imzadaki corsada 2. kez sol arka lambam patladı 2 gün içinde. daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım, sebebi ne olabilir?
son 3 ay içinde elektrik düzeninde bir değişiklik olmadı, en son 3 ay önce xenon kit taktırmıştım ancak onun yüzünden olsa önceden olurdu sanırım.
ilk patlayan ampul bariz delinmiş ve hava almıştı, şimdi ise sadece park kısmı yanmıyor, fren çalışır durumda. (çift duylu ampul)
selamlar
aynı olay bir müşterimin başına daha geldi.
ampullerinizi çift duylu amerikan sarı çiftli ampul ile değiştirirseniz problem bitecektir. elektrik aksesuarı satan yerlerde bulabilirsiniz. ampulun rengi açık sarı olduğundan bir fark bulunmuyor. bu tip ampuller standart ampullere göre çok daha dayanıklıdır.
demek ki corsa c de oluşan kronik bir sorun ilk benim başıma gelmemiş :)
aracı ikinci el aldım, arka lambası geçen patlayana kadar hiç değişmemiş sahibinden öğrendim
lambayıda osram almıştım, ama bu sefer sadece park kısmı patladı fren çalışıyor, ampulde mi arıza var diye düşündüm. önceki patlayan resmen delinmişti zaten anlamış değilim nasıl oldu o iş, ampulün içi bembeyaz
dediğiniz sarı ampulü anlamadım, nasıl bir şeydir neye benzer, nerelerde bulunur? standart osram çift duylu fren lambası almıştım, bagajda şimdi bir tane daha var sağ taraf için almıştım değiştirmeye üşenmiştim, onu takayım o da patlarsa hakkaten bir yerde bir sakatlık var demektir
aynı sey benimde başımın belası ön sis farlarından hep sağ tarafı patlıyor 4 kere değistirdim hep sağ taraf , 4 tane de yedek aldım ben değistiriyorum o patlıyor nedeni ne anlamadım gitti
tam emin değilim ama duyu gevşemiş olabilir.
sorunu bugün farkettim, sonucunda da farı söktüm geldim eve
corsalar da far dışı şeffaf olduğu için ampulün hemen önünde duran plastik kırmızı renkli ekstaradan bir bölüm var dışarıdan görünmeyen. önceki ampulde oluşan ya da başka bir nedenle oluşan ısınmadan dolayı o kısmın plastiği erimiş ve ampulün üzerine yapışana kadar gelmiş. ampule sürekli dokunduğundan eriyerek cama yapışıyor ve bir süre sonra iyice kaynadığından dolayı en ufak titreşimle beraber camda yapışan yerin büyüklüğü kadar bir boyutta camla beraber ayrılıyor. böylece amoul camı kopunca içeri hava giriyor ve ampul patlıyor. fren flamanı daha güçlü olduğundan ilk o eriyor, park lambası daha sonra.
o kısmı kestiğimde düzelmiş olacak inşallah. arabalar ve cins sorunları işte