Şimdi Ara

svchost.exe bellek kullanımı çok fazla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
24.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • SVCHOST.exe dosyasi adi üzerinden anlaşılacaği gibi internet ile alakali yazılımdır. Eğer çok yüksek değerlere cıkıyorsa sisteminizde virus var demektir.

Karşı bilgisayara sizin bilgisayarınızdan veri aktarmasidir. Genellikle SPY ve Uzaktan takip yazılımlar bu dosyayi kullanmak zorunda kalirlar.
  • awallabilla sorunun çözüldü mü?
    çözüldüyse hangi program ile yaptın?
  • malwarebytes kullan şiddetle tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokogawa

malwarebytes kullan şiddetle tavsiye ederim..

tararken donuyor 2 kere denedim ikisinde de dondu.
    tek çözüm format kaldı onu da atamıyorum bios ekranı biraz değişik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeArLeSs1907

quote:

Orijinalden alıntı: yokogawa

malwarebytes kullan şiddetle tavsiye ederim..

tararken donuyor 2 kere denedim ikisinde de dondu.
    tek çözüm format kaldı onu da atamıyorum bios ekranı biraz değişik.

Format atamiyor, BIOS tanıyamıyorsaniz eğer hızlı boot ekranından ayarlayabilirsiniz.

Bilgisayar acıldıgı an F8, F10 gibi tuşları belirtiyor mu ? İki tane tuş takımı göstermesi gerekli.. Onlardan birisi normal BIOS giriş yapar, diğer ise hızlı boot ekranını getirir..

Hızlı boot ekrana geldiginiz zaman CD-ROM secersiniz. Hic bulaşmayayim diyorsaniz eğer o zamanda USB ile format atabilirsiniz.

Google > "USB ile win format"

• bi başka çözüm önereyim:nu2 ya da hirens boot cdyi indir ve bu cdlerden boot ederek sistemi tarat. format atmadan kurtarıcaz senin pcyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeArLeSs1907

awallabilla sorunun çözüldü mü?
    çözüldüyse hangi program ile yaptın?

spyware doctor programının son sürümlerinden biriyle tarattım sanırım çözüldü.. full sürüm bulmalısınız yalnız.. şu an bende problem yok..

bu arada firefox 4 önceki sürümlere göre sanki daha fazla bellek kullanıyor gibi..

google chrome ise her sekme için ayrı işlem açıyor ve toplamda o da çok bellek kullanıyor.. acaba performans farkı olup olmadığını söyleyebilecek biri var mı? yani tek işlemle firefox.exe diyelim 140.000k bellek kullanıyor chrome.exe ise 4 ayrı işlem açıyor 4 ü toplam 140.000k .. sisteme yük olması açısından arada bir fark var mı?

• pc en sonunda gitti kendine reset atıyor daha başlamadan(yan pc den yazıyorum)

tek çözüm bilgisayarcıya götürmek kaldı.

yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Hocam benim görüşüm programlardan yada driverlerden kaynaklanıyr bu sorun bende win7 destekli olmayan bir foxconn anakart vardı ati chipsetli win7 kurduğumda afallıyordu vista driveri tanıttığımda ramden çok fazla yiyordu neyse benim çözüm önerim tekrar bir format at bakalım ilk açılışta yine o kadar ram yiyecekmi yemezse driverleri teker teker yükle ve her seferinde görev yöneticisini kontrol et bakalım ram miktarı yükselecekmi yok hemen formattan sonra oluyorsa birde driver güncellemesi yapmanı tavsiye ederim bu arada @deejay mod. un tavsiyeleri üzerine superantispyware kullanıyorum çok memnunum her ne kadar free olmasına rağmen bir denemende fayda var
  • EDİT: Bazı arkadaşlar svchost.exe virüsü ile scvhost.exe virüsünü karıştırıyor. İkisi de farklı. Genelde sisteme bulaşan virüs scvhost.exe virüsüdür. Yani V ile C yer değiştirmiştir. Bu virüsü silmek kolaydır. Fakat sisteminizdeki virüs svchost.exe ise durum vahimdir. Svchost.exe virüsünün bilgisayarınıza bulaşıp bulaşmadığını kontrol içinhttp://www.neuber.com/free/svchost-analyzer/ adresindeki uygulamayı indirin ve çalıştırın. PRogram içerisinde zaten virüs bulunup bulunmdığını gösterecektir. Daha ayrıntılı bilgi için Details butonuna basın ve gelen pencredeki işlemlere bakın. Alt bölümde işlemlerin yanında active yazıyor ise SVCHOST:EXE virüsü bulaşmış demektir. Tekrar yazıyorum svchost.exe farklı scvhost.exe farklı virüslerdir. Normalde bilgisayarınızdaki dll kütüphaneleri için svchost.exe dosyası kullanılır. Benimkinde de bu çalışıyor diye silmeyin işletim sisteminiz açılmayabilir.

