|
Teknik servis gelip Huawei modem ile değiştirdi hocam. Bu yeni modemde arayüze girebiliyorum, ZTE'deki Twitch ve Reddit gibi sorunlar şimdilik Huawei'de mevcut değil. Ama hız ve performans tam bir hayal kırıklığı! İyi mi? İyi, kötü değil ama ben zaten Wifi-5'in 5GHZ performansı ile hemen hemen aynı değerleri alıyordum ki! Evet 2.4 GHZ frekansı Wifi-5'ten başarılı ama 5GHZ varken kim napsın ki daha düşük hızda olan 2.4 GHZ'ı?! Huawei modemde de hız dalgalanma sorunu var. Hız testim 5G'de bir 43 mbit çıkıyor, bir de 83 mbit... Telefon ve konsollar PC'ye nazaran daha stabil ama hız dalgalanması hepsinde mevcut. Önce torrent denedim, 100 mbit internet saniyede 10-11 megabyte indirirken bir anda 3'e düşüyor, 5'e çıkıyor, 7'ye yükselip tekrar 4'e falan düşüyor. Konsolda da aynı şekilde; az önce Xbox Series X'te oyun indiriyordum, uzunca bi süre 78-80 mbit ile indirirken ara ara 50'ye kadar düşüp tekrar yükseldi. Bir ara sıfıra kadar düştü ve tekrar yükselip 48'i geçemedi, download'u durdurup tekrar başlatınca 78'lere çıktı yine... Xbox serverlarının etkisi var mıdır bilmiyorum. Ama bu sorun modemin kendisiyle de alakalı olabilir. Teknik ekip depoyu arayıp Huawei modem var mı diye sordu, önce yok dediler, sonra da teknik ekip "çıkma" yok mu diye tekrar sordu... Sanırım çıkma dedikleri şey sıfır ya da temiz bir modem değil, keza öyle olsa başta var derlerdi. Belki teknik ekip günü kurtarsın diye sorunlu bir modem getirdi bana, bilmiyorum. Bir de Wifi-6'ya geçiş yaptığım için portta hız aşırtma denilen bir olay varmış, o olmuş olabilir dediler. Wifi-5'e geçsem de bu sorun devam edebilirmiş, tabii ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Sadece ben değil, kimse bilmiyor :) Saçma sapan bir hal aldı... Maalesef ki Wifi-6 deneyimim koca bir hayal kırıklığı! Daha kötüsü Wifi-5'e geri dönemiyorum, bundan daha da kötüsü Wifi-5 standartlarım mevcut durumdan çok daha yüksekti... Tekrar müşteri hizmetlerini aradım, teknik ekip gönderelim diyorlar. Yahu teknik ekiple 1 saat boyunca bakıştık, yapacakları bir şey yok dedim. Bir üst birime aktardıklarını söylediler, bakalım nolacak görücez. Wifi-5'e geri dönüp eski düzenimi bana geri vermezlerse bu işin sonu iptale kadar diye düşünüyorum... Taahhüt yenileyeli 2 gün olmuştu zaten, kullandığım sürenin farkını öderim en kötü. Onu da Türk.net'e falan geçip cayma bedelini onlara karşılatırım diye düşünüyorum. |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt