Şimdi Ara

Superonline kullanılmış modemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasık 1 sene önce evime superonline bağlattım. Eve yeni taşındığım için aynı anda elektrikçi , boyacı vs varken Superonline kurulum için iki arkadas geldi. Neyse cok ilgilenemedim , onlar kurulumu gerçekleştirdi , gerekli imzaları aldılar ve gittiler. Paketim 4 4lük kampanyada idi , yani cep telefonu 500 dk 4 gb + ev interneti 100 mbit 125 gb akk. Buraya kadar sıkıntı yok , hız testi yapıyorum 30 - 40 mbit arası hız alıyorum. Modemin yanına gittim , bir resetliyim diye ,bir de baktım ki bana daha önce kullanılmış hatta oldukça yıpratılmış bir modem vermişler. Wireless testi için arka odaya geçiyorum , (ev 60m2 :) arka odada çekmiyor , gidip geliyor. 1 senedir 10 kere aradım sürekli geçiştirme yapıyorlar. Ancak kararım kesin artık fazla para ödeyerek rezil olmak istemiyorum. Son kez dün aradım , değiştirmiyorsanız iptal edeceğim diye , ahanda buraya da yazdım , bu hafta değişmezse iptal ettireceğim. TTnet e geçeceğim.

• taahhütün varsa iptal ettirebilirsin

taahhütün yoksa 1000 lira cayma bedeli isterler en az

edit: yanlış yazmışım

taahhüt varsa 1000 liraya yakın cayma bedeli cıkabilir

yoksa istediğin zaman iptal edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 28 Mart 2017; 16:36:8 >
    Neye göre 1000 lira en az ? Gözünüzü seveyim bilmeden yanlış bilgi vermeyin. Elinize ne geçiyor insanları yanlış bilgilendirerek anlamıyorum.Kafadan 1000 lira en az diyip çıktınız işin içinden ne güzel be helal olsun

Orijinalden alıntı: GencayHalis

Neye göre 1000 lira en az ? Gözünüzü seveyim bilmeden yanlış bilgi vermeyin. Elinize ne geçiyor insanları yanlış bilgilendirerek anlamıyorum.Kafadan 1000 lira en az diyip çıktınız işin içinden ne güzel be helal olsun

Yanlış yazmış zaten taahhüt yoksa cayma bedeli çıkmaz taahhüt varsa cayma bedeli çıkar bı yorum yapacak onu da yanlış yapmış cevapladigin arkadaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

o anlık dalgınlıkla yanlış yazmışım, ama değer olarak aşağı yukarı bu şekilde bir bedel istiyorlar.

amacım kimseyi yanlış bilgilendirmek ya da korkutmak ddeğil

forumda bu yüksek cayma bedelleri hakkında herkesi bilinçlendirmek için elimden geleni yapıyorum ama genelde kimseden pek destek alamıyorum. Gerekli mercilere şikayetlerimi hep tek başıma yapıyorum kimse destek olmuyor.

dört dörtlük tarifedesiniz, hem telefon hem de internet üzerinden taahhüt imzalamışınız

çift taraflı bir indirim var.

turkcell superonline müşteri hizmetlerini arayıp herhangi bir iptal durumunda ne kadar cayma bedeli ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

umarım 1000 liranın çok çok altında bir cayma bedeli çıkar da ben yanılırım.
    quote:

20.2 Superonline Hizmetlerine ilişkin cayma bedeli hesaplaması ve yansıtılma yöntemi:
    ilgili Ev Internet Tarifesinin tanımlandığı tarihten söz konusu aykırılığın gerçekleştiği tarihe
    kadar SUPERONLINE tarafından her bir ay içerisinde sağlanan indirim bedelleri (seçilen Ev
    Internet Tarifesi için geçerli olan tüm vergiler dahil indirim bedeli Ek-1’in (B) bendindeki
    tabloda yer almaktadır.) ve tüm vergiler dahil 225 TL (İkiyüzyirmibeşTürkLirası) Kurulum
    Ücreti ve tüm vergiler dahil 96 TL(DoksanaltıTürkLirası) Aktivasyon Ücreti