Bu sorundan etkilenen birisi olarak yazıyorum. Bu virüs watermark.exe virüsü. Scvhost.exe dosyanıza bulaşıyor. Genelde USB bellekler aracılığı ile sisteminize yerleşiyor. Aşırı derece cpu veya bellek tüketimine sebep oluyor. Antivir Ramnit. c virüsü olarak tanımlıyor. Dll ve htm dosyalarında gözüküyor. Scvhost dosyası bir windows dosyası olduğu ve sistemden silinemediği için de virüsten kurtulunamıyor. Görev yöneticiniz açıkken işlemler sekmesinden scvhost.exe isimli işlemin yanında bilgisayarınızın adı yazı yorsa (network - Localhost harici) büyük ihtimalle virüstür: Çift işletim sistemine sahipseniz hepsine bulaşıyor. Dediğim gibi işlemin yanında kendi kullanıcı adınız yazıyorsa dikkat edin kullandığı bellek miktarı çok düşük. Bu virüs rame bulaşıyor. Siz herhangi bir uygulamayı açınca geçen zaman içerisinde bellek üzerindeki bazı verileri silmesi gerekirken scvhost dosyası ile beraber şişarek bellek kullanımı arttırıyor. Sadece bilgisayar açık dursa ve hiç bir program açmasanız bile belleğin %90 ını kullanılıyor. Format atmak çözüm değil. Atacaksanız hiç bir dosya kalmamalı ve slow format atılmalı. Eğer sistemi kurtarmak istiyorsanız. Bilgisayarı kapatın ve bir kaç saat bekleyin ki bellek üzerindeki veriler tamamıyle silinsin. Sonra güvenli modda açarak bit defender 2012 ile taratın ardından bilgisayarı normal modda açıp combofix ile taratıp ccleaner ile geçmişi silin. Tabii geri yüklemeyi de devre dışı bırakın. Kesinlikle bellek takmayın, internete bağlanmayın. Büyük ihtimalle virüs silinecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarp159 -- 18 Aralık 2011; 18:13:27 >

• hocam virüs olabilir bende işkilleniyodum sonra format attım şu an win7 kullanıyorum svchost.exe şu an hizmetlerde veya işlemlerde yok
  • arkadaşlar çözüm çok basit.
    çalıştırdan servisces.msc yazıp hizmetleri açın
    listeden "hızlı getirme"yi seçerek hizmeti durdurun.
    daha sonra "hızlı getirme"ye sağ tıklayarak özelliklere tıklayın.
    "genel" seekmesinde "başlangıç türü"nü devre dışı olarak değiştirin.

farkı görebilmek için bütün bunları yapmadan önce görev yöneticisini açıp svchost.exe'nin tavan yaptığı bir anı yakalayın. sonra da bu işlemi yaptıktan sonraki durumuna bakın. ben 123.000K bellek kullanımından 2.600K bellek kullanımına düşüşü gördüm.

