Şimdi Ara

Sütaş süzme peynir 1000 Gr 9.90TL.. A-101 İçerir.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
4.171
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öncelikle yağı alınmış peynire çökelek denir, içinde yağ bırakılmaz. diyorsun hocam sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unchange

Öncelikle yağı alınmış peynire çökelek denir, içinde yağ bırakılmaz. diyorsun hocam sen ?

Hocam ben peynirci değilim, peynirci olarak bilinen birçok kişi lor ile çökelek arasındaki farkı bilmiyor. Ben işim gereği Türkiye'de tüm yöreleri gezdim kendi gördüklerime göre lor ve çökelek arasında büyük fark var lakin endüstriyel üretimde bu fark azalıyor. Raflarda çökelekte lorda aynı diye satılıyor.

Anadolu'da yağı alınmış peynir suyunun kestirilmesi ve kurutulması ile elde edilen peynire çökelek deniyor. Lor ise daha yağlı sütün kaynatarak veya limon ile kestirilmesi ile yapılan daha az tuzlu peynir. Lor çökelekten daha yağlı ve tuzsuz bir peynir.

İş market rafına gelince lorun yağı kalmıyor, peynir altı suyu kestirilip yapıldığı için çökelek gibi yağsız oluyor. Rafdaki masum arkadaşta abi ikisi de aynı diyor. En azından Ankara'da durum böyle. Böreklik çökelek bulamıyorum abi yağlı lor peyniri olmaz diyor adamlar.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    annem sütten yapılır dedi.
  • «hidalgo» kullanıcısına yanıt
    Özsoylar Fabrika Satış Mağazası'nın forsquare hesabında site olarak bu gözüküyor;

http://www.ahmettabak.com/

http://www.ahmettabak.com/index.php?route=product/product&path=82&product_id=161

Aradığımız peynir de stokta var. Sanalpazar'a dükkan açıp ordan satış yapmalarını rica edebiliriz. Hazır Nuvo'nun da süresi uzamışken 10 teneke alırım ben. Yetkili biri ile görüşmek lazım. Ulan ellerinde şöyle bir imkan var, internet diye bir şey var. Bende şöyle dükkan olacak her türlü siteden satış yapar paranın bi tarafına koyarım.

Bu arada 2.5 Kg Ezine İnek Peyniri kargo hariç 43.20. Daha önce satan eleman 47 TL + 6 TL kargo ile satıyordu. Rica etsek bunlar da o şekilde satsa yeter.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    peynir altı suyu nun kalitesiyle lorun kalitesi değişiyor
    örnek vermek gerekirse dükkanda 4 liraya da 10 liraya da lor satıyoruz 10 lira olan kaymak,tereyağ gibi sür ekmeğe ye tam yağlı bir alan bir daha geliyor yani ürün kendini satıyor tekrar tekrar.
    iyi olan lor kelle peynirinden çıkıyor tam yağlı peynir olduğu için loruda yağlı oluyor.
    ankarada bulduğun lorların %99 u beyaz peynir loru bir çoğunun da yağı alınmış/azaltılmış oluyor beyaz peynirde.
  • bu özsoyların inek peyniri yumuşak lokum kıvamında ya da biraz daha sert mi yoksa tahsildaroğlu vs gibi sert bir peynir mi ?
  • A101 den alınan peynir
     Sütaş süzme peynir 1000 Gr 9.90TL.. A-101 İçerir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • musdincer M kullanıcısına yanıt
    Nolmuş yav bu peynire. 9.95 olmasının sebebi mi acaba daha bakmadım aldığıma ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Nolmuş yav bu peynire. 9.95 olmasının sebebi mi acaba daha bakmadım aldığıma ben.

Yarın iade edilecek :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışanlarının üstüne hayvan gübresi atan firma degilmiydi bu?
  • sütaş ın peynirler yenmez arkadaşlar. aldığım peynir max. 1 ayda bozulup kokuyor ve çöpe gidiyor.
  • İyi fiyat, sürekli alıyorum. Bu fiyat düzeyi ilk çıktığında vardı. 6 aydır bu seviyeye inmemişti.
  • musdincer M kullanıcısına yanıt
    peynir bozulması normal fakat bunda iki yabancı madde var. onlar ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Müptelası olanlar var ama kesinlikle sert peynir gibisi yok. Özellikle tahsildaroğlu ve Ünal peynirleri.

Her tür peynirden dönüşümlü olarak alıyorum, süzmeler arasında en iyisi sütaş yağ oranı yüzde 20, sert peynirlerse içeriğine bakmak lazım sert olsun diye peynir ve zeytinlere kalsiyum klorür ekliyorlar. Zararlımıdır bilmiyorum ama doğal olmadığı kesin.

Alıntı:
    Süzme peynir adından da anlaşılacağı gibi diğer pek çok peynir çeşidinin aksine üretimi sırasında basınca tabi tutulmaz, peynir yapımı sırasında oluşan suyun kendiliğinden süzülmesi sağlanır. Bu, süzme peynire beyaz peynir gibi kalıp şeklinde değil de daha gevşek bir yapıda olan kendine özgü kıvamını kazandırır. Süzme peynir yapımı sırasında asitten arındırılmak için yıkanır.Süzme peynire Amerikan peynirinde olduğu gibi herhangi bir renklendirme ya da kaşar peynirinde olduğu gibi herhangi bir eskitme işlemi yapılması söz konusu değildir. Farklı yağ oranlarına sahip sütlerden yapılma durumuna ve peynir telemesinin boyutuna göre çeşitli süzme peynir çeşitleri üretimi mümkün olmaktadır.

• son kullanım tarıhı yaklaşmış yada geçmiş ürünleri satıyorlar dikkat edin benim aldığım peynırınde skt sı 8 agustosdu
  • peynirde f/p ney ya?

cokelek demiş birisi de. komik lan.

ucuzmuş işte, haber veren sagolsun ama kacırmısızdır..
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Peşini bırakmamışınız. Ben de varım ne yapabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mecnunumm M kullanıcısına yanıt
    Burayı arayıp yetkili biri ile konuşup sanalpazar ilanı açtırabilirsek şahane olur. Ben indirim yakaladıkça deli gibi alırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.