Şimdi Ara

Sürat Kargo 11.11 Rezilliği (Kargolar Bekletiliyor) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
23.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugünleride gördük ya. Sürat kargo bana en hızlı kargoyu getiren firma oldu 11.11 siparişlerinde. Kayseriden 2 güne geldi beylikdüzüne. Diğer beklediklerim;

    - Mng bakırköyden hala getiricek.
    - Yurtiçi teslim ettik diyor kime ettiği belli değil.
    - kolaygelsin in zaten Allah belasını versin tez zamanda batar inş.
    - Ups dün İstanbuldan çıktı hala yok.
    - Aras bugün teslim etti esenyurttan beylikdüzüne 4 gün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu görünce korkmadım değil. Dün halı sipariş etmiştim n11'de bir satıcıdan, maalesef dikkatsizliğimden ötürü "En geç 21 Kasım Perşembe kargolanır." yazısını yanlış okumuşum. Erken gelmesinden vazgeçtim inşallah belirtilen sürede kargoya verilir de gelir.
  • PTT kargo 12.gün oldu kargo getirmedi. Aradım PTT kargoda büyük sıkıntılar var denildi. Taşeron PTT personellerine hiç değer verilmiyor zaten. Aman PTT ile çalışmayın sakın. Surat kargo çok yoğun yoksa adamlar hemen getirir. Hallerini az çok anlayabiliyorum. Allah yardımcıları olsun çalışan personellerin.
  • Normalde 1 günde teslim edilen kargo Isparta İzmir arası daha şubeye bile gelmemiş.Halen İzmir aktarmada gözüküyor inanılmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dyatlov-Legasov

    Istersen tüm kargo firmalirinda aynı durum olsun. Sen kurumsal bir şirketsen pazarı takip edip yoğun dönemlerde ona göre planlama yapacaksın. Adam gibi müşteri hizmetlerine önem vereceksin. Ha hiçbir şey yapamadıysan insanlara bir mesajı çok görmeyip bir özür mesajı gönderebilirsin. Eminim çoğu kişi bu durumu mesajdan dolayı anlayışla karşılar. Ama yok arkadaş ne müşteri hizmetlerine ulaşılıyor, ne şubedeki adam kendi sistemlerine yazılan terimi biliyor , ne de sistemleri doğru düzgün çalışıyor. Kafana gore kimsenin kargosunu orada burada bekletemezsin kusura bakma.
    Size gelince ister konu açarsınız ister koyun gibi kargonuzun gelmesini beklersiniz artık ne zaman gelirse. Sen, ben bunu gündeme taşımadıkça adamların hicbir şey umrunda değil. Ha gündeme taşıyalım dedik te birilerine ulaşabildik mi?
    Hayır.
    Kaç kere kurumsal firma yönetiminde bulundunuz bir fikrim yok ancak zincirleme sorumluluk aksaklıklarının bu noktaya getirdiğini düşünüyorum bu olayı bu noktaya.N11'deki ürünlerin yanlış kişilere kargolanması da bu aksaklıkların bir parçası hatta.Size hak verdiğim tek nokta dediğiniz gibi 11.11 indirimlerinde görev alan şirketlerin bir özür mesajı yayınlayabilmesi gerekiyordu,çok fazla insan mağdur oldu.
    Bu arada Sürat adına konuşamam ama MNG adına bölge Şube ve Bölge müdürleri ile görüştük zaten,kargoyu şubede bulurlarsa gün içerisinde teslim edicekleri ancak yarın sabaha kaldı,kendi işimi çözemedikten sonra da gündeme taşımanın hiçbir anlamı yok.Kendimi sevmediğim insanlara yardım etmeye çalışarak heba edemem,Don Kişot kaftanı giymeye niyetim yok,saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dyatlov-Legasov

    Bugün kargonun 4. günü. İstanbul avrupa yakasindan anadolu yakasina gelecek bir kargo için sizce biraz da fazla değil mi? 1 iş gününde teslim edemedin 2. Gün edersin ama 4.ğün oldu ve hala esenyurt aktarmada.
    benimde benzer durumda 1 kargom var ,2 gündür hiç hareket görülmüyor ,hatta bugün sitelerine bazen giriş bile yapılamıyordu

    tüm kargo firmaları dağılmış vaziyette :)
    aras kargo şubesiyle görüştüm ,resmen dağıldık işin içinden çıkacak gibi değil diyor ve büyük ihtimal pazar günü de çalışacağız diyor (birkaç tane ürünümde aras kargo da 2 gündür gelemiyor 2 km. kadar mesafeden)

    bundan öte ilk defa karşılaştığım bir tuhaflıkta oldu bugün
    mng ile gönderilen kargo sürat kargo poşetinde mng. ile geldi :)

    en sorunsuzu ise ups. çünkü çok az gönderi var

    edit : sürat kargo gelmeyen ürün 1 değil 2 taneymiş ,birisi istanbul da aynı yerde 3 gündür gidip gelmiş nasıl oluyorsa :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 16 Kasım 2019; 2:39:5 >




  • PTT'den sonra en rezil haldeki firma. Şubelerin yeterli elemanı yok. 2 farklı ilde diğer kargo şirketlerinin kuryelerinden teslimat ricası aldıklarına denk geldim. Süratla gelecek kargom antalyada yurtiçi tarafından ıspartada ise yine farklı bir firma tarafından teslim edildi. Kelimenin tam anlamıyla rezalet firma.

