüm (çocukken birkaç hafta ege de motosiklet kullanmıştım hepsi o kadar) ve alacak olursam tamamen ihtiyaç için kullanacağım - zevk için değil. ankara da yaşıyorum ve çevre yolundan 35 km seyahat etmem gerekiyor. batıkent - kayaş arası. tamamen düz ve geniş bir yol.

    çevre yolunda trafik akışı şehre göre hızlı. büyük araçlarda yoğunlukta (kamyon tır otobüs gibi).
    sizce hevesimi kırmayıp scooter alsam benim ihtiyacımı karşılar mı ? 10-15 bin liraya bu ihtiyacı karşılamak benim için büyük avantaj. aksi takdirde 30-40 bin liraya 2. aracı almam gerek.
  • 45 yaşında 25 senelik motosiklet kullanıcısı biriyim. Gs1200 yanına 15 gün önce Gümüldürde yazlıkta keyif gezileri yapmak için joymax250i aldım.Plaka ruhsat falan derken bir hafta kadar garajda yattı.Motoru üç gün önce garajdan çıkartıp hava biraz da güzel diyerek beş arkadaşımla birlikte yazlığa doğru gezmeğe çıktık. Arkadaşlarda ucuz çin malı motorlar var Mondial,Yuki falan. Menderese geldik yemek molası verdik çayımızı içip hemen yola çıktık. Motor 109 km geldi ve yol ortasında arıza lambasını yakarak stop etti. Basit kontrollerden sonra servis kitapçığını alıp birkaç servis aradım. Ama menderes bölgesine bakan servisi göremedim. Fabrikayı aradım ordan kitapçıkların eski olmasından dolayı menderes servislerinin yazmadığını söyleyerek bana numarayı verdiler. Aradım servis sağolsun çok kısa sürede geldi.Sökülmedik yerini bırakmadılar motorun. Sonuç olarak bobin yada beyin arızası olabileceğini,ellerinde parçanın olmadığını sökerek PTT KARGO ile çiğlideki fabrikaya göndereceklerini(bu arada menderes-çiğli arası 30 km)orada yapılacak test ve kontrol neticesinde parçayı göndereceklerini söylediler. Bu arada motoru benim kendi imkanlarımla bu dağ başından servise getirmem gerektiğini söylediler. Çağırdık bir kurtarıcı 200 tl verip götürdük motoru.Üç gün oldu daha parça fabrikaya ulaşmadı. Fabrikayı 29 kez aradıktan sonra bir netice elde edemeyip servis ile yaptığım görüşmede fabrikada da parça olmadığını çok mecbur olurlar ise oradaki bir motordan sökerek gönderebileceklerini öğrendim...

    ŞİMDİİİİİİİİİ;

    1.Sıfır motor alıp 109 km de çinli motorlarda hiçbirşey yokken yolda kalıp rezil olduğuma mı?
    2.Günümün zehir olmasına mı?
    3.Boşuna verdiğim 200 tl paraya mı?
    4.Ellerinde hiçbir parça bulunmamasından dolayı işyerleri dışında yolda kalan bir motora çözüm üretemeyen servislere mi?
    5.Ben para ödediğim malımı korkmadan servise bırakır iken bir bobini servisine güvenip bulunduramayan fabrikaya mı?
    6.Üç gün olmasına rağmen ben peşinde koşmadan tarafıma hiçbir bilgi verilmemesine mı?
    YANAYIM...
    Sonuç olarak o motorun işi bittiği an işi bittiği serviste kalacak ve satılacak...SYM benim için bitmiştir...




  • Arkadaşlar joymax 250i motorumda 5-40 tam sentetik yağ kullanabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.