Şimdi Ara

Supreme Ruler 2020 (2008) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
3
Favori
56.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Syclopse

bana güzel bir oyun gibi geliyor indiriyorum şuan 18 dk da ½18 yüklendi :p

yuh
  • Oyunu daha önce de denemiştim ama bazı yönleri hoşuma gitmemişti. Son bir şans daha verdim ve bu sefer oynamadan önce orjinal forumlarına ve wiki sayfasına iyi bir baktım.
    Oyun gerçekten çok detaylı ve zor. Ama yapılması gerekenleri anlatmışlar. Ben de ordan okuduklarımdan aklımda kalanları ara ara sizlerle paylaşıcağım arkadaşlar.

Öncelikle oyunun başında seçtiğiniz ülke çok önemli. Orta karar bir ülke almanız en iyisi, sitede Brezilya önerilmiş, kısaca hızlı bir şekilde gelişmekte olan bir ülke almalı.

Unutulmaması gereken bir şey var, bu bir savaş oyunu değil, yani bismillah başlar başlamaz ona buna savaş açarsanız başarısız olursunuz.
    Bu yüzden oyunun başında askeri harcamaları sıfıra indiriyoruz ve kitliyoruz ki bakanımız değiştirmesin ayarları.
    Daha sonra sosyal harcamalara el atmamız gerekiyor. Health çok önemli, onun harcamalarını sonuna kadar çıkarmamız iyi olur ve bir inf..' le başlayan var, onu da köklüyoruz Diğer sosyal harcamaları sıfıra indiriyoruz çünkü çok para gidiyor onlar için. Halk mutsuz olur diye çekinmeyin çünkü tüm Vergileri %5 aşağı çektiğimizde bu mutsuzluğu unutuyorlar

Oyunda boş yere uğraşmamız gereken bir diğer olay Research. Boş yere kaynak ayırmanıza gerek yok, sebebini anlatacağım ama tüm research değerlerini SIFIR' a çekiyoruz.
    Diğer ayarları da hep kilitliyoruz ki bakanlar değiştirmesinler kafalarına göre.

Bu ayarları bitirdikten sonra sıra geliyor üretime. Öncelikle amacımız kendi kendimize yetmek.
    Sol tarafta production' ı seçtiğimizde tek tek görüyoruz değerleri. Water- Timber- Oil vs...

Oil- Electricity - Consumer Goods satış fiyatlarımızı full yapıyoruz.
    Food- Water- Tiber ' ı ise %20 civarına getiriyoruz (Price)
    Exports' u seçim Automated Sales' i kapatıyoruz (OFF)

Şimdi yapmamız gerek kendi ihtiyaçlarımızı karşılar duruma gelmek.

Örneğin WATER' ı seçtiğimizde, sağ tarafta üretimimizi, ve ihtiyaç duyduğumuz rakamı görebiliyoruz. Stoklarımızı da aynı ekranda görebiliyoruz.
    Water' ın yanında zaten barları göreceksiniz. Birinci bar üretimimiz ikinci bar ihtiyacımız.

Mesela Türkiye' nin su kaynakları bol olmasına karşın kendi su ihtiyacını karşılayamadığını görüyoruz ve hemen gereken binaları yapıyoruz. Sakın bir seferde bir sürü inşaata başlamayın çünkü bu paramızı ve kaynaklarımızı bitirecektir. Bu oyunda önemli bir unsur da sabır unutmuyoruz bunu. Yavaş yavaş binalarımızı yapıyoruz ve örnekte olduğu gibi su ihtiyacımızı karşılar hatta fazlasını satabilecek duruma geliyoruz.

Arkadaşlar su çok önemli, çünkü Suudi Arabistan sürekli su alımı yapıyor. Su karşılığı Petrol anlaşmasını Suudilere öneriyoruz, anlaşma penceresinin ortasında ki renk bize yardımcı oluyor. Yeşil ise anlaşma kabul edilecektir. Sarı ise karşı öneri gelecektir. Sarı ile vakit kaybetmeyin ve direk yeşili yakalayıp anlaşmayı yapın.

Aldığımız petrolü satacağımız başlıca ülke ABD tabi ki. ABD para karşılığı iş yapar unutmayın. Yani petrol verip başka şeyler istemeyen boşuna, para isteyin, fazlası ile vereceklerdir.

