Şimdi Ara

Suzuki Splash vs Kia Picanto

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    30 bin TL bütçe ile A sınıfı bir araç almak istiyorum. 2. el olarak 2 araç arasındayım. Picanto 135 bin Splash ise 142 bin km de. İkisinde de sadece birer parça da boya var. İki araçta lpg li. Splash 2009 Picanto ise 2011 model. Fiyat olarak splash 32bin(Belki 1000tl daha iner), Picanto ise 33.500- belki oda bir miktar iner. Maalesef bu paralara böyle araçlar var artık. Bir yandan Yaris 1.0 düşündüm ancak 2006 sı anca bu paralara eli yüzü düzgün bişey..

    Araştırdığım kadarıyla splash ta kullanılan motor 2012-2016 swiftte kullanılan 1.2 motor. 95 beygir gücünde. Picantoda ise 1.1 65hp gücünde motor var ancak genel yorum picantonunda iyi gittiği yönünde. Ancak verilerde 1.2 motor oldukça önde.
    Genişlik ve yükseklik olarak da splash avantajlı görünüyor. Ancak tekrar satış noktasında ise Picanto nun daha kolay satılacağı düşüncesindeyim.

    Aslında splash içime sinen bir araç olmakla birlikte motorun 140bin de olması insanı çekincede bırakıyor. Birkaç sene sonra satmak istersek alıcı bulmanın oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Aslında araç alma konusunda bir acelem yok ancak günden güne sanki fiyatlar da artıyor. Artık alsam daha mantıklı olacak gibi düşünmeye başladım. Bu araçların yanında bir yandan mitsubishi colt bakmaktayım. Ancak satıştaki araçlar hep 200bin km civarında. Yani kafam oldukça karışık. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim, saygılar.







  • Ben de bu araçlar arasında kaldım zamanında. Yani saydiginiz tüm modeller + micra + suzuki alto vs hepsine baktim. Düşük km olması, donanımlı ve çok pratik olması, daha yüksek model ve ucuz olması, yakıt tasarrufu gibi nedenler sonucunda Chevrolet Spark aldım . Şu ana kadar gayet memnunum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdiklarinizdan anladığım kadarıyla ihtiyacınız a sınıfı olmamasına rağmen bütçenizden dolayı a sınıfı araç bakıyorsunuz. Eğer doğru anladıysam Chevrolet Aveo 2012 üzeri modelleri tavsiye ederim araçlar gayet donanımlı ve bütçenize az çok yakın.

    Sekiz hava yastığı hız sabitleme yokuş kalkış desteği gibi birçok donanım baz modellerde bile standart

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl boyunca düz vites 2006 picanto kullandım. 0 km alıp 209000 kmde sattım. Bu kmlerin çoğunu lpg ile yaptım. Sorunsuz bir araçtı. Sorunuz olursa cevaplarım. Splash ise beğendiğim bir araç,ancak kullanmadım. Yorum yapamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılan Serdar

    Ben de bu araçlar arasında kaldım zamanında. Yani saydiginiz tüm modeller + micra + suzuki alto vs hepsine baktim. Düşük km olması, donanımlı ve çok pratik olması, daha yüksek model ve ucuz olması, yakıt tasarrufu gibi nedenler sonucunda Chevrolet Spark aldım . Şu ana kadar gayet memnunum.
    Spark'ta ilgilendiğim araçlar arasında hocam, sizinle daha önce de görüş alışverişinde buluşmuştuk. Temiz, yüksek model ve uygunu denk gelirse düşünmekteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zenmavi

    Yazdiklarinizdan anladığım kadarıyla ihtiyacınız a sınıfı olmamasına rağmen bütçenizden dolayı a sınıfı araç bakıyorsunuz. Eğer doğru anladıysam Chevrolet Aveo 2012 üzeri modelleri tavsiye ederim araçlar gayet donanımlı ve bütçenize az çok yakın.

    Sekiz hava yastığı hız sabitleme yokuş kalkış desteği gibi birçok donanım baz modellerde bile standart
    Tabiki hocam, gönül ister ki B sınıfı bir araç alayım. Ancak ilk araç olarak bütçeyi sarsacak rakamlara da çıkamıyorum. Aveo da ilgilendiğim bir araç ancak 30bin civarına maalesef 1.2 benzinlisini bulmak mümkün gözükmüyor. Genelde eski kasaların temizleri o fiyatlarda.
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Aynı şartlarda araç arıyorum hocam bende o yüzden yazdım size. Aveo eski kasa sakın almayın çünkü eski kazayla son kasa arasında ciddi güvenlik farkları var. Özellikle kredilerin bu kadar yüksek olduğu dönemde bütçeye uygun araç bulmak iyice zorlaşıyor. A sınıfında manuel vitesli aracı kesinlikle önermem çünkü b sınıfında bile manuel araç satışı çok ama çok zor.

    2016 corsam vardı benim üç ay önce sattım sadece 3000 km deydi sadece manuel vites olmasından dolayı 50 gün ilanda bekledi kaldı ki benden alan al satci arkadaş hala satamadi. Aynı şartlarda araç otomatik olsaydı ilana koyduğum ilk gün satardım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: integral77

    10 yıl boyunca düz vites 2006 picanto kullandım. 0 km alıp 209000 kmde sattım. Bu kmlerin çoğunu lpg ile yaptım. Sorunsuz bir araçtı. Sorunuz olursa cevaplarım. Splash ise beğendiğim bir araç,ancak kullanmadım. Yorum yapamam.
    Teşekkür ederim hocam. Aracın motoru aynı sanırım. 1.1 benzinli 65hp. Benim ilgilendiğim araçta makyajlanmış hali sanırım. Bu araçla sizin aracınız arasında ne fark vardır acaba bilginiz var mı? Bir de lpg de şehirdışı yollarda çok sıkıntı yaratıyormuydu acaba bunu sormak isterim.

