Şimdi Ara

Sütaş süzme peynir 1000 Gr 9.90TL.. A-101 İçerir.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
4.171
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müptelası olanlar var ama kesinlikle sert peynir gibisi yok. Özellikle tahsildaroğlu ve Ünal peynirleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denememiş olanlar için güzel fırsat.
  • Alıp denemek lazım :)
  • Tadı gayet güzel, kaptım iki tane.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son kullanma tarihine bakarak alın benim gördüklerim son kullanma tarihine 1 ay kalmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 2 Ağustos 2015; 11:57:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

aslında annemgil yapar ama benim bildiğim çökelek: peynir yapılırken bir neden kolayı süt kesilir peynir olmaz ondan çökelek peyniri yapılır kalıp tutmaz yani.

Çökelek yağı alınan ayranın ısıtılması ile elde edilen peynir parçalarıdır. Lezzeti iyi olmaz ama sağlık açısından çok iyidir. Tam bir protein deposudur. Sporcuların vazgeçilmezidir.

Konudaki peynir 2. sınıf bir süzme. Yaş beyaz peynirde Muratbey'i tek geçerim ama fiyatı gereksiz yüksek. Bir Nevşehirli olarak yılda bir defa 50kg köy peynirini alırız suyunu çıkarıp tuzlar ve çömleklere basarız. 3 ay bekleyen peynir lezzet patlaması yaşar. Ankara'da peyniri yiyen dostalarım marketlerde peynir satılmadığının farkına varır.

İmkan varsa yöresel peynirlerden şaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 2 Ağustos 2015; 13:17:52 >

• 3 marketi gezdim kalmamıştı. Kapış kapış gitmiş. Eğer bulursan affetmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Müptelası olanlar var ama kesinlikle sert peynir gibisi yok. Özellikle tahsildaroğlu ve Ünal peynirleri.

Unal ve gurova.. Sert yağlı.. Favorilerim..

• markası neydi aldığınız peynirin öğrenebilirmiyim gitme ihtimalim var o taraflara da
  • «hidalgo» kullanıcısına yanıt
    Özsoylar Ezine Peyniri
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi satıcı ara ara satış yapıyordu sonra ortadan kayboldu. Peynir ise çok güzeldi bir iki teneke daha var köşede.

• kayigit K kullanıcısına yanıt
    Evet bu peynir ama bu kişi baya pahalı satıyor.

• mecnunumm M kullanıcısına yanıt
    çok pahalı evet
  • İlginiz için tşk ederim sormayı unutmuşum ne kadara alıyordunuz 2.5 kg tenekeyi..
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    yağı alınmış peynire çökelek denmez arkadaş bilmiyor diye eleştirmişsin pek farkın yok :):
    lor a çökelek diyorsunuz çökelek apayrı birşey peynirci olarak konuşuyorum sıradan bir tüketici değilim şarküterimiz var .

peynirin suyundan lor elde edilir , çökelek ise ayranın yağı alındıktan sonra ısıtılması sonucu ufalanmış yoğurt gibi birşey oluşur odur ama insanlar çökelek ile loru aynı şey sanıyor çökelek versene diyor aslında lor.

farkı ayırabilmek için en kolay anlatım lor süt parçaları ,çökelek yoğurt parçaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unchange -- 2 Ağustos 2015; 16:42:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unchange

"yağı alınmış peynire çökelek denmez"
    "çökelek ise ayranın yağı alındıktan sonra ısıtılması sonucu ufalanmış yoğurt gibi birşey oluşur odur"

Bu ikisi aynı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 2 Ağustos 2015; 16:57:24 >
  • «hidalgo» kullanıcısına yanıt
    Kargo dahil 53 TL'ye alıyordum.
  • mecnunumm M kullanıcısına yanıt
    Peynir o değil hocam. İnek peyniriydi bizim aldığımız. Koyun kokuyor. Satıcıya mesaj da attım geri dönmedi. Denk gelse bi 8-10 teneke alıp stok yapacağım.

Peynir bu;

http://www.cakirogluezinepeyniri.com/ozsoylar-ezine-tam-yagli-beyaz-inek-peyniri-25kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 2 Ağustos 2015; 17:04:34 >
  • Süzme peynirler arasında en iyisi, ben de aldım 1 kg
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.