Şimdi Ara

Superonline Fiber - Alternatif Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşımın (kesinlikle ben değil) ailesi modemi alıp saklıyormuş. Ona yardımcı olmaya çalışıyorum (kesinlikle kendime değil...) ve aklıma gelen ilk şey kendisi için yeni bir modem alması oldu. Ama arkadaşımın şöyle bir sıkıntısı var, ailesinin kullandığı modemin kullanılabilir halde olması, o modem yokken de kendi modemini kullanması gerekiyor. Dolayısıyla Superonline ' dan modemi değiştirmelerini istemek hiç mantıklı değil. Aklıma gelen iki çözüm yolu var, biri Superonline'ın kendi modemlerinden bir tane daha almak (parayla), ikincisi clone mac özelliği olan başka marka bir modem almak. Hangisi daha mantıklı veya ARKADAŞIMIN istediği şeyleri elde edebilmesi mümkün mü?

Not: Arkadaşımın bencilce sorunlarını paylaştığım için üzgünüm, ama internetsizliğin nasıl bir duygu olduğunu bildiğim için ONU anlıyorum. Yardımcı olan biri olursa çok sevinirim!

senden internetini kullanmak istiyorsa sendeki modeme wifi ile baglanabilirsin... eger sinyal gucu az geliyorsa extender router alinabilir... yada repetaer modlu bir router onerebilirim...

yok paylasmak degil solun verdigi modemi kullanmak istemiyorsan(iz) clone mac ozellikli bir modem alinip. solun verdigi modemin mac adresini yeni modeme girebilirsiniz..... sonra interneti yeni modemle kullanabilirsiniz
  • Modemi saklıyorlarsa o iş yaş. Türkiyede fiberoptik modem satanı daha görmedim.

Ama eve cat-6 geliyor roter varsa hiç bir şeye gerek yok windows xp de bile bu şekil gelen interneti kullanmak için özellik var. ethernet kartnının mac adresini verdikleri routera clone ladıktan sonra wan kablosunu bağlayıp çevirmeli bağlantıya benzer bir şekilde yapılandırabilir.
    Olmazsa en ucuzundan wan girişi olan ppoe desteği falan olan bir router alıp orijinal süperofline ın verdiği cihazdaki bilgileri ve mac adresini klonlaması yeterlidir.

Ama windowsa direk tanıtmaya uğraşması onun için daha ucuz bir çözüm malesef kablolu olacak.
    Bunu yaparsa hayrına bir de süperonline cihazlarda neler karıştırıyor bakmak için bağlantının ilk 10-15 akikasını yakalayıp bize yakaladıklarını buralarda yayınlarsa tadından yenmez :D

Orijinalden alıntı: erimemre

Modemi saklıyorlarsa o iş yaş. Türkiyede fiberoptik modem satanı daha görmedim.

Ama eve cat-6 geliyor roter varsa hiç bir şeye gerek yok windows xp de bile bu şekil gelen interneti kullanmak için özellik var. ethernet kartnının mac adresini verdikleri routera clone ladıktan sonra wan kablosunu bağlayıp çevirmeli bağlantıya benzer bir şekilde yapılandırabilir.
    Olmazsa en ucuzundan wan girişi olan ppoe desteği falan olan bir router alıp orijinal süperofline ın verdiği cihazdaki bilgileri ve mac adresini klonlaması yeterlidir.

Ama windowsa direk tanıtmaya uğraşması onun için daha ucuz bir çözüm malesef kablolu olacak.
    Bunu yaparsa hayrına bir de süperonline cihazlarda neler karıştırıyor bakmak için bağlantının ilk 10-15 akikasını yakalayıp bize yakaladıklarını buralarda yayınlarsa tadından yenmez :D

Bence arkadaş "modem" diyerek "router" cihazını kastediyor hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

Superonline'ın fiber internet hizmetini dışardan alacağı bir router'la kullanamazsınız. Boşuna uğraşmasın arkadaşınız.

Emin misiniz hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Definitive©

Superonline'ın fiber internet hizmetini dışardan alacağı bir router'la kullanamazsınız. Boşuna uğraşmasın arkadaşınız.

Süperonlineın kullandığı sistemi inceleyin derim derin bir yanılgı içindesiniz PPPoE desteği olan mac klonlayabilen router işi görür.
    Forumda bu tür cihaz kullananlar var.
    Emin olunmayan kısım windowsun kendi PPPoE bağlantı ara yüzü iş görür mü?. (beleş eve gelen wan kablosu ve ethernet kartı)
    Daha Fazla Göster
  • Ben şuanda başka router ile mac klonlayark kullnaıyorum çokta memnunum

Orijinalden alıntı: adoni

Ben şuanda başka router ile mac klonlayark kullnaıyorum çokta memnunum

Özel bir soru olacak ama model ve markanızı sorabilrimiyim?

Orijinalden alıntı: erimemre

quote:

Orijinalden alıntı: adoni

Ben şuanda başka router ile mac klonlayark kullnaıyorum çokta memnunum

Özel bir soru olacak ama model ve markanızı sorabilrimiyim?

