Şimdi Ara

Akvaryumdaki Ekipmanları Çözemedim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ben balık beslemeye karar verdim, birbirleriyle sıcaklık, su sertliği ve davranış açısından uygun balıklar seçtim. Fakat akvaryum ekipmanlarını çözemedim. Isıtıcı, hava motoru, iç filtre, dış filtre ve bir de hava taşı var sanırsam.
    -Bir akvaryumda bunların hepsi olmalı mı?
    -İç filtre ile dış filtre arasındaki farklar neler?
    -Hava motoru nedir, ne işe yarar?
    -Hava taşı nedir ne işe yarar?
    Cevaplarsanız müteşekkir olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle merhaba.

    Bana balıkların cinsi, akvaryumun kaç litre onu söylersen sana gereken ekipmanları daha doğru bir şekilde seçmiş oluruz.


    Ekipmanların hepsi bir akvaryumda olmasa da olur. Tabi buradaki etmenler ilk maddedeki olaya bağlıdır.

    Isıtıcı olmazsa olmazdır. Kışın çok gerekli bir cihazdır. Akvaryumda filtre kesinlikle olacak. Büyüklüğüne göre iç ya da dış sen seçmelisin. Hava motoru da balıklarının oksijen ihtiyacına göre gereklidir. Mesela ben kullanmıyorum. Hava taşı da keza hava motorun varsa alman lazım.

  • Öncelikle teşekkürler. Orta boyutta bir akvaryum almayı planlıyorum ancak iç filtre ile dış filtrenin farkını bilmediğim için filtre seçimi yapamıyorum. Yani orta boyutlu bir iç filtre mi almalıyım yahut farklı bir şey mi önerirsiniz?
  • fidelius35 F kullanıcısına yanıt
    Orta boyuttan kastınız sanırım 65 litre civarında bir akvaryum. Benim size tavsiyem dış filtreden yana olur. Dış filtre adından da anlaşılacağı gibi dışarıda bulunmasıdır. Ufak bir kovası ve bu kova içinde, iç filtreye göre çok daha fazla filrteleme performansı olması tercih sebebidir. Ucuz ve kaliteli olsun dersen

    urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/sunsun-hw-603-b-mini-akvaryum-dis-filtresi-122758963

    Öneriyorum. Çünkü ben de bundan kullanıyorum.

    Uzun ama okumanı öneririm:

    http://www.akvaryum.com/ic_filtre_neden_dis_filtrenin_yerini_tutamaz_makaler_22_938.asp




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fidelius35

    Merhaba. Ben balık beslemeye karar verdim, birbirleriyle sıcaklık, su sertliği ve davranış açısından uygun balıklar seçtim. Fakat akvaryum ekipmanlarını çözemedim. Isıtıcı, hava motoru, iç filtre, dış filtre ve bir de hava taşı var sanırsam.
    -Bir akvaryumda bunların hepsi olmalı mı?
    -İç filtre ile dış filtre arasındaki farklar neler?
    -Hava motoru nedir, ne işe yarar?
    -Hava taşı nedir ne işe yarar?
    Cevaplarsanız müteşekkir olurum

    Hayırlı olsun yeni hobiniz.
    -Çoğu akvaryumda ısıtıcı olmalı hava taşı olmayabilir.Akvaryum hacmine göre iç filtre yahut dış filtre arasında tercih yapabilirsin.Eğer betta akvaryumu kuruyorsan ikisine de gerek yok.
    - İç filtre suyu motoruyla çeker suyun içindeki haznesinde bulunan kömür elyaf vs. ile fiziksel ve biyolojik temizlik sağlar. Dış filtre ise akvaryum içine uzanan hortum ile suyu çeker genişçe haznesi bulunur filtrelemeyi su dışında yapar ve tekrar tanka basar.Küçük akvaryumu çorba misali karıştırır.
    -Hava motoru dışardan aldığı havayı akvaryuma basar.Suyu havalandırır.
    -Hava taşı hava motorunun akvaryum içindeki ucuna bağlanır.Baloncuk boyutlarını küçültür.Bu da suyu havalandırır.




  • 1-Akvaryumda sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturabilmek için gerekli ekipmanlar şunlardır:Filtre,ısıtıcı,aydınlatma ekipmanı,hava motoru.Bunlar en temel ekipmanlardır.Akvaryumun türü,büyüklüğü,içerisinde bulunan cannlı türlerine göre bu liste uzar.Bitkiler için co2 düzeneği lazımken,deniz akvaryumu için dalga motoru vs eklenebilir.

    2-Filtreler akvaryum suyunda mekanik ve kimyasal temizlik yapan ekipmanlardır.İç filtreler akvaryum suyu içerisinde bulunurlar ve mekanik filtreleme yaparlar.Kimyasal olarak suya çok fazla etkide bulunamazlar.Ayrıca ne kadar mekanik filtreleme yaparsa yapsın,pislikler filtre ile birlikte hala akvaryum suyunun içerisindedirler.Küçük hacimli (50 lt ve altı)akvaryumlarda kullanılabilirler.Filtreleme yanında kullanılan hava hortumu ile akvaryuma oksijen verebilirler.Yüzeye yakın noktalarda daha verimli çalışırlar.Dış filtreler ise büyük hacimli akvaryumlar için olmazsa olmaz ekipmanlardır.100 lt ve üstü hacimli akvaryumlar için yeterli filtrelemeyi yapabilirler.Akvaryumunuzun hacmine göre farklı büyüklüklerde çeşitleri mevcuttur.Bu filtreler mekanik filtrelemenin yanında kimyasal filtrelemede yaparlar.Yani akvaryum suyu içerisinde balıklar için toksik sayılabilecek olan maddeleri,içerlerinde bulunan yararlı bakteriler sayesinde bertaraf edebilirler.Dış filtreler çok kısa süreler için kapatılmalıdır.Bu sayede içlerinde bulunan bakterilerin oksijensiz kalarak ölmeleri engellenmi olur.Ayrıca sudan çektikleri pislikleri kendi içinde depolayarak suya geri göndermezler ve pislikler akvaryum suyu dışında tutulur.

    3-hava motoru akvaryuma extra hava basan ekipmandır.UNUTMAYIN:BALIKLARDA BOĞULUR.OKSİJENSİZ KALMIŞ BİR AKVARYUM ÖLÜ SAYILABİLİR.İç filtreler hortumlar sayesinde dışarıdan çektikleri havayı akvaryuma verirler.İç filtre kirlendikçe verilen hava miktarı düşer.Dış filtrelerin kutuları içerisinden çıkan ilave borular ile selale tipinde bir akıntı oluşturarak doğal havalandırma yapılabilir.Hava motoru extra hava basan bir ekipman olarak 2. planda düşünülebilinir.Bol oksijen balıklar için iyidir.hava motoru imkan var ise alınmalı ve kullanılmalıdır fakat filtre varsa zorunlu değildir.

    4-Hava taşı hava motorundan gelen hava hortumu ucuna takılır.Hava motorundan gelen hava hava hortumu ile bu taşa ulaşır ve taşın gözenekleri içerisinden çıkar.Hem havalandırma sağlanır hemde görsel olarak güzel bir görüntü oluşturur.Farklı türleri mevcuttur.

    daha fazla bilgi için :

    http://yassyoss.blogspot.com.tr/




  • dış filtre varsa iç filtreye gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.