Şimdi Ara

Sürekli Balgam Çıkarma Sorunu (Sigara ağzıma sürmedim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
84.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hiç sigara içmedim, etrafımda içen çok ama elimden geldiğince dumanından kaçınırım.
    Küçükken bir doktor sinüzit teşhisi koymuştu. Arada baş ağrılarım, burun tıkanıklıklarım olsa da kronik sinüzitimin şiddetli olduğunu düşünmüyorum.
    Benim sorunum daha çok bu balgam çıkarma ile.
    -Yatma pozisyonuna geçtiğimde,
    -Herhangi bir şey içtiğimde. Özellikle su,
    -Yutkunduktan sonra
    -Yeni uyandığımda
    daha sık görülmekle beraber gün içinde birçok kez balgam çıkarıyorum.
    Öksürük hiç yok. Bu bahsettiğim balgam şikayeti zaten sağlıklı iken oluyor o yüzden başlığı açtım biraz. Gün içinde, çeşitli ortamlarda olur olmadık yere geniz akıntısından dolayı balgam gelmesi birçok sıkıntıya sebep oluyor. Bunun sebepleri ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 15 Ağustos 2014; 2:07:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürekli Balgam Çıkarma Sorunu (Sigara Kullanılmadığı Halde)

Anahtar Kelimeler:

• Boğazda balgam var yutkunuyorum gitmiyor
    • Boğazda balgam var gitmiyor
    • Sigara içmiyorum ama balgam çıkarıyorum
    • Sigara içmediğim halde balgam
    • Her sabah balgam atmak
    • Sabahları balgam çıkarmak
    • Her sabah balgam çıkarıyorum

Bilgi:

Sürekli balgam çıkarma sorunu, sigara içmeyen kişilerde de görülebilir. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir:

• Alerjiler: Alerjiler, vücudun dışarıdan gelen zararlı maddelere karşı verdiği tepki sonucu ortaya çıkar. Alerjenler balgam üretimini tetikleyebilir.
    • Sinüzit: Sinüzit, burun boşluklarındaki iltihaplanmadır. Bu iltihaplanma, burun akıntısı ve balgam üretimine neden olabilir.
    • Soğuk algınlığı ve grip: Soğuk algınlığı ve grip virüsleri, boğazda iltihaplanmaya ve balgam üretimine neden olabilir.
    • Mide reflüsü: Mide reflüsü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Bu, boğazda tahrişe ve balgam üretimine yol açabilir.
    • Kronik bronşit: Kronik bronşit, bronşların uzun süreli iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanma, balgam üretimine neden olabilir.

Belirtiler:

Sürekli balgam çıkarma sorunu olan kişiler aşağıdaki belirtileri yaşayabilirler:

• Boğazda balgam varlığı
    • Yutkunma güçlüğü
    • Boğazda gıcık ve tahriş
    • Sabahları balgam çıkarma
    • Balgamın rengi yeşil veya sarı olması (enfeksiyon belirtisi)

Tedavi:

Sürekli balgam çıkarma sorununun tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Doktorun, belirtilerinizi hafifletmek ve sorunun nedenini tedavi etmek için ilaçlar veya diğer tedaviler önerebilir.

Önemli Not:

Sürekli balgam çıkarma sorunu yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora başvurmanız önerilir. Evde tedavi yöntemleri semptomları geçici olarak hafifletebilir, ancak sorunun temel nedenini çözmez.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kronik sinüzitin varsa sürekli geniz akıntısı sorununu yaşıyor olabilirsin.Buda doğal olarak sürekli balgam yapıyor.Zaten aynı sorunu bende yaşıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek hakkın VAR..! kullanıcısına yanıt
    Ömür boyu böyle kalacaz yani :(

• 2008 yılında kronik sinüzit ameliyatı oldum. (su gibi gibi geniz akıntısı vardı) Ameliyattan sonra çok dikkat ettim kendime, ama geniz akıntısı tamamen geçmedi. Özellikle sabahları kalktığımda bazen sarı bazen beyaz çok nadir yeşil renkte balgam oluyordu boğazımda. Bazen ses kısıklığı oluyordu bende. Örneğin biriyle konuşurken bir anda boğazımda akıntı-balgam yüzünden sesim kısılıyordu.
    Bu rezil durumu azaltmak için tavsiyelerim :