    İlgilendiğim araç şu kasa;

    Kia Picanto 2010



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 19 Eylül 2018; 10:41:26 >




  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Lpgyi sorunsuz kullanırsınız. Motor lpgye uyumludur. Çekişi 65 beygire göre iyidir. Uzun rampalarda vites düşürmek gerekir. Makyaj farkı dışında ciddi bir fark yok 2006 ile 2010 model arasında. Bence düşük km bulursanız 2004 2008 arası bir picanto da alabilirsiniz. Ama mutlaka advanced dınanım olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde bütçeye göre araç bakmak en iyisi. Hatta mantıklı düşünüldüğü zaman bütçe uygun da olsa uygun fiyatlı bir araba almak en iyisi. Şirket aracı var altımda aralık ayında 3 yıllık kirası bitiyor. 3 yıldır clio 1.5 dci edc kullanıyorum. Arabayı çok seviyorum. Tabiri caizse arabaya herkes biniyor ve hor kullanıyoruz (yollar biraz bozuk sanayide) 1300tl ödüyorduk aylık aynı araç şimdi 5300tl olmuş. Kafayı yemişler. Firma bana araba ayarlayana kadar bir süre arabasız kalacağım sanırım. Hem arabasız kalmamak hem de firmaya araba konusunda gebe kalmamak için ben de düşük bütçeli bir araç bakıyorum.

    Splash için söylediğin fiyat km yüksek gibi görünse de bence iyi. Hatta ben bulmuştum 30 bine düşük km li ama ağır hasarlı bir splash onu bile alabilirim diye düşünüyordum. Diğer araçlara göre a sınıfından bir tık daha geniş hacimli bir araç Splash. B sınıfına yakın diyebilirim. 1 kez kısa süre inceledim içi geniş sayılır.

    Bu paralara denk gelir mi bilmiyorum ama Mitsubishi Colt da iyi bir seçenek. Fiyatlarından haberim yok gerçi. Sanırım kafayı kırıp ağır hasarlı da olsa sorunu olmayan bir araba alacağım 25-30 civarı. Fazla para bağlamak istemiyorum. Ben bu ikisi arasında Splash derim hocam.




  • Picanto 2005 model 12 sene boyunca kullandık, oldukça kullanışlı bir araçtır. Arka koltukları yatırdığında dümdüz bir alan oluyor çok kullanışlı. İçinde yine bir çok eşya koyma gözü var koltuk altında saklama gözü bile var. 3000 devirde tam torkunu veriyor 3000 4000 arası çıkamayacağın yokuş yok. Şehir içinde zaten 10 numara bir araç, şuan c sınıfı bir araç kullanıyoruz kesinlikle picanto kadar şehir içinde rahat değil. Biz benzin ile bindik ortalama 6.5 7 yakıyordu, trafiksiz bir yerde yaşıyoruz. Bakımlarını yaptık kullandık sattık hiç bir masraf açmadı. Kısacası üzmez.
  • splash çok güzel ve kullanışlı bir araba. içi gayet ferah.
  • zenmavi Z kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. İkinci elde otomatik artık çok fark ediyor. Daha hızlı satılıyor, değer kaybetmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Aklıma geldi chavrolet çekilirken Splash 20950 tl idi sanırım. Forumda almayan kalmamıştı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevozgur

    Aklıma geldi chavrolet çekilirken Splash 20950 tl idi sanırım. Forumda almayan kalmamıştı.
    Yanlış hatırlamıyorsam o spark'tı hocam. Bu suzuki splash.
  • Bu arada araştırmalarıma göre Splash'da kullanılan motor yani 2009 model splash'ta kullanılan motor 1.2 85 beygir bir motor olduğunu öğrendim. Sonraki modellerde 2011 de ise 1.2 94 beygirlik swift ile aynı motoru kullandığını gördüm. Bu motorlar arasında ciddi bir fark var mıdır acaba? Parça sıkıntısı yaşanmaması açısından..
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Aynen karıştı isimler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benzer fiyata daha bulunur 206+ bakabilirsin. illa o ikisi arasinda ise picanto oneririm.
  • Şimdi,
    Suzuki Splash'ı ben Spark ile karşılaştırmam bile. Şu var Spark kullanmadım, bir defa bindim, içi dar gelmişti bana. Hele Splash'ın GLS-H versiyonunu bulursanız harika olur.

    Splash çok geniş bir araç, yüksek çünkü. Görüş açısı geniş. Uzun yola da gidip gelmesi rahat, bir kaç defa uzun yola gidip geldik. Arka koltuklar parçalı ve tamamen, tam olarak yattığı için çok malzeme taşımak da kolay. Splash'ın malzemesi kaliteli, sorun çıkartmıyor. Genel bakımları dışında bir şey harcamadım ben. Güven veren ve sağlam bir araba. Kullanımı kolay. İyi ivmelenen bir araba. Ben tavsiye ederim.
    Tabi en başında söylediğiniz üzere hep imkanlarla ilgili, ayrılabilecek parayla ilgili.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.