Şimdi Ara

Sürüşü geliştirmek için... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş demişki sürüşü geliştirmek için bir şeyler demiş sende tutmuşun oyunla geliştir diye bu kadar mantıksız bi cvp olurmu ya o zaman sürücü kurslarının sınav yapmasına gerek yok onlarda yapsınlar bi oyun olsun bitsin

quote:

Orjinalden alıntı: ekaraot

http://www.hepoyna.com/

kardeş burda araba park etme oyunları falan var gerçekten çok öğretici süper burda biraz direksiyonu geliştirebilirsin ama hakkaten baban doğru söylüyor bende senin yaşlarında çok hevesliydim taki arabayı çalıp fırıncı kamyonunun altına girene kadar o yüzden sakın arabayı falan çalma valla cezalarda çok fazla yanarsın benim kaza yaptığımda ehliyetim vardı en azından ama tek yol arabada pratik yapmak bide kör noktaya çok dikkat etmen lazım aynalarda ya öğreneceğin çok şey var daha

• Bir yere bodostan dalmak çoğu zaman iyidir.olayın ciddiyetini kavramaya yardımcı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlpacHino

arkadaş demişki sürüşü geliştirmek için bir şeyler demiş sende tutmuşun oyunla geliştir diye bu kadar mantıksız bi cvp olurmu ya o zaman sürücü kurslarının sınav yapmasına gerek yok onlarda yapsınlar bi oyun olsun bitsin

arkadaş 16 yaşında ne diyelim kaçır arabayı sokaklarda pratik mi yap 16 yaşındakilere ehliyet veren sürücü kursu mu var ne kadar cahilsin sen hiç simülatör denen bişey duymadınmı pilotlara astronatlara ve bi çok sektörde simülatör kullanılır google yaz araştır topic i okumadan mesaj yazma

• ben de kursa giderken araba yarışını sürekli oynadım ve kurstaki hoca sen araba kullanıyo musun buranın dışında dedi.
    mutlaka etkisi oluyor. hatta bende ehliyet kurslarının kullandığı araba programı da var. onu da kullanmöıştım çok etkili oluyor. gerçek araba gibi. sinyallerden tutun da hız limitlerine varana kadar uymak zorundasın. gayet güzel oluyor.

bu arada ben de solağım ve ilk zamanlara vites değiştirirken direksiyondan güç alıyordum ve araba sola çekiyordu. zamanla alışıyor insan. hatta annem korkmuştu. ikide birde soruyodu vites değiştirmede sıkıntı var mı diye. belli bir sğreden sonra bazı şeyler reflex oluyor.

hız yapma sakın ha ve kesinlikle arabayı tanıyana kadar boş alanda arabanın tepkilerini iyi öğren.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhakancan

ben de kursa giderken araba yarışını sürekli oynadım ve kurstaki hoca sen araba kullanıyo musun buranın dışında dedi.
    mutlaka etkisi oluyor. hatta bende ehliyet kurslarının kullandığı araba programı da var. onu da kullanmöıştım çok etkili oluyor. gerçek araba gibi. sinyallerden tutun da hız limitlerine varana kadar uymak zorundasın. gayet güzel oluyor.

bu arada ben de solağım ve ilk zamanlara vites değiştirirken direksiyondan güç alıyordum ve araba sola çekiyordu. zamanla alışıyor insan. hatta annem korkmuştu. ikide birde soruyodu vites değiştirmede sıkıntı var mı diye. belli bir sğreden sonra bazı şeyler reflex oluyor.

hız yapma sakın ha ve kesinlikle arabayı tanıyana kadar boş alanda arabanın tepkilerini iyi öğren.

tamam işte hocam benim sorunumda bu solağım ve vites değiştirirken arabayı sola kaçırıyorum.buda beni karamsarlığa itiyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: ekaraot

quote:

Orjinalden alıntı: AlpacHino

arkadaş demişki sürüşü geliştirmek için bir şeyler demiş sende tutmuşun oyunla geliştir diye bu kadar mantıksız bi cvp olurmu ya o zaman sürücü kurslarının sınav yapmasına gerek yok onlarda yapsınlar bi oyun olsun bitsin

arkadaş 16 yaşında ne diyelim kaçır arabayı sokaklarda pratik mi yap 16 yaşındakilere ehliyet veren sürücü kursu mu var ne kadar cahilsin sen hiç simülatör denen bişey duymadınmı pilotlara astronatlara ve bi çok sektörde simülatör kullanılır google yaz araştır topic i okumadan mesaj yazma

Tamam abi haklısın simülatör olayında ama pilotlara araba kullanmayı öğrensinler diye mi simülatör oynatıyolar yoksa pisti öğrensin diye mi.
    Sürücü kurslarında da var heralde simülatör olayı ama bilgisayarda oynadığın gibi mi ki?Ben bilgisayarda klavyeden oynuyorum ve simülatör niyetine kullanmak için direksiyon felan da almam.Çünkü gerek yok bence.

