Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.073
Cevap
84
Favori
412.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yazdıklarınız ile ilgili bir kaynak varsa okumak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah P kullanıcısına yanıt

şu kitapları önerebilirim.içinde resmi belgelerde bulunuyor.Yabancı bazı kaynaklarda var.Geçmiş zamanda bende araştırıp okumuştum.Bu konuda ciddi akademik çalışmalarda var.Önerdiğim kitaplarda resmi olarak İran-PKK ilişkilerini irdeleyen araştırmalar bulunuyor ve yazdığım blogdaki bilgileri daha detaylandırıcı şekilde anlatan içerikler var.

2016 yılında Musul'a saldırı yapılma aşamasında Kasım Süleymani'nin PKK'dan yardım talebi haber portallarına sızmıştı.Kasım Süleymani,İran adına PKK ile ilişkileri direkt koordine eden çok kritik bir isimdi.Haşdi şabi örgütüyle PKK bağlantılarının kurulmasınada öncülük etmişti.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]sendika.org
    Kasım Süleymani, Cemil Bayık ile görüştü iddiası: “PKK, Musul’da yer alsın”
    https://sendika.org/2016/11/kasim-suleymani-cemil-bayik-ile-gorustu-iddiasi-pkk-musulda-yer-alsin-387320/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 21 Temmuz 2022; 17:2:15 >

• -Irak Dışişleri Bakanlığı, Türk büyükelçisine nota verdi ve yeni açıklamalarda bulundu;

“Bütün Türk askerlerinin Irak’tan çekilmesini talep ediyoruz.”

“Türkiye, kendi iç sorunlarını Irak sınırları dışında çözmeli.”

“Türkiye, Irak’tan ve şehit ailelerinden resmi olarak özür dilemeli.”

Türkiye'nin 1980'lerde PKK terörünü çok ciddiye almayan şekilde politika yürüttüğünden bahsetmiştim.Kamuoyu nezlinde Türkiye bu konuyu halka yeterli derece anlatmadı ve askeri anlamdada klasik devriye sistemiyle gayrinizami harp uygulayan terör örgütüyle mücadele edilmeye çalışıldı.

Aşşağıdaki video 1 ocak 1988 yılbaşı TRT haber programından.

16.44 den itibaren verilen haberde PKK telefuzu edilmeden terörist saldırısı olarak heber geçiliyor.şırnak'da 31 aralık 1987'de rutin bir devriye sırasında PKK'lılar TSK askerlerine pusu kurup şehit ediyorlar.Çıkan çatışmalarda 3 PKK'lı öldürülüyor ama TSK'dan biri binbaşı olmak üzere 4 askermiz şehit olmuştu.Geri kalan PKK'lılar ise Irak'a kaçmıştı çünkü o dönemler Irak sınırı korunamıyordu.Devlet o dönem PKK örgütüne "bir gurup çapulcu" gözüyle yıllarca baktı ve gerekli TSK önlemlerini,gayrinizami harp uygulamalarına geçmedi.1993 yılından sonra TSK gece operasyonları ve sınır ötesi harekatlarına geçerek gayrinizami harp çatışmalarına kendisini adepte etti.Bu 80'li yıllarda devreye sokulmalıydı.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]DDKR TV Arşiviyoutube
    TV1'de 1988 yılının ilk ana haber bülteni. Spiker: Gülgûn Feyman. Spor spikeri: Hüseyin Başaran.
    https://www.youtube.com/watch?v=22FY2j_Rg_8

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Ben bu işi biraz arastırmıştım. Dediğin gibi ilk dönemler bir miktar zafiyet yasandı fakat bunu örgütün yeni çıkmasına baglayabiliriz..

Fakat daha sonra TSK PKK'yı Türkiye sınırları içerisinde defalarca kez bitirmiştir. AKP öncesinde de bitirmiştir bugun AKP döneminde de bitirmiştir.

Sorun eskiden de aynıydı Bugunde aynı. TSK PKK'yı Türkiye'de bitirsem bile maalesef örgüt sınır komşularımızla kaçarak her dönem hayatını sürdürmeyi basardı.