Zyxel nbg4615

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam yani, superonline'ın verdiği (bende pirelli drg226a) router'ı komple devre dışı bırakıp eve gelen ethernet kablosunu direkt kendi aldığınız router'a mı takıyorsunuz. Ben de bunu yapmak istiyorum, superonline çağrı merkezindekiler yapamazsınız dediler, beni deli ettiler...

Bir de kısa bir özet geçebilir misiniz nasıl yapıldığına dair?
  • Sorunu halletim.
    Teknoseyir 'de yazdığımı buraya da kopyalayım; genel guide niteliğinde:

Bilgi olsun diye yazıyorum, Superonline’ın fiber bağlantısını (eve gelen ethernet kablosunu) direkt bu veya bunun gibi bir router’a takıp kullanabilirsiniz. Superonline’da kesinlikle yapamazsınız, çalışmaz deniyor ama yapılıyor. Ben ilk başta uğraştım, yapamadım, firmware güncellemesi yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde oldu.

http://205.196.122.199/...N66U_3.0.0.4_270.24.zip ‘dan 3.0.0.4_270.24 versiyonlu (Levent hocam sağol) firmware’i indirdim.

Router’ı firmware alma moduna sokmak için modemi kapatıp reset butona basılı tutarak açıyorsunuz, güç ışığı yanıp sönüyor. Asus Utility paketinden Firmware Restoration uygulamasını kurup çalıştırıyorsunuz, zip içinden çıkan dosyayı seçip upload’a basıyorsunuz. Firmware güncellemesinin ethernet bağlantısı üzerinden yapılması tavsiye ediliyor. Güncelleme komple bittikten sonra (güncelleme 2 aşama, yani iki kez %100′e kadar gidiyor) NVRAM’i silmek gerekebiliyor, ben de çok problem oldu, bu işlemi yapmadığım için. Router’ı kapatıp, bu sefer WPS butonuna basılı tutarak açıyoruz, ve (denilene göre) en az 30 saniye wps düğmesini bırakmıyoruz. (Bu arada güç ışığı hızlı bir şekilde yanıp sönüyor) 30 saniyeden sonra wps’i bırakıyoruz. Router’ın açılışı esnasında yanıp sönen 4 led var (LAN ledler galiba) onlar yanacak, sönecek, bir süre sonra bir daha yanıp sönecek (çünkü router kendini tekrar restart ediyor) daha sonra işlem bitmiş oluyor.

Burada ben bir şey daha yaptım, ama gerçekten bir işe yaradı mı bilmiyorum: Herşey bittikten sonra router’dan adaptör kablosunu çekin, (adaptörü prizden çekin demiyorum çünkü adaptörde uzun süre bir miktar güç kalıyor) ve router’ın güç düğmesini açın, bu durumda router’da bir yerlerde kalmış son elektirik de harcanıyor (çünkü ledlerin bir an yandığını görüyorsunuz) Bunun şöyle bir anlamı olabilir, router’daki ram’in sıfırlandığını garantilemiş oluyoruz…

Bundan sonra router’ın wan portuna superonline’dan gelen ethernet kablosunu takıp web arayüzünden ayarlara girince (QIS) router bunu otomatikman PPPOE bağlantısı olarak algılıyor, kullanıcı adı (1XXXXXXX@fiber) ve şifre (bende 6 haneli sayı) girince işlem tamamlanıyor ve artık fiber baplantıyı asus routerla kullanıyorsunuz…

Şifrenizi unuttuysanız sevgili ve saygıdeğer superonline çağrı merkezi çalışanları bu şifreyi size veremeyeceklerini söylüyorlar. Ancak çözüm kolay, SIFRE FIBER (8 haneli MÜŞTERİ NO) yazıp 532 752 2000 ‘e sms atarsanız şifreniz size gönderiliyor.

Not: MAC kopyalama yapmama gerek kalmadı.

• artık sms ile şifre alınamıyor. bu şifreyi öğrenmenin başka yolu var mı?
  • Merhabalar.

ben superonline fiber alıp onların değilde kendi modemimi kullanmak istiyorum marka olarak zxysel veya airties olmasını istiyorum.bu iki modemin superonline veya tt net içinde de kullanacağım modelleri nelerdir?Klone mash olmassa olmaz özelliğimidir? neden onların dayatacağı modemi kullanmak zorundayız saçmalım iyice köle yaptılar toplumu!

Orijinalden alıntı: velvet darkness

Merhabalar.

ben superonline fiber alıp onların değilde kendi modemimi kullanmak istiyorum marka olarak zxysel veya airties olmasını istiyorum.bu iki modemin superonline veya tt net içinde de kullanacağım modelleri nelerdir?Klone mash olmassa olmaz özelliğimidir? neden onların dayatacağı modemi kullanmak zorundayız saçmalım iyice köle yaptılar toplumu!

masaüstü veya laptop ethernet girşinden bile çalışırıtırırsın süperonlinenin eve gelen cat6 kablosunu
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.