< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 15 Ağustos 2014; 2:07:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sürekli Balgam Çıkarma Sorunu (Sigara Kullanılmadığı Halde)
Anahtar Kelimeler:
- Boğazda balgam var yutkunuyorum gitmiyor
- Boğazda balgam var gitmiyor
- Sigara içmiyorum ama balgam çıkarıyorum
- Sigara içmediğim halde balgam
- Her sabah balgam atmak
- Sabahları balgam çıkarmak
- Her sabah balgam çıkarıyorum
Bilgi:
Sürekli balgam çıkarma sorunu, sigara içmeyen kişilerde de görülebilir. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir:
- Alerjiler: Alerjiler, vücudun dışarıdan gelen zararlı maddelere karşı verdiği tepki sonucu ortaya çıkar. Alerjenler balgam üretimini tetikleyebilir.
- Sinüzit: Sinüzit, burun boşluklarındaki iltihaplanmadır. Bu iltihaplanma, burun akıntısı ve balgam üretimine neden olabilir.
- Soğuk algınlığı ve grip: Soğuk algınlığı ve grip virüsleri, boğazda iltihaplanmaya ve balgam üretimine neden olabilir.
- Mide reflüsü: Mide reflüsü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Bu, boğazda tahrişe ve balgam üretimine yol açabilir.
- Kronik bronşit: Kronik bronşit, bronşların uzun süreli iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanma, balgam üretimine neden olabilir.
Belirtiler:
Sürekli balgam çıkarma sorunu olan kişiler aşağıdaki belirtileri yaşayabilirler:
- Boğazda balgam varlığı
- Yutkunma güçlüğü
- Boğazda gıcık ve tahriş
- Sabahları balgam çıkarma
- Balgamın rengi yeşil veya sarı olması (enfeksiyon belirtisi)
Tedavi:
Sürekli balgam çıkarma sorununun tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Doktorun, belirtilerinizi hafifletmek ve sorunun nedenini tedavi etmek için ilaçlar veya diğer tedaviler önerebilir.
Önemli Not:
Sürekli balgam çıkarma sorunu yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora başvurmanız önerilir. Evde tedavi yöntemleri semptomları geçici olarak hafifletebilir, ancak sorunun temel nedenini çözmez.