Yani TSK'nın PKK'yı yokedecek kabiliyeti eskiden beri var fakat olay Türkiye sınırlarının dışına taştıgı ve uluslarası siyaset ve diplomasi meseleleri devreye girdiğinden bir türlü son noktayı koyamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Temmuz 2022; 18:22:27 >

İlginç birşey daha söyleyeyim sana. TSK içinde ve polis özel harekat birimleri gibi kontra gerilla unsurlarının kurulmasında ABD'nin ciddi etkisi vardır. Bildiğin üzere TSK içinde PKK'ya en ağır zararı veren birimler zaten adı üzerinde gayri nizami harp konusunda eğitilmiş bu kontra gerilla unsurlardır.

ABD soğuk savas dönemi içerisinde ortaya çıkan solcu Sovyet yanlısı gerilla unsurlarının bölge yönetimlerin Küva'da oldugu gibi devirmesini ve komunist iktidarların ortaya çıkmasını engellemek için pekçok ülkede bu tarz teror - gerilla unsurlarına karsı savasmakta uzman birimler oluşturulmasını saglamış ve destek vermiştir.

Turkiye deki kontra gerilla unsurları bu konuda Abd'de destek görmüştür. Tabi Sovyetler dagıldıktan sonra Pkk gibi örgütlerde kendilerine yeni efendiler bulmuşlar ve ABD de bu konuda Turkiye ye destegi kesmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Temmuz 2022; 18:13:45 >

80ler sonu 90lar başı dönemde zaten kontrgerilla oluşumları hız kazandı ancak 90larda çok yanlış devlet politikaları ile PKK terörünün önüne geçilmek istendi.Mafya ile birlikte ortak karanlık işlere bulaşıldı.bunları organize eden yapıda kontrgerilla oluşumuydu.90larda halk nezlinde bu oluşuma "derin devlet yapılanması" deniyordu.ABD'de fonluyordu.

PKK 1984 yazında silahlı terör faaliyetlerine başlayınca ilk yıllar çok kan döktü.O dönemler medya şuanki gibi her köşede öğrenilecek bilgileri veren bir yapıdada değildi.Ülkenin 80lerde en az %30 kadarının evinde tv bile yoktu,TRT radyodan verilen bilgilere ve devletin kontrolündeki birkaç gazeteden haber öğreniliyordu.Devlet o dönem "birkaç çapulcu" olarak nitelendiriği PKK esasen gerilla taktikleriyle vur-kaç saldırılarıyla çok kan döktü.Dönem dönem sayıları azaltıldı ancak PKK kendi silahlı gerilla yapısını hep Irak sınırına kaçış opsiyonlarıyla planlıyordu.Yani bir TSK karakolu vurulduğunda hemen sınırdan öteki tarafa kaçıyorlardı.O dönem devlet "gördüğü teröristleri" öldürüyordu,göremedikleri ise er yada geç kendilerine pusu kuruyordu.Uzunca bir dönem bu şekilde PKK terör örgütü püskürtülmek istendi ancak başarılı olunmadı.

Ne zamanki körfez savaşı 91de patlak verdi,Saddam yönetimide kürtlere ABD işgalinde kendisini yarı yolda bıraktığını düşündüğü için (birde iran-ırak savaşında bazı kürt gruplar Saddam'ı indirmek için iranla savaş döneminde anlaşmış ve iran askerleri Irak'da bazı toprakları ele geçirmişti.Saddam bunu öğrenince öfkelenmiş ve hıncını Halepçe'ye gaz bombası atarak çıkarmıştı) Saddam Türkiye'ye Irak'ın kuzeyindeki bazı belli PKK bölgelerini havadan vurma esnekliği göstermişti.O dönem PKK terör örgütü ABD ve İsrail güdümündeydi ve Saddam'da PKK'nın hem kürt oluşumu olduğunu hemde ABD desteği aldığını gördüğünden Türkiye'ye PKK operasyonlarına yapmasına olanak sağladı.

2016 yılından sonra ise ülke dışında öbeklenmiş ve ülkeyi direkt tehtid eden bu oluşumların bertaraf edilmesi için önce Suriye'ye 3 büyük harekat icra edildi,Irak'a ise son 2 yılda ciddi askeri operasyonlar düzenlenerek PKK'yı bitme noktasına getirildi.Ancak İran'ın şuan PKK desteği Irak'da varolduğu için son kertede olaylar Irak-Türkiye çekişmesine evrilmek isteniliyor.Bu anlamda İran mollaları Irak'da şia milliyetçiliği siyaseti ile Iraklı şii grupları ve yönetimi Türkiye'ye karşı kışkırtıyor.

