Şimdi Ara

Suriyelilerin içtiği enerji içeceği SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [simage] http://i.hizliresim.com/Eq86Yv.jpg[/simage]

[simage]http://i.hizliresim.com/oZ38rq.jpg [/simage]

Konyadayım merkezde alaaddinin arka mahalleleri suriyeli dolu heryer suriye sokakları gibi uzun zamandır dikkatimi çekiyor özellikle suriyeli gençlerin elinde bu enerji içeceği var türkçe bilen bir suriyeli gençle konuştum suriyeden geliyormuş bu içecek. Döner + enerji içeceği içiyorlar bunlar hayatlarında hiç döner yememişler herhalde. Hergün döner yenir mi ya. burada el şehbe diye bir dükkan var suriyelilerin işlettiği arapça dükkan ismi yazılı gece 2 ye kadar döner satıyor o kadar büyük döner dükkanları gördüm bu dükkan kadar müşterisi olanı hiç görmedim. Eski emekli kuyruğu gibi sokak kapanıyor sıradan dolayı. Bunlar bizim türklerin dükkanından çorba bile içmiyor konyanın bir ucundan bu döneri almaya geliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parmağın güzelmiş

• Almanya'da ki Türkler = Türkiye'de ki suriyeliler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

Almanya'da ki Türkler = Türkiye'de ki suriyeliler

İkisi de değilim çok şükür.

• ben yemenden gelenini gördüm abi savaş var bizim burda imkan yok mecbur gidip geliyoz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberabi -- 9 Ağustos 2015; 15:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naberabi

ben yemenden gelenini gördüm abi savaş var bizim burda imkan yok mecbur gidip geliyoz dedi.

Ben de bunu anlamıyorum arkadaş savaş varsa savaşırsın şimdi bizim memlekette savaş çıksa abd ye mi kaçacaz anlamadım savaşırım elin memleketinde gebereceğime adam gibi vatanımı korurken ölürüm. Yaşlı kadın çocuk vs anladık da gelenlerin çok büyük bir kısmı 20,30 yallarında erkekler. Hepsi savaşacak yaşta. Adam ülkesinden kaçıyor burada babayiğit kesiliyor birine höt desen 30 kişi toplanıyor.

• 3 gün önce Bursa'dayım kültürpark'a gittim aslında isteyerek gitmedim yol üstüydü k.balıklı dan gireyim dedim bir turistler de vardı ama anladığım suriye'liler de vardı ve bunlar savaştan kaçan insanlara benzemiyor du bazısının elin de akıllı telefon ben bile hala Samsung Wifi kullanıyorum geniş omuzlu,iri kemikli,şişman ve eli silah tutan adam buraya gelmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    kendi ideolojisi değilse kimse savaşmak zorunda değil ama onuda bil.araptır diye her arap savaşında olacak diye birşey yok.diğerielri içinse haklsıın.
  • quote:

kendi ideolojisi değilse kimse savaşmak zorunda değil ama onuda bil.araptır diye her arap savaşında olacak diye birşey yok.diğerielri içinse haklsıın.

Başka ideoloji uğruna savaşsın demiyorum ki. Kendi ülkesini korumak için savaşsın.

• 10 çocuğu bunun sayesinde yapıyorlar.
    belki adam ne işidçi ne baascı nede ösöcü vs niye savaşsın?tabi gidip canını kurtaracak yeni ideolojimi kurcak sanki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberabi -- 9 Ağustos 2015; 15:58:39 >
  • quote:

belki adam ne işidçi ne baascı nede ösöcü vs niye savaşsın?tabi gidip canını kurtaracak yeni ideolojimi kurcak sanki?

Tamam anladık vicdani red cilerden sin.şimdiden yedek ülke aramaya bak kenarda bulunsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

quote:

ben yemenden gelenini gördüm abi savaş var bizim burda imkan yok mecbur gidip geliyoz dedi.

Ben de bunu anlamıyorum arkadaş savaş varsa savaşırsın şimdi bizim memlekette savaş çıksa abd ye mi kaçacaz anlamadım savaşırım elin memleketinde gebereceğime adam gibi vatanımı korurken ölürüm. Yaşlı kadın çocuk vs anladık da gelenlerin çok büyük bir kısmı 20,30 yallarında erkekler. Hepsi savaşacak yaşta. Adam ülkesinden kaçıyor burada babayiğit kesiliyor birine höt desen 30 kişi toplanıyor.

Kendilerini koruyan bir ordusu yok ki savassin. Napcak 10 20 kişi eline silah alıp ölecek en fazla olan şey bu. Ha ordu olsa katilirsin orduya savassin. Ayrıca suriyeliler buyuksehirlerde cidden her yerde dileniyorlar , her yerde para istiyorlar millete satasiyorlar. Sonumuz kotu

sen gidip başkasının karısıyla yapıyor musun?buda aynı hesap pnp.
  • quote:

quote:

Realist olayım.Ben çeker giderim imkanım olursa.anam babam yaşlı, engelli kardeşim var.bende ölürsem kim bakacak
    Ha böyle bir durumum olmasa gözler 3 numara olmasa fiziksel açıdan elverişli olsam gider gönüllü komando olurum.en azından kendi birliğime ve gece intikal yapacak operasyona çıkacak timlerede ekstradan gece görüş ekipmanı temin etmek isterdim kendi imkanlarımlada olsa.

• quote:

quote:

dediğine çok katılıyorum ayrıca yok ne diyorlar biz gidip işidle savaşalımmış adamlar ülkesinden kaçıyor bizde kalıyor biz gidip onların yerine savaşacaz

aslında insani bir görev olarak sınırdaki çadır kamplarda tutarsın buna sonuna kadar destek veririm de büyük şehirlerde asayişi bozup insanları tedirgin etmeye hiç hakları yok

son olarak vicdani redçi arkadaş bu ülke kurulurken her milletten insan vardı hiçkimse dedi mi ben kaçayım Atatürk ün görüşleri bana uymuyor savaşmıcam

herkes paşa paşa vatanını savundu şimdi hep birlikte yaşıyoruz, suriyede veya herneresiyse orada da her görüş için bir örgüt mevcut

kürt isen pyd, esadçıysan devletin ordusu , işidçiysen onların bile kapısı açık

bu gidişle ülke kültürel ve ekonomik olarak 10 yıl geriledi kimsenin haberi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scandaL. -- 9 Ağustos 2015; 16:30:01 >

• scandaL. kullanıcısına yanıt
    ya hiçbirini tutmuyorsa.kimse böyle bir duurmda savaşmak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberabi -- 9 Ağustos 2015; 16:32:49 >
  • vay be ben de nerdeyse her gün buradan geçerim hep merak etmişimdir niye hep bunu içiyolar diye.
  • Karıncayiyen Yiyen Adam kullanıcısına yanıt
    Sıfat yapan ki ekleri bitişik yazılır.

Türkiye'deki Suriyelilerden birisi de sen misin?

• Sağlıklı gıda yapıyor.
    Bİcola lecola yı yapan adam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.