Şimdi Ara

sürekli işim var diyen tip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet, bu benim arkadaşım. kendisi akşam 5-6 ya kadar çalışıyor. bunu bildiğim için o saatlerde bişey demiyorum.

sabah yazıyorum "akşam çıkalım mı?" diye, çalışıyorum şuan diyo, akşam çıkarız diyo. bende zaten aynısını dedim.

akşam oluyor, bu hiçbirşey yazmıyor. ben dönüyorum işim var diyor. iyi tamam diyip kapatıyorum.

diğer gün oluyor, yine işim var diyor. ne işin var dediğinde söylemiyor. yarın çıkalım nasıl olsa yasaklar yok diyor.

yarın oluyor, arıyorum işim var diyor. hani çıkcaktık diyorum, yapacak bişey yok diyor.

diğer gün birşey yazmıyorum, 2-3 gün sonra tekrar canım sıkılıyor, yine soruyorum. işim var diyor. senin bu işin hiç bitmiyor mu diyorum, işim var yapacak bişey yok diyor. hafta sonu çıkalım nasıl olsa tatil rahat gezeriz diyor.

haftasonu yazmıyor, yine ben geri arıyorum. işim var diyor. hani çıkacaktık söz verdin diyorum. işim var sonra diyor.

sonra ben tek çıkıyorum, fotoğraf falan çekiniyorum kendimce, onları hikaye olarak paylaşıyorum. onları görüp bana yazıyor. tek çıkmışsın falan diye. bende diyorum "sana gel dedik kaç zamandır gelmedin, gelceksen gel şimdi" diyorum. işim var diyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürekli "İş`im Var" Diyen Kişilere Yönelik Kılavuz

"Sürekli işim var" diyen erkekler, çoğu zaman kadınlar tarafından yakınmadan şikayet edilen bir konudur. Bir erkek işim var diyorsa, arkasında çeşitli nedenler yatabilir. Bu metin, bu duruma ilişkin nedenleri ve çözüm önerilerini ele alacaktır.

Nedenleri:

• Gerçekten Yoğun Çalışma Programı: Bazı erkekler, yoğun iş programları nedeniyle gerçekten de sürekli meşgul olabilirler. Uzun çalışma saatleri, sıkı teslim tarihleri ve stresli projeler, onların sosyal hayatlarına veya kişisel ilişkilerine zaman ayırmalarını zorlaştırabilir.
    • Öncelikler: Bazı erkekler için, işleri sosyalleşme veya randevulaşmadan önce gelir. İşlerini, başarılarının ve kimliklerinin önemli bir parçası olarak görebilirler.
    • Kaçınma: "İş`im Var" demek, bazı erkekler için sosyal etkileşimlerden veya zor duygusal durumlardan kaçınmanın bir yolu olabilir. Gerçekten meşgul olmasalar bile, sorumluluklarından bunalmış hissedebilir veya sosyalleşmekten çekinebilirler.
    • Sınırlılıkları Belirleme: "İş`im Var" demek, bazı erkekler için sınırlar belirlemenin bir yoludur. Sosyalleşmeye veya randevulaşmaya fazla ilgi duymadıklarını veya zamanlarının müsait olmadığını ifade etmenin bir yolu olabilir.

Çözüm Önerileri:

• İletişim: Erkeğin neden sürekli "iş`im var" dediğini anlamaya çalış. Onunla açık ve dürüst bir şekilde konuş. Çalışma programı hakkında bilgi al ve önceliklerinin neler olduğunu sor.
    • Esneklik: Bazı erkekler, yoğun iş programlarına rağmen esneklik göstermeye isteklidir. Örneğin, kısa bir telefon görüşmesi ayarlayabilir veya yoğun olmayan zamanlarında buluşmaya müsait olabilirler.
    • Sınırlar: Erkeğin sınırlarına saygı duy. Gerçekten meşgulse, müsait olmadığı zamanları kabul et. Ayrıca, zamanını önemsediğini ve onunla vakit geçirmek için çaba gösterdiğini ona bildir.
    • Alternatifler Sun: "İş`im Var" deyip yazmayan erkekler için alternatifler sun. Örneğin, işle ilgili olmayan bir toplantı ayarlayabilir veya kısa bir yürüyüşe çıkmayı önerebilirler.
    • Sabır: Sürekli "iş`im var" diyen erkekleri değiştirmek zaman alabilir. Sabırlı ol ve iletişim kanallarını açık tut. Onun ihtiyaçlarını anladığını ve onunla vakit geçirmek istediğini ona göster.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Özet: İşim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni gözden çıkarmış kendine değer veriyorsan bir daha muhattap olmamalısın.

