Şimdi Ara

Supply Voltage Rejection Ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Supply Voltage Rejection genelde ampli çip lerin datasheetlerinde karşılaşıyorum nedir ne deildir bu?

• opamp içindeki offset geriliminin besleme gerilimine göre değişimi. volt başına mikrovolt veya dB olarak verilir...
  • Hocam oncelikle tskrlr.
    Hiç bir şey anlamdım desem biraz daha basit anlatsanız.
    Bu arada kardesiniz sınıf arkadasım.
  • biraderi elektronikle zehirleyemedim, adam kendini makineye verdi.

neyse,
    biliyorsun amplinin amacı bir işareti kuvvetlendirmek. tabi bu işlem sırasında da bir besleme gerilimine ihtiyaç duyuyor. besleme gerilimindeki değişiklikler ise amplinin çıkışına gerilim düşümü olarak yansıyor. Supply Voltage Rejection dediği ise bu iki değişimin birbirine oranı.

TDA2003 için düşün
    http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1449.pdf
    datasında Supply Voltage Rejection değerini 36dB olarak vermiş. dB=20xlog(oran) den yola çıkıp oranı hesaplarsan 63 olduğunu bulacaksın. yani TDA2003 için besleme gerilimini 63mV düşürürsen hoparlör üzerindeki gerilimde onla birlikte 1mV aşşağı düşüyormuş.

bilmem anlatabildim mi???

• Benim abim elektronik muh olcak onu somururum be.
    Bu su mu demek oluyor suply voltage recejtion u dusuk olan ampli çipleri kalitesizdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 17 Eylül 2008; 22:39:22 >
  • hayır tam tersi yani ne kadar az kayıp olursa o kadar sağlam çıkış alırsın. burada her şeyi amplifikatör entegrelerine yüklememek gerekir, besleme en önemli unsur ne kadar iyi ve usulune uygun doğrultursan mesela pi tipi filtre yaparsan daha az kayıp olur beslemede. Dolayısıyla da çıkışı daha az etki eder, ısınma porblemleri azalır. yani voltajı yüksek tutman önemli. her daim 12 hatta aslı 14.4 volttur ( DC olarak..)
  • mahruti
    aksine ne kadar az olursa o kadar stabil çalışır.

mtelektro
    ne için filtre yapıyorsun, EMI için mi yoksa beslemeye ampli yüklendikçe beslemede çökmeler olmasın diyemi. eğer EMI için düşünüyorsan pi tipi filtre hiç koymasan daha iyi, bunun yerine trafodan sonra pi tipi filtre değil aksine trafodan önce line filter kullanmalısın. unutulmaması gereken bir diğer unsurda her filtrenin bir kaybı olduğu. akıma aç ampli yi besleyen trafo çıkışına kondansatörler yerine fitreler eklersen ampli çıkışında her türlü sinyal bozukluğuna razı oluyorsun demektir. filtre koymanın amacı şebeke gürültüsünü azaltmak ise trafodan sonraki doğrultma diyotlarına paralel nF değerinde kond ler koymalısın. bu kondansatörler diyodun iletimden çıkması anında oluşacak çınlamayı bastırmak ve bu çınlamanın ampliye ulaşıp parazit oluşturmasını engellemek için kullanılan bir yöntemdir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler
    Biraz geç oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.