- Tuz+karbonat karışımı ile burnunu temizleyebilirsin.
    - Burnunda kuruluk varsa burnunu sık sık temiz su ile temizle. Eğer kuruluk ileri derecede ise doktora danıştıktan sonra! SiccNasal Merhem kullanabilirsin.
    - Bol sıvı tüketmen lazım.
    - Tozlu, dumanlı ortamlardan uzak dur. Arkadaşlarına yanında sigara içmemelerini rica et "oğlum yapmayın astım olabilirmişim" gibi bembeyaz bir yalan yardımcı olur
    - Soğuk ve rüzgardan kendini koru. (sinüzit azarsa akıntı artıyor)
    - Asitli içeceklerden ve aşırı sıcak-soğuk yiyecek-içeceklerden uzak dur. (sık balgam çıkarma yüzünden boğazımız tahriş oluyor, bunun üzerine de bu tip yiyecek-içecekler balgamın artmasına neden oluyor)
    - Bol ananas tüket ya da solgar'ın bro melain (ananas hapı) diye bir ürünü var ben kullanmıştım bir süre etkili ama pahalı.
    - Çok rahatsız oluyorsan sabahları kloroben gargara ile boğazını gargara yapabilirsin. (sürekli kullanmanı tavsiye etmem, bir süre sonra boğazımda ağrı yapıyordu yutkunurken.)

- Ve spor yapmak. Belki inanmayacaksın ama düzenli spor yapmaya başladıktan sonra inanılmaz derecede azaldı geniz akıntısı (dolayısıyla balgam da azaldı).
    Geçen yıl yine burada Focus T25 konusu açılmıştı (aslında kilo vermek için başlamıştım). O zamandan beri düzenli spor yapıyorum. İnanılmaz derecede faydasını gördüm.

Bunlar benim deneyimlerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

2008 yılında kronik sinüzit ameliyatı oldum. (su gibi gibi geniz akıntısı vardı) Ameliyattan sonra çok dikkat ettim kendime, ama geniz akıntısı tamamen geçmedi. Özellikle sabahları kalktığımda bazen sarı bazen beyaz çok nadir yeşil renkte balgam oluyordu boğazımda. Bazen ses kısıklığı oluyordu bende. Örneğin biriyle konuşurken bir anda boğazımda akıntı-balgam yüzünden sesim kısılıyordu.

- Burnunda kuruluk varsa burnunu sık sık temiz su ile temizle. Eğer kuruluk ileri derecede ise doktora danıştıktan sonra! SiccNasal Merhem kullanabilirsin.
    - Tozlu, dumanlı ortamlardan uzak dur. Arkadaşlarına yanında sigara içmemelerini rica et "oğlum yapmayın astım olabilirmişim" gibi bembeyaz bir yalan yardımcı olur
    - Asitli içeceklerden ve aşırı sıcak-soğuk yiyecek-içeceklerden uzak dur. (sık balgam çıkarma yüzünden boğazımız tahriş oluyor, bunun üzerine de bu tip yiyecek-içecekler balgamın artmasına neden oluyor)
    - Bol ananas tüket ya da solgar'ın bro melain (ananas hapı) diye bir ürünü var ben kullanmıştım bir süre etkili ama pahalı.
    - Çok rahatsız oluyorsan sabahları kloroben gargara ile boğazını gargara yapabilirsin. (sürekli kullanmanı tavsiye etmem, bir süre sonra boğazımda ağrı yapıyordu yutkunurken.)

- Ve spor yapmak. Belki inanmayacaksın ama düzenli spor yapmaya başladıktan sonra inanılmaz derecede azaldı geniz akıntısı (dolayısıyla balgam da azaldı).
    Geçen yıl yine burada Focus T25 konusu açılmıştı (aslında kilo vermek için başlamıştım). O zamandan beri düzenli spor yapıyorum. İnanılmaz derecede faydasını gördüm.

Öncelikle çok teşekkür ederim bu cevap için.
    Ben de bir aydır yaklaşık spor yapıyorum her gün düzenli. Şu sıralar biraz azaldı gibi aman yine yatarken veya su içtikten sonra balgam hissi olması canımı sıkıyor, uzun süreden beri devam ettiği için de konuyu açtım zaten.
    Maalesef gazoz çok seviyorum o yüzden az da olsa gazlı içecek illa ki tüketiyorum. Genel olarak sıvı tüketimim de iyidir.
    Tuzlu su konusunda da, doktor ve çevre her sene denize girmemi öneriyordu. Su burnumdan içeri kaçtığında söküyordum biraz. Ama karbonatı bilmiyordum. Şimdi evde su-tuz-karbonat karışımını gargara mı yapayım yoksa burnuma mı çekeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 15 Ağustos 2014; 18:41:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChicharitoHernandez

quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

2008 yılında kronik sinüzit ameliyatı oldum. (su gibi gibi geniz akıntısı vardı) Ameliyattan sonra çok dikkat ettim kendime, ama geniz akıntısı tamamen geçmedi. Özellikle sabahları kalktığımda bazen sarı bazen beyaz çok nadir yeşil renkte balgam oluyordu boğazımda. Bazen ses kısıklığı oluyordu bende. Örneğin biriyle konuşurken bir anda boğazımda akıntı-balgam yüzünden sesim kısılıyordu.