Çevremizde ki ülkelerle de ticaret yapın, ayrıca Rusya, Japonya, İngiltere, Fransa gibi güçlü ülkelerle sürekli ticaret ilişkisinde bulunun. Her ay bu güçlü devletlere ile müttefik olmak için öneride bulunun, ticaretiniz geliştikçe kabul etme oranı yükselecektir, rahatlıkla müttefik olabilirsiniz. Dikkat edin, tüm dünyaya savaş açmış bir ülke ile müttefik olmayın

Daha önce research' ü kapatmıştık, işte neden olduğunu burada anlayacağız. Müttefik olduğumuz güçlü ülkelerden, kırk yıl uğraşsak bulamayacağımız teknolojileri rahatlıkla alabiliriz.

Bu şekilde güçlendikten sonra diğer harcamalarınızı açabilirsiniz, orduya para yatırabilirsiniz. Unutmayın savaşlar ülkeyi hiç iyi etkilemeyecektir Fakat zenginliği olan bir ülkeyi alabilirseniz tabi rahat edersiniz, özellikle petrol ve uranium çok para ediyor.
    Gelişim sürecinizde size savaş açan bir ülke olursa, hemen barış teklif edin, üzerine para de verin ki kabul etsinler. Gurur yapmayın İleride güçlenince zaten sizin önünüzde duramayacaklar.

• merak ettim oyunu indiriyorum hemen bu yeni çıkan ek paket oynayan var mı Global Crisis mi neymiş adı? herkes onu mu oynuyor yoksa anasayfadaki ilk versiyonu mu?oyunda sadece senaryo yada campaign mi var yoksa özgür oynanış diye tabir edilen ülkeyi seç,geliş ve saldır mantığıda var mı?çok soru sordum kusura bakmayın meraktan
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenulasdurlu

merak ettim oyunu indiriyorum hemen bu yeni çıkan ek paket oynayan var mı Global Crisis mi neymiş adı? herkes onu mu oynuyor yoksa anasayfadaki ilk versiyonu mu?oyunda sadece senaryo yada campaign mi var yoksa özgür oynanış diye tabir edilen ülkeyi seç,geliş ve saldır mantığıda var mı?çok soru sordum kusura bakmayın meraktan

Ben oynadım, onda da güzel gelişmeler var, yeni senaryo var. Fakat ilk oyunla başlamak en iyisi, Global Crisis filan çok saldırgan olabiliyorlar
    Ayrıca özgür oynanış da var

• @bilan

sağol cevabın için en kısa zamanda oturucam önüne oyunun ayrıca bu rehber niteliğindeki yazı çok işe yarıyacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilan

Oyunu daha önce de denemiştim ama bazı yönleri hoşuma gitmemişti. Son bir şans daha verdim ve bu sefer oynamadan önce orjinal forumlarına ve wiki sayfasına iyi bir baktım.
    Oyun gerçekten çok detaylı ve zor. Ama yapılması gerekenleri anlatmışlar. Ben de ordan okuduklarımdan aklımda kalanları ara ara sizlerle paylaşıcağım arkadaşlar.

Öncelikle oyunun başında seçtiğiniz ülke çok önemli. Orta karar bir ülke almanız en iyisi, sitede Brezilya önerilmiş, kısaca hızlı bir şekilde gelişmekte olan bir ülke almalı.

Unutulmaması gereken bir şey var, bu bir savaş oyunu değil, yani bismillah başlar başlamaz ona buna savaş açarsanız başarısız olursunuz.
    Bu yüzden oyunun başında askeri harcamaları sıfıra indiriyoruz ve kitliyoruz ki bakanımız değiştirmesin ayarları.
    Daha sonra sosyal harcamalara el atmamız gerekiyor. Health çok önemli, onun harcamalarını sonuna kadar çıkarmamız iyi olur ve bir inf..' le başlayan var, onu da köklüyoruz Diğer sosyal harcamaları sıfıra indiriyoruz çünkü çok para gidiyor onlar için. Halk mutsuz olur diye çekinmeyin çünkü tüm Vergileri %5 aşağı çektiğimizde bu mutsuzluğu unutuyorlar

Oyunda boş yere uğraşmamız gereken bir diğer olay Research. Boş yere kaynak ayırmanıza gerek yok, sebebini anlatacağım ama tüm research değerlerini SIFIR' a çekiyoruz.
    Diğer ayarları da hep kilitliyoruz ki bakanlar değiştirmesinler kafalarına göre.

Bu ayarları bitirdikten sonra sıra geliyor üretime. Öncelikle amacımız kendi kendimize yetmek.
    Sol tarafta production' ı seçtiğimizde tek tek görüyoruz değerleri. Water- Timber- Oil vs...

Oil- Electricity - Consumer Goods satış fiyatlarımızı full yapıyoruz.
    Food- Water- Tiber ' ı ise %20 civarına getiriyoruz (Price)
    Exports' u seçim Automated Sales' i kapatıyoruz (OFF)

Şimdi yapmamız gerek kendi ihtiyaçlarımızı karşılar duruma gelmek.

