Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.654
Cevap
89
Favori
365.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Giriş

Teknik servis gelip Huawei modem ile değiştirdi hocam. Bu yeni modemde arayüze girebiliyorum, ZTE'deki Twitch ve Reddit gibi sorunlar şimdilik Huawei'de mevcut değil. Ama hız ve performans tam bir hayal kırıklığı! İyi mi? İyi, kötü değil ama ben zaten Wifi-5'in 5GHZ performansı ile hemen hemen aynı değerleri alıyordum ki! Evet 2.4 GHZ frekansı Wifi-5'ten başarılı ama 5GHZ varken kim napsın ki daha düşük hızda olan 2.4 GHZ'ı?!

Huawei modemde de hız dalgalanma sorunu var. Hız testim 5G'de bir 43 mbit çıkıyor, bir de 83 mbit... Telefon ve konsollar PC'ye nazaran daha stabil ama hız dalgalanması hepsinde mevcut. Önce torrent denedim, 100 mbit internet saniyede 10-11 megabyte indirirken bir anda 3'e düşüyor, 5'e çıkıyor, 7'ye yükselip tekrar 4'e falan düşüyor. Konsolda da aynı şekilde; az önce Xbox Series X'te oyun indiriyordum, uzunca bi süre 78-80 mbit ile indirirken ara ara 50'ye kadar düşüp tekrar yükseldi. Bir ara sıfıra kadar düştü ve tekrar yükselip 48'i geçemedi, download'u durdurup tekrar başlatınca 78'lere çıktı yine... Xbox serverlarının etkisi var mıdır bilmiyorum.

Ama bu sorun modemin kendisiyle de alakalı olabilir. Teknik ekip depoyu arayıp Huawei modem var mı diye sordu, önce yok dediler, sonra da teknik ekip "çıkma" yok mu diye tekrar sordu... Sanırım çıkma dedikleri şey sıfır ya da temiz bir modem değil, keza öyle olsa başta var derlerdi. Belki teknik ekip günü kurtarsın diye sorunlu bir modem getirdi bana, bilmiyorum. Bir de Wifi-6'ya geçiş yaptığım için portta hız aşırtma denilen bir olay varmış, o olmuş olabilir dediler. Wifi-5'e geçsem de bu sorun devam edebilirmiş, tabii ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Sadece ben değil, kimse bilmiyor :) Saçma sapan bir hal aldı...

Maalesef ki Wifi-6 deneyimim koca bir hayal kırıklığı! Daha kötüsü Wifi-5'e geri dönemiyorum, bundan daha da kötüsü Wifi-5 standartlarım mevcut durumdan çok daha yüksekti... Tekrar müşteri hizmetlerini aradım, teknik ekip gönderelim diyorlar. Yahu teknik ekiple 1 saat boyunca bakıştık, yapacakları bir şey yok dedim. Bir üst birime aktardıklarını söylediler, bakalım nolacak görücez. Wifi-5'e geri dönüp eski düzenimi bana geri vermezlerse bu işin sonu iptale kadar diye düşünüyorum... Taahhüt yenileyeli 2 gün olmuştu zaten, kullandığım sürenin farkını öderim en kötü. Onu da Türk.net'e falan geçip cayma bedelini onlara karşılatırım diye düşünüyorum.

iPhone 13 Pro Max | PlayStation®5 Digital | Macbook Air 13" MID 2012
    | SONY 55X90J |

• TaKo kullanıcısına yanıt

fevri davranıp ZTE'yi hemen geri göndermeseydiniz keşke.

ZTE wi-fi 6 da türkçe var ama güncelleme ile geldi. forumda bir kaç kişi gibi bende ilk bağlatanlardanım ZTE wifi 6'yı. ilk bağlandığında Türkçe yoktu. V9.0.0P10_TR sürümü geldi ve modem Türkçe arayüze sahip oldu.

Modem arayüzüne girememe diye bir şey yok. Giriyor ama girerken güvenlik sertifikası uyarısı veriyor tarayıcı. Tarayıcıdan güvenli deyip arayüz kısmına ulaşabiliyorsunuz. Uzun süre sıkıntı olmuyor ama arada tekrar güvenli değil deyip sertifika uyarısı verebiliyor. Yapacağınız iki tıkla güvenli deyip devam etmek gene.

Ayrıca ZTE modem de 5Ghz seçeneklerinden biri varsayılan olarak açık geliyor. O ayar kapatılmıyor ve o yüzden 2.4 ve 5Ghz ayırılmıyor gibi gözüküyor çoğu kullanıcıya. Oysa Ayarlardan ikinci bir 5Ghz wifi kanalı açıp isimlendirdiğinizde 2.4 ve 5ghz'i sıkıntısız bölebiliyorsunuz.

