Şimdi Ara

suyun yoğunlu 1 de neden buzun yoğunluğu 0.9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar buz daha yoğun olması lazım değilmi neden su daha yoğun?

• çünkü
  • Eşşeğin
  • hacmi arttığı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pet Şişe

çünkü

eşeğin
  • eşşeğin ...
  • "Buzun daha yoğun olması lazım değil mi"

Bunu neye gör söyledin, düşündüm düşündüm anlayamadım. Neye göre, yüce rabbimize göre mi yoksa tabiata göre mi? Neden ki buzun daha yoğun olması lazım? Hiç de değil. Olması gerekmiyormuş ki olmamış işte.

Suyun moleküller arası bağı daha sıkıdır, daha kararlı yapıdadır, daha yoğundur, net.

Buzun daha yoğun olması olması leaaazzummmm deağğaalllmmiii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • katısı sıvısında yüzen 3 madde var:

Su
    Antimon
    Bizmut

su için açıklayayım. Su donduğunda moleküler geometrisi değişir. Molekkülleri arası uzaklığı artar. Bu da hacminin artmasına doğal olarak da yoğunluğunun azalmasına neden olur. Oranı 1/10 dur. (yanlıslık varsa affola)

Benden bu kadar daha bilimsel açıklamalar için araştır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fishkopf -- 17 Kasım 2012; 14:36:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

"Buzun daha yoğun olması lazım değil mi"

Bunu neye gör söyledin, düşündüm düşündüm anlayamadım. Neye göre, yüce rabbimize göre mi yoksa tabiata göre mi? Neden ki buzun daha yoğun olması lazım? Hiç de değil. Olması gerekmiyormuş ki olmamış işte.

Suyun moleküller arası bağı daha sıkıdır, daha kararlı yapıdadır, daha yoğundur, net.

şöyle düşündüm maddenin sıvı halinde moleküller birbirinden daha uzak diye biliyorum. ama katı halinde birbirine daha yakınlar bu yüzden katı halinde yoğunluk daha fazla olur diye düşündüm sanırım anlamaya başladım.Kusuruma bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tribal6701

quote:

şöyle düşündüm maddenin sıvı halinde moleküller birbirinden daha uzak diye biliyorum. ama katı halinde birbirine daha yakınlar bu yüzden katı halinde yoğunluk daha fazla olur diye düşündüm sanırım anlamaya başladım.Kusuruma bakmayın.

Yok estahafurullah hiç kusura bakmadım, makarasına öyle yazdım. Dediğin doğru ama su istisna. Sıvı halinin - katı haline oranla moleküller arası çekim kuvveti daha fazla, yani daha yakın.

• İstisna işte. Sebebini tam olarak bilemiyorum. Ayrıca 3 tane madde var katısı, sıvısında yüzen

Buz, Bizmut ve Antimon
  • İsviçreli bilim adamları araştırıyor bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tribal6701

evet arkadaşlar buz daha yoğun olması lazım değilmi neden su daha yoğun?

Yogunluk = Kutle / Hacim dir.

10 gram buzu eritirsen 10 gram su ortaya cikar. Yani Kutle degismedi.

Suyun hacmi buzun hacminden kucuk oldugu icin ( Agzina kadar dolu bir bardagi dondur , bardak catlar , cunku hacmi artmistir. ) Haliyle Suyun yogunlugu daha fazladir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heykirokan -- 17 Kasım 2012; 15:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray

quote:

Orijinalden alıntı: Pet Şişe

çünkü

eşeğin

banından
  • Allah ın kerametlerinden biri. Eğer suyun yoğunluğu buzdan az alsaydı. Soğuk denizlerde yaşam olmazdı deniz alttan donmaya başlardı.(Hadi bunuda açıklayın))
  • ilginç gerçekten :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Buz daha yoğun olsaydı buz suyun üstünde yüzemezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.b. Sadrazam

Allah ın kerametlerinden biri. Eğer suyun yoğunluğu buzdan az alsaydı. Soğuk denizlerde yaşam olmazdı deniz alttan donmaya başlardı.(Hadi bunuda açıklayın))

Denizin üstünde yaşarlardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24google

quote:

Orijinalden alıntı: d.b. Sadrazam

Allah ın kerametlerinden biri. Eğer suyun yoğunluğu buzdan az alsaydı. Soğuk denizlerde yaşam olmazdı deniz alttan donmaya başlardı.(Hadi bunuda açıklayın))

Denizin üstünde yaşarlardı

Balıklarda akciğer solunumu yapıyordu zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.