Örneğin WATER' ı seçtiğimizde, sağ tarafta üretimimizi, ve ihtiyaç duyduğumuz rakamı görebiliyoruz. Stoklarımızı da aynı ekranda görebiliyoruz.
    Water' ın yanında zaten barları göreceksiniz. Birinci bar üretimimiz ikinci bar ihtiyacımız.

Mesela Türkiye' nin su kaynakları bol olmasına karşın kendi su ihtiyacını karşılayamadığını görüyoruz ve hemen gereken binaları yapıyoruz. Sakın bir seferde bir sürü inşaata başlamayın çünkü bu paramızı ve kaynaklarımızı bitirecektir. Bu oyunda önemli bir unsur da sabır unutmuyoruz bunu. Yavaş yavaş binalarımızı yapıyoruz ve örnekte olduğu gibi su ihtiyacımızı karşılar hatta fazlasını satabilecek duruma geliyoruz.

Arkadaşlar su çok önemli, çünkü Suudi Arabistan sürekli su alımı yapıyor. Su karşılığı Petrol anlaşmasını Suudilere öneriyoruz, anlaşma penceresinin ortasında ki renk bize yardımcı oluyor. Yeşil ise anlaşma kabul edilecektir. Sarı ise karşı öneri gelecektir. Sarı ile vakit kaybetmeyin ve direk yeşili yakalayıp anlaşmayı yapın.

Aldığımız petrolü satacağımız başlıca ülke ABD tabi ki. ABD para karşılığı iş yapar unutmayın. Yani petrol verip başka şeyler istemeyen boşuna, para isteyin, fazlası ile vereceklerdir.

Çevremizde ki ülkelerle de ticaret yapın, ayrıca Rusya, Japonya, İngiltere, Fransa gibi güçlü ülkelerle sürekli ticaret ilişkisinde bulunun. Her ay bu güçlü devletlere ile müttefik olmak için öneride bulunun, ticaretiniz geliştikçe kabul etme oranı yükselecektir, rahatlıkla müttefik olabilirsiniz. Dikkat edin, tüm dünyaya savaş açmış bir ülke ile müttefik olmayın

Daha önce research' ü kapatmıştık, işte neden olduğunu burada anlayacağız. Müttefik olduğumuz güçlü ülkelerden, kırk yıl uğraşsak bulamayacağımız teknolojileri rahatlıkla alabiliriz.

Bu şekilde güçlendikten sonra diğer harcamalarınızı açabilirsiniz, orduya para yatırabilirsiniz. Unutmayın savaşlar ülkeyi hiç iyi etkilemeyecektir Fakat zenginliği olan bir ülkeyi alabilirseniz tabi rahat edersiniz, özellikle petrol ve uranium çok para ediyor.
    Gelişim sürecinizde size savaş açan bir ülke olursa, hemen barış teklif edin, üzerine para de verin ki kabul etsinler. Gurur yapmayın İleride güçlenince zaten sizin önünüzde duramayacaklar.

hocam çok güzel anlatmışsın gerçekten güzel bir oyun bende oynadım hala bilgisayarımda yüklü ama hiçbir şey anlamadımama tekrar bir şans verilebilir senin gibi