• Aslında NFS serisinin hepsini bitirdim....
  • saçmalamyın.iyi half life oynayanlardan iyi asker mi oluyo cesur mu oluyo bu insanlar?
  • abi hic bir arabayla hiz yapmayın, ben clk 200 ile uzun yolda bir arabayi sollluyordum yani yoıl o kadar egimliymiski ( bunu sollarkan farkettim) yani sırtımdan terler aktı arkadaslar, direksiyon hakimiyeti acayip zorlastı dikkat edin bence
  • sürüşü geliştirmenin en etkili yolu, şehir içi trafikte sürüş yapmaktır, acemi şoförün baş düşmanı korkudur, acemiysen, korkudan herşeyi b.k edersin... ama şehir içinde araç kullanırsan korkunu yenersin ve daha rahat olursun... bir de eğimli yolda aracı kaldırma meselesi var, acemilerin en çok tırstıkları şey budur, hele bir de arkada araba varsa durum daha da kötüleşir... ben 13-14 yaşımdan beri araba kullanırım, 18-19 yaşıma kadar şehir içi trafiğine çıkmadım... ehliyetim olduğu halde çıkamadım, çünkü korktum... ama bir gün mecbur kaldım ve o gün korkularımı yendim... hayatta herşeyde olduğu gibi, şoförlük de DENEYİM ile gelişir...
  • Bende 17 yaşındayım amasyada böyle asfalt köy yollarında sürdün baya 90 fln da yaptım ama kallkış ve vites problemim var hafifiten zıplıyo araba ama çok hafif ayağımı debriyajdan ne kadara yavaş çeksemdeYanda peder kuduruyo tabi mahvettin arabyı fln die
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Bende 17 yaşındayım amasyada böyle asfalt köy yollarında sürdün baya 90 fln da yaptım ama kallkış ve vites problemim var hafifiten zıplıyo araba ama çok hafif ayağımı debriyajdan ne kadara yavaş çeksemdeYanda peder kuduruyo tabi mahvettin arabyı fln die

kardeş işte o baya bi pratikle düzelir
  • konu güzell,arkadaşların cvpları da çok güzell.içlerinden seçtikleriim ve kendi düşüncelerim...
    1.EN ÖNEMLİSİ KİMSEYLE YOLDA DALAŞMA,KİMSEYLE YARIŞMA, KİMSEYLE UĞRAŞMA,BENİ GEÇTİ ALTINDAKİ ARABASINA BAK VEYA BEN BUNA GEÇİLMEMELİYİM ŞUNU BİR TOKATLAYIM DİYE DÜŞÜNÜP TRAFİK CANAVARI OLMA
    250 KM YOLDA SENDEN HIZLI GİDEN VATANDAŞ EN FAZLA 15-20 DK ERKEN GİDER BUDA DEĞMEZ ÇÜNKÜ HAYAT YAŞAMAYA DEĞER VE GÜZEL(mükemmel...)
    2.çift yönlü akan yollarda sollama yapacaksan, önündeki aracın arkasına fazla girme ve karşı şeride geçmeden önce mutlaka sol aynana bak
    3.Kimseyle dalaşa girme, geçmek isteyene yol ver geçsin. Alt marka ve küçük araçları küçümseme, hatta onlara daha iyi davran, hep yol ver, çok mutlu oluyorlar üst bir markayı geçince (çok doğru gerçekten,biraz ego tatmini yapıyo bazıları)
    4.Gündüz dahi olsa özellikle tel şerit yollarda kısa huzmeli farlarını açık tut.Daha iyi görülmen açısından.
    kendi kanaat-i acizanelerim bunlara ek olarak
    1.molalarda sık sık lastikleri ve arabayı gözucu bir kontrol etmek
    2.fazla kendini yormamak ve sık sık mola vererek dinlenmek.
    3.aynaları muhakkak sürekli gözlemek
    4.hız sınırlarına riayet etmek,aşırı hızda malum direksiyon hakimiyeti bile elden çıkıveriyo...aman dikkat..
    5.yol harici şeylerle meşgul olmamak,1 saniye gözü yoldan ayırmak bile telafisi zor durumlara sebebiyet verebilir.pürdikkat olmak...