• İşin varsa vergin levhan nerde

• sürekli işim var diyen tip
  • William0 kullanıcısına yanıt

ya hocam zaten son zamanlarda muhatabımı kestim, eskisi gibi samimiyetliğim kalmadı. sadece bunda değil, hareket tavırları olsun, konuşmaları olsun. hoşuma gitmiyor. yasaklar varken (saat 22.00 da başlayan yasaklar) dışarı çıkardık, saat 10 olmadan eve varalım derdim, "nolcak yeav, hayatı biraz illegal yaşa yeav, kuralcısın böyle yaşammı olur yeav" derdi. bu tarz hareketlerinden zaten sogumaya başlamıştım.

ama hala daha sürekli işim var demesi beni sinir ediyor. işini bitir öyle çıkalım beklerim diyorum, olmaz geç bitecek diyor. geç çıkarız bişi olmaz diyorum, hayır o zaman da da işim var diyor.

daha üstüne ne söyleyebilirim ki? insan ne kadar takmasa da, içten içe sinir oluyor.

• Omisis046 kullanıcısına yanıt

bunu uzun zamandır atmak istiyordum, zamanı geliyor sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence bu elemanla arkadaşlığı kes dostum, sen çağırdığın için gelmekten kaçınıyor muhtemelen. Ben aranan kişiyim vs diyerekten. Sen arama, sorma. Bak gör 2 3 haftaya o sana gelir dostum naber dışarı çıkalım mı diye :D

• trustem.111 kullanıcısına yanıt

bi nevi doğru. burçlara sığınmak istemem ama tipik bi aslan burcu. dünyayı ben yarattım havasında. hiçbir zaman haksız olamaz, hep doğruyu söyler. yanlışını ortaya çıkardığın zaman asla kabullenmez.

bu dediğini aslında başka bi arkadaşımda denemiştim. 2-3 haftadan daha uzun süre konuşmadım, bişey yazmadım, paylaştığı hiçbir şeye bakmadım. kendisi paşa paşa geldi. işim var diyip hep ben savurdum bu sefer.

bu dediğinizi de buna yapayım bakalım ne olacak. 2-3 hafta sonra çıkalımmı diye yazarsa da artık o anki ruh halime kalmış (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

bi nevi doğru. burçlara sığınmak istemem ama tipik bi aslan burcu. dünyayı ben yarattım havasında. hiçbir zaman haksız olamaz, hep doğruyu söyler. yanlışını ortaya çıkardığın zaman asla kabullenmez.

bu dediğini aslında başka bi arkadaşımda denemiştim. 2-3 haftadan daha uzun süre konuşmadım, bişey yazmadım, paylaştığı hiçbir şeye bakmadım. kendisi paşa paşa geldi. işim var diyip hep ben savurdum bu sefer.

bu dediğinizi de buna yapayım bakalım ne olacak. 2-3 hafta sonra çıkalımmı diye yazarsa da artık o anki ruh halime kalmış (:

Kıymetli kardeşim; iletilerinden anladığım kadarıyla sen naif ve gerçekten arkadaşlığa, dostluğa değer veren birisin. Belli ki bu şahsa da belirli bir arkadaşlık değeri atfediyorsun. Ama benden sana tavsiye; kendi hatasını kabul etmeyen biriyle olan arkadaşlığını asgari düzeye indir. Böylesine kendini dev aynasında gören bir insan, sana zarar verir. Boş ver bu şahsı, bu saatten sonra o 'kanki gel kahve içelim' dese bile yol ver.

Bu tip yerine kendini kültürel açıdan geliştirebilen, sosyal, spora giden vs bir karakterle arkadaşlık yaparsan sana bir şey katar bu dostluk ve her açıdan daha yararlı olur.

• trustem.111 kullanıcısına yanıt

çok doğru, zaten bende o tip arkadaş arıyorum fakat bulamadım henüz. ne zaman bi arkadaş edinsem, hemen nargile içmeye, cafe barlarda takılmaya gitmek istiyor. ben bisikletçi adamım, uzun uzun bisiklet seyahatlerini seviyorum. öyle işlerle işim olmadığından kabul edemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

çok doğru, zaten bende o tip arkadaş arıyorum fakat bulamadım henüz. ne zaman bi arkadaş edinsem, hemen nargile içmeye, cafe barlarda takılmaya gitmek istiyor. ben bisikletçi adamım, uzun uzun bisiklet seyahatlerini seviyorum. öyle işlerle işim olmadığından kabul edemiyorum.

Bulunduğun ilde okuma grupları ya da bisiklet sürme grupları vs vardır hocam, internetten araştırırsan böyle şeyler oluyor ve çok da fazla ilgilenen olmadığı için online üye aranıyor genelde

• Keşke arkadaş olsaydık ben de hep arkadaşlarımı çağırırdım gelmezlerdi. Artık görüşmüyoruz kaç aydır. Arkadaşım da kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozuk 100 tane arkadaşın olmasından sa, hiç arkadaşın olmaması daha iyi. arkadaş yapmak, bu devirde artık daha zor. pandemi de araya girince iyice zor. kız arkadaş konusuna hiç girmiyorum zaten.

• Konuyu okuyunca sanki sosyal arkadaşın değilmiş ayrılmaya çalışan sevgiliymiş gibi geldi bana.

• Konuyu okuyamadım kusura bakma işim var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.