Öncelikle çok teşekkür ederim bu cevap için.
    Ben de bir aydır yaklaşık spor yapıyorum her gün düzenli. Şu sıralar biraz azaldı gibi aman yine yatarken veya su içtikten sonra balgam hissi olması canımı sıkıyor, uzun süreden beri devam ettiği için de konuyu açtım zaten.
    Maalesef gazoz çok seviyorum o yüzden az da olsa gazlı içecek illa ki tüketiyorum. Genel olarak sıvı tüketimim de iyidir.
    Tuzlu su konusunda da, doktor ve çevre her sene denize girmemi öneriyordu. Su burnumdan içeri kaçtığında söküyordum biraz. Ama karbonatı bilmiyordum. Şimdi evde su-tuz-karbonat karışımını gargara mı yapayım yoksa burnuma mı çekeyim?

Şimdi aklıma geldi. Sabah kalktığında boğazında balgamı atsan dahi boğazında balgam varmış gibi hissediyorsan eğer reflü olabilir sende. Bunun için yatmadan 2 saat kadar önce sakın bir şey yeme, yastığını yüksek tut ve sırt üstü yat (googlede araştır daha iyi anlarsın) Bunu birkaç gün dene. Eğer bir rahatlama görürsen reflü için yediğine içtiğine daha özen göstereceksin (googlede araştır) yemeklerden sonra ve yatmadan önce çiğneme tableti kullanabilirsin (rennie, gaviscon ....)

Spora devam et bırakma sakın.

Eğer denize gitme imkanın varsa bol bol yüz. Tuzlu+karbonat ise deniz suyuna yakın bir karışım olduğu için faydalıymış. Bir su bardağı içine temiz su koy (kaynatıp ılıdıktan sonra da yapabilirsin) 1 çay kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karbonat ekle (bunlarda temiz olsun, kendine iki temiz kavanoz bul kullan) iyice karıştır, sonra burnunu temizle (ben hiç gargara yapmadım ama deneyebilirsin).
    Ama bunlarla uğraşılır mı dersen sinüs rinse kit diye bir ürün var, daha basit ve etkili (google'de araştır)

not: tuz+karbonat karışımını sakın soğuk ya da sıcak suyla yapma ılık olmalı yoksa canın çok yanar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 15 Ağustos 2014; 19:53:54 >

• TÜRK.rew kullanıcısına yanıt
    Peki tekrar çok teşekkür ederim. Deneyelim inşallah işe yarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam nasıl durumlar ben de aynı dertten muzdaribim, Sinüsler temiz burun eti vardı çok rahatsız olmamama rağmen ameliyat oldum ama değişen bişey olmadı.

Sinus rinse diye bi kit var o iyi geliyor ama kesin çözüm değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rene54

hocam nasıl durumlar ben de aynı dertten muzdaribim, Sinüsler temiz burun eti vardı çok rahatsız olmamama rağmen ameliyat oldum ama değişen bişey olmadı.

Sinus rinse diye bi kit var o iyi geliyor ama kesin çözüm değil.

Durum aynı akıntı ve balgam devam :)
  • Arkadaşlar Merhaba,

Son 1 yıla yakındır bu durum bendede söz konusu.Sabahları kalkıyorum boğazda bir gıcık,balgam hissi.Bazen bir şey çıkıyor bazen çıkmıyor ama nefret ettirdi artık.Daha önceden doktora gittim ilk önce tek bir tane sprey kullandırdı,geçmedi daha sonra 2 farklı sprey kullandırdı yine geçmedi.Teşhisi burun eti büyümesi idi.Spreyler ile küçülücekmiş.Küçülmedi tabi bu seferde burun eti küçültme operasyonu geçirdim.1-2 ay rahat ettim.Ama tekrar nüksetti.Doktor tekrar nüksederse burnundaki kemiği alacağım demişti,ama bu işlemi özelde yapacağını söyledi.Ne yalan söyliyim para koparmak için gibi hissettim.

Çünkü;burnumda eğri bir kemik,gece horlamaları vs yok.Sizce ne yapayım gardaşlar,yoldaşlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

Arkadaşlar Merhaba,

Son 1 yıla yakındır bu durum bendede söz konusu.Sabahları kalkıyorum boğazda bir gıcık,balgam hissi.Bazen bir şey çıkıyor bazen çıkmıyor ama nefret ettirdi artık.Daha önceden doktora gittim ilk önce tek bir tane sprey kullandırdı,geçmedi daha sonra 2 farklı sprey kullandırdı yine geçmedi.Teşhisi burun eti büyümesi idi.Spreyler ile küçülücekmiş.Küçülmedi tabi bu seferde burun eti küçültme operasyonu geçirdim.1-2 ay rahat ettim.Ama tekrar nüksetti.Doktor tekrar nüksederse burnundaki kemiği alacağım demişti,ama bu işlemi özelde yapacağını söyledi.Ne yalan söyliyim para koparmak için gibi hissettim.