Taahhüt yapıldıktan sonra SOL'den kurtulmak zor. Misal benim 3 ay kaldı geçen beni de deli ettiler iptal edip cayma bedeli ödersem ne kadar öderim diye sordum 1.660 TL dedi. Dedim nasıl oluyor bu kadar fazla ücret alt tarafı 3 ay var. Sistemde çıkan ücret bu diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 9 Mayıs 2022; 19:4:50 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• arkadaslar bugun superonline 200 mbit internet baglantı huwai marka modem baglandı modemin arkasına ethernet kablosunu takıp tv bagladıgımda hızım 70 mbs olarak gözüküyor speed test yapıyorum 200-300 arasında veriyor bunu bir türlü teknik servisi anlatamıyorum tv den kaynaklı olabilir diyor daha yeni tv lg marka nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olurmusunuz cok canımı sıktı bu durum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok değişik bir sorun var. Samsung Smarttv youtube uygulamasında bağlantı hatası alıyorum. Bir müddet sonra düzeliyor fakat hiç tümden gitmiyor. Telefonun interneti ile giriyorum uygulama sorun çıkarmıyor. Sinir bozucu bu durumu başka yaşayan var mıdır?

ZTE'de modemde meğerse müşteri hizmetleri modem arayüzünde kafasına göre güvenlik protokolü ayarlarıyla oynamış. Ya modeme reset atacaktım ya da kablo ile bağlanacaktım düzelmesi için. Zaten ZTE'deki esas sorunum bundan ziyade Twitch ve benzeri sitelerde canlı yayın sırasında donmalar, kasmalar ve hata kodları vermesiydi... Reddit'e falan giremiyordum bile. Araştırdım biraz, bu sorunu tek yaşayan ben değilmişim. PC'nin eskiliğine göre ZTE'de böyle bir kronik hatalar meydana geliyor sanırım. Huawei'de böyle bir sorunum yok şu an.

Bu arada 5 GHZ mevzusuna gelince; dediğinizi yapmıştım zaten hocam ama o ikincil 5G'de en fazla 50 mbit hız alıyordum. Aynısını Huawei'de yaptım, onda da hız dalgalanıyordu... Sanırım default 5G ile ikinci bir 5G wifi kanalı arasında performans farkları oluşuyor. En azından bende bariz bir fark oluştu... Şimdi Huawei'de ikinci 5GHZ'yi silip, ana wifi kanalındaki 2.4 GHZ'i kapattım default olarak modemin birincil 5G'sine direkt bağlanıyorum. Hız testlerim 92-93 mbit'lere çıktı :) Bariz bir dalgalanma yaşamadım şimdiye kadar, umarım böyle devam eder.

Tecrübelerimden yola çıkarsak; ZTE biraz adam ve ekipman seçiyor, Huawei ise daha güvenli liman gibi...

iPhone 13 Pro Max | PlayStation®5 Digital | Macbook Air 13&amp;quot; MID 2012
    | SONY 55X90J |

• cem8133 C kullanıcısına yanıt

Kablo ile tv ye bağlayınca tv de tarayıcıda speed test yapınca 70 mbps civarları mı gösteriyor? Eğer öyleyse kablolu düşük hız alıyorum diye kayıt açtırın.

Fast. com , nperf gibi sitelerden de test edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buradaki 2. Yöntemle yaptım ben çok kolay. Dikkat etmeniz gereken bilgisayar ethernet kablosuyla direkt olarak modeme bağlı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombero -- 11 Mayıs 2022; 11:53:21 >
  • Merhabalar,

Eski modemde 10 adet cihazdan fazla wireless bağlanınca patlıyordu. Sanırım bu superonline nın bir kısıtı idi. Bu yeni wifi6 cihazlarda durum nedir bilen varmı ? Huawei veya diğeri ?

öyle bir durumla karşılaşmadım

Deneyen var mı merak ediyorum. Modemi arayüzden fabrika ayarlarına alsam bir kaç kez ip havuzu değişir mi? Ona göre modem kayıtlı bilgileri gitse bile fabrika ayarlarına alacağım. Modem üzerine fiziksel bir hard reset butonu koymamışlar. Arayüzde var fabrika ayarına alma seçeneği.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • arkadaşlar merhaba turkcell tv + da var bende modemi tenda, keenetic tarzı bir şeyle değiştirsem tv + çalışır mı sizce ?

Sözleşmem bitiyor bugün yarın ve wifi 6 kampanyalı bir pakete geçeceğim .

10 yılı aşkın süredir superonline fiberdeyim. 10 yıl önceki verdikleri huavei modemi kullanıyorum hala. evin içinde çekim gücü kötü....

Bu yeni sözleşmeyi en dandik modemi getirirlerse sözleşme yapmıcam çünkü sonrasında ilgilenmiyolar değilse sözleşme yapmıcam, superonlinede hangi modemi önerirsiniz wifi 6 için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben_gibi -- 12 Mayıs 2022; 14:29:4 >

Zte H3600 Wifi6 veya Huawei HG8245x6 Wifi6 öneririm.

Zte Wifi6 kullanıyorum, memnunum.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.