Şimdi Ara

Sürekli korkuyorum, kafamda garip şeyler kuruyorum yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Miyaw1

psikolog veya norobilimci degilim. bilmemem normal ama dedigin olay derin bir olay degil. korkman normal, aynadan korkmanin gereksiz. yasinda 16 di sanirsam ondan cokta anormal dencek bisi yok, eger ileri olsaydi biraz anormale kacabilirdi. izledigin veya oyun oynuyorsan oyunlarda gordugun seyler veya durumlar etki eder.

yardim etmeye calistim ama sen anlamadin gibi gozuktu son mesajinla.

ayna tehlikeli olsaydi elbet bilinirdi cogu kisi tarafindan.. senin durumun aynayla baglantisi yok, psikolojiyle baglantisi var. hatta ayna araciligi ile ne gibi bir seyden veya durumdan korktugunu belirtseydin daha kolay olurdu yardim etmemiz.

yukardaki 2 mesajda dogru. hatta 2. atilan bunun anormal olmadigini destekliyor. fakat ilk mesajda 3. madde de yazanin iyi gelecegini sanmiyorum placebo disinda.

haklısın anlatımımda sorun var yeni farketim onuv-,-

• amateme başvur durumu anlatırsın sevk ederler gerekirse.randevuya gerek kalmaz.
  • anksiyete dediğimiz psikolojik rahatsızlık mevcut sende.
    bunun bir ileri seviyesi panik atakdır. zaten kalbim sıkışıyor felan demişsin panik atağa çevirme ihtimali yüksek. git psikolojik destek al. panik atağa çevirirsen çok fena sıkıntı alırsın başına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

anksiyete dediğimiz psikolojik rahatsızlık mevcut sende.
    bunun bir ileri seviyesi panik atakdır. zaten kalbim sıkışıyor felan demişsin panik atağa çevirme ihtimali yüksek. git psikolojik destek al. panik atağa çevirirsen çok fena sıkıntı alırsın başına.

hastaliklar internet uzerinden teshis konulcak bisi degil. kalp sikismasi sadece ansiyete de gorulmuyor. eger rahatsiz oluyorsan veya bir hastalik belirtisi varsa -sadece psikolojik hastalik degil- basvurursun doktora.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 7 Nisan 2014; 2:27:03 >
  • quote:

quote:

hastaliklar internet uzerinden teshis konulcak bisi degil. kalp sikismasi sadece ansiyete de gorulmuyor. eger rahatsiz oluyorsan veya bir hastalik belirtisi varsa -sadece psikolojik hastalik degil- basvurursun doktora.

kardeşim bildiğin anksiyete bu. ben zaten olayı kalp sıkışmasına bağlamadım. gitsin doktora bu yazdıklarınıda doktora söylesin hiç düşünmeden anksiyete teşhisini koyacaktır zaten. sanki doktor enine boyuna inceliyorda seni 20-30 gün takip ediyorda teşhisi koyuyor. sen ne anlattıysan ona dayanarak teşhisi koyuyor. boş beleş konuşmayalım lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: sorunyoksorunbu

Arkadaşlar yaklaşık 7 aydır kafamda sürekli kötü şeyler kuruyorum,yanlızken yada geceleri çok korkuyorum bazen sesler duyuyorum (sesler duyuyorum derken yanlış anlaşılmasın kafamın içinde duyuyorum bu sesleri) örneğin : tanıdığım insanların konuşmaları yada adımı seslenişleri hepsinin sıra sıra bir anda kafamdan geçiyor korku yüzünden sabahları dişlerimi fırçalamıyorum( sabahları evde kimse olmuyor) koridordan geçerken aynaya bakamıyorum yada dişimi fırçalarken sanki heran birşey biryerden çıkıcakmış yada beni izliyormuş gibiyim. bazen kendimi fazla yorduğumdada kalp krizi geçiricem bayılıcam gibi düşünceler geçiyor aklımdan kendime engel olamıyorum, bazende sabahlarken yine garip sesler duyuyorum ama görüntüyle birlikte bir anlık birşey olup bitiyor. hafızama baktığımda ise dışardan kendimi gördüğüm zamanları hatırlıyorum lütfen yardım edin arkadaşlar buna çok ihtiyacım var ne bu şey artık kurtulmak istiyorum günlük hayatımı çok kötü etkiliyor lütfen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum bu arada son 1 haftada azaldı ama hala olduğunda çok şiddetli oluyor bunlar...

Attığım pm'i oku acil.

• quote:

quote:

quote:

kardeşim bildiğin anksiyete bu. ben zaten olayı kalp sıkışmasına bağlamadım. gitsin doktora bu yazdıklarınıda doktora söylesin hiç düşünmeden anksiyete teşhisini koyacaktır zaten. sanki doktor enine boyuna inceliyorda seni 20-30 gün takip ediyorda teşhisi koyuyor. sen ne anlattıysan ona dayanarak teşhisi koyuyor. boş beleş konuşmayalım lütfen.

doktor gozlem yaparak teshisi koyar. psikolojik hastaliklarda uzun gozlem gerektiren durumlarda var. benim demek istedigim insanlara anksiyetisin, kansersin, seker hastasisin veya aklina gelebilecekhastaliklari teshis konulmus gibi konusmayin. belirtisi var denmesi dogru. olayi zaten kalp sikintisina baglamazsin, o bir belirtidir. en basit agizdan kan gelmesi tahristen, kansere kadar cok hastalikta gorulur ama agizdan kan gelmesiyle ne kansersin diyeiblirsin nede bogazin tahtis olmus diyebilirsin.

