Şimdi Ara

Superonline Modem değişikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Superonline fiber kullanıyorum. 1000mb internetim var. Fakat kullandığım modemdem hiç memnun değilim. Wifi kalitesini hiç beğenmiyorum. Bağlantım direkt duvardan modeme fiber şeklinde. Yani ONT kutusu yok.Şimdi sorum şu. Keenetic 3200 Router almalıyım? Yoksa ONT Kutusu taktırıp ethernet kablosuyla Keenetic modem mi almalıyım! Modem alırsam SuperOnline kullanıma izin verir mi yada iznine gerek kalır mı? Bu konularda çok bilgim yok Servis Sağlayıcıları işi bayağı derya denizmiş. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pek tabii önce kullanıcı adı ve şifreyi öğrenmeniz lazım.

Sp'li olmak ayrıcalıktır babında.Superonline Modem değişikliği 

• Kafanıza göre ONT kutusu alıp takmanızı pek önermem. Altyapınızda kullanılan OLT/ONT cihazlarının marka ve model uyumluluğu önemli. Örneğin altyapınız Huawei ise gidip ZTE veya başka bir marka ONT takarsanız büyük ihtimalle çalışmayabilir.

Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
    2007 Formula One World Drivers' Champion
  • ONT’yi tabiki arayıp kendilerinin takmasını isteyeceğim. Ama sanki Router alıp ana modemin macını klonlayıp ( kullanıcı adı şifresini zaten keenetic çekiyor ) direkt kullanmak daha temiz geldi. Ne dersiniz? En azından adam gibi wifi sinyali ve internet hızını kullanırım diye düşünüyorum

Kullandığın Superonline modem/router'ın marka ve modeli nedir? Ona göre MAC klonlama ve PPPoE ile direkt Keenetic'e geçiş mümkün mü daha net söylenebilir.

• Huawei OptiXstar HG8245X6-10 (GPON Terminal) modemin arkasında yazan bu.

Superonline Modem değişikliği

Kullandığımda bu. Duvardan direkt geliyor kablo modeme giriyor
    Superonline Modem değişikliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markiz1 -- 2 Eylül 2026; 10:24:18 >

• markiz1 kullanıcısına yanıt

Bu durumda şöyle yapabilirsin:

Huawei cihazın arayüzüne girip Wi-Fi yayınını tamamen kapatırsın, böylece sinyal kirliliği yaşanmaz. Sonra Huawei'in LAN portundan çıkan bir Ethernet kablosunu Keenetic'in WAN portuna takıp Keenetic'i arayüzünden Access Point (Erişim Noktası) moduna alırsın.

Bu kurulumla Huawei cihazın arka planda sadece fiber sinyalini dönüştüren pasif bir dönüştürücü gibi kalır. Bütün Wi-Fi yayınını, bağlantı yönetimini ve yükü Keenetic üstlenir. Böylece modemi tamamen ortadan kaldıramasan bile tam internet hızını ve hayal ettiğin güçlü Wi-Fi performansını rahatlıkla alırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline fiber modem şartı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende tam bunu düşünmüştüm. Peki hocam bunu yaparken servis sağlayıcının kısıtlamalarına takılır mıyım? Bir kaç yazı okudum 2026 ve sonrasında SuperOnline’a geçenler kısıtlama yemişler. Ama ben 2022 de almıştım interneti ve modemi. Ama tam olarak bende sizin gibi düşünüyorum. Direkt modem almaktansa modem gibi ana wifi sinyalini versin anlık losslar olmasın bana yeter.

Almak istediğim cihaz bu.

Keenetic Titan AX3200 Wi-Fi Mesh Ebeveyn Kontrol Fiber VPN Router 1x2.5Gbit/s 5x1Gbit/s USB3.0 USB2.0 KN-1811
    app.hb.biz
    Keenetic Titan AX3200 Wi-Fi Mesh Ebeveyn Kontrol Fiber VPN Fiyatı
    https://app.hb.biz/aPFvZpCGa4wu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markiz1 -- 2 Eylül 2026; 10:42:33 >

• markiz1 kullanıcısına yanıt

O sorun yaşayanların çoğu direkt ONT cihazı üzerinden kendi router'ını bağlamaya çalışanlar diye biliyorum.

Ama sizin kullandığınız Huawei HG8245X6-10 zaten ONT + router/modem şeklinde çalışan bir cihaz. Yani fiber bağlantıya ve ONT tarafına dokunmadan, mevcut cihazın arkasından Keenetic'i bağlayıp sadece Wi-Fi işini ona vermek mümkün diye düşünüyorum.

• Evet genelde ONT kullananlarda bu sorun. Peki benim sorunuma direkt olarak çare olur mu? Alacağım cihaz vs? Cs2’xe aldığım msleri lossları ortadan kaldırır mı?

Valla net konuşup seni yanlış yönlendirmek istemem, çünkü bu durum sorunun nereden kaynaklandığına bağlı. Superonline Modem değişikliği 

Eğer CS2'deki ms sıçramaları ve packet loss Wi-Fi kaynaklıysa kesinlikle çare olur. Superonline'ın bu Huawei cihazının anten gücü ve yoğun yük altındaki performansı sınırlı. Araya Keenetic Titan alıp Wi-Fi yükünü ona devredersen ev içi bağlantın çok daha stabil olur, modem kaynaklı takılmalar ve loss biter.

Ama sorun Superonline'ın hat kalitesi veya yurt dışı sunucu rotalamalarından (routing) kaynaklanıyorsa alacağın hiçbir router bunu tek başına düzeltemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 2 Eylül 2026; 11:14:50 >

• Hocam son olarak alacağım cihaz nasıl? Başka öneriniz var mı? Genelde bu tavsiye edilmiş.

Alacağınız cihaz gayet iyi, işinizi fazlasıyla görecektir. Superonline Modem değişikliği 

• Mayis ayinda keenetic titan a3200 aldim superonline nin modeminden kullanici adi ve sifreyi cekiyor zaten sorunsuz kullanıyorum

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.