evet, bu benim arkadaşım. kendisi akşam 5-6 ya kadar çalışıyor. bunu bildiğim için o saatlerde bişey demiyorum. sabah yazıyorum "akşam çıkalım mı?" diye, çalışıyorum şuan diyo, akşam çıkarız diyo. bende zaten aynısını dedim. akşam oluyor, bu hiçbirşey yazmıyor. ben dönüyorum işim var diyor. iyi tamam diyip kapatıyorum. diğer gün oluyor, yine işim var diyor. ne işin var dediğinde söylemiyor. yarın çıkalım nasıl olsa yasaklar yok diyor. yarın oluyor, arıyorum işim var diyor. hani çıkcaktık diyorum, yapacak bişey yok diyor. diğer gün birşey yazmıyorum, 2-3 gün sonra tekrar canım sıkılıyor, yine soruyorum. işim var diyor. senin bu işin hiç bitmiyor mu diyorum, işim var yapacak bişey yok diyor. hafta sonu çıkalım nasıl olsa tatil rahat gezeriz diyor. haftasonu yazmıyor, yine ben geri arıyorum. işim var diyor. hani çıkacaktık söz verdin diyorum. işim var sonra diyor. sonra ben tek çıkıyorum, fotoğraf falan çekiniyorum kendimce, onları hikaye olarak paylaşıyorum. onları görüp bana yazıyor. tek çıkmışsın falan diye. bende diyorum "sana gel dedik kaç zamandır gelmedin, gelceksen gel şimdi" diyorum. işim var diyor. |
Sürekli "İş`im Var" Diyen Kişilere Yönelik Kılavuz
"Sürekli işim var" diyen erkekler, çoğu zaman kadınlar tarafından yakınmadan şikayet edilen bir konudur. Bir erkek işim var diyorsa, arkasında çeşitli nedenler yatabilir. Bu metin, bu duruma ilişkin nedenleri ve çözüm önerilerini ele alacaktır.
Nedenleri:
- Gerçekten Yoğun Çalışma Programı: Bazı erkekler, yoğun iş programları nedeniyle gerçekten de sürekli meşgul olabilirler. Uzun çalışma saatleri, sıkı teslim tarihleri ve stresli projeler, onların sosyal hayatlarına veya kişisel ilişkilerine zaman ayırmalarını zorlaştırabilir.
- Öncelikler: Bazı erkekler için, işleri sosyalleşme veya randevulaşmadan önce gelir. İşlerini, başarılarının ve kimliklerinin önemli bir parçası olarak görebilirler.
- Kaçınma: "İş`im Var" demek, bazı erkekler için sosyal etkileşimlerden veya zor duygusal durumlardan kaçınmanın bir yolu olabilir. Gerçekten meşgul olmasalar bile, sorumluluklarından bunalmış hissedebilir veya sosyalleşmekten çekinebilirler.
- Sınırlılıkları Belirleme: "İş`im Var" demek, bazı erkekler için sınırlar belirlemenin bir yoludur. Sosyalleşmeye veya randevulaşmaya fazla ilgi duymadıklarını veya zamanlarının müsait olmadığını ifade etmenin bir yolu olabilir.
Çözüm Önerileri:
- İletişim: Erkeğin neden sürekli "iş`im var" dediğini anlamaya çalış. Onunla açık ve dürüst bir şekilde konuş. Çalışma programı hakkında bilgi al ve önceliklerinin neler olduğunu sor.
- Esneklik: Bazı erkekler, yoğun iş programlarına rağmen esneklik göstermeye isteklidir. Örneğin, kısa bir telefon görüşmesi ayarlayabilir veya yoğun olmayan zamanlarında buluşmaya müsait olabilirler.
- Sınırlar: Erkeğin sınırlarına saygı duy. Gerçekten meşgulse, müsait olmadığı zamanları kabul et. Ayrıca, zamanını önemsediğini ve onunla vakit geçirmek için çaba gösterdiğini ona bildir.
- Alternatifler Sun: "İş`im Var" deyip yazmayan erkekler için alternatifler sun. Örneğin, işle ilgili olmayan bir toplantı ayarlayabilir veya kısa bir yürüyüşe çıkmayı önerebilirler.
- Sabır: Sürekli "iş`im var" diyen erkekleri değiştirmek zaman alabilir. Sabırlı ol ve iletişim kanallarını açık tut. Onun ihtiyaçlarını anladığını ve onunla vakit geçirmek istediğini ona göster.