Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.124
Cevap
82
Favori
288.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Daha yuksek hiz potansiyeli ama muhtemelen 100-200mbps gibi hizlar icin cok buyuk artisi yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Yüksek kanal frekansları daha yüksek veri taşımak için ideal. Ama 100 mbit için gereksiz. Ama örnek router a bağlı harddisk den veri aktariyorsaniz yüksek frekans daha fazla veri taşır. Bu cihaz için en iyi kanal 36.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Hahahaha, hocam modemi fabrika ayarlarına sıfırlayıp müşteri hizmetlerinden firmware güncellemesi iste sorunun düzelecektir.

  • antrakinon A kullanıcısına yanıt

    İnşallah hocam bide pahalı olmasa superonline 10 numara iss :)

  • yüksek banda çekilmesinin en önemli sebebi yüksek hızlı trafiği geçirmenin yanında uzak bağlantıda sıkıntı yaşayan wifi cihazlarına bant genişliği arttığı için daha stabil sinyal gönderebiliyor. Zararı yok faydası var.

  • SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

    Son olarak wifi6 ax destekli bir laptopun modemden çekebildiği bant hızı 961 mbps.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kryptonco

    Hahahaha, hocam modemi fabrika ayarlarına sıfırlayıp müşteri hizmetlerinden firmware güncellemesi iste sorunun düzelecektir.

    Aboneliğin ilk haftasında uzaktan firmware yaptırmıştım ama gelen eleman eski sürüm kalmış dedi ve reset attı modem üzerinde.

    Uzak cihazlar için 2.4 ve 5 ghz de değiştirmemiz gereken parametreler var mı acaba, akşam eve geçince düzeltmelerini yapayım.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Fabrika ayarlarıyla kalsın çevre kanallarını kendisi otomatik algılayıp daha sağlıklı kanala alıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de bu hafta itibarıyla Wi-Fi 6 modemin (HG8245X6) optik girişli olmayan versiyonu (LG8245X6) bağlattım ve benzer Wi-Fi problemlerini ben de yaşıyorum. Hızla ilgili hiçbir problemim yok ama bağlı cihazlar zaman zaman kendi kendine düşüp 2-5 saniye arasında yeniden bağlanabiliyor.


    Nedir bu sorunun çözümü, yardımcı olabilecek biri var mı?

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Sözleşme bittikten sonra çekilen kabloları sök at tekrardan bir alo de sıfır kurulum yapılır :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bk_61 kullanıcısına yanıt
    O ne öyle hocam görsel alalım fttb müşterileri için mi üretilmiş 🤔

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kryptonco

    İş yoğunluğundan uzun zamandır foruma girmiyordum modemi kullananlar fazlasıyla artmış sevindim :)

    Arkadaşlar modem 2 ay önce saçma sapan bir firmware alarak cortlamıştı ve zte’li modeme geçiş yapmıştım, bölgede çalışan superonline personeli bir abim yeni güncelleme aldığını daha stabil çalıştığı söyleyince tekrar bir bal çalayım şu wifi6’dan diyerekten tekrar taktırdım.

    Sonuç olarak gönderdiğim gibi geri gelmedi tam tersine daha stabil çalışmaya başladı.

    Aşağıda modemi tam yük altına alarak aldığım ss’ler mevcut, modem wifi sinyali açısından doğru konumlandırmanız şartıyla efsane çalışıyor, bu zamana kadar Turkcell’in verdiği en güzel modemlerden diyebilirim.

    iPhone SE 2020 kullanıyorum wifi6 desteklemekte ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım, kullanımlarımdan örnek verirsem; Pubg mobile pingim 30-44 arası kaldı, netflix cam gibi görüntü veriyor, 1440p videoları anında yüklüyor ve oynatıyor. Evimdeki en eski cihaz olan samsung s4’te bile wifi ile alakalı bir problem yaşanmadı bugüne kadar. Sadece firmware modemi biraz aptal etmişti ve onuda düzeltmiş eşşekonline, anca uğraştırır durur zaten…

    Olumsuz yorum yazan ve teknik anlamda modemi kötülemeye çalışan işlemcisine belleğine kadar irdeleyen arkadaş ısrarla kötü olduğunu belirtmiş fakat öyle değil dostum dibine kadar kullan modemi bana mısın demiyor. Cpu ve bellek kullanımını koydum resime bakarsın.

    Bu arada modemin eksi özelliği olarak fiber kablonun cihaza girmesi konusunda efsane bir çözüm geliştirdim. Yurtdışından söylemiş olduğum splitter basktan gelen kabloyu sanki daireme ana kablodan gelen fibermiş gibi gösterip daire içerisine bask kurdum. Letgo üzerinden 20 liraya hg255s ve ont cihazı buldum. İleride bir gün canıma tak ederse dilediğim mac klon özellikli modemi daireme konumlandırıp çatır çatırda internetimi kullanabilicem.

    Israrla modeme geçin diyemem ama denemenizde fayda var.

    Wifi sinyali konusunda sıkıntı yaşayanlar wifi sinyalinin menzilini modemi odasına salonuna alarak stabiliteyi öldürmeyin, dışarıya atmayın o sinyali. Modem evin tam ortasında konumlansın çünkü wifi sinyallari düz hareket etmez oval şekilde evin içerisine dağılır. Oda mesafeleri aşırı fazla olmadığı sürece akıcı internet kullanacaksınız.

























