Şimdi Ara

Superonline mı VodafoneNet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Bugün itibariyle 3 yıldır uğraştığım Superonline GPON başvurusunda sonuca kavuştum ve kazı başladı. Kısa süre içerisinde daireme kadar fiber çekilmiş olacak gibi duruyor. Şuan aktif olarak VDSL Türknet (80 mbps) kullanıyorum fakat GPON geldiğinde 200 mbit paketlerden birisine geçiş yapmayı planlıyorum. Bu süreçte Superonline altyapısı üzerinden VodafoneNet hizmeti de alabildiğimi öğrendim ancak bir kaç sorum olacak;


    İlk olarak sizce 150 TL karşılığında Superonline üzerinden 200/10 paket mi almalıyım yoksa 130 TL karşılığında VodafoneNet üzerinden 200/20 paket mi almalıyım. Normalde mantıken Vodafone alınmalı elbette fakat hizmet kalitesi Superonline'a kıyasla ne durumdadır bilemedim elbet.


    İkinci olarak Türknet'te web sitelerine olan kısıtlama yok denecek kadar az bunu bilen bilir, Superonline ile Vodafone arasında hangisi daha rahat bir erişim imkanı sunar ve ping ne durumdadır?


    Son olarak Superonline seçecek olursak hangi modemi tercih etmeliyiz veya VodafoneNet seçecek olursak hangi modemi seçmeliyiz? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar....








  • vodafone 200/20 paket sol üzerinden satılmıyor ben bilerek (araştırmadım) sadece kendi altyapısı üzerinden veriyor. bununla alakalı bir bilgi veya kaynak var mıdır?

  • Vodafone, Superonline üzerinden 200mbps lik paket vermiyor diye biliyorum.


    Superonline ın kendisinden almanız daha iyi olur. Superonline da 100mbps üstü paket seçiminde ücretsiz olarak Wifi6 modem veriyor.

  • ben de aynı soruların cevabını arıyorum fakat izmir'de superonline ping değerleri çok yüksek deniliyor. yıllardır telefon hattım vodafone, bir sorun da yaşamadım. kararsızlık fena bir şey...

  • VodafoneNet ile yaptığım görüşmede Vodafone altyapısı kullanmıyorsanız 100 mbps üstü paketlere geçemezsiniz denildi. Superonline'ı ise internette araştırdıkça yapılan kısıtlamalara karşı git gide yükselen huzursuzlukla karşılaştım. Ya bunu umursamadan 200 mbps paketine geçeceğim yada SOL fiber altyapısı üzerinden hizmet verebildiğini öğrendiğim ve taahhütsüz olmasıyla beni cezbeden 100 mbps millenicom'a geçiş yapacağım gibi duruyor.

  • A_AYDIN kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle. Kararsızlık fena...

  • ogulcangoktas kullanıcısına yanıt
    Millenicom sol altyapısı üzerinden taahhütsüz satmıyor. Aksine 24 ay taahhütlü 109.90 taahhütsüz paketleri türk Telekom üzerinden fiber/VDSL/adsl için.
    Yanlışım varsa kullananlar düzeltsin.
    Bu konuya bu kadar karışmamın sebebi fiber sol fiber kablosunun apartman önüne kadar gelmesi 😁
  • ogulcangoktas kullanıcısına yanıt

    Millenicom, SOL fiber altyapısında taahhütlü dür.


    Yakınım İstanbul ve Ankara da Superonline Fiber kullanıyorlar memnunlar.

  • mustafa_demir87 M kullanıcısına yanıt

    Aynen, Sol altyapı da Millenicom taahhütlü.

  • mustafa_demir87 M kullanıcısına yanıt

    Bu belirsizlik adamı harbiden delirtir. O kadar zamandır SOL altyapısında başka hangi operatörlerden ne fiyata nasıl paket alırım diye araştırıyorum, her gün yeni bir durum öğreniyorum. Doğru dürüst bilgilendirme yok resmen. Millenicom da taahhütlü ise Superonline mantıklı görünüyor o halde. Kısıtlamalara rağmen 200 mbps alacağız artık yapacak bi şey yok gibi.

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    VodafoneNet'de upload 20 mbps miş. Pandemide upload'ları artırmalarından dolayı mı bu durum böyle acaba merak ettim. Superonline'da da 20 mbps midir upload bilginiz var mı?

  • ogulcangoktas kullanıcısına yanıt

    Bir ara 20mbps yapmıştı Superonline da. Şu an güncel olarak 100mbps ve 200mbps paketlerde 10mbps upload diye biliyorum.

  • 9 sene superonline fiberden sonra 2 sene superonline altyapılı Vodafone kullandım. Bugün geri superonline'a döndüm. Bölgende kimin altyapısı varsa onu tercih et derim kiralık altyapı kullananları tavsiye etmiyorum. Vodafone fiber sokağa çıkma yasakları olduğu günler 2 ay boyunca hergün akşam 5'ten sonra hızı 1 mbit'e düşürdü google bile açılmıyordu. 2 ay oyun oynayamadım lobby'lere bile girmiyordu girsen bile %100 pakat kaybı vardı. 2-3 ay sonunda bu sorunlar düzeldi fakat bugünlerde de zaman zaman bant genişliğini kısıyolar yoğun saatlerde. Speed test 100 mbit görüyorsun, download'ta maksimum hızı görüyorsun fakat youtube videoları dolmuyor, netflix bir çamura dönüyor bir normale dönüyor vs... Bu benim tecrübem tabi, hiç sorun yaşamamış olanlar da vardır.

  • Superonline tabiki
  • Kesinlikle Superonline.
  • Vodafone'dan superonline'a geçtim. Cgn havuzuna düştük daha önce 9 sene superonline kullandığım dönem yaşamadığım bazı sorunlar var şu an mesela twitter'da fotoğraflar çok geç yükleniyor hatta bazen hiç yükeleyemiyor.


    Dün gece birkaç kere modeme restart attım ip değiştirdim, fotoğrafların sorunsuz yüklendiği bir ip denk geldi fakat bu sefer de videoları 240p açıyor artık. Superonline Vodafone'dan kesinlikle daha iyi değil bu sorunların hiç biri yoktu Vodafone'da. Bugün 3. gün , Vodafone da 2 senede atmadığım kadar restart attım modeme çok pişmanım geri superonline'a döndüğüme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 19 Ağustos 2021; 17:2:19 >
  • Eğer ortalama bir kullanıcı iseniz, yani günlük kullanımınız webde gezinmek, sosyal medya ve youtube, ve netflix gibi streaming servislerinin kullanımından ibaretse, 80mbps vdsl (turk.net, comnet gibi alternatif sağlayıcılar) ile, superonline fiber'den çok daha konforlu hizmet alırsınız.

    SOL'deki bant kısıtlamaları ve site yasaklamalar adamı canından bezdiriyor.


    aylık kullanımınız 300-500 gigabyte ise hiç SOL'e bulaşmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 25 Ağustos 2021; 10:0:13 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Ben de 10 senedir SOL kullanıyorum. Dediğin problemler son 3-4 ayda çok fazlalaştı ve Vodafone düşünüyorum. Site geliyor içerik yüklenemiyor. Birkaç kere kredi kartlı alışverişte takıldı, karttan düştü ama işlem gerçekleşmedi. Bazen de internet bankacılığında yavaşlamalar oluyor. Yurt dışı sitelerin yavaşlığını saymıyorum bile. Hız testleri kandırmaca, orda herşey iyi çıkıyor, kullanım rezalet ama.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.