Şimdi Ara

! SÜS BALIĞI ALMIŞTIM/ AkVARYUMU DEĞİŞTİRDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle konumun hemen taşınmamasını adminlerden rica ediyorum çünkü bu konu biraz acil ve evcil hayvanlar bölümü hiç aktif değil..

http://forum.donanimhaber.com/m_33432196/mpage_1/key_//tm.htm#33491212

yukarıdaki linkteki konumdan da anlaşılacağı gibi biraz hatalarla dolu bi iş yapmışım. acemiliğime verin. :)

sonra yorumlara dayanarak az önce gittim 50 lt'lik akvaryum + kum + aqua safe adlı bi klor temizleyici bir ilaç yuva yapmaları için bir kaç süs aldım. yarında bu iki balığımın yanına dişi balıklar alacağım.

şimdi işler iyice karıştı öncelikle neler yapmam gerektiğini sırasıyla yazarsanız sevinirim
    önce suyumu koyayım kumumu koyayım yoksa ilk suyu + ilacı koyup karıştırıp sonra kumu mu koyayım .:S yardım ....
    ayrıca kumuda bi kovanın içine döktüm 3-4 ker süzdüm daha da süzmeye gerek varmı ?

yani anlayacağınız tüm sistemi değiştirdim.

ayrıca yarına kadar bunları halletmem gerek yoksa balıklarım ölecek diye korkuyorum 2side erkek ve akvaryum küçük

şuanki halide bu değiştirilecek hali

resimler özenli çekmedim maksat akvaryumu göstermek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 4 Ağustos 2009; 19:08:01 >

• Cikletler için akvaryumun çok küçük.
    Ayrıca sarı prenses doğurduktan sonra bir savaş makinasına dönüşüp bütün balıkları yok ediyor onu da söyliyim
    Bi de mücevher var sanırım onlar da ayrı bi denyo diğer balıklara yem bırakmıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtn. -- 4 Ağustos 2009; 19:14:54 >
  • biliyorum çok küçük o yüzden 50lt'lik aldım... guramiyi ayrı fanusa koydum..
  • akvaryumu büyütmeye çalış bu balık türleri için en az 150 - 200 lt (aslında 120 fakat balıkların stres olmamasını garanti edecek lt 150-200 lt dir) benimde 170 lt vardı fakat sonraları okula odaklandığım için elden çıkardım balıkları ve bütün malzemeleri (80 kadar yavrum vardı iceman,sarıprenses ve kırmızı prenses (daha çok paslı olarak bilinir) keşke elden çıkarmasaydım
  • O balık türleri birbirine tam zıt:D Yerler yutarlar kavga çıkarırlar birbirlerine
    Akvaryumu dizme sıran da şu olsun kumu temiz olana kadar süz. Sonra suyu koy, Su durulana kadar bekle, su durulunca ilacı at ilaç geçtikten sonra balıkları koy tekrar ilaçla.
    Akvaryum Cikletler için küçük bi de:s dönemezler o akvaryumda büyüdüklerinde
  • Öncelikle hayırlı olsun diyelim.50 litre akvaryum almışsın ama ciklet türleri için yine yetersiz.Canlı doğuran besleyebilirsin(neon-tetra-lepistes-kılıçkuyruk-vs.gibi)Veyahut japon besleyebilirsin.
    Aldığın kum ne çeşit bilgilendirirsen yardımcı olabilirim.
    İstersen msn den halledebiliriz.Bu konuda biraz bigim var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sokaktan Kedi Aldım
    6 yıl önce açıldı
    muhabbet kuşu aldım...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtn.

Cikletler için akvaryumun çok küçük.
    Ayrıca sarı prenses doğurduktan sonra bir savaş makinasına dönüşüp bütün balıkları yok ediyor onu da söyliyim
    Bi de mücevher var sanırım onlar da ayrı bi denyo diğer balıklara yem bırakmıyo

ayrıca hocam ukala olarak görmeyin ama çiklet değil cichlid(çiklit )

EDÜT : isteyen pm den ulaşabilir bende eski bir akvarist olarak isteyene elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riks Budur -- 4 Ağustos 2009; 19:31:39 >

• Kumu kovada nasıl süzdün? Kovadaki kumun üstüne su doldurup karıştırarak yaptıysan tamam 2-3 kere yeterli olur. Klor temizleyicinin kullanımı hakkında bilgim yok. Ama düşündüğüm gibi musluk suyundaki kloru nötürleştirmek içinse, kumu koyup koymaman fark etmez. Akvaryumu hazırla en son ilacı eklersin suya. Su filtresinin üstündeki aparat da hoşuma gitti, güzelmiş
  • Msn ini pm den gönder yardım edeyim(sana pm atılmıyo)
  • bu küçükmü yaw valla bütçem buna yetti buna yerleştiricem

ss eklicem bi sn
  • Şu zamana kadar hiçbir ilaç veya katkı maddesi kullanmadım.Bence gereksiz para tuzağı.Dinlenmiş su varsa kullanılabilir zaten akvaryum küçük yoksada suyu koyar 2 gün motor,hava motoru çalışır bi şekilde bekletirse sorun olmaz.
    Başka bi konuya eklemiştim resmi yardımcı olması bakımından aynı türleri besliyoruz.(Senin konuna kendi resimlerimi koydum ama istersen hemen silebilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myLifemyRules -- 4 Ağustos 2009; 19:38:20 >

• arkadaşlar resim bu

ayrıca YARDIMLARINIZ İÇİN MSN colinbrother@hotmail.com bekliyorum
  • Şimdiden temiz bir bidon vb. ayarla ve doldur. Böylelikle su ekleyeceğin zaman dinlenmiş su sıkıntısı çekmezsin. myLifemyRules'ın dediği gibi o ilaçlar gereksiz maliyet...
  • Senin yerine resmini düzeltiyorum izlinle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.