    Speedtest.net’ten test yaparken kablonet sunucusunu seçim, Turkcell sunucusunda multi konumda 100mbps olan hızınız 200 çıkar bu yüzden single test yapınız! Ya da Turkcell sunucularını doğru test alabilmek için kullanmayınız.

    Hocam sana sorularım var.


    Aliexpressten aldığın splitter sana ne sağlamış oldu?


    Bu aleti ne diye aratıyoruz link vs var mı?


    Wifi 6 modemi nasıl temin edebilirim? Müşteri hizmetlerini arayıp getirmelerini sağlamak için bir trick vs var mıdır?


    Çoğu zaman Netflix bazen de sosyal medyada bilinçli yavaşlatmalar hissediyordum, bu cgn muhabbetindendir diye düşünüp statik ip'ye geçtim, sorunum düzeldi. Wifi 6 modemden sonra statik ip ihtiyacım kalmaz mı?


    sorularımın devamı olacaktır :D





  • mrkaraburc kullanıcısına yanıt
    Splitter evimdeki fiber kabloyu çoklayarak Turkcellin daireme çektiği tek kabloyu çoğaltmak amacıyla taktım bu sayede fiber destekli farklı bir modemi daireme takıp kullanabileceğim. İnternet kullanımına etkisi artı eksi olarak yok.

    Altyapınız ftth ise modeminizi kapatıp müşteri hizmetlerini arayın modem ışıklarının yanmadığını söyleyerek yeni çıkartılar wifi6 talebinizi iletin, gelen ekipler sizi aradıklarında wifi6’yı ısrarla isteyin.

    Bilinçli yavaşlatma değil, Dünya genelinde ıpv4 yani internetinizi dış dünyaya bir ıd adıyla açan ıp’ler bitti. Bu yüzden sanal ip olarak bunları kullanıcılara bölüyorlar bu ip’leri bağlı olduğunuz ana ip’ye binlerce müşteri bağlı olduğunda darboğaz oluşuyordur. Statik ip almanıza gerek yok iptal edip hakkınızı arayın. Sözleşme üzerinde size stabil hizmet vermekte turkcell yükümlü. Turkcell altyapısında vodafone nasıl yapıyorsa cgnatsız şekilde hizmet veriyor çoğu kullanan komşum cgnatta değil biz turkcell kullanıcıları bu durumdan muzdaribiz. Wifi 6 donma sorununa ilaç gelmeyecektir sadece ev içerisindeki kapsama alanınızı gayet kaliteli seviyeye çıkaracaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mrkaraburc kullanıcısına yanıt
    Splitter;https://m.tr.aliexpress.com/item/32811051179.html?trace=wwwdetail2mobilesitedeta

    Kendi almış olduğum stoktan kaldırılmış attığım ve bunun gibileri işinizi görecektir. Türk Telekom bu splitterları gpon altyapısında aktif olarak kullanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki hala superonline dışında bir modem kullanamıyor muyuz? bu konuda hala bir gelişme yok mu? en son isp kullanıcı adı şifre modeme gömülü diye vermiyorlardı. bir çok site engelleniyor bu şekilde, en basitinden torrent siteleri bile engelli. ben türknetteyken rarbg gibi torrent sitelerine girebiliyordum, superonlineda giremiyorum.

  • mrkaraburc kullanıcısına yanıt
    Gpon cihazından kullanıcı adı ve şifrenizi çekebileceğiniz yöntemler var, youtube üzerinde yazdığınızda 10 videodan 9’u gösteriyor. Lakin farklı bir modem kullanmak istediğinizde mac klon özellikli bir modem kullanmanız şart.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dün akşam yine netflixte çamurlaşma oldu. Ya modemden ya da internete bilerek engel koyuyorlar. Şimdi superonline kalitesi vs diyerek abone oldum ama iyi ki 1 yıllık olmuşum, 2 yıl asla çekilmezdi. Dandik ötesi vodafonenet de bile bu netflix sorununu yaşamadım.

  • 2.4 ghz ve 5 ghz arasında otomatik geçiş ayarından olabilir. Uzak kısımlarda 5ghz çekmediği için 2.4e geçmeye çalışıyor. Bende de benzer bir problem vardı kapattım 5ghzi ya da otomatik geçişi kapatabilirsiniz.

  • Kablonette taahhütüm bu ay sonu bitiyor. Süperonline a geçicem ancak bugün apartmana not bırakan satıcıyı aradım. 100mbit sınırsız ve tv+ 149tl

    Antalya’daki teknik destek +5tl modem farkı olur wifi6 için demiş. Yanı 154 tl ye çıkıyormuş aylık.

    Aranızda wifi6 modem için 5 tl fark ödeyen var mı aylık ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANALKAPTAN -- 7 Haziran 2021; 14:57:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • (zte h267a v2) modemim var 1 aydır kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım internetin hızını arttırınca wifi6 modem ile değiştireceklerini söylediler. Gördüğüm kadarı sanırım  Huawei HG8245X6 ile değiştiriyorlar, kısaca sorumu sormak istiyorum.


    zte h267a v2 daha sorun yaşamadım ,  Huawei HG8245X6 sorun yaşayanları okudum değiştirmeye değer mi ?

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.