Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.613
Cevap
89
Favori
213.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir merhaba benden; ilk defa Mart 2015 yılında tanıştım Suziki ve swift ile, 2012 model 9.000 km bir araç için İzmirden Erzurum’a kadar gittim. Dönüşü ise muhteşemdi güzel bir yolculuktu. Kullandığım dönemde koltuk kılıfı, direksiyon kılıfını kendi ellerim ile diktim. Oldukça memnundum. Yetkili servisten başka bir yere de gitmedim diyebilirim. Yıl 2019 Aralık olunca 55.00 km işe ayrıldım istemeyerek. Ama suziki ve swift ten memnun kaldım, hiç bir sorun yaşamadım daha da keyf aldım. Mart 2020 de 2011 model 74.500 km deki Altoya geçtim. Onu da sevdim. Diri, kabiliyetli ve kuşağa hoş gelen motor sesi ise bir harika. Şuan 87.250 km oldu yaptığım tek masraf motor yağı, polen ve hava filtre değilimi, bunun için bile servise gidiyorum. Biraz üzsede bakım fiyatları. Şuan satılık ama onu yalnız bırakmadım onu 26.08.2021 Perşembe günü bir heyecanla 2016 model 44400 km deki beyaz swiftime tekrar kavuştum. Mutluyum çünkü biliyorum bu sayfadaki sizler ve üreticiler güzel bir araç ortaya çıkarmış. 2016 - 2012 modele göre biraz farklı olsada daha şık. Bu dönemde bir risk aldım beni üzmeyeceğini hissediyorum. Düşünen varsa her iki modeli kafasını yormadan tercih edebilir. Ben iki sınıfında yaşadım memnunum ikisinden de. Ama swiftin yeri bir başka. İlerleyen zamanlarda yeni kasaya geçebilirmiyim şuan için bilmiyorum ama olur belki diyelim. Günümüz ekonomı şartlarında sanki hava ve pılan filtresinin çıkma fiyatı değişmeyen tek malzemeleri sanki. Lastikler bile olmuş 2-3 katı. Neyse Alto ile ayrılmak üzereyim ama hala sigortasını yaptırmadığım swiftimi kullanmak için can atıyorum. Ben kullandım memnun kaldım. Sizlerinde aklınızın bir köşesinde varsa muhakkak bir değerlendirin derim. Saygı ve selamlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasif67

Herkese merhaba. Donanım ve fiyat performansı olarak, tabi bugünkü TR şartlarında, en mantıklı B sınıfı gibi göründüğü için ağırlıklı şehir içinde kullanmak için almayı planlıyorum. Jazz bu kadar pahalı olmasaydı onu da düşünüyordum, özellikle hybrid özelliğinin daha iyi olduğunu duyduğumdan ötürü, ama bu iki araç arasında 100.000TL lık fark olduğunu da düşünmüyorum. Ne dersiniz? Konuşulanların hepsini okumaya fırsatım olmadı bu nedenle bu konu daha önce tartışıldıysa kusura bakmayın :)

Jazzı bilmem ama swift full gibi bir şey ve suzuki hondadan daha sorunsuz araba. Honda kaç kez hatalı arabalarını geri çağırdı dünyada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    Ben 2019 kullanmıştım 10 ay kadar, vardı Isofix, oğlanın koltuğunu bağlamıştım.. Ama takması sökmesi bi tık zordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasif67

Herkese merhaba. Donanım ve fiyat performansı olarak, tabi bugünkü TR şartlarında, en mantıklı B sınıfı gibi göründüğü için ağırlıklı şehir içinde kullanmak için almayı planlıyorum. Jazz bu kadar pahalı olmasaydı onu da düşünüyordum, özellikle hybrid özelliğinin daha iyi olduğunu duyduğumdan ötürü, ama bu iki araç arasında 100.000TL lık fark olduğunu da düşünmüyorum. Ne dersiniz? Konuşulanların hepsini okumaya fırsatım olmadı bu nedenle bu konu daha önce tartışıldıysa kusura bakmayın :)

Merhaba,

2020 Swift GLX kullanıyorum, geçen sene sıfır almıştım şimdi 13-14 bin km oldu. Ben alırken Hibrit versiyonu olsaydı onu alırdım, zira daha da donanımlı. Daha önce Suzuki Splash'ım vardı ve 9 sene kullandım, sadece yıllık bakımlarını yaptırdım, çok sorunsuz bir arabaydı, yeni araba alırken bu sebeple Suzuki aklıma yattı ve swift'e geçtim. Genel olarak çok memnunum. Yakıt 5.8 ortalamada şu anda. Kullanımı rahat, ön cam dik ve tavanı yüksek olduğu için içi geniş, görüş açısı iyi. Tablet ekran kullanışlı, cep telefonunuza indirir gibi istediğiniz uygulamayı indirip kullanabiliyorsunuz. Aktif olarak Spotify kullanıyorum. On bin bakımında 1300-1500 gibi bir şey ödemiştim, daha az ödeyen arkadaş da olmuş gruptan.