Çünkü;burnumda eğri bir kemik,gece horlamaları vs yok.Sizce ne yapayım gardaşlar,yoldaşlar :)

Geçmiş olsun dostum. Başka bir uzman doktora daha görün ve olanları ona da anlat bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

Arkadaşlar Merhaba,

kardeşim banada aynılarını dediler iç kemik eğriydi onu aldı (düzeltti parçalayıp) burun etleri şişti onlarıda küçülttü...

sonuç yine aynı yine aynı sigarayı bıraktım 5 sene ağzıma sürmedim anladım ki onunla da alakası yokmuş.

Ya reflü ya da geniz akıntısı kaynaklı bu olay.

Misal ben acı yemeyi çok severim ama acı yiyince sıkıntılarım artıyor bunu keşfettim buda reflüye işaret ediyor.

• Ben de acıyı çok severim 😁

• Başlığı görünce konuyu bir an ben açtım zannettim

Ben de aynı problemi 2.5.yıldır yaşıyorum yaş 18 zaten sigara gibi şeylerle alakam olmadı.
    9.Sınıfın başlarında başladı mezun olacam hala devam ediyor. Normal zamanda öksürüğüm hiç yokken sadece balgam çıkartırken öksürüyorum.

Gece yattığımda balgam geliyor mecbur 3-5 defa gidip atmak zorunda oluyorum. Balgam genelde yatma pozisyonunda gelince oluyor. Sonra okulda kış aylarında özellıkle her dersten sonra tuvalete gidip boğazımda balgam varsa cıkartıyorum yoksa burnumu sılıyorumm arkadas burun akıntısı da var. Balgamın rengi sarı

Ben bronşektazi'den şüphelendim dün gittim doktor'a yok sende bronşektazi senin burnundan dolayı çok sıkıntı burun ameliyatı ol mutlaka dedi ( burnuma kemik eğriliği ve et var) bende yaz ayını bekliyorum olmak için.

Kesin sebebini bilmiyorum kronik bronşit'de olabilir ağızdan nefes almam da olabilir. sinüzit de olabilir geniz akıntısı da. Burnum aktığı için tıkalı taraftaki sıvı boğazıma gidiyor sonra da balgam olarak atıyor da olabilirim

3 Defa Göğüs Hastalığı bölümüne 2 defa da kulak burun boğaz'a (2.5 yıl içerisinde) gittim. Ancak devlet hastanesinde ilgilenmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unbelievable7 -- 4 Ekim 2016; 18:58:42 >

• Unbelievable7 kullanıcısına yanıt
    Sizin yazdıklarınızı da diğer arkadaşların yazdıklarını da okudum. Ameliyatla alakası yok kesinlikle olma. Olan arkadaşlarına zaten birşeyin değişmediğini söylemişler. Ameliyatların çok iyi paralar alıyor doktorlar performans ücreti.
    Sorunun alerjik kaynaklı. Bende de var yıllarca çekiyorum hayat kalitesi bırakmıyor.
    Sürekli hasta oluyorsun. Yorgun bitkin uykulu yaşamaya çalışıyorsun.
    Alerjik rinit rahatsızlığı dediğim gibi. Araştırın

• Sabah uyanınca telefonda sakın biriyle konuşmayın rezil olursunuz Aynı rahatsızlık bende de var. Tuz + Karbonat karışımı direk burundan mı çekiyoruz?
  • ali_6195 kullanıcısına yanıt
    sende ki belirtiler neler hocam? (balgam vs.) ve burunda tıkanıklık mı var?
  • Bu konunun canlı kalmasından bircok forum üyesi fayda görebilir.Ben de dahil tabi.Benzer sorunları 7-8 senedir yasıyorum. epeyce sayıda farklı doktora gittim.Antibiyotik verdiklerin de (özellikle uzun süreli) sorunlar geçiyor ama 10 ila 30 gun sonra basa donuyorum. Başlıgı takip etmeye devam edeceğim umarım bir noktaya varabiliriz.
  • Saatte en az 3 4 kere balgam çıkartıyorum. Günde en az 25 30 kereyi buluyor. Sigara kullanmıyorum. Bircok doktora gittim burun damlası, antibiyotik, buruna çekilen tuzlu sıvılar ne varsa denedim. Çözüm halen yok. Yaşamaktan gram zevk alamıyorum beyler bu duruma çözümü olan yok mu halen

• respectable_man kullanıcısına yanıt
    Bagirsak floraaiyla bu durumlarin baglantiaini arastir.
    Bir de alerjin olabilir birseye.
    Bol bol kefir yogurt tuketmen gerek

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.