Şimdi Ara

Suporonline Huawei hg253s bozuntusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 4-5 yıllık Superonline kullanıcısıyım, fiber tarife kullanıyorum. Son 1 sene yurt dışına çıktım, bu sene temmuz ayında geri döndüm ve yurtdışına çıkmadan önce kullandığım modemin sıkıntılar verdiğini farkettim. Şimdi ne tür sıkıntılardan bahsediyorum onları yazayım;

    -Öncelikle evim çok büyük değil ve modem evin tam ortasında bulunuyor ancak evin iki ucunda internet ya hiç yok varsa da çok düşük hızda ve kopmalar yaşıyorum sürekli.

    -Evde 3 kişi yaşıyoruz, malum filmdir dizidir oyundur sürekli açık. Birisi, herhangi bir şekilde interneti kullanıyorsa, evin içindeki diğer iki kişi kesinlikle interneti kullanamaz hale geliyor.

    -Hız 24mbps tarifemde 75gb kotayla ancak kota bitene kadar o hızı hiç hissetmedim sanki 8mbps kullanıyormuşum gibi, kota bitince zaten hız 1 in altına düşüyor sanki.

    Türkcell' i bu konuda 2-3 defa aradım, yeni modem talebinde bulundum "teknik kusur" olmadığı taktirde yeni modam vermeyeceklerini söylediler. 2. aramamda çok ısrar ettim, internetin çok kötü olduğunu söyledim, modemden değilde hattan kaynaklanan bir sorun olduğunu söyledi, çözeceklerini söyledi, kısa bir süre sonra sorunu çözdük şimdi artık sıkıntı alamazsınız dediler. Az önce bir defa daha aradım(internetin çok kötü olması sebebiyle modemi çekiçle kıracak hale gelmiştik) parasını da veririm yeterki bana yeni model gönderin dedim, öyle bir şey bizde yok yeni bir modem gönderemeyiz dediler.

    Şimdi size sormak istediğim asıl şey şu:

    -Dışardan bir modem kullansam;
    1. Kullanabilir miyim, izin var mı kullanmama?
    2. Güvenebilir miyim?
    3. Dışardan bir modem yerine internet güçlendiricisi alsam daha mı iyi olur?


    Kusura bakmayın, yazı çok uzun olmuş ancak yurt dışından gelip burdaki bu rezaleti görüp birde yetmezmiş gibi piyasanın en pahalı internetini kullanmak insanı doğal olarak delirtiyor.

    Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1-Eğer Fiber internet kullanıyorsanız o cihazı kullanmak zorundasınız çünkü süperonline size internet kullanıcı adınızı ve şifrenizi vermiyor ama elde edebileceğiniz yöntemler var
    2-Güzel bir modem alırsan sorun yaratmaz ama süperonlinenin yeni aldığın modeme uzaktan erişimi olmadığı için senin modemini kapalı olarak görür yanı internet ile ilgili bir sorunun olursa onların verdiği modemi geri takıp öyle onları araman lazım yoksa ilgilenmezler
    3-Modeminin wifi ve diğer özelliklerini kapatıp bir router alman daha iyi olur ve AC özelliği olan bir router almanda senin için bir artı olacaktır F/P Router olarakta Xiaomi Mi Router 4 alabilirsin aliexpress ve Gearbest üzerinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 9 Eylül 2018; 23:5:3 >
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ve şunu da belirtmeliyim bu konuda bilgim çok düşük o yüzden size saçma gelen bazı sorular sorabilme ihtimalim var



    1. Fiber internet kullanıyorum diye biliyorum. Kullanıcı ad ve şifreye gelince 2-3 yıl önce yaşadığım bir sıkıntıdan dolayı şifreyi öğrenmiştim(turkcell'e sormadan yaptıydım o vakit)

    2. O zaman internetten kaynaklı bir sorunda sizin dediğiniz gibi eski cihazı tekrar takıp arasam daha iyi olacak gibi

    3. Wifi özelliğini kapatmak derken tam neyi kastediyorsun anlayamadım. Ac özelliği ne oluyor? F/p router nedir?



    Çok soru sordum biliyorum, cahilliğime verin. Ekstradan bir şey daha sormak isterim, internet güçlendirici alsam nasıl olur? Hangisi daha iyidir bu durumda?