Honda Jazz harika bir araba, eski kasasını çok severdim, arka koltuklarının katlanması güzel vs. Bu kasayı eleştiren çok var ama bence görüntüsü güzel, özellikle Crosstar versiyonu. Jazz tam hibrit bildiğim kadarıyla. Ben de pahalı buluyorum, baktım 332 gibi bir rakammış şu anda. Swift ile aynı rakamlarda olsa Jazz almayı da isterdim, ha Swift'ten daha mı iyidir bilemem, ancak uzun süre kullanınca anlamak mümkün benim için. Zaten araba konusuna farklı bakıyorum, başkalarının biçtiği değer değil benim istediklerimi ne kadar karşıladığı önemli benim için. Arabayı alıp çok uzun süre kullanan bir insanım, alayım satayım değiştireyim merakım yok.

Swift tek tenk, GLX mild hibrit versiyonu şu anda 244 gibi bir şey, ona da baktım. Arada büyük fark var. İki araba arasında kaldıysanız o fark çok verilesi değil, tabi sizin ekonominiz ile de ilgili.

Sonuç şu: Her iki arabaya da binip bakın, hoşunuza giden başka araba varsa binip bakın, kullanın. Videolarını izleyin, inceleyin. hangi marka, modeli beğenirseniz umarım içinize sinen güzel bir araba alırsınız ve sağlıkla kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: adepex

Yeni Swift için alınabilecek faydalı malzemeler:

1. Anti-Slip Rubber Gate Slot Cup Mat For Suzuki Swift 2018 2019 2020https://www.aliexpress.com/item/4000248838895.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a314c4diY4xiv

2. Suzuki Swift Car Key Cover Casehttps://www.aliexpress.com/item/4000535655201.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a314c4diY4xiv

3. Door lock cover protector https://www.aliexpress.com/item/1005001572813395.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5b7b74ce90hcXO&algo_pvid=e31f1a2e-d293-4695-8037-0c7c8d13317c&algo_expid=e31f1a2e-d293-4695-8037-0c7c8d13317c-51&btsid=2100bdd816088313821937810e057d&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

4. Swift Big Dipper Key Chainhttps://www.aliexpress.com/item/4000288096709.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a314c4diY4xiv

Bunların yanı sıra Suzui orijinal aksesuarı yapı kapı koruma bantları ve kol dayama alıp serviste taktırdım. Fotoğraflarını eklemiştim.

Hepsine bir bakın. Belki işine yarayan olur.

Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de aranıza bu hafta 2021 Swift GLX premium olarak katıldım. Daha birkaç günden beri aracı kullanıyorum, şimdilik yaklaşık 150km falan oldu. Benim araştırmalarıma göre şehir içi kullanım için fiyat performans ve sunduğu ekstra donanımlar açısından en uygun araba buydu bu yüzden Swift almaya karar verdim. Şimdilik benim gözlemlediğim aracın çokça artısı ve bazı eksiklikleri var. Bu eksiklikleri önümüzdeki günlerde biraz daha deneyimledikten sonra sizlerle paylaşacağım.

• Yalnız acil olarak bilmem gereken bir şey var; radyo frekanslarını kaydettikten sonra bu frekanslara isim verilebiliyor mu yoksa sadece frekans numaraları ile mi kaydedebiliyorsun? Teşekkürler

• Kasif67 K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ben de yaklaşık iki hafta önce aldım sıfır olarak aynı donanımda. Genel olarak çok memnunum araçtan. Evet bazı eksiklikler var ama sunduğu güvenlik donanımları ve ekstralar çok fazla. Bana göre bu eksiklikleri kapatıyor o özellikler. Şimdilik sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz.

Radyo konusunu ben de tam olarak bilmiyorum. Size sorum android oto denediniz mi? Ben kullandığım zaman çok yavaşlıyor multimedya ekranı. Haritalardan YouTube müziğe geçiş için dokunduğumda aşırı geç tepki veriyor. Bazen tam olmadı diye defalarca basıyorum bu seferde arka arkaya açılıp kapanıyor. Sizde de böyle mi acaba?

• radiohead71 kullanıcısına yanıt
    Ben Apple Car Play kullanıyorum. Belli bir yavaşlama var, evet ama beni çok rahatsız etmedi.

• Yaklaşık 1 haftadır aracımı hergün kullandım. Şehir içi dur/kalk trafikte olduğu için ve daha çok yeni olduğu için yakıt tüketimi daha beklenilen seviyelerde değil. Bu arada araçta belirlediğim bazı eksiklikleri de potansiyel alıcılara rehber olması için buraya yazıyorum. Bunlar wlbwtte "bana göre" eksiklikler belki bir başkası bunları "eksiklik" olarak görmeyebilir. Elbette bu araç B sınıfı ama sunduğu güvenlik donanımlarına bakarak bunlarda olsa "rakipsiz" olurmuş diyebilirim:

