Şimdi Ara

Süt ne kadar pahalılanmış (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
7.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: helluri

quote:

Orijinalden alıntı: Yasin_1903

quote:

Orijinalden alıntı: mgora

quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Süt ne kadar pahalılanmış

Çok kalitesiz ürün, kimse kusura bakmasın. Muhtemelen süt tozundan yapılmış. Bimin tereyağını aldım geçen, margarin kokusu var bildiğin. Tadı da öyle. Ben tereyağından anlarım ama bu hiç iyi değildi. Bir de niye indirim yapmışlar kolay kolay indirim olmaz süt ürünlerinde, demek ki hiç satılmamış bozulmaya yüz tutmuş.

Günlük sütte süt tozu kullanabilirler mi ? Kodeks buna izin veriyor mu ?
    Tamam yoğurt vb yapımında kullandıklarını biliyorumda.Süt aslında görece ucuz şalgam suyunu 3 liraya satıyorlar marketlerde.
    Bu arada ilanda ki süt Bim'in sütü genelde Ak Gıda üretiyor ve işin ilginci Ayran için konuşuyorum Şok'un ayranını da Ak gıda üretmesine rağmen arada tad farkı var nasıl oluyor anlamıyorum ?? (Üretici aynı , yağ-protein miktarı aynı görünüyor)

Konya'da bir şeker fabrikasında çalışıyorum. Şok ve a101 e seker imal ediyoruz. Ikisi de aynı fabrikadan aynı şekerden oluyor ama şok un şekeri a101 in şekerinden pahalı oluyor. Sebebi şekerin kalitesinde saklı.

Mesela a101 e giden petek marka seker ezilip, dövülüyor pudra kıvamında oluyor. Bu pudra kıvamına biraz da normal seker katılıp, ucuz kalite ağızda dağılan küp seker üretiyoruz. Şok için üretilen şekere sadece toz kristal seker dökülüyor yani pudra kıvamındaki toz dahil edilmiyor ve ağızda dağılan ama uzun süre erimeyen nispeten kaliteli seker üretiliyor. A101 2 tl ye satıyor şok 2.95 e satıyor kalite farkı 1 tl ama çalışma şartlarına bakarsanız ikisi de leş.

Merak ettiğim bir konuydu tşkler. Kalitesiz şekerden yapılan kek ile kalitesiz şekerden yapılan kek arasında fark olur mu? Bir de çalışma şartları kötü derken, hijyen açısından mı?

Hijyeni bir ortamda çalışıyoruz tabi ki kafamızda bone olmadan çalışamayız ama personele harici giremez tabelali üretim alanında tuvalete de üretim alanına da dışarıya da aynı botla girip, çıkıyoruz yere düşen şeker çok olunca zip, geçiyoruz üstüne basıyoruz. Tuvaletin dışarının mikrobunu şekere taşıyoruz ama bone giydiğimiz için ve elimize dezenfekte sıktığımız için sorsanız hijyenik kesinlikle hijyenik. Küp şekeri bırakmamız için yazmıyorum sadece belirli marketlerde satılan şekerin üretiminde tanık olduğum için bunları aktardım. Evet bizim çalıştığımız fabrikada yere seker düşüyor ve biz ister istemez ezip, geçiyoruz. Bunun dışında duyduklarıma göre torku küp seker yere düşmüyor ve hijyenik bir ortamda üretiliyor ama şunu da eklemeden geçmeyeceğim turnikeyi geçene kadar hijyenik oluo, sonrasında kulağını hatta burnunu kaşıyan insanlara da tanık oldum. Yalnız küp şekere özel bu durum. Toz şeker üretimi daha hijyenik çuvaldan seker dökülüyor ve makina poşetleyip, ambalaja gönderiyor. Küp seker yerken torku düşünebilirsiniz. Torku da ne kadar güvenilir orası bilinmez. Kek konusuna gelelim, keklere konan seker büyük ihtimalle toz şeker ve onu da konya seker üretir. Biz konya seker değiliz ya da konya seker bünyesinde çalışmıyoruz onlar pancardan üretir diğer markalara dağıtır ve konya şeker kalitesiz üretmez standart kalite üretir çuvala doldurur bize herkese satar marketler onu alamaz işlenip markalı ambalaj olmadan servis edemez. Kaliteli ya da kalitesi düşük küp şekeri de biz yapıyoruz. Pudra kıvamında olan şekerle normal şekeri karıştırıp düşük kaliteli ya da standart kristal şekeri ekleyip, kaliteli küp şekeri üretiyoruz. Daha detaylı ve kapsamlı bir yazı paylaşacağım bunu belki soru cevap olarak belki belli başlıklar üzerinden belki inceleme olarak yazacağım. Eskiden sanayide oto kaportacı olarak çalıştım şimdi paraya ihtiyacım olduğu için seker fabrikasında çalışıyorum. Üniversite başlamadan da bırakacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sokrates

• sütte

1 torku

2 yörükoğlu

bana göre. sütü çok seven ve günde iki bardak civarı tüketen biri olarak söyleyebilirim.

sütaş eskiden çok iyiydi, şu an sevmiyorum. pınar da aslında çok iyi, hatta belki en iyisi ama 4 liradan ucuza bulamıyorum artık. hem malum sebepler yüzünden de tercih etmiyorum.

dost süt, migros süt gibi ürünlerden uzak durun. bunları içeceğinize 1 litrelik süte gerekirse 5 lira verin 1 litre su katın. en azından kendi kendiniz sulandırmış olursunuz.

bir de sokakta satılan sütlerden, güvendiğiniz biri değilse, uzak durun. herhangi bir hastalık ile öldürebilme ihtimali dahi var.

Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

Maksimum 1.90-2 TL' arasında. Sen market diye bakkala gidersen tabi pahalı olur.

Uydurmayın şöyle.

MİGROS (SANAL MARKET ÜSTELİK) 2TL;
    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/1444008-30174-migros-sut-1000-ml

Günlük sütler daha uygun hatta. Nerde yaşıyorsunuz anlamıyorum ki.

günlük süt nereye daha ucuz ya? sallama litresi 4 liradan aşağı günlük süt yok

esas sen nerede yaşıyorsun

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Analizini mi yaptırdınız süt tozu demişsiniz. Türk gıda kodeksinde süt tozu kullanımı serbest mi kılınmış. Buradaki dost günlük sütleri sek üretiyor (izmir Bölge)

\\ Amd Ryzen 7 9700x - Msi MAG X670E Tomahawk - Msi Rx 6700XT Mech 2x OC - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Adata Su 650 120GB SSD+2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //
  • Pahalanmış*

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

Maksimum 1.90-2 TL' arasında. Sen market diye bakkala gidersen tabi pahalı olur.

Uydurmayın şöyle.

MİGROS (SANAL MARKET ÜSTELİK) 2TL;
    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/1444008-30174-migros-sut-1000-ml

Günlük sütler daha uygun hatta. Nerde yaşıyorsunuz anlamıyorum ki.

günlük süt nereye daha ucuz ya? sallama litresi 4 liradan aşağı günlük süt yok

esas sen nerede yaşıyorsun

Keşke 4 lira olsa. Burada ayda yılda bir süt içen insan onu da süt tozunu dayatılmış haliyle içen bilip bilmeden yorum yapıyor. Spora başladığımdan beri sadece su-süt içiyorum meşrubat ve gazlı içeçekleri bıraktım. Tek eğlencem süttü onu da aldılar resmen elimden. Sek'in depozitosuz oluyor 1 litre cam şişeleri. 3.50 liraydı ben süte başladığımda ki bu çok uzak bir tarih değil. Kartonumsu paketleri de aynı fiyat almışken cam alıyorum evde kullanışlı da oluyor. 1.5 sene ya oldu ya olmadı an itibariyle şu an fiyat 5.25 TL. Bir tane aklı basmayan biri de çıkmış "e günlük süt zaten o gün tüketilsin diye çıkıyor akşamında fiyatlar ucuzluyor" demiş. Bir kere günlük sütlerin raf ömrü 1 gün değil. 2 ile 4 gün arasında değişiyor. Ve bi kere bile son günü olmasına rağmen akşam vakti diye fiyat düştüğünü görmedim. Adam o malı çöp eder yine fiyat düşürmez yoksa herkes o şekilde alır firma zarara uğrar ve bir daha kar yapmaz üretimi de durdurur günlük sütte. Adam üretim parası çöpe gitmesin diye ileriye dönük kar avantajından fedakarlık etmez. Kapitalizmin kuralıdır bu. Sırf devlete laf gelmesin diye aptal aptal yorumlar yapmayın artık bilip bilmeden.

• harbiden artmış.
    genellikle torku dörtlü süt alırım, sanalmarket'te şu anda 13,95. geçen hafta 12,95'e almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1825AD4A -- 6 Eylül 2017; 23:11:36 >

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

Pahalanmış*

veya pahalılaşmış. arkadaş bulamaç yapmış.

Orijinalden alıntı: JampolPapa

quote:

Pahalanmış*

Kardeşim yşsn değil mi kaynaştırma ünsüzleri? Pahalılanmış da olur pahalılaşmış da olur, Türkçe'de hangisi daha kolay söyleniyorsa o kullanılır. Bununla ilgili çok ayrıntılı bir kural da yoktur zaten kaynaştırma ünsüzü ille de şu kullanılır şurada diye. Dolayısıyla doğrusu öyle de olur böyle de. Biz Türkçeyi de sizden öğrenecek değiliz.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: citiraga

Analizini mi yaptırdınız süt tozu demişsiniz. Türk gıda kodeksinde süt tozu kullanımı serbest mi kılınmış. Buradaki dost günlük sütleri sek üretiyor (izmir Bölge)

Vardır bir hilesi. Ya o hayvanlara gdo lu mısır veya soyadan başka bir şey yedirmiyorlardır da anca ucuza mal ediyorlardır ya da başka bir şey. Uzaydan mı geliyor bu süt adama sormazlar mı bu kadar ucuza nasıl geliyor diye? Zaten getirdikleri cevizler Abd menşeili, Türkiye'de o kadar ceviz varken aynı fiyata. Mercimekler de öyle. Türk malı mercimek oysa daha güzel. Anavatanı burası. Dolayısıyla bunların nesine güvenelim? Şu anda 20 liraya yerli ceviz var manavlarda vs. Bundan getirmeyip de kalkıp Abd den ceviz ithal etmek ayıptır.