turkiyede ne durumda bu psikoloji bolumu bilmiyorum ama senin 20-30 takip demen eger gercekse bu psikologlarinciddi durumlarda ne tqrz bir yontem uyguladigini merak ediyorum. eger cidden kafadan sallama is yapiyorlarsa o doktorun egitim aldigindan suphe ederim. eger egitim bu sekildede o daha bir vahim durum, denetlenme yapilmasi gerek.

sen ne anlattiysan durumunda haklisin, seni dinliyorlar fakat sadece dinlemiyorlar.

bunu sakin yanlis anlama. sana saldirida falan bulunmuyorum fakat anksiyetnin en buyuk nedenlerinden birini bilseydin arkadasa burada o durumu yasatmazdin.

bos beles konustugum kisma gosterirmisin? ben gozlemleyemedim bos konustugumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 7 Nisan 2014; 3:22:07 >

• kardeşim benim sıkıntın için üzüldüm korkularının üzerine git her şey düzelir önemli olan üzerine gitmek anlıyorum seni zor bir durum böyle şeyleri kafanda bitir saçma olduğunu aklına getir öyle bir şeyin mümkün olmayacağını aklına getir düzelir kardeşim inşallah en yakın zamanda düzelirsin iyi geceler..
  • Seni kim korkuttu oculerden bu kadar bebekken mi korkuttular eger sonradan olduysa bu durum acil destek almalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La gece gece konuyu okurken ben bile korkuya kapıldım. Acil doktora görün kardeşim. İyi değilsin çünkü.

• Sakız çiğne
  • Kaçan kovalanır... Git aynanın karşısına yada aynayla uyu birşey olmadığını göreceksin. Relax kardeşim kötü bir dönemden geçiyor olabilirsin, sıkıntı yapma kendine. Sarıl uyu
  • Arkadaşlar hepiniz çok sağolun eskiden böyle şeyler hiç aklıma bile gelmezdi bir anda oldu destek olan herkese çok teşekkürler...
  • 1-)Doktora gidiniz.
    2-)Felak/Nas/ 7 Tane Ayet-el kursi okuyunuz. İyi gelir.
    3-)Sabah vakti tüm kapıları açıp yayılınız güven hissi verir.
    4-)Gece yatarken kulaklıkla müzik dinleyiniz yavaş ve yüksek sesle rahatlatacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 15 gün sonra

Bizim amcaoğluda böyleydi 2 gün sonra rahmetlik.

tam ilkokullu lafı.
  • Ayna olayını duydum bir ara annem de psikolojik sorunlar yaşamış evdeki bütün aynaları saklamıştık demişlerdi, bu korkma işleri bende de vardı karanlıktan özellikle aynı şekilde benimde aklıma garip şeyler gelirdi ama nasıl olduysa bir anda geçen sene kendiliğinden kesildi. Bir gece kendi kendime bu ne ya böyle ışıkta uyunur mu dedim kapattım ışıkları zifiri karanlıkta uydum ilk defa o gün bugün zifiriye devam Sen yine de bi doktora git kardeşim
  • quote:

quote:

quote:

buna benzer seyler bendede oluyordu hatta arkadaslarimdan da duydum ayni seyleri. kucukken falan karanliktan korkardimd, lise doneminde de korkuyordum mesala banyo yaparken gozumu kapamaya falan ama simdi hatirliyinca cok salakca oldugunu fark ediyorum. bugune kadar cok bu tarz seyler yasadim ama hicbirsey olmadi hala. hatta bazilarini deniyorum ayna ve banyo olayini cok salakca geliyor.

birseyden korkman anormal degil. hatta korkman gerek savunma mekanizman geregi fakat ayna korkulca bisi degil.

birde cin, seytan diye seylerin kaniti yok.

Sonradan bende öyle düşünüyorum yanımda birileri oldugunda yani.

senin o durumu aynaya karsi kullanman salakca evet. onu sen gecenin ucunde sanayi arkasinda kullanman gerek. ben bugune kadar aynadan birisinin basina is geldigini duymadim, oldugunuda sanmiyorum -psikolojik durumlar disinda- ama sanayi arkasinda gezipte basima baska insanlar tarafindan birsey geleceginden supheleniyorum. anlarsin umarim dedigimi.

birde eger gece oluyorsa etkisi artabilir. normal birsey. beyin kimyasi degisiyor.

Sanayi arkasında gezmek derken? Yani insandan korkmak daha mantıklı gibi bi şey mi dediniz yoksa o bi tabir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmirdeysen bulusalim kafani cok iyi dagitirim cinlere kufur edicek duruma gelirsin (madde kullanmadan) hesaplar senden

• quote:

çoğunlukla yanlızken oluyor psikolojik olarak eskiden uyuşturucu madde kullandım 6-7 ay boyunca şimdi tertemizim çok şükür jameikamı ne öle bişeydi...

jamaikanın halisülasyon etkileri yoktur, adamı ruh gibi yapar. reflekslerini yavaşlatır, düşünememeni sağlar, çok nadiren de olsa kendi ismini bile unutabilirsin. yani afedersin ama bildiğin mal olursun. Ama LSD veya şu an piyasada şeker die adlandırılan, ectaxy benzeri haplardan kullandıysan, bi zaman sonra halüsülasyonlar görmeye başlayabilirsin. %80 ihtimalle de görürsün.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.