Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
565
Cevap
6
Favori
68.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu aktifmi bilmiyorum fakat 1.2 benzinli tam otomatik splash ın kavrama bakımı ile bilgi edinemedim bu 4 ileri otomatik şanzıman kuru tipmi ıslak tipmi kaç kmde nasıl bir bakımı var-yağ değişimi vesiaresi bilgilendiren olursa sevinirim. Anladığım kadarıyla bu araç sınıfında otomatiği en az yakan araç benzinli için...en azından yabancı forumlarda bu konuda hit omuş durumda.
  • perperek kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    servise sormuştum, lpg'li araç motor yağı 10.000 km de değişecek (lpg li değilse 15.000 km diye biliyorum), otomatik şanzıman yağı 60.000 km de değişecek demişlerdi. yağ cinsi kitapcığında yazıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehterann -- 13 Şubat 2019; 17:17:41 >
  • Merhaba Splash severler.
    Kimseden ses çıkmıyor, yazayım dedim.
    Geçen sene iyi fiyatlara inmişken Baleno'ya bakmıştım, çok içime sinmemişti. Benim Mavişi Vitara ile değiştirmek vardı aklımda, bayi ile anlaşamadık. Şimdi rakamlar uçtu gitti zaten. Ötv indirimi de bitti malum. Vitara bu rakamlarda devam ederse ilerde Honda Jazz'a geçerim sanırım.
    Bu arada Mavişin son bakımına 652 lira vermiştim. Sonraki bakıma da az kaldı. Bakımını yapıp devam edeceğim. Zaten çok sorunsuz ve rahat maşallah.
  • ilk çalıştığında soğuk havalarda 4 km kadar 3. vitesten 4. vitese geçmiyor. aynı sorunu yaşayan var mı?
  • mehterann kullanıcısına yanıt
    Vallaha hiç yaşamadım böyle bir şey. Bende yok. Yazın olmayan bir durum mu? Servise, ustaya bir sormalı.
  • adepex kullanıcısına yanıt
    sıcak havalarda problem yok. hava ne kadar soğuk olursa o kadar uzun sürüyor sorun, en uzunu 3-4 km. de hava biraz sıcaksa daha kısa mesafede 4. vitese geçiyor. özel servis, sanayide ustaya güvenemiyorum, sağolsunlar atmadıkları kazık kalmadı, servisten pahalıya geliyor. serviste sağolsun fiyatlar uçuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehterann -- 29 Ocak 2020; 10:16:59 >
  • Balata ile ilgili bir şeyse, ısındıkça balata gevşiyor ve düzeliyor olabilir.
    Şanzıman yağının değişmesi gerekiyorsaondan da olabilir zira yağ ısınınca inceliyor ve düzeliyor olabilir.

    Bu ikisine bir bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 31 Ocak 2020; 16:12:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adepex

    Balata ile ilgili bir şeyse, ısındıkça balata gevşiyor ve düzeliyor olabilir.
    Şanzıman yağının değişmesi gerekiyorsaondan da olabilir zira yağ ısınınca inceliyor ve düzeliyor olabilir.

    Bu ikisine bir bakın.
    şanzıman yağı değiştikten sonrada aynı sorun devam etti.
    otomatik viteste revizyon 3000 liradan başlıyor diye biliyordum (zamlardan önce 3000 di)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehterann -- 31 Ocak 2020; 22:38:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehterann

    şanzıman yağı değiştikten sonrada aynı sorun devam etti.
    otomatik viteste revizyon 3000 liradan başlıyor diye biliyordum (zamlardan önce 3000 di)

    Alıntıları Göster
    Hemen revizyon düşünmeyin, iyi bir usta baksın. Belki çok basitçe çözebilir.
    Hangi şehirdesiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adepex

    Hemen revizyon düşünmeyin, iyi bir usta baksın. Belki çok basitçe çözebilir.
    Hangi şehirdesiniz?