    Tekrardan teşekkür ederim, iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extender ile ağı genişlet yada ap ile wifi kur hg253steki wifi kapat rahat et...
  • Hocam kablolu olarak bir problem yaşıyor musunuz? Yoksa kablosuzda mı bu problemleri yaşıyorsunuz sadece?

    Onun dışında müşteri hizmetleri ile konuşurken kablosuz çok kötü, kopuyor, bağlanamıyor, servis çağırmak istiyorum deyin. Servis çağırmazlarsa ya da inatla uzaktan bağlandık, düzelttik vs derlerse bu sefer tamam deyin, telefonu kapatıp ve modemi fişten çekin. Arayın, modemin hiç bir ışığı yanmıyor, internete bağlanamıyorum vs deyin. Onlar telefonda 1-2 şey denedikten sonra modemin bağlantısının olmadığını görüp servis yollayacaklardır. Servis geldiği zaman durumu açıklarsınız, servis de iyi niyetliyse sizin modeminizi değiştirir. (Kötü niyetliyse kullanıcı hatasından dolayı deyip 75 lira faturaya yansıtabilir, böyle bir risk de var maalesef.)

    Diğer bir yol ise bölgenize bakan bayiyi/servisi bulmak. Superonline'da il ve ilçeye göre değişen servisler var. O servisten sizin evinize gelip modem, kurulum vs işlemlerini gerçekleştiriyorlar.
    https://www.superonline.net/hakkimizda/iletisim/turkcell-superonline-iletisim-merkezleri Burdan fiber çözüm merkezlerine bakıp, evinize en yakın olanın adresine gidin. Orda yüzyüze konuşun durumu. Daha önce bu şekilde bayiden modem değiştirebilenleri de duydum.

    Diyelim ki yukarıdakilerden hiç biri olmadı ya da kendi modeminizi kullanmak istiyorsunuz. Öncelikle superonline'da sistem şu şekilde işliyor. Evinizin içine fiber kablo geliyorsa bu ont denen ufak cihaza giriyor ve fiberden geçen veriyi ethernet kablosu ile kullanılabilecek şekilde dönüştürüyor.

    https://forum.donanimhaber.com/store/2b/f1/28/2bf128876976e173e7ccad0ddaa62cc9.jpg Soldaki cihaz ont. Ont'ye fiber kablo geliyor, fiber ethernet'e dönüştürülüyor. Ont'den ethernet kablosu çıkıp sağdaki router'a bağlanıyor. (Bazen ont olmuyor, evinize direkt ethernet kablosu geliyor.)

    Ethernet'e dönüştükten sonra internetiniz hazır.Bu aşamadan sonra isterseniz direkt bu ethernet kablosunu pc'ye takıp superonline kullanıcı adı şifrenizi girip internete bağlanabilirsiniz, yani internetiniz kullanılmaya hazır ama superonline hem bu şekilde kullanımı engelliyor, hem de 1 ethernet kablosu ile, evde birden çok pc ve kablosuz aygıt varken kimse internete aynı anda giremez. Üstelik kablosuz cihazların bağlanabilmesi için Kablosuza da dönüştürmek lazım bu ethernet'ten gelen interneti.

    Bu yüzden superonline yanında bir router da veriyor. Router yönlendirici demek. Eskiden adsl/vdsl modemler kabloluydu. Telefon kablosunu modeme takardınız, ethernet portuna bilgisayarı bağlardınız. Ethernet ile internet kullanılabilir hale gelirdi. Modem telefon kablosundan gelen veriyi ethernet ile kullanılabilir hale getirirdi. Bu kablolu modemi kablosuz hale getirmek için ise router'lar kullanılırdı. Kablolu modem ile kablosuz router'ı ethernet portundan birbirine bağladığınızda, router'dan gelen veri modeme gider, yönlendirilirdi. Router'a bağlanan kablolu ve kablosuz veri modeme yönlendirilir, bu sayede hem routerdaki fazladan ethernet portları kullanılabilir olur, hem de kablosuz özelliği kazanılırdı.

