Şimdi Ara

Sürekli intihar etmeyi düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ama bir türlü cesaretim yok.Sizce bu hayat yaşamaya değermi? uzun uzadıya yazardımda şimdi burdaki 15-16 yaş tayfa trollük yapıp komik olduğunu sanacaklar.İçimi dökmek istedim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yaşamaya değer ama insanlığa bir yararın oldugu sürece kendini sev ve yaşamaya devam et
  • okumayın ölmek isteyen zebani
  • Asla böyle bir şey yapma. Seni anlayabiliyorum. İçinde bir hüzün hissediyorsun. Kalbin daralıyor, bunalıyorsun. Umudunu yitirmiş hissediyorsun. Artık her şey bitti. Yaşamak için bir hedefim kalmadı diyorsun. Ancak YANILIYORSUN dostum. Hayat bir mücadeledir. Bu mücadelede türlü zorluklarla karşılaşacaksın ve bu mücadeleyi ancak ayakta kalanlar, pes etmeyenler, umudunu kaybetmeyenler sabredenler, sebat edenler kazanacaktır. Kaybetmek ve pes etmek çok kolay ve herkesin yapabileceği bir şeydir. Asla pes etme, vazgeçme. Başına ne gelmiş olabilir dostum bir düşün? Madaya'daki mü'minler gibi açlıktan mı ölüyorsun? Gazze'deki çocuklar gibi gözlerinin önünde tecavüze uğramış aile bireylerin mi var? Suriye'dekiler gibi yurdun sürülüp evsiz mi kaldın? Tüm bunlara benzer olaylar başına gelmedi. Bunu biliyorsun. Hayattan vazgeçme. Öldüğünde her şeyin biteceğini mi zannediyorsun? Asıl başlangıç ölümle başlar. Müslüman mısın bilmiyorum ancak İslam'da asla ümitsizliğe yer yoktur. Allah'tan asla ümit kesilmez. "Deki: Ey günahkar kullarım! Allah'ın rahmetinden asla umudunuzu kesmeyin. Şüphesiz ki Allah bütün günahları bağışlar. O Gafurdur, Rahimdir." Zümer 53. Kalbindeki boşluğu İslam'la doldur. Kalbinin daralmasını namazla çöz. Ancak asla umudunu kaybetme! Dünyayı sadece şu anki yaşantıdan ibaret sananlar hayattan umudunu kesebilirler.
  • Haftalık intihar etmek istiyorum konusuna hoşgeldiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesxellezii

    Asla böyle bir şey yapma. Seni anlayabiliyorum. İçinde bir hüzün hissediyorsun. Kalbin daralıyor, bunalıyorsun. Umudunu yitirmiş hissediyorsun. Artık her şey bitti. Yaşamak için bir hedefim kalmadı diyorsun. Ancak YANILIYORSUN dostum. Hayat bir mücadeledir. Bu mücadelede türlü zorluklarla karşılaşacaksın ve bu mücadeleyi ancak ayakta kalanlar, pes etmeyenler, umudunu kaybetmeyenler sabredenler, sebat edenler kazanacaktır. Kaybetmek ve pes etmek çok kolay ve herkesin yapabileceği bir şeydir. Asla pes etme, vazgeçme. Başına ne gelmiş olabilir dostum bir düşün? Madaya'daki mü'minler gibi açlıktan mı ölüyorsun? Gazze'deki çocuklar gibi gözlerinin önünde tecavüze uğramış aile bireylerin mi var? Suriye'dekiler gibi yurdun sürülüp evsiz mi kaldın? Tüm bunlara benzer olaylar başına gelmedi. Bunu biliyorsun. Hayattan vazgeçme. Öldüğünde her şeyin biteceğini mi zannediyorsun? Asıl başlangıç ölümle başlar. Müslüman mısın bilmiyorum ancak İslam'da asla ümitsizliğe yer yoktur. Allah'tan asla ümit kesilmez. "Deki: Ey günahkar kullarım! Allah'ın rahmetinden asla umudunuzu kesmeyin. Şüphesiz ki Allah bütün günahları bağışlar. O Gafurdur, Rahimdir." Zümer 53. Kalbindeki boşluğu İslam'la doldur. Kalbinin daralmasını namazla çöz. Ancak asla umudunu kaybetme! Dünyayı sadece şu anki yaşantıdan ibaret sananlar hayattan umudunu kesebilirler.