    Alıntıları Göster
    servise gittim. sorun şanzıman filtresindenmiş, sipariş verdik.
    şanzıman filtresi değişince sonucu paylaşırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehterann -- 13 Şubat 2020; 9:3:19 >
  • Splash kullanıcısı arkadaşlarım. Maalesef kötü bir kaza geçirdim. Splash çok sağlam olduğu için ufak tefek şeylerle atlattım. Ancak benim Splash maalesef pert oldu. Çok üzüldüm. Kaza ve sonrası aşamalarda arabamı her bakımında götürdüğüm Ankara Tecimeroğlu yetkili servisi yetkilileri yardımcı oldu, bilgi verdi, süreci anlattı. Sonrasında yeni araba arayışı, araştırmalar, bayilerde araba olmaması, denemeler vs derken, fiyat performans karşılığı alınabilecek en mantıklı sıfır araba olarak Suzuki Swift de karar kıldık. Hem donanımlı, hem Splash gibi yüksek ve içi geniş, hem Suzuki sorunsuzluğu. Kopara verdik, araba gelince teslim edecekler. Sıfır aldıktan sonra senelerce (tam 9 sene) çok severek ve menun kalarak kullandığım Splash'ımdan ayrıldım. gerçekten çok sorunsuz ve ekonomik bir arabaydı. Uzun yola vs her yere gittik geldik. Bir kere arızalanmadı. Yıllık bakımları dışında hiç bir şey harcamadım. İnşallah sizler de Splash'larınızı senelerce, sağlıkla kullanır ve memnun kalırsınız.
    Grubumuzdan ayrılmıyorum. Bilgim dahilinde olan bir soru vs olursa yanıtlamaya ve yardım etmeye çalışırım.




  • Merhaba dostlar bir problemim var bilgisi olan cevaplara müteşekkir kalırım benzinli tam otomatik splash 1.2 aldım 1000 km falan kullandım bakımlarını yaptırmak için malzemeleri temin ettim tam tamirci ye götürecektim aracın motor arıza ışığı yandı kaputu açıp baktım su hortumlarının biraz basınçlı ve fazla sıcak olduğunu gördüm.
    Hararet yapmıştır belki diye soğuduktan sonra suyuna yağına baktım herşey normaldi conta yakmış olabilir mi diye radyatör kapağı açıkken çalıştırdım köpürme ya da baloncuk da yoktu yağ veya suyun birbirine karışması durumu da yoktu zaten hararet simgesi de henüz görünmemişti,
    Ama motor silkeleyerek çalışıyordu o şekil 1 km ötedeki tamirci ye kadar gittim tamirci buji ya da ateşleme Bobin arızası gibi duruyor dedi ilk önce ateşleme bobinlerini kontrol etti ve 2 nolu ateşleme bobininin arızalı olduğunu tespit etti al gel dedii hava filtresini falan takmadı öyle git birşey olmaz dedi eve döndüm sipariş verdim ateşleme bobini elime geçince tamirciye gitmek için aracı çalıştırdım 5 metre gitmeden stop edince ateşleme bobinini kendim taktım araç sarsıntıyı büyük oranda kesti ama egzoz dan kesik kesik bub bub bub silkeleme yapmaya başladı egzoz sesi içeriden daha gürültülü geliyor bir de kaputun içinden tısss diye ses geliyor gaz kelebeği kendini ayarlıyor diye düşündüm ama egzoz daki sarsıntıya anlam veremedim
    Tamirci bujiler iridyum olduğu için problem olacağını sanmıyorum dedi ama araç da 160.000 km de ve ne zaman takıldığını bilmiyorum subap arızası olmasından korkuyorum nedenleri konusunda fikri olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adepex

    Splash kullanıcısı arkadaşlarım. Maalesef kötü bir kaza geçirdim. Splash çok sağlam olduğu için ufak tefek şeylerle atlattım. Ancak benim Splash maalesef pert oldu. Çok üzüldüm. Kaza ve sonrası aşamalarda arabamı her bakımında götürdüğüm Ankara Tecimeroğlu yetkili servisi yetkilileri yardımcı oldu, bilgi verdi, süreci anlattı. Sonrasında yeni araba arayışı, araştırmalar, bayilerde araba olmaması, denemeler vs derken, fiyat performans karşılığı alınabilecek en mantıklı sıfır araba olarak Suzuki Swift de karar kıldık. Hem donanımlı, hem Splash gibi yüksek ve içi geniş, hem Suzuki sorunsuzluğu. Kopara verdik, araba gelince teslim edecekler. Sıfır aldıktan sonra senelerce (tam 9 sene) çok severek ve menun kalarak kullandığım Splash'ımdan ayrıldım. gerçekten çok sorunsuz ve ekonomik bir arabaydı. Uzun yola vs her yere gittik geldik. Bir kere arızalanmadı. Yıllık bakımları dışında hiç bir şey harcamadım. İnşallah sizler de Splash'larınızı senelerce, sağlıkla kullanır ve memnun kalırsınız.
    Grubumuzdan ayrılmıyorum. Bilgim dahilinde olan bir soru vs olursa yanıtlamaya ve yardım etmeye çalışırım.
    kardeşim büyük geçmiş olsun sana allah korumuş splaşın pert olmasına da üzüldüm .çok geçmiş olsun arkadaşım .yeni aracınla kazasız belasız günler dilerim sana ..benim arabam halen duruyor maşallahı var severek kullanmaya devam ediyorum .görüşmek üzere tekrardan geçmiş olsun..




