Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.292
Cevap
92
Favori
346.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genellemeci ve İndirgemeci yaklaşımlardan uzak duralım. Etrafımızda olup biten hadiselere göre yorum yapalım. Bu haritaya Dedeağaçtan Kıbrısa kadar Egeye yığınaklanma yapan ABD üstleri dahil değil. Şu hengame içinde imkanlar ölçüsünde Devlet yurdumuzu savunmaya çalışıyor . Hatalar oldu, ilerde yine hatalar olacaktır. 4 tarafı sarılı Küresel bir Savaşın içindeyiz, gözümüzü açalım...

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Sence o haritada gösterdiğin yerlerin yanmasına devlet destek olmuyor ulkemizi mi koruyor yani hmm yani Irak'ın işgalinde Türkiye teskeresi gecmedi mi libyayinhombalayan uçaklar İzmir'den kalkmadı mi yahut Afganistan'a nato gücü olarak gitmedik mi. Suriye iç savaşında taraf olup muhakiflere destek olmadık mi. Yani eve devlet birşeyler yapıyor yapmasına ama akp hükümetinin ilk 15 yıldaki yanlışlarını düzeltmeye çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - CHP lideri Özgür Özel:

"Esad rejimini ABD ve İsrail anlaşarak düşürdü. Ne olmuş, efendim Suriye’de Esad rejimi yıkılmış. Yıkılsın dünyadaki bütün diktatörler yıkılsın. Nerede bir tek adam var yıkılsın. Esad rejimi yıkıldı, ben diyor haklı çıktım. Ya sen ne haklı çıktın? 13 yıl önce demiş ki biz gideceğiz Emevi Camii’nde namaz kılacağız. O namaz bu namaz mı? Arada 13 yıl var."

"Biz sığınmacılar dönsün diye Esad'la görüşelim, onu demokrasiye davet edelim dedik. Ne yazık ki Esad’dan bu işe olumlu bir cevap alamadık."

- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:

"Suriye muhalefeti 6-7 yıl önce Şam'da aktifken, o zamanlar Başkan Yardımcısı olan Biden, Türkiye'yi ziyaret etti ve Cumhurbaşkanımıza "Biz Beşar'ın gitmesini istemiyoruz." dedi. Bu sözlerin onun görüşü olmadığını ve İsrail'in görüşü olduğunu biliyorduk. İsrail, Esad'ın gitmesini hiç istemedi. İsrail, İranlılara verdiği alandan hoşnutsuz olmasına rağmen Esad'ı genel olarak faydalı bir aktör olarak görüyordu."

• - Suriye hükümetinin talebiyle Sedneya hapishanesinde AFAD ekipleri aramalar yapmak için bölgeye geldi. Hapishanede insanlık ve soykırım suçları için deliller toplanacak. Şüphelenen bölgelerdede aramalar yapılacak.

• - ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki vatandaşlarına mümkünse ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

- İddialara göre 2 gündür Aynel Arab'da devriye görevi yapan ABD askerleri bölgeyi terk etmeye başladı.

- SMO güçleri Aynel Arab ve Rakka bölgesine yaptıkları yoğun askeri takviyeler devam ediyor. SMO'nun 2 bölgeyede operasyon düzenlemesi beklenirken terör örgütü PKK-YPG'de karşı tahkimatlarını yoğunlaştırdı.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Bakınız eğer bu operasyon ABD'ye rağmen yapılıyorsa A10lar ,f16-35-22-15lar kalkacak demektir reaparlar ve daha nicesi...

Umarım bizimkilerin bunlarla ilgilenicek bi planı vardır ! Abd aracını Türkiyeden vuramazsın . Suriyeye bize satılan s400leri sevk etmemiz gerekiyordu böyle birşey için . Umarım yapmışlardır .

Ben zannetmiyorum bizimkilerde bu ...ün olduğunu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 16 Aralık 2024; 15:18:21 >
  • - Beşşar Esed, Rusya'ya kaçışının ardından ilk kez konuştu:

"8 Aralık'a dek ülkeden ayrılmayı, istifayı düşünmedim. Şam'a girildiğinde Rus koordinasyonuyla Lazkiye'ye gittim"

"Hmeymim'e vardığımda Şam'daki son ordu mevzileri de düştü. Hmeymim üssü insansız hava araçları tarafından vuruldu, bu yüzden 8 Aralık Pazar akşamı derhal Rusya'ya tahliye edilmek zorunda kaldım."

"Suriye'den ayrılışım savaşın son saatlerinde gerçekleşti."

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]

• - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:

"Suriye muhalefeti 6-7 yıl önce Şam'da aktifken, o zamanlar Başkan Yardımcısı olan Biden, Türkiye'yi ziyaret etti ve Cumhurbaşkanımıza "Biz Beşar'ın gitmesini istemiyoruz." dedi. Bu sözlerin onun görüşü olmadığını ve İsrail'in görüşü olduğunu biliyorduk. İsrail, Esad'ın gitmesini hiç istemedi. İsrail, İranlılara verdiği alandan hoşnutsuz olmasına rağmen Esad'ı genel olarak faydalı bir aktör olarak görüyordu."

