Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.433
Cevap
99
Favori
361.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StG 44

    onu nasıl yapıyoruz hocam elimde airties 5341 modem var.

    Alıntıları Göster
    öncelikle 10 cm falan uzunluğunda veya yeni modemi nereye koyacaksanız o uzunlukta ethernet kablosuna ihtiyacınız var.
    Sonra kablonun bir ucunu süperonline modemine diğer ucunu diğer modeminizin ethernet girişlerinden birine bağlayın.
    Yeni modeminize ait wifi ayarlarını kendi ayar sayfasından yapın. Çalıştığından emin olun.
    Daha sonra herhangi bir tarayıcı ile 192.168.1.1 den superonline ayar sayfasına girin username "admin", password "superonline" ile giriş yapın.
    Üstten yerel ağ, soldan kablosuz ağ ayarları 2.4 ghz ve 5 ghz ticklerini kaldırıp kaydet deyin.Wifi kapanmış olacaktır.
    Bu aşamadan sonra superonline modemine sadece pcden kablo ile bağlanabilirsiniz.
    Yeni modeminizle interneti kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 3 Kasım 2018; 2:45:38 >




  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Benimde sağlam bir router alma planlarım var. Zira bu hg255s wifi sıkıntısından gına geldi. Sorum şu; fiber şifrem yok ve bunu alacak ne bilgim var nede altyapım var. Bu hg255s in wifi etkinliğini kapatarak kablo ile hg255s e router bağlayabilirmiyim. Yani sadece alacağım yeni router dan wifi ile bağlanmak istiyorum. Böyle bir mantıkla hg255s den kurtulmak amacım. Mümkün müdür? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhaser Y kullanıcısına yanıt
    Linux ile alinabildigi anlatilmisti, 255 den sonra takmak yerine direk kendi cihazinizi takin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blacksnake03 kullanıcısına yanıt
    Zaten şifreyi alabilme yeteneğim olsa sizin dediğiniz gibi yapacağım. Yukarı da yazdığım şartlar uygunsa yeni bir router almak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhaser Y kullanıcısına yanıt
    Uygundur hg255s e veya herhangi bir modeme veya routera, router baglayarak istediginiz wifi yayma veya ethernet ile internet erisimi islemini gerceklestirebilirsiniz. Ancak tabikide gecmis sayfalari okursaniz linux kullanarak nasil wan sifresinin alinacagi ogrenebilirsiniz cunku hg255s i tamamen kaldirmak daha iyi olacaktir. Yazilar bu konulari hic bilmeyen insanlarinda uygulayabilecegi sekilde yazilmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevabınız için. Yazılanları okudum ama bahsettiğim gibi benim becerebileceğim bir şey gibi gözükmüyor. Zyxel Armor Z2 aldım kısmetse Salı günü elime geçecek, herhalde hg255s in wifi rezaletinden böylece kurtulmuş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar formda yer alan bilgiler sayesinde kullanıcı adımı ve şifremi aldım. Şimdi Asus ac51 modemini kurmak istiyorum modemi kurmadan ve kurduktan sonra yapmam gereken herhangi bir işlem var mı? Yani direk modemi bağlayıp kullanıcı adı ve şifremi girip kullanabilir miyim mac adresi clonlamam gerekiyor mu? Birde ben uzaktan erişimi kapatmayı bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CİHNN

    Selamlar formda yer alan bilgiler sayesinde kullanıcı adımı ve şifremi aldım. Şimdi Asus ac51 modemini kurmak istiyorum modemi kurmadan ve kurduktan sonra yapmam gereken herhangi bir işlem var mı? Yani direk modemi bağlayıp kullanıcı adı ve şifremi girip kullanabilir miyim mac adresi clonlamam gerekiyor mu? Birde ben uzaktan erişimi kapatmayı bulamadım.

    Evinizdeki kurulum nasıl? Evinize fiber kablo geliyor, ont denen ufak cihaza bağlanıyor, ordan çıkan ethernet kablosu huawei'ye mi gidiyor? Yoksa fiber kablo - ont yok, evinize direkt ethernet kablosu geliyor ve huawei'ye mi bağlanıyor? Eğer fiber kablo geliyor ve ont varsa mac klonlamanıza gerek yok. Direkt ethernet kablosu geliyor ve ont yoksa mac klonlamanız gerekiyor.

    Uzaktan erişimi kapatmak huawei için. Huawei'yi değil, asus ac51'i kullanacağınızdan uzaktan erişim ile ilgili bir ayar yapmanıza gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Direkt ethernet kablosu geliyor ve ont yok. Mac klonlama konusunda ban yardımcı olabilir misiniz? Mac klonlama işleminden sonra başka bir işlem kalmıyor sanırım değil mi? Direk ethernet kablosuna bağlayıp kullanıcı adını ve şifreyi girip kullanabiliyor muyum? Kendi modemini kullanırken süperonline tarafından bloke falan yiyen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CİHNN

    Direkt ethernet kablosu geliyor ve ont yok. Mac klonlama konusunda ban yardımcı olabilir misiniz? Mac klonlama işleminden sonra başka bir işlem kalmıyor sanırım değil mi? Direk ethernet kablosuna bağlayıp kullanıcı adını ve şifreyi girip kullanabiliyor muyum? Kendi modemini kullanırken süperonline tarafından bloke falan yiyen var mı?