    Kısaca modem, bir sinyali(adsl/vdsl gibi) diğer sinyale(ethernet) çeviren aygıta denir. Router ise işlenmiş sinyali(ethernet) daha çok ethernet portuna ve kablosuza çeviren aygıta denir. Günümüzde adsl/vdsl modemlerde kablosuz router özelliği içinde dahili geliyor, o yüzden modem deyip geçiyorlar genelde. Ama isteyen ya da kablosuz performansından memnun olmayan kişi modemine ayrıca router bağlayabiliyor.

    Neyse, superonline'a gelelim Superonline'da fiber kullanıcı adı şifresini bilmeyen, elindeki router fiber kullanıcı adı şifre girme özelliği desteklemeyen kişiler şu şekilde yapıyor. Genellikle superonline'ın router'ının kablolu kullanımı sorunsuz, kablosuzda sorun yaşıyor insanlar. Bu yüzden superonline'ın verdiği router'a kablosuz özelliğini kapatıyorlar. Kendi router'ını superonline'ın verdiği router'a kabloyla bağlıyorlar. Böylece kablosuz'u kendi router'ları üzerinden sorun yaşamadan kullanıyorlar. Burda sadece kablosuz'u diğer router üzerinden kullanıyorsun, diğer işler superonline'ın router'ında ve 2 ayrı router aynı anda çalışmış, kablo kalabalığı olmuş oluyor.

    Fiber şifreni biliyorsan kendin router'ını alıyorsun. Superonline'ın router'ını çıkartıp kendi router'ını bağlıyorsun. Superonline fiber kullanıcı adı şifreni giriyorsun ve internete bağlanıyorsun, bu kadar. Ek bir cihaz olmuyor. Bütün işi senin cihazın yapıyor.

    Ac özelliği kablosuz üzerinde daha yüksek bant genişliği sağlıyor. Bu sayede çok kişi bağlandığında ya da herkes aynı anda bir şey yaptığında kablosuz kitlenmiyor. Tabi bağlanan cihazların da ac özelliğini desteklemesi gerekiyor.

    f/p router fiyat performans router anlamına geliyor. Yani fiyatına göre performansı yüksek anlamında. Bu routerlar genelde tenda, xiaomi gibi yurtdışından/çinden getirilen router'lar oluyor. Bunların tp-link gibi bilinen markalıları çok daha yüksek fiyata satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Eylül 2018; 16:48:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirtmeliyim çok detaylı bir şekilde açıklamışsınız size ne kadar teşekkür etsem az



    Uzun zamandıe kablolu bağlantısını denemedim. Geçen sene kasa bağlıydı, sıkıntısız kullanırdım ancak şu an sadece turkcell tv+ bağlı. Onda da zaten pek sıkıntı olmuyor.



    Müiteri hizmetlerine gelince, turkcell'in elinde hangi router lan olduğunu bilmediğim için pek bilmiyorum. Şimdi adamları çağırsam, dediğiniz gibi kötü niyetli çıkıp bana para bindirse bir de getirdiği cihaz eskisinden daha kötü olsa pek bir anlamı kalmaz galiba. Ama dediğiniz gibi yakınımdaki bayiyi bulup gidip yüzyüze görüşmek belki servisi çağırmadan önce daha iyi olabilir.



    Superonline fiber kullanıcı adı ve şifresi görüyorum her yerde. Bu dediğiniz şey değil mi, hani router ayarlarını yapmak için gerekli olan sistem? Eğer orasıysa kullanıcı adı ve şifre var bende, hatırlamıyorum da nasıl elde ettiğimi ama herhalde şanslı olmalıyım, diğer kişilerin kullanıcı adı ve şifreyi elde etmede çektiği zorluğu göz önünde bulundurursak. Ve şifre vs bildiğime göre direk onların router'ını çıkarıp kendimkini takabilirim o zaman?



    Ac ve f/p için biraz araştırma yapayım, olmadı bir vatan' a fln uğrarım. Pek bilgimde yok hangisinin daha iyi olduğunu, sadece cebimi yakmasın ve iyi olsun yeter



    Tekrardan teşekkür ederim. Bugün yine bir sıkıntı yaşadım, resmen turkcell nabzımj yokluyor her gün, hatırlatıyor bana ne kadar kötü olduklarını kablosuz bağlantı konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elinizdekinden eski bir modem yok Elinizdeki modem artık superonline'ın stoklarında yok, sadece çıkma olarak bulunabiliyor. Güncel olarak stoklarında huawei hg255s ve zte h267a var. Bunları dağıtıyorlar. Bu ikisi de elinizdeki modemden iyi. (Kağıt üzerinde daha iyiler, kablosuz olarak hg255s'te de sıkıntı yaşayan duydum. Yaşamayan da var gerçi, kişiden kişiye değişebiliyor memnuniyet durumu.)