  • şöyle bir girip bakayım dedim herkes her şey yerinde duruyor mu diye .slm herkese . splashler duruyordur umarım arkadaşlar .ben iki kişi daha kazandırdım splash kullanıcısı olarak çevremde fiyatlar ebesinin nikahı olduğu için dahada bir severek kullanıyorum artık aracımı .en son bakımımda tecimerogullarını ihya ettim .artık onlarada el salladım. güleryüzümüz dürüstlüğümüz ve sakinliğimizden dolayı yemediğim kazık kalmadı artık bayyy bay onlara. özel bile öpse bizi, tecimer kadar öpemezler inanın. bizim salaklığımız heralde yada iyi niyetliliğimiz...ne diyelim.yarın özele periyodik bakım için götürcem aracımı bakalım ne kadar öpülcez tecimer kadar olmayacağına bahse varım ..neyse herkese bol selam arkadaşlar suzukide kalın splash de kalın diyelim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bankicampik

    kardeşim büyük geçmiş olsun sana allah korumuş splaşın pert olmasına da üzüldüm .çok geçmiş olsun arkadaşım .yeni aracınla kazasız belasız günler dilerim sana ..benim arabam halen duruyor maşallahı var severek kullanmaya devam ediyorum .görüşmek üzere tekrardan geçmiş olsun..

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Olacağı varmış, ne yapalım. Splash pert olmasa kesin kullanırdım daha, muhtemelen senelerce kullanırdım. Maviş harıkaydı, geniş, rahat, atak, sorunsuzdu. Cidden arabanızın kıymetini bilin. Ben Swift aldım otmatik, o da fena değil. Suzuki ile devam bakalım.




  • Belki de 2010 yılında lansmanı yapıldığında ilk alanlardan biriydim.çok severek kullandım,Herkeste olmayan çok farklı ,pratik ,geniş bir araçtı.2015'te 25bin km'de tek bir arızası,kazası olmadan satmıştım.Hala bile özlüyorum o arabamı :( O dönemde bu arabaya 32bin verilir mi diyorlardı.Corsa falan da aynı paraydı.Ama iyi ki de Splash almışım .şimdi kimbilir nerde kimdedir.Arada sarı sitede bakıyorum belki satıyorsa görürüm diye .Ondan sonra aldığım arabalarda ona bağlandığım gibi bir bağ olmadı niyeyse çok farklıydı splash.Kıymetini bilin splashlarınızın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pendo -- 12 Ağustos 2020; 15:0:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adepex

    Splash kullanıcısı arkadaşlarım. Maalesef kötü bir kaza geçirdim. Splash çok sağlam olduğu için ufak tefek şeylerle atlattım. Ancak benim Splash maalesef pert oldu. Çok üzüldüm. Kaza ve sonrası aşamalarda arabamı her bakımında götürdüğüm Ankara Tecimeroğlu yetkili servisi yetkilileri yardımcı oldu, bilgi verdi, süreci anlattı. Sonrasında yeni araba arayışı, araştırmalar, bayilerde araba olmaması, denemeler vs derken, fiyat performans karşılığı alınabilecek en mantıklı sıfır araba olarak Suzuki Swift de karar kıldık. Hem donanımlı, hem Splash gibi yüksek ve içi geniş, hem Suzuki sorunsuzluğu. Kopara verdik, araba gelince teslim edecekler. Sıfır aldıktan sonra senelerce (tam 9 sene) çok severek ve menun kalarak kullandığım Splash'ımdan ayrıldım. gerçekten çok sorunsuz ve ekonomik bir arabaydı. Uzun yola vs her yere gittik geldik. Bir kere arızalanmadı. Yıllık bakımları dışında hiç bir şey harcamadım. İnşallah sizler de Splash'larınızı senelerce, sağlıkla kullanır ve memnun kalırsınız.
    Grubumuzdan ayrılmıyorum. Bilgim dahilinde olan bir soru vs olursa yanıtlamaya ve yardım etmeye çalışırım.
    Hocam geçmiş olsun, çok şükür yara bere olmamış, inşaAllah bir daha büyük kaza görmezsiniz. Yeni arabanız hayırlı olsun, suzuki ne yolda bırakıyor, nede pişman ettiriyor.
    Biz 10 yılda epey kaza yaşadık, çok şükür yara bere olmadı, splash biri hariç ufak tefek tamirlerle kurtardı.
    Cana geleceğine mala gelsin diyoruz ama arabamızda can yoldaşımız gibi oldu, çoluğumuzu çocuğumuzu yolda bırakmasın diyoruz.
    Splash'ımızı değiştirmek için 1,5 senedir epey uğraşmıştık, çok şükür paramız yetişmemiş, paramız yettiklerinide biz beğenmedik, splash 200bini devirdi, bozuldukça yaptırıp bineceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehterann -- 18 Eylül 2020; 18:13:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efens123