http://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/dortluk_fiber.pdf

burada cayma bedeli ile alakalı nelerin tahsil edildiğine ulaşabilirsiniz

ben sadece kafadan size 225 TL kurulum ve 96 TL aktivasyon ücreti alacaklarını söyleyeyim eğer taahhütünüz varsa

ortalama iki taraftan da toplamda 60 TL bir indirim alırsanız 12 ayda 720 tl yapıyor

aktivasyon bedeli 225 TL artı kurulum 96 TL artı indirim bedelleri 720 TL artı bilmediğim başka ıvır zıvır alınan bedeller

tekrar söylüyorum umarın ben yanılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 28 Mart 2017; 16:50:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

ben kafama göre bir değer söylemedim

o anlık dalgınlıkla yanlış yazmışım, ama değer olarak aşağı yukarı bu şekilde bir bedel istiyorlar.

amacım kimseyi yanlış bilgilendirmek ya da korkutmak ddeğil

forumda bu yüksek cayma bedelleri hakkında herkesi bilinçlendirmek için elimden geleni yapıyorum ama genelde kimseden pek destek alamıyorum. Gerekli mercilere şikayetlerimi hep tek başıma yapıyorum kimse destek olmuyor.

dört dörtlük tarifedesiniz, hem telefon hem de internet üzerinden taahhüt imzalamışınız

çift taraflı bir indirim var.

turkcell superonline müşteri hizmetlerini arayıp herhangi bir iptal durumunda ne kadar cayma bedeli ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

umarım 1000 liranın çok çok altında bir cayma bedeli çıkar da ben yanılırım.
    quote:

20.2 Superonline Hizmetlerine ilişkin cayma bedeli hesaplaması ve yansıtılma yöntemi:
    ilgili Ev Internet Tarifesinin tanımlandığı tarihten söz konusu aykırılığın gerçekleştiği tarihe
    kadar SUPERONLINE tarafından her bir ay içerisinde sağlanan indirim bedelleri (seçilen Ev
    Internet Tarifesi için geçerli olan tüm vergiler dahil indirim bedeli Ek-1’in (B) bendindeki
    tabloda yer almaktadır.) ve tüm vergiler dahil 225 TL (İkiyüzyirmibeşTürkLirası) Kurulum
    Ücreti ve tüm vergiler dahil 96 TL(DoksanaltıTürkLirası) Aktivasyon Ücreti

http://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/dortluk_fiber.pdf

burada cayma bedeli ile alakalı nelerin tahsil edildiğine ulaşabilirsiniz

ben sadece kafadan size 225 TL kurulum ve 96 TL aktivasyon ücreti alacaklarını söyleyeyim eğer taahhütünüz varsa

ortalama iki taraftan da toplamda 60 TL bir indirim alırsanız 12 ayda 720 tl yapıyor

aktivasyon bedeli 225 TL artı kurulum 96 TL artı indirim bedelleri 720 TL artı bilmediğim başka ıvır zıvır alınan bedeller

tekrar söylüyorum umarın ben yanılırım.

Arkadaşlar söyledikleriniz normal üyelikler için okey kabul ediyorum ama bana 100mbit vaat edip 40mbiti zorla veriyorsa tüketici hakkı diye bir durum söz konusu. Ben zaten hizmetimi doğru düzgün alabilsem çıkmak gibi bir derdim olmaz. Bu konuda üzerlerine gidiyorum. İncelemeye aldılar bakalım , sanırım gelip bakacaklar. Gelişme oldukça bilgilendiriyor olacağım.

• oxpays kullanıcısına yanıt
    Hız testinizi kablolu mu kablosuz mu yapıyorsunuz ?

Kablosuz ise modemin 5ghz bandına bağlanmanız lazım 100 mbps hız görmek için.

