Şimdi Ara

SUYU DA MI DOLARLA ALIYORUZ? BİZDE SU YOK MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla yer altı su kanynaklarımız gayet iyi durumda ama sanırım bitmiş ve dışarıdan dolarla alıyoruz galiba su da artışın sanırım sebebi bu hükümette zaten su içmeyin içerseniz de özel tüketime girer dediği için ötv si de var pahalılık ondan kaynalanıyor dün markette alacaktım baktım pahalı ve ailecek su almayı içmeyi bırakma kararı aldık. Peki susuz nasıl yaşayacaksın derseniz eğer iyi bir akapeli olur badem bıyık sevdalısı olursan inanın su ihtiyacınız kalmıyor gayet iyi bir şekilde yaşamınıza devam edebiliyorsunuz biz olduk ve mutluyuz böylece dıj güçlerin oyununa gelmeyip su lobisine zarar veriyoruz onlar değil biz kazanacağız yaşasın susuz yaşam yaşasın badem bıyık.

• O suların şirketlerin sahipleri israil ingiliz ve amerikalılar oluyor onlar maşını dolarla alıyor. Labratuarda arıtma tesislerinde genetik mühendisles bizim genetiğimizi değiştirip iyileştirmek için canla bağla uğraşıyorlar israilli mühendisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İroniMan -- 30 Ağustos 2018; 11:18:33 >
  • Şişelenmiş suyun en büyük 3 maliyeti var. Nakliye, ambalaj ve işçilik. Ambalajın ham maddesi ithal dolarla alınıyor. Nakliye (mazot araç bakım vb) direk dolara endeksli. İşçilik maliyetlerindede çok ciddi artış oldu asgari ücret arttı, vergi yükü arttırıldı, kiralar arttı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Bu kadar battık yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Bu kadar battık yani
    Şuanki kriz geçer bir şekilde hayat devam eder. Ancak türkiye her türlü batacak kaçınılmaz son. Türkiyeyi ayakta tutan tek şey avrupanın fasonluğunu yapması. Devlet sosyalist kafayla yönetiliyor. Sermaye düşmanlığı yapılıyor. Yatırımcıya güven verilmiyor. Yolunacak kaz zannediliyor. Piyasalara sürekli müdahele ediliyor. Yakın gelecekte robotlar iyice gelişip ucuzladığında şuan türkiyede sabreden sermaye sahipleri bir bir kaçacak. Asıl çöküş ozaman gerçekleşecek.

Türkiye nerede sosyalist kafa ile yönetiliyor? ülke bildiğin götürrrrr ekonomisi ile yönetiliyor üretim sıfır var olanları da kapat veya üç kuruşa sat dışarıdan sıcak para gelsin onunla bir şeyler yap borçlan bu bizim düzen bu sosyalist yönetim olsa idi sosyal hak ve adalet yerinde olur ülekin fabrika bacaları tüter üretim olur katma değere geçerdik bizde anca dışarıdan gelsin üretmeyelim mantığı var. İş robotların dünyasına gelmeden zaten böyle gidersek çoktan batmış oladağız zaten şu anda da batık durumdayız
  • Elektrik bile dolarla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onların suyu varsa bizimde allahımız var.
  • quote:

Türkiye nerede sosyalist kafa ile yönetiliyor? ülke bildiğin götürrrrr ekonomisi ile yönetiliyor üretim sıfır var olanları da kapat veya üç kuruşa sat dışarıdan sıcak para gelsin onunla bir şeyler yap borçlan bu bizim düzen bu sosyalist yönetim olsa idi sosyal hak ve adalet yerinde olur ülekin fabrika bacaları tüter üretim olur katma değere geçerdik bizde anca dışarıdan gelsin üretmeyelim mantığı var. İş robotların dünyasına gelmeden zaten böyle gidersek çoktan batmış oladağız zaten şu anda da batık durumdayız
    Uberi, paypalı yasakladılar hatta bi aralar youtube bile yasaklanmıştı.

Basın tamamen devlet kontrolünde devlet ne derse onu yazıyor.

En ufak muhalefet yaptığında dış güçlerin ajanı vatan haini ilan ediliyorsun.

Kontrol edemediği şeyi yasaklıyor, beğenmediğini düşman ilan ediyor.

Merkez bankasına müdahele ediliyor vb birsürü örnek verilebilir. Sosyalist kafa yönetiyor ülkeyi.

https://youtu.be/mze_n287bJo

Sen sosyalizmi çok yanlış anlamışsın :) ona sosyslizim değil diktatör faşist yönetim denir. Türkiye 1930 larda tam olamasa da sosyal bir devlet anlayışı ile yönetiliyordu şimdi ise tamamen tüketim ve sıcak paraya dayalı aşırı kayıtsız ve serbest ekonomi ile yönetiliyoruz

• quote:

Sen sosyalizmi çok yanlış anlamışsın :) ona sosyslizim değil diktatör faşist yönetim denir. Türkiye 1930 larda tam olamasa da sosyal bir devlet anlayışı ile yönetiliyordu şimdi ise tamamen tüketim ve sıcak paraya dayalı aşırı kayıtsız ve serbest ekonomi ile yönetiliyoruz
    Bence asıl sen serbest ekonomiyi yanlış anlamışsın. Şuan türkiyeye her kılıf bi şekilde uydurulur ama serbest piyasa uygulanıyor demek için kafayı yemiş olmak lazım hiç kusura bakma.

• The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Onların suyu varsa bizim poseidonumuz var🧜🏻‍♂️

Türkiye Amerika'dan bile daha serbest ve kayıt dışı ekonomi ile yönetiliyor!!! Devletinin pazara müdahalesi neredeyse sıfır isteyen istediği fiyatı verebiliyor malını çekebiliyor vs sosyalist anlayış olsaydı bunu hiç bir müteşebbis yapamazdı. Neyse konudan uzaklaşmayalım derim

Sosyalizm değil şu anki politika. Bir ya da iki tane yapılan/gösterilen şey sosyalizmde de var diye sosyalizm ile yönetiliyoruz demek tamamen yanlış.

Şöyle bir baktım da sosyalizmden epey uzaktayız. Ne olduğu da kesin bir şekilde belli değil. Her yerden birkaç tane model alıp onunla devam ediyorlar bence.

Ortaya karışık bir politika kısacası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.