    Merhaba dostlar bir problemim var bilgisi olan cevaplara müteşekkir kalırım benzinli tam otomatik splash 1.2 aldım 1000 km falan kullandım bakımlarını yaptırmak için malzemeleri temin ettim tam tamirci ye götürecektim aracın motor arıza ışığı yandı kaputu açıp baktım su hortumlarının biraz basınçlı ve fazla sıcak olduğunu gördüm.
    Hararet yapmıştır belki diye soğuduktan sonra suyuna yağına baktım herşey normaldi conta yakmış olabilir mi diye radyatör kapağı açıkken çalıştırdım köpürme ya da baloncuk da yoktu yağ veya suyun birbirine karışması durumu da yoktu zaten hararet simgesi de henüz görünmemişti,
    Ama motor silkeleyerek çalışıyordu o şekil 1 km ötedeki tamirci ye kadar gittim tamirci buji ya da ateşleme Bobin arızası gibi duruyor dedi ilk önce ateşleme bobinlerini kontrol etti ve 2 nolu ateşleme bobininin arızalı olduğunu tespit etti al gel dedii hava filtresini falan takmadı öyle git birşey olmaz dedi eve döndüm sipariş verdim ateşleme bobini elime geçince tamirciye gitmek için aracı çalıştırdım 5 metre gitmeden stop edince ateşleme bobinini kendim taktım araç sarsıntıyı büyük oranda kesti ama egzoz dan kesik kesik bub bub bub silkeleme yapmaya başladı egzoz sesi içeriden daha gürültülü geliyor bir de kaputun içinden tısss diye ses geliyor gaz kelebeği kendini ayarlıyor diye düşündüm ama egzoz daki sarsıntıya anlam veremedim
    Tamirci bujiler iridyum olduğu için problem olacağını sanmıyorum dedi ama araç da 160.000 km de ve ne zaman takıldığını bilmiyorum subap arızası olmasından korkuyorum nedenleri konusunda fikri olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum
    Geçmiş olsun, arabada neler çıktı, çok masraf oldu mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehterann

    Hocam geçmiş olsun, çok şükür yara bere olmamış, inşaAllah bir daha büyük kaza görmezsiniz. Yeni arabanız hayırlı olsun, suzuki ne yolda bırakıyor, nede pişman ettiriyor.
    Biz 10 yılda epey kaza yaşadık, çok şükür yara bere olmadı, splash biri hariç ufak tefek tamirlerle kurtardı.
    Cana geleceğine mala gelsin diyoruz ama arabamızda can yoldaşımız gibi oldu, çoluğumuzu çocuğumuzu yolda bırakmasın diyoruz.
    Splash'ımızı değiştirmek için 1,5 senedir epey uğraşmıştık, çok şükür paramız yetişmemiş, paramız yettiklerinide biz beğenmedik, splash 200bini devirdi, bozuldukça yaptırıp bineceğiz.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Kaza işte, oluyor. Allah kötüsünden saklasın. Suzuki güzel, Swift'i almadan önce başka markalara da baktım ama içime sinen bir şey olmadı. Swift de güzel. Onunla devam ediyoruz şimdi. Trafikte Splash'a denk gelirsem bakıyorum biraz yanında, arkasında gidip. Splash ayrıydı. Güzel günlerde, sağlıkla kullanın.




  • 2010 model dizel 1.3 motor 120bin km 4 parça boya. Kaça para eder alınırmı?? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.