- Ön park sensörü yok
    - Geri görüş kamerası renkleri daha parlak olabilirdi
    - İç aydınlatma lambası parlak değil, karanlıkta içerisi zor görünüyor
    - Araba kilitlenince farlar bir süre daha yanmaya devam etmiyor ama kilidi açınca yanıyor. Bu özellik var görünüyor belki ben aktive edememişimdir.
    - Dikiz aynaları sadece içeriden düğmeyle katlanıyor, kilitlenince otomatik katlanma yok
    - Araç hareket edince kapılarda otomatik kilitlenme yok, sadece içeriden düğme ile kilitleniyor
    - İç ayna kendiliğinden kararmıyor
    - Şöför camı hariç diğer camlar tek tuşla otomatik açılıp kapanmıyor
    - Gözlük koymak için tavanda göz yok
    - Radyo kanalları isim ile saklanamıyor
    - Bluetooth üzerinden müzik dinlemek için menüler arası geçiş gerekiyor
    - Apple car play video oynatan sitelere erişim sağlamıyor
    - Süspansiyonlar sert, kasislerden geçerken arkada oturanlara biraz rahatsızlık yaratıyor
    - Ön ve arka kol dayama yok
    - Önde saklama alanları yetersiz ve torpido dar
    - Güvenlik sistemleri biraz kafalarına göre çalışıyor. Özellikle ön çarpışmayı önleme ve kör nokta uyarısı bazen devreye girmiyor bazen çok hassas çalışıyor
    - İçeriden bagaj açma düğmesi yok
    - Araç dolu iken, 5 kişi varken, yokuş yukarı çekişde önemli güç kaybı yaşanıyor, turbo motor iyi olurdu
    - Arka koltuklar yatırıldığında zemin düz olmuyor

• Merhaba

Aracımı yeni aldım. Multimedia ekranı sürekli donuyor. Servis ile konuştuğumda olabileceğini belirttiler fakat son zamanlarda canımı sıkmaya başladı. Ayrıca direksiyon üzerinde ses 16'ya normal bir şekilde gelebiliyorum. Sonrasında ses açma ve kapama çok zor oluyor algılamıyor. Bu tarz problemler yaşayanlar var mıdır?

• Kasif67 K kullanıcısına yanıt

Belki yardımcı olur diye yazıyorum:

-İç aydınlatma lambasını led lamba ile değiştiren olmuştu grupta, bir bakın dilerseniz, ben ihtiyaç duymadım, yapmadım.

-Arabayı kapatınca bir defa sellektör yaparsanız farları arabayı kilitledikten sonra, ekrandan ayarladığınız saniye süresince yakıyor.

-Kol dayamayı aldığımda serviste taktırmıştım, çok işe yarıyor cidden, hatta kapılara da koruma bantı taktırmıştım.

• adepex kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar. Kol dayama orjinal mi acaba? Mümkünse kol dayama ve kullandığınız aksesuarların fotoğrafını paylaşmanız mümkün mü?

SUZUKI SWIFT FUN CLUB

Ümraniye'de 220 TL ye taktırdım ben orijinaline 1500 TL denince geçen sene

Bu arada hem iç hemde bagaj lambasını lede çevirdim çok iyi oldu birde led ambiyans ışık taktım orta alana kırmızı renk ,çünkü gece karanlıkta hiç gözükmüyordu ön konsol içi şuan hem şık kırmızı loş bir ışık var gece yolculuğunda hemde nevar ne yok belli oluyor.

SUZUKI SWIFT FUN CLUB

SUZUKI SWIFT FUN CLUB

SUZUKI SWIFT FUN CLUB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 21 Eylül 2021; 23:7:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinal Suzuki aksesuarı. Sitesinde var. Daha önce paylaşmıştım. Şimdi fotoğrafları bulamadım, sildim sanırım. Ayrıca faydalı bulduğum bir kaç ürünü de farklı yerlerden almıştım, onların linklerinı de paylaşmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 22 Eylül 2021; 0:11:53 >
  • adepex kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflar için teşekkürler. Paylaşımlarınızı gördüm ben de alacağım özellikle bu araç içi yumuşak silikon güzel olmuş. Kol dayama da güzel duruyor ve kullanışlı.

• Bu arada aklıma gelen bir şeyi daha yazayım. aracı yeni alanlar, bilmeyenler için faydalı olur belki.

Multimedya ekranda video oynatılmıyorsa, misal YouTube'u açtınız video sesi geliyor ama görüntü yok, sebebi şu : güvenlik sebebiyle ekranda video oynatımı kapatılmış, ekran güvenlik ayarlarından açılıyor. Başta bende de kapalıydı, sonrasında ayarlarından açtım.

• Paylaşımlar için teşekkürler.

• Bilen arkadaşlata bir sorum daha olacak. Ben radyo kanallarını listeye kayıt ettiğim halde arabayı yeniden çalıştırınca kanallar kayboluyor. Bunun nedwnini bilen var mı?

• Selamlar arkadaşlar , 2018 swiftim var ve aldığımdan beri nette kesin çözüm bulamadım varsa da ben göremedim . Android tabletimizin Google Play Store uygulamar indirip kurabilmek için güvenlik şifresini bulup bu konuda ilerleme kaydeden dostlar varsa yardımcı olsun lütfen , yeni modellerde bılıyorum bu problem yok lakin bizim Daichili olan cihazlarda kilitli ve uygulama yüklemeye izin vermiyor çünkü...  SUZUKI SWIFT FUN CLUB 

• 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.