İsrail ile alakalı bir süredir yapılan süpekülasyona cevap niteliğinde olmuş. İsral Esad'dan memnundu. Rejimin yıkılmasından son derece tedirginler bence. HTŞ ve diğer muhalifler kendi adamları olsa Esad gider gitmez ne diye donanmayı , hava alanlarını , silah depolarını , tapu ve nüfuz binalarını vursunlar. Yeni kurulacak yönetimini işini zorlaştırıp zaman kazanmaya çalışıyorlar..

• - Aynel Arap ve Ayn İsa bölgelerinde devriye görevi yapan ABD askeri unsurları bölgeden tamamen geri çekildi.

Terör örgütü PKK-YPG'ye yakın haber kanalları ise TSK'nın Aynel Arab(Kobani) ve Ayn isa bölgelerine harekat düzenleyeceğini söylemeye başladılar.

• - SMO güçleri komutanlarından Fehim İsa:

"Rakka'yı da Kamışlı'yı da terörden arındıracağız."

"Suriye'de DEAŞ nasıl kalmadıysa PKK da kalmayacak. Bizim için terör örgütlerinin birbirinden farkı yoktur. Hepsini de Allah’ın izniyle süpüreceğiz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Aralık 2024; 17:38:22 >
  • - Rusya, Suriye'den asker ve teçhizatını taşımaya devam ediyor. Bugünde 2 büyük askeri kargo uçağı Suriye'deki araç ve ağır silahlarını Rusya'ya geri götürdü.

Kremlin Sözcüsü Peskov ise Rusya'daki durumlarının şuan belirsiz olduğunu ve yeni Suriye hükümeti ile diplomatik temaslarını devam ettirmek istediklerini belirterek Suriye'deki gelecekleri için henüz bir plan yapmadıklarını açıkladı.

• Bu gidişle Fırat'ın batısı Ypg'ye değil bize kalacak :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netenyahu dün suriyedeki rejimi 1 haftada değiştirdik demiş. Suriyenin ele geçirilmesiyle Hizbullah’a destek yolu kapandı falan diyor. Yani diyor ki artık Suriyede bizim taşeron (HTŞ) hakim. Yani diyor ki kurşun sıkmadan suriyeyi aldım.

Artık sınırımızda israil terör devleti ve abd destekli kürt milisleri pyd var. el birliği ile kendimizi köşeye sıkıştırdık. Şimdi HTŞ muhtemelen SMO’yu temizler. Sap gibi terörist yahudiler ve pyd’yle burun buruna yaşarız. Tabi yaşatırlarsa

Uzun lafın kısası BOP tamamlanmak üzere. 20 küsür yıllık şeytani emeklerinin karşılığını almak üzereler

• - Beşşar Esed'in kardeşi olan ve rejim ordusunun 2. komutanlığını yapan Mahir Esed'in Şam'daki malikanesinde yapılan aramalarda Mahir Esed'in evini captagon uyuşturucu madde yapımı merkezi haline getirdiği ortaya çıktı. Tonlarca uyuşturucu muhalif güçler tarafından imha edilmeye başlandı.

80li yıllarda Esed ailesinin en büyük oğlu olan ve baba Esed'den sonra ülkenin yönetimine geçmesi beklenirken 1994 yılında şaibeli bir trafik kazasında ölen Basil Esed'in Suriye'de kurduğu captagon üretim alanları Basil Esed öldükten sonrada kardeşi Mahir Esed tarafından yönetilmeye başlanmıştı. Zaman içinde dünyanın en büyük captagon uyuşturucu üretim ülkesi haline gelen Suriye'de captagon satışlarından yıllık ortalama 10 milyar dolar kazanç elde ediliğide tespit edildi. Daha önce Suriye'nin çeşitli bölgelerinde (Özellikle rejim ordusu binalarında) başka captogon üretim merkezleri bulunmuştu.

Muhalif güçlerin rejimi düşürmesinin hemen öncesinde İran'lı milislerin yardımıyla Irak'daki Haşdi şabi karargahına kaçan Mahir Esed ise son yaptığı açıklamada Irak'daki şia milis güçleriyle Colani'ye karşı savaşacaklarını açıkladı.

• — ABD'nin yeni Başkanı Trump:

"Erdoğan çok zeki bir adam. Suriye’de Esad'ı devirip kontrolü ele geçirdi."

• Donald Trump

Türkiye büyük bir askeri güç. Suriye'de askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atmak istemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Erdoğan gerçekten zeki ve Trump kazandığında İsrail mevzusunda alacağı pozisyonu da çok iyi biliyormuş gördüğümüz üzere:) adam daha koltuğa oturmadan 20 ocak öncesi hazırlıklar yapılıyor

Siz bu kısmı eklememişsiniz ama "Netanyahu’ya, rehineler 20 Ocak’a kadar serbest bırakılmazsa onlara cehennemi yaşatacağımı söyledim." dedi aynı konuşmada

• ry4n kullanıcısına yanıt

Trump zaten rehineler için bunu her konuşmasında söylüyor.

ama Trump bu, her söylediğine güvenmemek lazım..Bugün asker çekerim der, yarın pentagon baskısıyla asker yığar..Bekleyip göreceğiz.

• 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]
  • Trump 24 saat geçmeden dediğini yalanlar , çok da şey yapmamak lazım.

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.