• Saolun arkadaşlar, takıldığınız, zorlandığınız yerler olursa sorabilirsiniz. Ben şu an Arjantin ile oynuyorum ve 2.5 - 3 saat' lik bir oynayış ile Arjantin' in ekonomisini düzelttim. Su ve Tarım ürünlerinde ki fazlamı Suudi Arabistan' a satıyorum hemde %100 kar ile. Ülkede kömür üretimi yokken, şimdi en çok kömür satan ülkelerden biriyim. Amerika' ya da petrol satıyorum, yine Afrika ülkelerine de Tarım ürünü.(Nijerya' nın petrolü var, tarım ürünü karşılığı alınabilir...) Güney Amerika' da, 2-3 ülke hariç ( ki bunlardan biri de rakibimiz Brezilya), bölgede ki tüm ülkelerle müttefik oldum. Vergileri aşağıya çektim çünkü gelir zaten yeterli ama tabi vergiler ekonomi de dengeliyici unsur görevini görür. İşsizlik ve enflasyon orananı ayarlamak için arada vergilerde oynama yapıyorum.
  • türkiye ile başladım yanlız industry goods ta hep zarar ediyorum hemde acayip bir şekilde.dünyanın binasını yaptım banamasın demiyor ya ben yanlış yapıyorum yada bilmediğim başka şey var.nasıl düzeltebilirim zarar ettiğim ürünleri?build menüsünden goods-endustry seçip haritadaki kırmızılara dikiyorum binayı.3-5 ay sonra yapıldı mesajı geliyor ama hala zarar hala zarar acaba başka binalar mı eklemek gerekiyor?
  • Nasıl bi oyun bu ya tutoriali bitirip oyuna başladım hiçbir şey yapamadan kaldım askerler falan kendi kafasına göre hareket etmeye başladı, bazı adamlar geliyo benle konuşuyo anlamadım ya. Tüm paradox oyunlarını bitirdim bunu anlamadım
  • arkadaşlar konuya bakan yok heralde askeri alanda acil yardıma ihtiyacım var ünite kontrolünü anlayamadım.Kara,hava yada deniz birliklerini tek tek gruplara ayırrabiliyorum ama hepsini birden tek bir noktaya mesela bir ülkenin şehrine hücum ettiremiyorum.Hava birliklerini uçak,helikopter ne varsa hepsini seçip savaş açtığımız bir ülkenin şehrine veya ordusuna saldıramıyorum.tek tek birlikleri seçip yollamam gerekiyor buda çok vakit ve verim kaybı oluyor.bunun bir çözümü yok mu?anlamayanlar için ss ile yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenulasdurlu

türkiye ile başladım yanlız industry goods ta hep zarar ediyorum hemde acayip bir şekilde.dünyanın binasını yaptım banamasın demiyor ya ben yanlış yapıyorum yada bilmediğim başka şey var.nasıl düzeltebilirim zarar ettiğim ürünleri?build menüsünden goods-endustry seçip haritadaki kırmızılara dikiyorum binayı.3-5 ay sonra yapıldı mesajı geliyor ama hala zarar hala zarar acaba başka binalar mı eklemek gerekiyor?

Doğru bina ama tek bina yapmakla artıya çıkamazsın, zaten bina yapmak için de ind. goods harcıyorsun. Öncelikle 2-3 fabrika inşaa et ama sıfırdan değil, daha önce yapılmış olanların üstüne, hem daha az paran ve kaynağın gider hemde o bölgeden daha çok verim alırsın. Onların yapımı bitince ind good düzlüğe çıkacaktır, çıkmazsa 1-2 tane daha yap ama bir anda çok yüklenme. Kömür ve Bor satıp, ind good alıp inşaatların rahat yapılmasını sağlayabilirsin.

Askeri konuda bir şey söyleyemiyorum çünkü pek savaşmıyorum, biri bana savaş açarsa hemen anlaşıyorum ve barış yapıyorum, gerekirse üzerine para veriyorum çünkü savaş çok kötü etkiliyor ülkeyi.

• biras resim atsaniza oyundan.
  • Google' dan bak zaten harita üzerinde oynanıyor oyun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLir.Kisi -- 21 Ocak 2009; 7:11:00 >
  • Bu oyunu nerde bulurum
  • bilan ben oyunda bor yok diye hatırlıyorum?

oyun aynen dediğin gibi oynanıyour... savaş diye birşey yok. silin atın aklınızdan! ha illa savaşmak istiyosanız europe universalis III

varsa sorununuz intelligence menüsünden halledin... gerçi ben pek çözemedim o menüyü ama össden sonra inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 31 Ocak 2009; 1:23:09 >
  • veee veee veeee binbaşıyım

teşekkürler Türkiye!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 31 Ocak 2009; 1:22:34 >
  • Merhabalar

öncelikle çok detaylı olması ve günümüzdeki sorunlara yakın olması açısından güzel bir oyun.

benim bir kaç sorum olacak (Türkiye ile oyuna başladım)

1-ucuz ürün bulmak. örneğin petrol alacam. kimin hangi fiyattan daha ucuz sattığını nasıl görebilirim.
    2-gemi ile çıkarma nasıl yapılabiliniyor.(kıbrısı havadan bombaladım epey kayıp verdirdim ama tanklarla girmedikten sonra town capcured yapılamıyor)
    3-oyun oynarken ilginç olaylar yaşadım.
    a) petrol ihtiyacım had safhada iken birleşmiş milletler (un protection) 1000 ton petrol hibe etti. tranier falan da kullanmadım zaten bilmemde (iyice araştırdım bir yanlışlık vardır diye ama herhangi bir para falan benden çıkmadı. herhangi bir kaynağımla takas yapılmadı)
    b)afrikanın en zayıf ülkelerinden bir tanesi yiyecek ekmeği içecek suyu bile yokken bana aşan gönderiyor:) Sonrasında defcon kısmını 4 e kadar çıkarıyor.
    fakat savaş falan declare etmiyor.
    c) azerbaycan dostluk anlaşması yapmıyor. keza diğer Türk Cumhiriyetleri de aynı şekilde. (bu da bana oyunun bu kısmı tam oturmamış geldi.
    Normalde .bu saydığım ülkeler Bulgaristan ve İrandan önce dostluk anlaşması yapmaları gerekirdi.

