Şimdi Ara

Sweet Nothing ne demek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zannedersem şarkıyı soruyorsun
    bence (demin şarkı sözüne de baktım) anlamı "tatlı bir hiçbişey" anlamında yani anlattığı konu çok da mutlu sonu olmayan bir aşk hikayesi ama bundan fazla gocunmamış gibi "nothing" in aslında "sweet" olduğunu söylüyor. bence böyle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

zannedersem şarkıyı soruyorsun
    bence (demin şarkı sözüne de baktım) anlamı "tatlı bir hiçbişey" anlamında yani anlattığı konu çok da mutlu sonu olmayan bir aşk hikayesi ama bundan fazla gocunmamış gibi "nothing" in aslında "sweet" olduğunu söylüyor. bence böyle :)

Sağolasın

• http://www.urbandictionary.com/define.php?term=sweet-nothings

http://idioms.yourdictionary.com/sweet-nothings

*

hoş söz ama boş söz. iltifat. anlamsız hoş söz-sözler, şaka, hoşbeş, espri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

EhrimeN'in verdigi baglantilara bakip tam cevirmek gerekirse:

Sevgilinin kulagina fisildanan ask sozcukleri.
    Genellikle cinsellik ve uyarma amacli, ancak bununla kisitli oldugunu sanmiyorum.

Ne soylediginizin pek bir anlami yok. Sevgiliye fisildadiginiz tatli, seksi, hos sozler.

Tam olarak ne demek yani; (sözlüğe yazılsa ne yazılmalı?)?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Turkce sozcuk karsiligini mi soruyorsun?

Her sozcugun Turkce sozcuk karsiligi olmadigi gibi her Turkce sozcugun de Ingilizce karsiligi olamayabiliyor biliyorsun.
    Turkce'de karsiligi oldugunu sanmiyorum, belki Farsca, Arapca kokenli bizim artik kullanmadigimiz garip bir sozcuk olabilir ama sanmiyorum.

Seslisozluk: tatlı sözler, havadan sudan konuşma (sevgililer), Kulağa hoş gelen ama gerçekleştirilemeyecek söz ya da vaat.
    Zargan: tatli sozler
    Tureng: aşıkken söylenen hoş ve sevgi dolu sözler, aşıkların birbirine söylediği sevgi dolu sözler, güzel ama boş şeyler.
    Sozluk.net: tatli sozler

Malesef bu tanimlarin neredeyse cogu yanlis veya eksik. Tureng'in tanimi yakin ancak sweety nothings genelde "fisildanan" sozlerdir, Ingilizce sozluklere bakarsaniz hep fisildamak uzerinden ornekler goruyoruz (*)

Tatli sozler denmis ancak sweet nothings sadece sevgilinin kulagina fisildanan tatli sozler. Baska bir durum icin kullanirsan yanlis olur diye dusunuyorum. Bu yuzden iltifat, tatli soz, hosbes cok genel ve yaniltici olur.

Tam tercumesi sevgiliye fisildanan tatli sozler olabilir. Sevgili burda anahtar

Çok sağolun hocam ..

• Sevgiliye, özel birine hoş söz ama boş söz. iltifat. anlamsız hoş söz-sözler, şaka, hoşbeş, espri. İltifat

Bende böyle bir şey diye biliyorum.

Tam anlamını da öğrenmiş oldum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    take care ne demek?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.