Kablolu ise pc eskiyse ondan dolayı almıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
    tuketici.btk.gov.tr ye yazabilirsin

iss nin bana 100 mbps vaat ettiği

kendi sunduğu cihazdan başka cihaz kullanmama izin vermediği

sunduğu cihazın kullanılmış olduğu çekim kalitesinin kötü olduğu ve 60 m2 gibi büyük olmayan bir evde sorun yaşadığını ve kablosuz olarak 40 mbps hız anca alabildiğini, vaat ettiği 100 mbps hızı alamadığını yazabilirsin.

Orijinalden alıntı: tezekos

Hız testinizi kablolu mu kablosuz mu yapıyorsunuz ?

Kablosuz ise modemin 5ghz bandına bağlanmanız lazım 100 mbps hız görmek için.

Kablolu ise pc eskiyse ondan dolayı almıyor olabilir.

Kablosuz yaptığımda 30 civarı cıkıyor, kablolu yaptığımda aynı pc aynı kablo 2 ay önce 98 i görürken simdi 40 ta kalıyor. Zaten müşteri hizmetleri kendi bağlandı modeme bişeyler yaptılar onlar da kabul etti evet modeminizde bir sıkıntı var dediler.

Orijinalden alıntı: mcrew

tuketici.btk.gov.tr ye yazabilirsin

iss nin bana 100 mbps vaat ettiği

kendi sunduğu cihazdan başka cihaz kullanmama izin vermediği

sunduğu cihazın kullanılmış olduğu çekim kalitesinin kötü olduğu ve 60 m2 gibi büyük olmayan bir evde sorun yaşadığını ve kablosuz olarak 40 mbps hız anca alabildiğini, vaat ettiği 100 mbps hızı alamadığını yazabilirsin.

Üye oldum , detaylı bir şekilde sorunu yazdım , bakalım ne olacak.

Teşekkür ederim yardımın için hocam
  • Benim olayın anlayamadığım tarafı, bölge sorunlu bayisini aradın mı "ben yeni tip AC destekli HG255s modelini istiyorum" diye adamlar 2 gün içinde getiriyorlar. Sizin oradaki bayi neden işi yokuşa sürmüş anlamadım doğrusu. Çünkü bayiye giren çıkan birşey yok. Sözleşmede seri numarası belirtilen cihazı arıza nedeniyle geri alacak, size yeni seri numaralı cihazın yazdığı sözleşmeyi bırakacak. her halde uğraşmamak için iş güzerlık yapıyorlar. internetten adres bilgilerine bakın direkt cihazınızı kutusu adaptörü vs. ile alıp yerlerine gidin, değişim yapmak durumundalar.
  • HG255s kullanıyorum herkes sorunlu olduğunu söylesede ben pek bir sorunla karşılaşmadım ayarları sağlam yapıldıktan sonra evin her yerinde sorunsuz çekiyor. 802.11ac desteği sorunsuz ve çok hız kaybı yaşatmıyor
  • Dün akşam sorunumun çözülmesi için tekrar aradım müşteri hizmetlerini , 10 dakika bekledikten sonra uykudan yeni uyandığını düşündüğüm bir bayan açtı , klasik cevap üst birimler inceliyor vs dedi , ben de başladım bağırmaya , kardesim cumartesiden beri neyi çözemiyorsunuz , yapılacak işlem belli neyi bekletiyorsunuz falan diye, cep telefounuza 4 gb internet hediye tanımladım dedi , ya dedim yerim 4 gb interneti ne yapayım lan ben , evdeki internet sorunumu çözün dedim , bu sekilde konusamazsınız dedi suratıma kapattı. Tekrar aradım , bu sefer biraz daha ilgili bir bey çıktı , durumu anlattım , tekrar not aldım vs vs vs klasik.

Benim anlamadıgım , diyorlar ki yetkimiz yok , üst birimler sadece çözebilir bunu , diyorum ki üst birimle görüştür , öyle bir yetkim yok diyor. Lan sen ne diye oturuyorsun orda o zaman ,senin yapacağın işlemleri zaten online yapıyoruz..