    Öte yandan şu günler inanılmaz kalabalık kargo şubeleri. Yurtiçiden bugün elle teslim almak zorunda kaldım fakat şubeye geçince sebebini anladım. Adamlar harıl harıl çalışıyor ama bir kargo birikimi var akıl durdurur. Hak verdim o anda.

    Fakat kargonun bi nevi kayıp bilgisini girmek için ne yaşamışlarsa çok saçma...
  • Bu kargonun çalışanları umursamaz, vurdum duymaz, gevşek tipler.

    Adam arıyor kargonunuz bozulacak bişeyse bugün alabilirsiniz yada yarın biz getirir diye. Araba ayarlarsam alırım yoksa yarın siz getirin dedim, kendilerince benim alacağıma karar verip 4 iş günü + haftasonu 2 gün beklettiler. Telefonu açan yok gittim sormaya, almaya gelmediniz geri gönderiyoruz diyor.
    O kadar rahat bi halleri var ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty.McFLY -- 16 Kasım 2019; 2:20:3 >
  • Aras kargoya kızardım ama adamlar şu 1 haftada aralıksız saat 9'a kadar çalıştılar. normalde 6 de kapatıyorlar dükkanı ve araçları 5:45 gibi şubeye dönüyor. Yetişmeyen karoguyu bazen 5 buçuktan sonra gidip aldığım olmuştur ertesi günü beklememek için. Geçen gün de böyle yaptım araç daha gelmedi dağıtımda dedi kadın. Kargom o gece 9 'da geldi son saatlerde yani ve adam daha dağıtılacak ürünler var diyordu.

    Ama bundan sonra sitelere adres girmeyeceğim. Sadece şube adı gireceğim, istediğim vakit gider şubeden alır orada açar kontrol ederim mis gibi.
  • bir n11 indirim vaakası daha kampanya başlamadan ana konuda saldırmayın bu konular açılır demiştim demiyorum artık geçmiş olsun herkese umarım sorunlar hallolur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Kasım 2019; 5:39:18 >
  • benim kargo nihayet 2 gün sonra araçtan indirilmiş ve başka bir araca yüklenmiş görülüyor :)
    tabi o araçta kaç gün kalacak bilmiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    Pardon da kapasite niye belli, 11.11 her sene yoğun olmuyor mu zaten niye ona göre önlem alınmıyor, bedava mı taşıyorlar sanki..
    Niye Amazon böyle değil ya da Trendyolun kurduğu kargo ağı niye tıkır tıkır işliyor,onlar da yoğunluk yok mu sanıyorsunuz.. Çalışanlarla ne alaka,şirketler kriz senaryolarına göre önlem alıp iş yaparlar ,yapmalılar..şu amme kafasından kurtulamadınız bi..
    Normal de günde 500 paket geliyorsa,11.11 de 3000 pakete çıkıyorsa önlemini de ona göre alırsın.. Misal bir sürü üniversite öğrencisi var, boş zamanı olan.. Alırsın bir hafta 10 gün, o çocukları işe, hem cepleri para görür hem de senin işin aksamaz tıkır tıkır işler çok mu zor,bunları düşünmek.. Tabiki zor değil, lakin ne gerek var, saldım çayıra mevlam kayıra ülkesinde bunlara, nasılsa hesap soran yok, ceza veren yok..
    O iş öyle dediğiniz gibi kolay değil. n11, trendyol, hb vs bunları sudan ucuza taşıyor kargo firmaları ve bu kampanya dönemleri verdikleri ciro saman alevi keza ekstra mesai, ekstra araç vs derken o ciro da eriyor. Amele pazarından eleman çeker gibi 10 günlüğüne üni. öğrencisi de çalıştıramazsın. O öğrenciler kargoları çaldıracak mı, çalacak mı, dağıtıma çıkacakları mahalleleri rutları avuç içi gibi bilecek mi? En ufak bir gecikmede alışveriş manyağı jenerasyon şikayetlerle veryansın edecek mi?

    Önlem almak şöyle olur mesela. 2 sene önce aras kargo ile hepsiburada anlaşmalı hatta aras kargo hb için özel transfer merkezi, özel şube birimler kurdurdu. Sonuç olarak hb kargosu 2-3 liraya çıkıyordu. Kara cuma'lar, tanesi 2-3 liraya çıkan yüzbinlerce gönderinin operasyonunun saçmalığı derken aras kargo dayadı 2 katı fiyatı hepsiburadaya, oynuyorsan gel arkadaş dedi beni zarar ettirmeyeceksin deyip elinin tersiyle itti. O gün bu gündür hb'de yapılan satışların çok ufak bir kısmı aras kargo'ya düşmekte ki o da sözleşme gereği.

