Şimdi Ara

Switch'ten Ana Makine Tanıtma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Söze acemi bir kullanıcı olarak yardımlarınızı rica ederek başlamak istiyourm.

20 makinelik bir sistem ve 24 portluk switchimiz var.

Biz bu makineleri birbirine bağlayacağız. Ağ bağlantısı ve internet olacak.

4 port bir modem alacağız.

Bildiğim kadarını söyleyeyim doğru olanı siz söyleyin.

Ana hattan gelen kablonun bir ucunu 4 port modem'e diğer ucunu da switch'te belirli yere takıyoruz. daha sonra 20 makineye çektiğimiz cat6 kabloların uçlarını switche takıyoruz.

Daha sonra 1. makineden başlayarak her makineye sırayla ip adresi ve alt ağ maskesi veriyoruz. [ varsayılan ağ geçidine birşey yazmalı mıyım?] ip adresi yazma işlemi bittiğinde modeme kullanıcı adı şifreyi tanıtacağım. Daha sonra ağ kurulumu yapacağım [ Bunu nasıl yapmalıyım ]

2. olarak 4 port modemin bir portundan ana makineye bi ethernet kablosu çekeceğim.

İşte bu noktadan sonra tıkanıyorum.

Acaba ana makineyi nasıl tanıtacağım? Ana makineden paylaşıma açtığım bir dosyayı diğer bilgisayarlara nasıl gösterebilirm.

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• yapacağın işlem doğru modemden swiche kabloyu takıyorsun.pc lerin ağ kabolarınıda swiche.Daha sonra ana pc dahil olmak üzere çlışma grupları aynı olacak şekilde adlandırıyorsun.Genelde WORKGROUP kullanılır ama sen istediginide yazabilirsin çalışma grubuna.Ana pc den vereceğin dosya paylaşımını tüm pc ler görür ama tavsiye etmem ana makinaya paylaşım vermeni.Bende cafe işletiyorum yaklaşık 8 senedir.Şuana dek hiç vermedim ana makinaya.İp nolarına gelince.
    1.ci pc den başla ilk satırın sonunda olan noları her aşamada değiştir
    Örnek İp:Modem ip portu 192.168.1.1 varsayarsak
    192.168.1.3
    255.255.255.0
    192.168.1.1

2.Pc
    192.168.1.6
    255.255.255.0
    192.168.1.1

Ayrıca dns lere bişey yazman önemli değil ama ben telekom yetkilisinden aldığım Dns leri kullanıyorum.
    195.175.039.039
    195.175.039.040
  • Ana makinemiz yüksek bi konfigürasyon. Bundan dolayı paylaşım yapmanın sorun olmayacağını düşündük. Ağ bağlantısının kopması vs. olursa iş kötü olabilir.

Ama cevap aradağım konu diğer bilgisayarları ana makineye nasıl tanıtacağım. Sonuçta hepsi aynı porttan geliyor.

@aLFoNs0

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.