Şimdi Ara

´´ Sürücülere ‘güneş gözlüğü edinin’ tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ══════════════════════════════════════════════
    Sürücülere ‘güneş gözlüğü edinin’ tavsiyesi
    ══════════════════════════════════════════════

Konya Emniyet Müdürlüğü, yazın uzun yola çıkacak sürücülere kaliteli güneş gözlüğü edinilmesi tavsiyesinde bulundu.
    Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,sürücülerin, hava şartlarının insan, araç ve yol üzerindeki etkilerini bilmesi ve araçlarını buna göre kullanması gerektiği vurgulandı.

Görüş, kavrama ve fren uzaklıkları, buna bağlı olarak da duruş mesafesinin hava şartlarına göre değişiklik gösterdiği ifade edilerek, sıcak havanın terleme nedeniyle vücutta su ve tuz kaybına neden olduğu, bu nedenle kalbe ve beyne az kan gittiği, bunun da halsizlik ve yorgunluğa neden olabildiği belirtildi.

Sıcak havada dikkat ve reflekslerin azaldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
    “Göze dik gelen güneş ışığı gözü kamaştırır, görmeyi zorlaştırır. Sıcağın etkisiyle yolun yüzeyi de trafiğe elverişsiz duruma gelir. Yazın sürüş sırasında araç iyi havalandırılmalı, sürücü açık renkli, bol ve hafif giysiler giymelidir. Uzun seyahatlerde devamlı olarak iki saatten fazla araç kullanılmamalı, sık sık dinlenilmelidir. Sürüş sırasında camları açmak yerine havalandırmayı kullanınız, çünkü açık camlar aracın dengesini bozduğu gibi yakıt tüketimini de artırır.”

Açıklamada, yaz aylarında uzun yola çıkacak kişilerin kaliteli güneş gözlüğü edinmesi tavsiye edilerek, “Çünkü gözlük, güneş yansımalarını azaltarak gözünüzün yorulmasını önleyecektir” denildi.

Kaynak.

• bazen gözlüğü evde unutup gece bi arkadaşa gidiyorum, sabah arabayı orda bırakıp otobüsle dönüp gözlüğü alıp geri arabayı almaya gidiyorum
  • gözlük çok rahat oluyor. Ben de tavsiye ediyorum. ama kaliteli olsun. o ucuz olanlar hem göze zararlı, hem de bi müddet kullanınca başını ağrıtıyor insanın.
  • kesinlikle düzgün bir gözlük edininiz edinmeyenleri uyarınız...
  • Rayban dan aşağısına bakmayınız
  • gozluk bencede herbakımdan cok rahat oluo
  • polarized camlı güneş gözlüğüm var ve güneş ışıklarını gayet iyi engelliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz Çalıştırıcı Gözlük...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Atatürkcüyüm_

Rayban dan aşağısına bakmayınız

köprüaltı 5 ytl
  • Sadece uzun yolda lazım olduğu için almıyorum günei gözlüğü; yolda da anneminkini kullanıyorum kemik gözlük
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli
    quote:

Orjinalden alıntı: _Atatürkcüyüm_
    Rayban dan aşağısına bakmayınız

köprüaltı 5 ytl

Göze çok zararlı ama.

İyi Geceler...
  • Ömer hocam sizi tebrik etmek istiyorum. Hiç boş konuştuğunuzu veya gereksiz bişi sölediğiniz görmedim. iyi forumlar,paylaşım için ise ayrı bir teşekkür
  • Arkadaşlar 11 senedir optik işi ile uğraşan biri olarak şunları söylemek isitiyorum

1.polarize güneş camı 180 derecelik bir acıyla bakıldığı zaman sadece yansımları minumum seviyeye indirir

2.Bizim organik cam dediğimiz cr39 hamadesi ile yapılan cam türüdür ışıkları yansımaları polarize cam kadar bloke edemez

3.Mineral cam organik ve polorize camdan süzme oranı daha iyidir fakat ağır olupta kırılma riski daha fazla olduğunda pek tercih edilmez.

Bütün bu cam ceşitlerinin zaralı ışınları süzme oranları(mineral biraz daha iyi olsada) aynıdır uv %300 ve üzeri olması gerklidir burda polarizenin artısı ışılrın yansımalrını kesmesinden dolayı sürücüler icin tavsiye edilir fakat direk güneşe mağruz kalıyorsanız polarize pek fayda etmez diğer iki seceneği düşünmeniz lazım sebebi polorize yapısından ötürü daha acık renklere sahiptir bu sebepten ışığı fazlaca iceri ceker.

Cok hassas gözler icin ise bütün cam türlerine uygulanan ET kaplaması yapılmalıdır.3 renk türü vardır füme,yeşil,kahverengi

füme:deniz veya sahil kısmında yaşıyorsanız tavsiye edilir
    yeşil: adında anlaşıldığı gibi doğa da kulanılması tavsiye edilir
    kahverengi: şehir ortamında ne deniz ne doğa betonların arasında yaşıyorsanız tavsi edilir
    benimde tavsiyem kahve rengi polarize bulabilrseniz icten et kaplamalı, bulabilrseniz tabi.
    son olarak antifar denilen bi cam türü vardır belki cok görmemişsinizdir rengi sarıdır ve geceleride takılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat79 -- 2 Haziran 2007; 19:10:20 >

• bu antifar işi bana lazım. geceleri gözümü ışık çok alıyor benim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.