Delirmek üzereyim az kaldı bakalım ne olacak.

İptal etmek için talepte bulun iptal talebini gönder mail yoluyla bak nasıl üst birimlerden arıyorlar..

• Ben de 50mbps fiber kullanıyorum, geçen sene 1 gün boyunca 20yi geçemedim hız konusunda, o gün heralde 4-5 kere aradım şikayetimi bildirdim, online işlemlerden falan yazdım, bıktırdım adamları. Akşamüstü geldiler modemi değişip gittiler.

Diğer çekmeme konusuna değinecek olursak üst komşuda ve bende aynı modem ve aynı paket var, onun evinde heryerde wifi çekmiyor, o yüzden 2. modem kullanıyor. Ama benim evde balkonlar dahil full çekiyor. 2 modemin de arayüzüne girdim, farklıydılar. Benim ayarların aynısını yaptım, sonra düzeldi.
    Modemin Huawei HG253s ise kullandığım ayarlarımı verebilirim, denersin.

Orijinalden alıntı: s.uzun

Ben de 50mbps fiber kullanıyorum, geçen sene 1 gün boyunca 20yi geçemedim hız konusunda, o gün heralde 4-5 kere aradım şikayetimi bildirdim, online işlemlerden falan yazdım, bıktırdım adamları. Akşamüstü geldiler modemi değişip gittiler.

Diğer çekmeme konusuna değinecek olursak üst komşuda ve bende aynı modem ve aynı paket var, onun evinde heryerde wifi çekmiyor, o yüzden 2. modem kullanıyor. Ama benim evde balkonlar dahil full çekiyor. 2 modemin de arayüzüne girdim, farklıydılar. Benim ayarların aynısını yaptım, sonra düzeldi.
    Modemin Huawei HG253s ise kullandığım ayarlarımı verebilirim, denersin.

Gelip modemimi değiştirdiler sonunda , 5GHZ modem taktılar. Su an için bir sıkıntı olmuyor. Bezdirdiler , ben de onları bezdirdim :)

• kolayı var speed test yapıp hizmet@superonline.net atın ve 100 mbit hız için 36 mbit almanız lazım en az ama siz 20 mbit alıyorum diyin 2-3 kez şikayet kaydı açtırın bak nasıl geliyorlar. Önerdiğim kişiler sorunsuz değiştirdi kendimde bunu yapıyorum.
  • modemi geçici olarak vermiş olmalılar adaptörünü prizden çıkart ara daha kolay değişim verirler... bir kaç konuda önerilmişti...
    Hocam bu konu hakkında haklısınız.Müşteri temsilcileri çok bilgisiz.Sokaktan toplayıp direk çağrıya oturtmuşlar gibi.Ama size bir taktik vereyim.Aradığınızda derdinizi direk çıkan müşteri temsilcisine anlatmayın. iptal ya da çözüm departmanına bağlanmaya çalışın.Onun dışındakilere anlatacağınız herşey sana zaman kaybından başka bir işe yaramaz.Şikayet kaydıda oluştururken acilet olduğunu belirtin yoksa haftalar hatta aylar sürebilir.

Orijinalden alıntı: Calıgula

Hocam bu konu hakkında haklısınız.Müşteri temsilcileri çok bilgisiz.Sokaktan toplayıp direk çağrıya oturtmuşlar gibi.Ama size bir taktik vereyim.Aradığınızda derdinizi direk çıkan müşteri temsilcisine anlatmayın. iptal ya da çözüm departmanına bağlanmaya çalışın.Onun dışındakilere anlatacağınız herşey sana zaman kaybından başka bir işe yaramaz.Şikayet kaydıda oluştururken acilet olduğunu belirtin yoksa haftalar hatta aylar sürebilir.

Hocam aynen dediğiniz gibi yaptım, ertesi gün gelip modemi değiştirdiler. Bunlar çünkü kabalıktan anlıyorlar, insan gibi iş çözemiyoruz.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.