    Ethernet sisteminde mac klonlama yaparsanız bloke yemezsiniz. Dediğiniz gibi direkt ethernet kablosunu bağlayın, asus arayüzünden kullanıcı adı şifreyi girin ve huawei'nin mac adresini yazın. Bu kadar. Arıza, eve servis çağırma, müşteri hizmetlerini arama vb durumlarda huawei modemi takarsanız superonline tarafında sorun olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    Modem sifresini ogrenme konusunda yardima ihtiyaci olanlar icin :

    ethernet portu olan bilgisayariniza virtualbox kurun (oracle ucretsiz sunmakta bunu).

    ardindan linkteki disk imajini indirip cift tiklayin, ice aktarmanizi isteyecek.

    https://drive.google.com/file/d/1U_7qcw1bWWpi-TETILYQGxNdImuGP4ji

    ice aktarim islemi bittikten sonra sanal makinenin ayarlarina gidin, ag adaptorunun bridge modda oldugundan ve koprulendigi adaptorun de bilgisayarinizin etherneti oldugundan emin olup makineyi baslatin.



    karsiniza su ekran gelecek. ethernet kablosu ile yonlendiricinin wan portunu bilgisayarinizin ethernet portuna takin ve yonlendiricinizi kapatip acin.



    yonlendirici yetkilendirme denemesi yaptiginda karsiniza ustteki gibi bir yazi akisi gelecek. burada altini kirmizi ile cizdigim yerde kullanici adi ve sifrenizi gorebilirsiniz. gercek bir cihaz ile henuz deneyemedim. bu nedenle elinde cihaz olan birisi deneyebilir ise sevinirim. benim cihaz istanbulda, belki cuma gunu duzgun bir yonlendirici ile gidip deneyecegim.
    Üstadım o kadar sayfa okudum, ki ben bu işlerden anlamam ama bu yöntem en basiti. Sağolsun gecenin bir yarısı EnemyTerritory yardımı ile bende şifre olayını çözdüm.




  • yuhaser Y kullanıcısına yanıt
    rica ederim, yardimi dokundu ise ne mutlu bana :)
  • Selam millet aranıza yeni katıldım, dün superonline fiber bağlattık. 2005'ten beri adsl kullanıcısıyım bir sürü adsl modem eskittim böyle kötü wifi performansı veren bir alet görmedim. Bağlantı kesilmiyor, çekim gücü full gösteriyor ama internete girmiyor. Res atıyorum düzeliyor bir zaman sonra gene başlıyor. Bağlantı kopmadığında da performans çok kötü.

    Araştırdığım kadarıyla bu sorun bana özel değil hepsinde olan kronik bir sorunmuş, eski konulara bakıyorum yıllardır insanlar aynı şeyden şikayet etmiş kimse çözüm bulamamış, adamlar da sorunu çözmeyi bırak hala bu modemi veriyor millete. Vallahi fiber bağlattığıma pişman oldum.

    Müşteri temsilcisine anlatıyorum durumu "yalnız modemde arıza tespit edilemezse değiştirilmiyor" diyor. Daha ilk yapması gereken şeyi doğru dürüst yapamıyor bu modem ne anlamı kaldı fiberin?

    Bu sorunu çözmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Henüz fiber olayına çok yabancı olduğum için hiçbir mevzudan da anlamıyorum. Mesela bunun yerine gidip kendim başka marka bir router alsam superonline fiberi onunla kullanabilir miyim?

    edit: eski modemi köprü yaptım wifide ona bağlanıyorum sorun çözüldü gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 10 Kasım 2018; 0:9:7 >




  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    Vallaha ilaç gibi geldi:) . cok teşekkürler virtualbox image için, şifre olayı heralde daha basit bir şekilde alınamazdı :) peki huawei hg255s yerine önerebileceğiniz daha kaliteli hem ethernet hem de wifi açısından daha iyi hangi modem veya modemleri önerirsiniz? (cok ucuk fiyatlı olmazsa iyi olur :)))




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    "Direkt ethernet kablosu geliyor ve ont yoksa mac klonlamanız gerekiyor" evet direkt ethernet kablosu geliyor bu mac klonlama yapmak zorundamıyım ve nasıl yaparım?
  • tibaldo T kullanıcısına yanıt
    bu cihaz hem router hemde vdsl modem, sadece router almayı düşünüyorum ben sonucta vdsl ile bir işim yok, vdsl oldıugu için sanırım fiyatıda yüksek
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Sen öneri kısmında modem router deyince ve fiyat yüksek deyince :)) ben onu önerdim. Sadece Vdsl değil Adsl de destekliyor. Evet herhangi bir router işini görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibaldo -- 12 Kasım 2018; 14:19:36 >
  • tibaldo T kullanıcısına yanıt
    fiyat yüksek olmasın yazmıstım ama olsun bence sifremi bulmanın heyecanı ile girip yazayım demiştim :)) peki bu sekilde kullanıpta superonline'ın bu durumu tespit ettiği durumlar varmı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibaldo

    "Direkt ethernet kablosu geliyor ve ont yoksa mac klonlamanız gerekiyor" evet direkt ethernet kablosu geliyor bu mac klonlama yapmak zorundamıyım ve nasıl yaparım?


    Kullanacağınız router'ın arayüzünde mac klonlama kısmı vardır. Bu kısma huawei'nin mac adresini yazacaksınız. Eve fiber kablosu gelen sistemde(gpon) bu zorunlu değil ama direkt ethernet kablosu gelen sistemde zorunlu. Bu yüzden bağlantısı kesilenler oldu. (Bir süre sonra sistem başka bir modem kullandığınızı anlıyormuş.) Mac adresini klonlayınca sistem huawei modem bağlıymış gibi görüyor, sorun çıkmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Kasım 2018; 15:46:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.