    Elinizdekinden daha kötü modem takamazlar. Tabi müşteri hizmetleri ya da bayi kanalıyla değişime ikna etmek gerekli.

    Evet fiber şifresi o oluyor. Bildiğiniz için direkt kendiniz takıp, şifreyi girip kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim talebinde bulunun. 253 ' ten 255 ' e geçtim. Çok rahat ettim. Ne wifi dağıtmama sorunu kaldı ne de internette anlık ping problemi.
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    kullanıcı adı ve şifreyi wiresharkla alıp mac adresini de kopyalarsın :D.
    Hatta uzaktan erişim bilgilerini de kopyalayıp aynı şekilde yeni modeme ekleyebilirsin.
    Adamların ruhu duymaz.
  • Superonline ni Turk net ile değişiyorum. wifi için access point kullanıyorum. Superonlin in Huawei HG253s bu modemini geri vermezsem 200 tl ye faturalayacaklar vermezsem bunu kullansam mı? aynı port ve telefon cıkışlı başka modem mi alsam bencer model özelikleri VDSL için 300-400 tl diyorlar.
  • Gabren G kullanıcısına yanıt
    HG253s sadece FTTH ( fiber ) için xDSL ( VDSL ) için işe yaramaz 2 tane telefon çıkışı VoIP için...
  • Arkadaşlar bu modemden illahlah ettim artık. Wireless ile bağlanmak tam bir eziyet. Telefonlar, bilgisayalar sürekli internetten düşüyor, kapatıp açınca düzeliyor. Turcell de değiştirmeye pek yanaşmıyor. Xiaomi router ile access point olarak kullananlar tavsiye eder mi bu yöntemi? Turkcell ile hiç uğraşmak istemiyorum.
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Suporonline Huawei hg253s bozuntusu


    çok dengesiz hız dalgalanması var... en iyi çözüm menzil arttırıcı ile kullanmak yada ap ile kullanmak...
    https://www.hepsiburada.com/tenda-a15-ac750-kablosuz-ag-genisletici-p-HBV00000BGRU9
    https://www.hepsiburada.com/tenda-a9-wireless-n300-alan-genisletici-ntwacpten3000001-p-HBV00000AQ1FN
    https://www.hepsiburada.com/d-link-dap-1325-a1a-300mbps-cift-antenli-kablosuz-menzil-genisletici-p-HBV00000A5LU7

    tak etherneti sadece HG253s wifi kapalı olsun... üç seçenekten 1. ve 3. ap olarak kullanılabiliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detanaoq -- 21 Nisan 2020; 22:57:4 >
  • Senelerdir süperonline kullanıyorum, modem geçen sene sonunda sapıtmaya başladı, hikayeyi fazla uzatmadan sadede geleceğim. ethernette hiçbir problem yok ve wifi’da sürekli kopma, hız problemi ve wifi problemi yaşadığımda modemde kitlenme yaşıyorum.
    problem belli ki herkesin yaşadığı kronik bir problem, modem değişimi talep ettiğimde eve önce servis gelmesi gerektiğini söylediler, salgın zamanı evime kimseyi sokmam modemi direkt değiştirin teklifimi de kabul etmiyorlar.
    bugün modemden fiber kullanıcı adımla şifremi aldım, evde ttnetin tilgin modemi vardı, onunla denedim wan bağlantısını tilgin yapamadı, tplink bir routerım vardı onunla denedim wan’a bağlanıyor, loglarda authentication ok veriyor, cihaz ip alıyor ama internet yok. superonline modemin mac adresini de klonladım ama olmadı.

    sol modemin loglarında ciaz seri no-hgs553-gibi bir kodu da authenticationda gönderiyor gibi görünüyor.

    artık başka cihazla bağlanma işini komple mi kısıtladı bunlar? deliricem, para verip internete girebilmek için mesai harcıyoruz, nefret ettim superonline’dan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.