Yorum ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• efendim, ben oyunu yeni indiriyorum ama indirmeden önce birçok yerden eleştirileri okudum oyunla ilgili olarak..ben birkaç senedir hearts of iron oynuyorum arada sırada da europa universalis in nomine oynuyorum(çok sıkılırsam da medieval total war 2)..şimdi bu oyun hearts of iron'dan ziyade europa tarzına daha yakın sanırım..yani diplomasi ön planda..hearts of iron'da ise bilindiği gibi taktik çok ön plandaydı..ama tabii bazı arkadaşlar demiş ki, bu oyun hearts of iron gibi değil almanya ile heryeri alamıyorsun falan..tabii vanilla HOI da almanya ile kamçatkaya kadar gidebilirsiniz, zaten paradox böyle yapmasa oyunu satamazdı..buradan hearts of iron fanlarına bir mod vermek istiyorum; World in Flames..linkide aha budur;http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=335681...haa, siz bu modla almanya ile sovyetleri tek sezonda alırsanız --hatta ilk oyunlarınızda sadece alırsanız sezonu önemli değil-- o zaman hearts of iron'a kolay diyebilirsiniz..vanilla'da taktiğin cok önemli olmadığını biliyoruz, kışın bile büyük taaruzlar yapmak mümkün..siz bu modu bir deneyin, 2. dünya savaşını bir kereliğine olduğu gibi görün, ilk oyunlarınızda da almanya ile zafer beklemeyin..bu oyuna gelince, eleştirilerde genel olarak deniyor ki, savaş taktiksel bir düzlemden çok uzakmış ve karman çormanlık hakimmiş..yani tankları nerden kullandın, piyade nerde, uçakları nasıl kullanıyorsun, bunlar iyi yansıtılamamış diyorlar ki bir hearts of iron oyuncusu için en korkutucu şey budur sanırım..genel olarak AI(yapay zeka) ise kötü olarak tanımlanmış..yani AI'nın kendi birimlerini verimsiz kullandığı paradoxforum'daki veteran oyuncular tarafından da belirtilmiş..tabii bunlar olağan şeyler çünkü; bu oyunun yapımcısı battegoat adlı bir stüdyo, paradox ise yayıncısı, o yüzden bu oyunla paradox'un HOI veya EU tarzı oyunları arasında uçurumlar olması doğal gibi..harita görünüm ise benim screenshotlara baktığım kadarıyla çok karman çorman gibi ve güzellikten çok uzak(umuyorumki HOI'deki siyasi harita seceneği vardır)..oyun genel olarak bir ekonomi-diplomasi oyunu olabilir fakat askeri yanının çok zayıf olması oyuncuyu mutlaka sıkacaktır, yani oyuncunun sadece GDP'yi artırıp ihracat yaparak tatmin olması olası bir şey değildir..yani, oyunun gerçekci olması icin elbette türkiye ile dünya egemenliği mümkün olmamalıdır fakat savaşlarla birtakım kazanımlar elde etmek oyunun oynanabilirliği için şarttır..ayrıca, türkiye'nin 10 yıl içinde abd'yi teknolojik veya ekonomik olarak yakalaması(yukarıda okuduğum yorumlara göre) oyunun gerçekciliğini azaltır benim gözümde..yani, savaşın zorluğu konusunda "ama gerçek hayatta da böyle diye" yakınan arkadaşlar nedense abd'yle teknolojide kafa kafaya gitmeyi garip görmüyorlar..herneyse,oyun birazdan inecek denemek lazım bir..

bu oyunun stratejinin kralı olduğunu iddia edenlere ise daha oyunu oynamadan büyük bir yanılgı içinde olduklarını söyleyebilirim..paradoxforum'da AI'sı berbat olarak nitelenen bir oyunun sanırım HOI'nın eline su dökme şansı yoktur..ayrıca modern zamanı seven arkadaşlar için(ve paradoxforuma pek girmeyenler) için HOI'nın modern day modunun linkide şudur;http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=329903 ... tayyip'li bush'lu bildiğin modern day işte..

• quote:

Orjinalden alıntı: -BoZ-

veee veee veeee binbaşıyım

teşekkürler Türkiye!

Ne oluyo bee
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.