• Bu hafta Bursa onur markette Sütaş tam yağlı 2.25 TL idi. 8 tane depoladim.

quote:

quote:

Pahalanmış*

Kardeşim yşsn değil mi kaynaştırma ünsüzleri? Pahalılanmış da olur pahalılaşmış da olur, Türkçe'de hangisi daha kolay söyleniyorsa o kullanılır. Bununla ilgili çok ayrıntılı bir kural da yoktur zaten kaynaştırma ünsüzü ille de şu kullanılır şurada diye. Dolayısıyla doğrusu öyle de olur böyle de. Biz Türkçeyi de sizden öğrenecek değiliz.

ney ney? kaynaştırma mı? bariz bir şekilde isimden fiil yapım eki gelmiş. -laş, -leş
    pahalı-laş-mak
    dert-leş-mek
    saçma-laş-mak

-lan, -len diye isimden fiil yapım eki yok bildiğim kadarıyla.
    ayrıca evet, türkçeyi bizden öğreneceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Çiftçilerden litresi 65kr a alınıyor :) yani kazanan aracılar ve firma

+1 . Karsta dayımlar 35 kuruşa satar idi.

Gıda üretmek her zaman riskli bir iştir hocam. Örnek verdiğiniz şirket (Bim) gıda üretmez,A dışa üretim yaptırır. Gıda üreticisi değil gıda işletmecisidir. Dolayısıyla çıkacak problemlerde ürünü kim ürettiyse ona yaşatır o sıkıntıyı. Sek gibi bir firma sizce riske girip süt tozunu günlük süt diye saptırır mı? Böyle bir riske girer mi? Analizi yapılmıyor mu sanıyorsunuz bu ürünlerin. Kaldı ki eşim bu sütten yoğurt mayalamışlığı oldu. Süt tozundan üretilen şey nasıl maya tutup yoğurt olabiliyor? Fiyatıda ucuz değil 2.15 tl. Ceviz olayına gelince buralarda o kalitede (ince kabuklu ve içi bembeyaz, neredeyse hiç fire çıkmayan) cevizi 20 tl ye satan yok. Adam kendi ağacından topladığını satmıyor bu fiyata hocam. Daha uyguna bu kalitede mal edebiliyorsa abd den gelen cevizi satar. Zaten adamlarda kendisi yemeyip buraya göndermiyorlar bu cevizi emin ol. Yoksa buradan aynı kalitede aynı fiyata ceviz var ama biz yinede abd cevizi satalım kim diyebilir? Ne amaçlar böyle bir şirket. Aynı konu Çin menşeili ve tr menşeili sarımsak içinde geçerli

\\ Amd Ryzen 7 9700x - Msi MAG X670E Tomahawk - Msi Rx 6700XT Mech 2x OC - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Adata Su 650 120GB SSD+2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pahalanmış*

ney ney? kaynaştırma mı? bariz bir şekilde isimden fiil yapım eki gelmiş. -laş, -leş
    pahalı-laş-mak
    dert-leş-mek
    saçma-laş-mak

-lan, -len diye isimden fiil yapım eki yok bildiğim kadarıyla.
    ayrıca evet, türkçeyi bizden öğreneceksiniz.

Arif'in attığı golü ararken mi geldiniz buralara

Konumuz süt..

Ayrıca ben bimin sütünü migrosun sütünü beğenmiyorum.

Sütaş Torku iyidir iyi. Pınar olan ürünlerin hiçbirisini zaten evime sokmuyorum...

• Turkcede ney ney diye de bir sey yoktur. Lan da olur las da olur. Bizim orada oyle denir. Lan len eki gibi eklere de lisede hic girilmez. Kirk bin tane ek var hepsine nasil gireceksin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Turkcede ney ney diye de bir sey yoktur. Lan da olur las da olur. Bizim orada oyle denir. Lan len eki gibi eklere de lisede hic girilmez. Kirk bin tane ek var hepsine nasil gireceksin?

sen ne güzel kıvırıyorsun öyle? ayrıca konu benim yazdığım şeylerin doğruluğu değil, bir ekin varlığı. liseyle alakası yok, öyle bir ek yok, kendi kafana göre kural yazıyorsun.

http://www.edebiyatsayfasi.com/isimden-fiil-yapan-ekler/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Varmis ki boyle bir ek?

http://www.edebiyatsayfasi.com/isimden-fiil-yapan-ekler/

evet, atlamışım, o konuda haklısın. ancak pahalılanmak diye bir kelime yok:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1825AD4A -- 7 Eylül 2017; 11:59:24 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.