Şimdi Ara

Susuzluğa karşı verilen mücadelede, yeraltı barajları önemli avantajlar sağlayabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
5.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    Niyetim Arapları müdafaa etmek falan kesinlikle değil. Mesajınızda araplaşmış zihniyet yazınca aslında İslamiyet'e laf ettiğinizi düşündüm. Çünkü malum kesimin çok kullandığı bir taktik o. Özür dilerim, yanlış anlamışım. Araplara istediğinizi diyebilirsiniz. Benim derdim araplar üzerinden İslam'a saldıranlar ile. İslam bir arap kültürüdür diyenlerle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 3 Ocak 2021; 16:27:9 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Ormanlık alanda çorak alanlara göre daha çok su tutumu meydana gelir, güneş toprağa direkt olarak ulaşmadığı için buharlaşma ile su kaybı azalır. Ayrıca havanın nemli kalmasını sağlayarak yağışın verimini arttırırlar.
  • 100 baraj ama sadece 600 bin kişinin su ihtiyacı biraz az değil mi ?

    Bayağı ufak değil mi bunlar. Anlaşılan yer altı ucuz, kolay ve çabuk yapılıyor ama şu tutma kapasiteside düşük.
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    Ağaçlandırma, ancak son çare olarak başvurabileceğiniz, karar verilmesi ekolojik ve paleo-ekolojik bilgi gerektiren, doğal ekosistemler üzerinde kalıcı hasarlara sebep olabilecek bir uygulama. Elbette başarılı ağaçlandırma örnekleri var (erozyon kontrolü, kentsel peyzaj, ekolojik restorasyon vb.) ama doğada ağaç görmediğiniz her yeri ağaçlandıralım düşüncesi çok yanlış.

    https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2019/08/26/doc-tavsanoglu-agac-dikme-seferberligi-ekolojik-felaket-getirir





  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Fidan dikmede dünya rekorlarına imza atmış hükümete de bunu demezsin ki? Orman Bölge Şefliğinin Twitter hesabını takip edin lütfen. Sosyal medyayla alışagelmiş söylentilerle beğeni kazanabilirsiniz fakat gerçeklere ulaşamazsınız.
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Adam islamiyete birşey dememiş ki araplaşmayın demiş... Sizin en büyük hatanız bu, araplık ve islamiyeti aynı şey sanıyorsunuz...
  • Night_Blade N kullanıcısına yanıt
    Aslında birçok yöntem var ama önemli olan o yöntemleri uygulamaya geçirmek. Mesele oy kaygısı ( her parti için geçerli ) ile günü kurtarmak yerine geleceğe yönelik planlamada bulunarak, güzel bir miras bırakmak.
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Plansız ve aşırı yapılan her şeyin zararlı sonuçları olacağı doğrudur. Ancak ülkemiz için aşırı ağaçlandırma şu an için söz konusu değil. Yüzyıllar önce anadolunun çok önemli bir kısmının tamamen ağaçlık olduğu tahmin ediliyor. İşin ekolojik boyutunu ise tam olarak bilemeyeceğim bu iş zaten bakanlık bünyesinde uzmanlar tarafından yapılıyor.
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Mesajımdan bunu mu anladınız gerçekten? Konudaki diğer mesajlarımı da okuyunuz lütfen.
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt

    Hangi değerleri aldık şu araplardan da insanlık için bir faydasını gördük. Lütfen ama lütfen önce evrensel olun, yoksa iyi bir müslüman asla olamazsınız.


    Benim söylediklerim araplara da değil, şu andaki arapların zihniyetinden medet umanlaradır.

    Vazifedar ATATÜRK Türkiye'si araplardan hiç bir şey öğrenemez. Biz müslümanlığı onlardan çok daha iyi biliriz.

  • dermeister01 kullanıcısına yanıt
    Asıl benim mücadelem araplık ile İslamiyet'i aynı görenlerle. Mesajımı sizin gibi anlayan birkaç kişi daha çıktı, onlara verdiğim cevapları okumanızı rica edeceğim. Benim ifade edişimde mi sorun var acaba, anlamadım ki?
  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    Ya hocam niye anlamak istemiyorsunuz? Ben araplara bir şey dediniz diye, yazmadım o mesajı. Forumda İslamiyet'e araplar üzerinden yüklenen bolca adam var, islam arap kültürüdür diye yazan tonlarca adam var. Ben o mesajınızla sizin de o tiplerden olduğunuzu düşündüm diyorum. Araplara istediğiniz hakareti, kötü sözü, aşağılamayı yapabilirsiniz, beni de ilgilendirmez. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Mesajlarımı okursanız ikimiz de aynı şeyi diyoruz aslında. Lütfen konudaki mesajlarımı sakince bir daha okuyunuz. Ben de acaba bende mi sorun var diye düşüneceğim.
  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    Keşke zihniyetimiz 11.-12. Yüzyıllarındaki arap zihniyetine sahip olsa
  • ussaki U kullanıcısına yanıt

    Özür dilerim, son yazdığımı sana karşı yazmadım. Başka yanlış anlayanlar varsa onlara yazdım.

    Gel tanış olalım işi kolay kılalım, sevdiğim bir sözdür ve memleketimizdeki en eksik şeydir.

  • Susuzluğa karşı verilen mücadelede, yeraltı barajları önemli avantajlar sağlayabilir
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    En çok beğeni alan mesajınızı yanıtladım. Öyle anlaşılıyor açıkcası. Öncesi veya sonrası görülmüyor. Yanlış anladıysam özür dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warchief46

    Asıl benim mücadelem araplık ile İslamiyet'i aynı görenlerle. Mesajımı sizin gibi anlayan birkaç kişi daha çıktı, onlara verdiğim cevapları okumanızı rica edeceğim. Benim ifade edişimde mi sorun var acaba, anlamadım ki?

    islamiyeti savunurken araplar üzerinden savunmaya çalışmayın özellikle Hz Muhammedi bir arap olarak görmeyin, o bir peygamber ve ırklar üstü olarak algılanmalı. Araplar islamiyetin en büyük düşmanı dünyada islamiyet yayılamadı ise araplar yüzünden yayılamadı.

  • Bir an önce yapılsın şu anda 2 aylık su kaldı eğer yağış olmazsa bu yıl çok fena olacak :(
  • Yüksek derecede geçtiğimiz aylar kurak geçti yağışlar geliyor ama bu oluşan kuraklık şimdi tarımı etkiledi bu yıl bir çok urun verimi %60-70 düşük seviyede olacak belkide. Gıda kıtlığı yaşayacağız bu yazın Yüksek ihtimalle.
    Yaşanılan kuraklık Meteorolojik kuraklık imdi tarımsal kuraklığa döndü.

    Tarımsal kuraklık: Bitkinin ihtiyacını karşılayacak suyun toprakta bulunmamasını ifade eder. Bitki büyümesinde yavaşlama, ürün kaybına neden olur, hayvanlar için de bir tehdittir.
  • Geç bile kalındı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.