    Kardeşim haklısında ergenlik tribi bilmem ne değil.Zor bir hayat yaşyıorum psikolojik olarak.Anlatmak veya herhangi birşey yazmak istemiyorum bu bölümdeki çoluk çocuk yüzünden.Keşke dediğin gibi olsa.Kaybedecek birşeyim kalmadı artık benim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilibrahim44

    Ama bir türlü cesaretim yok.Sizce bu hayat yaşamaya değermi? uzun uzadıya yazardımda şimdi burdaki 15-16 yaş tayfa trollük yapıp komik olduğunu sanacaklar.İçimi dökmek istedim...

    Derdini anlat yardımcı olmaya çalışalım dünyaya birkere geliyorsun intihar çözüm değildir
  • Et kardeşim. Bunu demek istemezdim ama herkes yasayacak bir seylerin pesinde kosacak diye bir kural yok. Edebilirsin. Ama dikkat et kesin oldurecek bir yol bul , sakat falan kalma. Iyi aksamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğim şeyler ergenlik döneminde yaşanan şeyler değildir farkındaysanız. Her ne yaşamış olursan ol, Psikolojin altüst olmuş olabilir. Ailevi durumlarını bilmiyorum ancak ailen seni dışlamış olabilir. kardeşlerin başına bela olabilir. Sevdiğin insanlar seni arkandan vurmuş olabilir. Ancak bunlar neyi değiştirir? İnsan bu kadar zayıf iradeli olmamalı. Başına her ne felaket geldiyse bu asla aşılamaz bir sorun değildir. Yeter ki iste, inan ve çalış. Başkalarının senin söylediği olumsuz söylemlere aldırış etme. Bugün öyle bir çağda yaşıyoruz ki gerçekten sabır gerekiyor. İnsanlar zor durumdaki kardeşleriyle, arkadaşlarıyla dalga geçip, onları küçük düşürebiliyorlar. Dediğin gibi yazmaktan bile çekinmişsin bu nesil yüzünden. 15-16 yaşında cihad cephelerinde koşuşturan Çanakkale'deki gençler nerede,İnsanlarla dalga geçmeyi hoş bir durum zanneden gençler nerede. İnsanlara aldırma dostum. Hiçbir şey için geç değildir. Allah insana kaldıramayacağı bir yük yüklemez. Bu dünya imtihan yeridir. Ve bu imtihanda galip gelenler sabredenler olacaktır. Kaybedenler ise pes edip, hayattan umudunu kesip kaybedecek bir şeyim kalmadı diyenler olacaktır. Tercih ve güç senin elinde. Kazanmak mı ? Kaybetmek mi ? Düşünceni değiştir dünyan değişsin.
    Nouman Ali Khan bu adam videolarını izlemeni istiyorum senden. Yapabilirsen beni de mutlu edersin kendin de mutlu olursun. Allah subhanehu ve teâlâ yardımcın olsun.
  • Hocam neden intihar edesiniz ki? Eğer bunu göze aldıysanız kayvedicek bir şeyiniz yoktur bir kere. Yaşam bu kadar acı veriyor olamaz. Yani madem intihar bpyutuna ulaştın o zaman kafan rahat yaşa. Zaten intihar edicektim de her sorunla karşılaştığında. Git takıl yani senden rahatı olmamalı bu dünyada. Mesela sınavdan düşük mü aldın üniyi mi kazanamadın. Zaten intihar edicektin boşver sınav sana koymaz git gez toz bidahaki sene hazırlanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşama hakkı gibi ölme hakkı da vardır. Ülkemizde tartışılmasına daha 100 sene var ama bazı Avrupa ülkeleri reşit olmayan vatandaşlarına bile ölüm hakkı tanıyor. Bu konuya fazlaca kafa yormuş biriyimdir. Hatta bir ara ölüm turizmi adı altındaki İsviçre'deki merkez çok aklıma yattı ama geride kalanlarımın karşılayacağı bir miktar ve bu bana çok fazla geldi. Ciddi ciddi ölmek istemeyi geçip nasıl öleceğime karar vermeye çalıştığım zamanlarım oldu anlıyacağın. Ama bunu yapmadım. Yapar mıyım belli olmaz paşa gönlüm bilir. Peki yapmadım diye şuan pişman mıyım? Hayır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.