Peki sizin çocuğunuz Amerika'da okula başladı diyelim. Amerikan marşını okuttururlarsa ne yaparsınız? Madalyonun diğer yüzünden bakalım. |
Suriyeli Sığıntı: 'Çocuklarımıza bize ait olmayan bir milli marşın zorla söyletilmesi' (4. sayfa)

-
-
Elalemin ülkesine gidiyorsan yasalarına ve kültürüne uymakla mükellefsin. Kendi kültürünü oraya taşıyamazsın.
-
Defolun gidin o zaman ülkenize.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeri geliyor vatandaşı olduğu ülkenin marşını okumak birilerinin ağrına gidiyor. Dışarıdan gelen insana ağır gitmeyecek miydi? Dağdan gelip bağdakini kovma durumu olacak mı tam anlamıyla merakla bekliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Frenk adetleri olsa bayıla bayıla yaparlardı
-
dedi vatansız ......lar. Ulan sizde değil sizi konuşturanda kabahat ve onu başta tutan bizde. Lanet olsun böyle işe...
e kaldıralım madem ya, haa ama bu işin sonu yok bilesin yakında ülkenin isminden bile rahatsız olurlar o zaman ne yapacaksınız.
Başka ülkede okuyosa eşekler gibi okuyacak benim çocuğum da olsa
Sana özel hak ve talep doğuran sisteme oy verenin ensesine tüküreyim. Sığıntıları içeri alarak şımarttılar.
Bir ülkenin vatandaşı isen okuyacaksın tabiki. Vatandaşı olmadığın bir ülkenin marşını ben okumam.
-
Baska ulkeye siginti olarak giden kisi herseyi kabul etmistir anladin? Ben herhangi bir ülkeye turist olarak giden hiç kimseye zorla marş okuttuklarını görmedim duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 15 Eylül 2023; 17:0:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşi dolayısı ile çoluğunu çocuğunu mecburen götürenler oluyor. Öyle bir zorlama olacağını sanmıyorum.
-
Bana göre bir evrak alarak bir ülkenin vatandaşı olunmaz. Resmi olarak olur. Ama kalben ayrı birşey.
-
ibrahim Haskoloğlu on Xtwitter
İstanbul’da okula gönderdiği çocuğunun videosunu çeken ve “Bugünün en çirkin duygusu okuldaki çocuklarımızın ne vatanı olan ne de arzu edilen bir vatanın marşını söylemesidir.” Şeklinde paylaşım yapan Suriyeli R.K. tutuklandı. @Pointertrhttps://twitter.com/haskologlu/status/1702688558325076373 -
Tutuklanması yetmez ülkemizden de atılması lazımquote:
Orijinalden alıntı: DARTH_BLACKibrahim Haskoloğlu on Xtwitter
İstanbul’da okula gönderdiği çocuğunun videosunu çeken ve “Bugünün en çirkin duygusu okuldaki çocuklarımızın ne vatanı olan ne de arzu edilen bir vatanın marşını söylemesidir.” Şeklinde paylaşım yapan Suriyeli R.K. tutuklandı. @Pointertrhttps://twitter.com/haskologlu/status/1702688558325076373
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 15 Eylül 2023; 17:42:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hem başkasının ülkesine geliyorsun zorla, hem okullarına çocuklarını gönderiyorsun bir de milli marşlarını söylemek zoruna gidiyor. Burayı da kendi ülkeleri gibi keşmekeş bir yer haline getirmeye çalışıyorlar. Önce gidin kendi ülkenizde huzuru sağlayıp orada insan gibi yaşamaya çalışın !
ensar mensar derler, biz suçlu çıkarız üstadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biri ozkani cagirsin, bakalim bu sefer hangi taktikle savunacak bu suriyeliyi?
-
Orada okula verirsen seve seve okutuyorlar. İstersen ben çocuğuma okutmam de bakalım neler oluyor...
Kaçarak sığındığın bir ülkenin marşını hazmedemiyorsan , o zaman sana ait olmayan ülkede yaşamayacaksın, çocuğunu okutmaya kalkmayacaksın, döneceksin evine, bu kadar net.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 15 Eylül 2023; 18:53:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X