• sürüşü geliştirmenin en sağlam kaynağı tecrübedir buda insanda zamanla oluyo malesef bende ehlıyetımı aldım ve sokak aralarında cok kullanmama ragmen dun ılk kez yogun trafige cıktım. bişi olmadı ama nedensiz bi tedirginlik kapladı içimi ve ne kadar acemi olduğumu hissettim sürüşü geliştirmenin tek yolu ehlıyetı alıp bol araba kullanmak tecrube edınmektır yoksa sıze hız yapmayın sunu yapmayın dıyenlerı dınlemıyorsunuz yasamadan bişi anlaşılmıyor.. birde trafıkte aceleci olmamak en önemli kural bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mn.dede

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

Orjinalden alıntı: yekho

NFS'yi manuel vites kullanarak bitirmeyi dene, bence sürüşü geliştiriyo..

zuhaaaa muhaaaaa zuhaaaaaa ole şemi olur be

Niye gülüyorsun arkadaşa bende katılıyorum. Bana çok faydası oldu şimdi uzun yol şöförü oldum.Özelikle ben Artvin deyim virajlı yollarda pratiğimi
    orda geliştirdim.

aynen bende katılıyorum en azından vitesi ne zaman deiştireceğini bilirsin vites devirlerini öğrenirsin çünkü ben araba kullanmaya başladığım zaman nfs'den kaptığım tekniklerle başladım tabiki DRIFT DRAG vs şeyler deil sadece vites devirlerini tutturmayı öğren ondan sonrasını yaparsın zaten

• ya bide araç kullandığın şehirde önemli eğer acemiysen mesela adanada en acemi kişi bile çok rahat araba kullanır çünkü şehirde 2 şeritli gidiş geliş yol var hiç sollama yapmadan şeritinden gidiyosun çok basit kullanmak barajyolundan çarşıya kadar öyle fakat sakına sağ şerite girme dolmuşlar minübüsler çok fena adamlarda çok agresif hepsinin arabasında döner bıçağı sakın polemiğe girme hasan usatada meze olursun valla ankarada adanaya göre biraz daha zor çünkü çok fazla sokak var şehir içinde falan devamlı sokak aralarından bir anda araba çıkabiliyor o yüzden çok yavaş ve dikkatli olmak lazım şehir merkezi biraz daha rahat istanbul ise felaket bu şehirde kural mural yok yani kursta gördüklerini unut ne ışık kurallarına uyan var ne tali yol kurallarına uyan var ne yol hakkına uyan var bide en sevmediğim genelde istanbulda sol şerit boşken araçların hep sağdan sollama yapması bigün birini sıkıştırıcam görecek gününü o yüzden istanbulda araba sürmek baya zor

• quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

Orjinalden alıntı: yekho

NFS'yi manuel vites kullanarak bitirmeyi dene, bence sürüşü geliştiriyo..

zuhaaaa muhaaaaa zuhaaaaaa ole şemi olur be

direksiyon takarsan gerçekten çok bi fark ı kalmaz sana

• herşey pratikmiş walla...
    zamanla yapamadıım çoğu şey düzeldi.
    Ah bide şu yokuşlarda kaydırmasam kalkabilsem ahhhh ahhhhhhh.......
  • El freni kullanarak kalk. En kolayı o bence rahatlıkla yaparsn..

quote:

Orjinalden alıntı: solomonn

herşey pratikmiş walla...
    zamanla yapamadıım çoğu şey düzeldi.
    Ah bide şu yokuşlarda kaydırmasam kalkabilsem ahhhh ahhhhhhh.......
  • yarım debryaj dene önce okul bahçesi gibi boş bi arazi bul orda ufak eğimli bir yere gel ayağın frende olsun sonra öğrenmek için zamanla ihtiyaçın kalmaz ama elini vitesin üstüne koy ayağını yavaş yavaş debryajdan çek debryaj belli bir noktaya geldiğinde göreceksinki motor sesi ve arabanın durumu daha değişik olacak bunu vitesin titreşiminden de anlarsın ayağını o noktada tut ve frenden çek sağ ayağını göreceksinki araba geriye kaçmayacak zaten 3-4 sefer ve bol bol pratikle alışacaksın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.