Şimdi Ara

Supplement ve Takviye Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.


    Uzun bir aradan sonra tekrar spora başlayacağım. Spor geçmişim var, az buçuk da bilgim var. Düzensiz bir beslenme alışkanlığım var, düzene oturtmaya çalışıyorum. Bu nedenle spor disiplinini tekrar kazandıktan sonra takviye kullanmalıyım diye düşünüyorum. Elimde birkaç ek besin ve takviye var. Ancak sayısı fazla olduğu için hepsini tüketmekte bir zarar olur mu diye düşünüyorum, bilgili arkadaşlar açıklama yaparsa sevinirim.


    Günlük ihtiyacımı karşılayacak şekilde protein, karbonhidrat ve yağ tüketmeye gayret göstersem de açıklarımı kapatmak için şu aşağıdakileri aldım:


    Protein tozu, Bcaa, Kreatin ve Glutamin + Omega 3, Zma ve multivitamin (Ayrıca ramazan ayı için kazein)


    Bunları toplu kullanımda ciğer ve böbrekleri çok yormuş olur muyum? Kısa veya uzun vadede zararını görür müyüm? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemihDulger -- 7 Mart 2023; 19:2:43 >







  • Fazla besin yorar ayriyeten kreatin de yorar.


    Diğerlerinde problem olmaz, kreatin glutamin zma gereksiz olarak görüyorum

  • Hocam önce bir doktora görün kan tahlili falan yaptır
  • Hocam zma, omega 3 ve multivitamini ayrı değerlendirmek lazım. Günümüzde herkesin kullanmasi gereken vitamin mineral takviyeleri diyebiliriz bunlara.
    Multivitamin ve omega 3 u kahvaltı sonrası, zma yi yatmadan alıyorum. Zaten vitamin mineral desteği bunlar. Bi sakıncası olacağını sanmam her zaman önerilen kullanılması tavsiye edilen ürünler. Özellikle doğal sporcular için.
    Protein tozu, Bcaa, Kreatin ve Glutamine gelirsek de, sizi diğerlerinden ayıran şey yaptığınız spor olacak. Düzenli spor yapan şiddetli antrenman yapan bireylerde vücut zaten bu takviyeleri işleyecek gerekli şekilde kullanacak.
    Su tüketimi iyi bi seviyedeyse ve kardiyolar da aksatilmiyorsa sorun olacağını sanmıyorum.
    Yalniz bcaa konusunda şöyle bir şey var son zamanlarda görüyorum sürekli, yeni yapılan araştırmalardan bahsediyorlar. Yeterli protein alımı olduğu takdirde bcaa nin bir faydası olmadığı söyleniyor. Bcaa konusunda kafamı karistiran bi durum bu su siralar. Epeydir kullanmiyorum zaten. Hepsini aynı anda kullanmak tedirgin ediyorsa bcaa yi çıkartabilirsiniz belki.
    Zaten kreatini düzenli kullanmak gerek glutamin de aynı şekilde faydalı.
    Protein tozunu zaten günlük proteini karşılamadığınız durumlarda alırsınız diye tahmin ediyorum.




  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt

    Su tüketimini yeterli seviyede tutuyorum, işim gereği de gün içerisinde minimum 10-12 bin adım atıyorum. Spor çıkışı da koşu bandında bir dizi bölümü kadar eğimli yürüyüş planım var.


    Bcaa konusunda verilen bilgi için ayrıca teşekkürler, bir süredir uzak kaldığım için bu konuda herhangi bir bilgim yok. Biraz araştırma yapmalıyım.


    Detaylı cevap için çok teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.