    Her şey klavye başından salladığınız gibi kolay değil. Kaldı ki bunlar zorunlu 7/24 hizmet değil sağlık, itfaiye vb gibi. Bakarsın siparişine, sevmediğin kargo firmasıyla mı çalışıyor almazsın almak zorunda değilsin olur biter




  • Trendyol, Hb dediğin firmalar kendi dağıtım ağlarını kurdular artık, tıkır tıkır işliyor sistemleri, misal dün akşam Çayırova-Gebze den çıkan bir ürün ertesi gün Ankara da öğlen müşteriye teslim ediliyor normal şartlarda ve bu teslimin her aşaması da smsle bildiriliyor.. Sen neden bahsediyon yahu..
    Gelelim vizyonsuz amele pazarı eleştirine.. Bal gibi de, 5-10 gün öğrenci çalıştırabilirsin hem de amele şeklinde değil bunu stajyer öğrenci ya da part time şeklinde gösterebilirsin kanunen..
    Yılbaşı ve bayramlarda, Defacto ve LCW bu sistemi çok da güzel uyguluyorlar.. Ayrıca senin o beğenmediğin üniversite öğrencileri, daha burnunun ucundaki adresi bile bulamayan,geldik yoktunuzcu ilkokul mezunu kargocu kankalarından da çok daha verimli olurlar emin ol.. Hepsinin elinde akıllı telefon,mapsler varken hele,bu konuyu belirtmen bile gülünç..
    Aras sözleşmeyi dayadı da noldu kim kaybetti, Hb mi, kurdular işte kendi Hepsiexpress ağını çalışıyolar tıkır tıkır.. Zamanla münferit şirketleri de bırakacaklardır zaten..
    Demek ki,burda her yazanı klavye başından sallayanlardan sanmayacak cevap vermek için cevapsa yazmayacaksın..
    Ki,neresinden tutarsan elinde kalan bir cevap olmuş..Ne demektir,bunlar zorunlu hizmet değil sağlık,itfaiye gibi.. Şaka mısın,bu mudur yani konuya verdiğin ciddiyet ve vizyonun..yani çok mu güzel, mevcut kargo sistemi çok mu memnunsun yoksa aynı sektörde olduğun için mi hoşuna gitmedi yazılanlar acaba?
    Peki ya, kurumsallık,müşteri hizmeti, planlama, organizasyon gibi konuları hiç duydun mu bari..
    Beğenmezsem başka firmayla çalışır mışım,öneriye bak..olayı biraz anlasan,zaten burda kargo firmasını sevip sevmemekten bahsedilmediğini anlarsın, Lakin devlette aynı koltukta 40 yıldır kös kös oturan bürokrat kafasına da pek bişey anlatamayız belli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 16 Kasım 2019; 8:59:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • reis benimde kargo esenyurtta 3 gün civarı bekledikten sonra ancak 4. günün sabahı geldi.Benim ki çok şükür gelmiş diyim o zaman , inş hakkınızı alırsınız.
  • aynı şekilde benimde kargom bulunduğum şehirde iki gündür ama şubeye yeni ulaştı diye henüz güncellediler. 4 gündür bir kargoyu getiremediler ne müşteri hizmeteri nede şube telefonları zaten açılmıyor böyle rezil bir kargo şirketi olamaz. Aynı anda sipariş verdiğim bir sürü ürün başka kargo şirketlerince günler öncesi teslim edildi oysaki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daytone1

    Hem Esenyurt aktarma, hemde Zeytinburnu şube ciddi sıkıntılı..
    Üstyönetime kadar ulaştım. Yönetici bey ile ciddi ciddi konuştuk ama SÜRATKARGO lanet bir firma.

    Bende önlemimi aldım.
    Öncelikle Süratkargo ile çalışan firmalar dandik firma diye belledim.
    Sonra ise bir ürün satın alacağım zaman "hangi kargo ile çalışıyorsun" diye sormaya başladım.
    Süratkargo diyen firmadan asla ürün almıyorum.. KAFAM RAHAT..TAVSİYE EDERİM..

    TMSF de olduğundan bu kargo BAŞIBOŞTUR.
    Sürat kargoyla çalışanlar dandik değil asıl dandik olan senin gibiler.İki paket aldık diye kendinizi bir halt zannediyorsunuz iş bilmez boşboğaz tipler.Kralmısınız alışveriş yapıyorsunuz diye sadece seninmi paketlerin taşınıyor zannediyorsun.Sürat kargo ile çalışan esnafların umrundaydı senin gibiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkk -- 16 Kasım 2019; 10:34:27 >




  • aras kargoda da sıkıntı var..
    11.11 de aldığım ürün 16.11 oldu ama hala ulaşmadı ikitelli transferde gösteriyor 2 gündür güncelleme yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.