svchost.exe için virüs diyen arkadaşlar da 2004 2005 yıllarında işlemlerdeki adı kafa karıştırmak için svvhost.exe olan bir trojanı referans alıyorlar sanırım. svchost.exe windowsun kendi hizmetidir. kolay erişim ve hızlı arama gibi özellikleri destekler. yani bi şey istediğimizde hızlıca yapmak için hiçbir şey istemediğimiz tütüm zamanlardaki performansımızı düşürür. evet. kulağa geldiği kadar mantıksız ama böyle.

işinize yarayacağını umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dopaj

arkadaşlar çözüm çok basit.
    çalıştırdan servisces.msc yazıp hizmetleri açın
    listeden "hızlı getirme"yi seçerek hizmeti durdurun.
    daha sonra "hızlı getirme"ye sağ tıklayarak özelliklere tıklayın.
    "genel" seekmesinde "başlangıç türü"nü devre dışı olarak değiştirin.

farkı görebilmek için bütün bunları yapmadan önce görev yöneticisini açıp svchost.exe'nin tavan yaptığı bir anı yakalayın. sonra da bu işlemi yaptıktan sonraki durumuna bakın. ben 123.000K bellek kullanımından 2.600K bellek kullanımına düşüşü gördüm.

svchost.exe için virüs diyen arkadaşlar da 2004 2005 yıllarında işlemlerdeki adı kafa karıştırmak için svvhost.exe olan bir trojanı referans alıyorlar sanırım. svchost.exe windowsun kendi hizmetidir. kolay erişim ve hızlı arama gibi özellikleri destekler. yani bi şey istediğimizde hızlıca yapmak için hiçbir şey istemediğimiz tütüm zamanlardaki performansımızı düşürür. evet. kulağa geldiği kadar mantıksız ama böyle.

işinize yarayacağını umuyorum.

Yapacağınız hiç bir şey sorunu çözmeyecektir, windows şu adreste support.microsoft.com/en-us/kb/2889748 bu sorunla ilgili Hotfix yani düzeltme yaması yayınlamış.

Framework 3.0 veya 4.0 yükledikten sonra bir tanıtıcı sızıntısı Winmgmt oluşur. Winmgmt hizmeti LocalSystem hesabı altında çalışan Svchost.exe işlemi içinde çalışır. WMI geliştiriciler sağlayan Windows işletim sisteminin bir çekirdek bileşeni ve BT belirli görevleri otomatikleştirmek için sürekli yönetici komut dosyaları ve uygulamaları yazar. Böylece hem işlemci CPU meşgul olur hemde RAM bellekten 500 mb gibi bir alan kullanım dışı kalır.

Çözümü yine aynı adreste bulunan HOTFIX DOWNLOAD AVAILABLE yazan linki tıklayın.

[simage]
     svchost.exe bellek kullanımı çok fazla
    [/simage]

Aşağıdaki sayfa açılacaktır.

[simage]
     svchost.exe bellek kullanımı çok fazla
    [/simage]

ilgili alanları doldurun hotfix mail adresinize yollanacaktır. Yada doğrudan aşağıdaki linki tıklayın bilemiyorum belki tek kullanımlık link olabilir.

http://hotfixv4.microsoft.com/Windows%207/Windows%20Server2008%20R2%20SP1/sp2/Fix475191/7600/free/468848_intl_i386_zip.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assaint -- 31 Temmuz 2015; 10:39:39 >

• Bende de aynı sorun vardı NOD32 ile tarıyordum bulmuyordu. NOD32 ye key bulup güncelledim 2 tane truva atı buldu bakalım düzelecek mi...
  • Bende de aynı problem oluyordu swchost virüs felan kapmış laflarına inanmadım ancak her ihtimale karşı antivirüs taraması yaptım. svchost taraması yapan programla taradım sorun çıkmadı. svchost fazla kullanımı okuduktan sonra başlat kısmındaki programlardan bazılarını (adobe update vb) kaldırdım. Hizmetlerden de windows updateyi kaldırınıca makine canavar gibi oldu. En son çare olarak format diyordum ama şimdilik format düşünmüyorum.
  • bende bu sorun arada 2-3günde bir oluyor görev yöneticisinden kapamak yetiyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.