şunuda unutmamak gerek; İran kendi bölgesinde bu tarz ayaklanma provokasyonlarını çok iyi örgütlüyor çünkü en az atom bombası kadar tehlikeli olan şia geleneği silahı var.Son 20 yılda bölgede İran, kasım süleymani'ninde inanlımaz istihbarat manevralarıyla Irak'daki birbirine düşman olup çatışan şii gruplarını İran'ın çıkarları doğrultusunda şia hilali çevresinde toplayıp örgütledi.ABD bu gelişmeleri bölgedeki politikaları için çok ciddi anlamda tehtid gördüğü içinde süleymaniyi öldürdü zira Süleymani Tahran'dan bağdat ve şam'a,Lübnan'dan Filistin'e çok karmaşık bir şia ağı örmüş,istihbarat anlamındada büyük bir yapı oluşturmuştu.İran'ın Hamaney'den sonra esasen ikinci ismi Süleymani'ydi.Süleymani öldürülünce İran bölgede tökezledi,süleymani'nin bıraktığı yapıyı bir üst çıtaya yükseltmeyi yapamadılar,ABD ve İSrail'de zaten izin vermedi.şimdi ise İran mollaları Süleymaninin kurduğu ve miras bıraktığı bu düzenin ekmeğini yemeye çalışıyor.Garnitür olarakda PKK ile olan ilişkiler bulunuyor.

• -2 saat önce toplanan MGK toplantısı devam ediyor.Toplantı sonrası Irak ve Suriye konusunda açıklama yapılması bekleniyor.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]
  • -İran yanlısı Haşdi şabi terör örgütü,Türkiye aleyhinde kara propoganda ve tehtidler savurarak sosyal medyada Türkiye'ye terör saldırıları yapacaklarını ilan etti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 21 Temmuz 2022; 18:53:44 >
  • Bu mezhepçi primatlar adam olmaz.

Suriye'de de pkk ile beraber bayrak açan tipler bunlar.

Perde arkasında kimin güdümündeler kestirmek zor.

Işid kadar tehlikeli olabilirler yeri geldiği zaman.

• —Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan: "Komşularla iyi geçinmek ve beraber kazanmak temel politikamız. Türkiye’nin güvenlik endişeleri dikkate alınmaz ve üstelikte provoke edilirse, Türkiye Halep’ten Musul’a yeni bir güvenlik hattı oluşturur."

• -Bağdat büyükelçiliği önünde İran yanlıları ile PKK sempatizanlarının protestoları devam ediyor.Herhangi bir saldırı durumuna karşı büyükelçilikde geniş güvenlik önlemleri alındı.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]Raveen Aujmayatwitter
    “Massive protests still continue in front of the #Turkey’s Embassy in #Baghdad, #Iraq following Turkish artillery attack.”
    https://twitter.com/i/status/1550166947337207808

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]Raveen Aujmayatwitter
    “🔴 Total chaos in front of the #Turkey’s Embassy in #Baghdad as protesters attempt to storm the building. #Iraq”
    https://twitter.com/i/status/1550135796019171328

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 21 Temmuz 2022; 21:6:23 >

• -Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan: "İdlib de 4 milyon Suriyeli Türkiye nin güvencesiyle yaşıyor.Türkiye nin güvenli bölgelerinde 2 milyon Suriyeli ,sığınmacı olarak 3,7 milyon Suriye li yaşıyor.Suriye nin geleceginde Esed ailesinden daha fazla söz hakkımız var.."

• -Türk savaş uçakları Irak kuzeyindeki Zap bölgesinde bulunan PKK mevzilerini yoğun şekilde vurmaya başladı...

• -Irak’ın başkenti Bağdat’taki iş yerlerinin camlarına, “Türklerin girmesine izin verilmiyor” yazıları asılıyor.

• büyük bir oyun var. ırakı üstümüze salmaya çalısıyorlar.

• böyle jeopolitik konumun ben ta, bu ekonmik ve demografik yapı ile trnin sağlam çıkması çok zor geçmiş olsun....

• -Irak Dışişleri Bakanlığı, Bağdat'taki Türk büyükelçisini çağırdı ve Türk ordusunun Irak topraklarından çekilmesini resmen talep etti.

Oranın önünde 100 kişi toplandiysa şu an 10 tanesi istihbarattandir. Aptallık yapan hepsi tek tek fişleniyor şu anda pacalarindan alırlar yakında..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Irak,Al-Mansuriye'de IŞİD'in düzenlediği silahlı saldırıda biri çocuk dört kişi öldü, bir kişi de yaralandı...

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.