Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.434
Cevap
99
Favori
361.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt
    Aslında rp-pppoe ile benim yaptığım şey aynı. Ben de rp-pppoe Raspberry PI 3 ve Ubuntu 17 üzerinde çalıştıramadığım için PPPoE sunucusu olarak pfSense kurdum. Internette nasıl kurulacağına dair baya bir video ve makale var. Makalelerin bir kısmı Türkçe hatta.

    pfSense kurduktan sonra pfSense üzerinde PPPoE sunucusu aktif etmek gerekiyor. Sonra da pfSense üzerindeki package capture özelliğini açıp, SOL router'ı ethernet girişine takıp, SOL router'ın gönderdiği verileri sniff etmek gerekiyor.

    Detay vermese de adım adım yapılması gerekenler şu mesajda paylaşılmış.

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126701585

    Uzunca bir makale yazamayacak olsam da takıldığınız yer olursa vaktim olduğunca fikir vermeyi, yardımcı olmayı denerim.





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende HG255s var, 1 yıldır kullanıyorum neredeyse. Geçen sene müşteri temsilcisini aramıştım ping sorunumu halletmişti(tabii bunu halletmem haftalarımı ve 50 kişi ile görüşmem sonucu oldu), şimdi yazın dondurmuştum tekrardan açtırdım ve gene devam ediyor...

    Sorun şu: internette anlık(maksimum 10 saniyelik) kopmalar yaşıyorum, yani atıyorum bir oyun oynarken ping 40 iken bir müddet sonra 700 lere falan fırlıyor sonra tekrardan düzeliyor.

    Sorunumu halleden kadın o zamanlar modemin ayarlarıyla oynamıştı sanırım. Bu sorunu daha önce yaşayan veya duyan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Müşteri temsilcilerini artık aramak istemiyorum çünkü kafam kaldırmıyor.
  • FReeStyLeMaSTeR kullanıcısına yanıt
    ONT uzerindeki SLID ile ilgili bir ayar mi desem, evet veya hayir der misiniz? :)

    Bu arada, benim bunu kullanmaya niyetim yok. Satin aldigim hiz gorece yetiyor bana. Cok download yapan birisi degilim zaten. Maksat lazim oldugunda internetim duzgun calissin. 25'lik paket isimi goruyor o anlamda.

    Benimkisi sadece merak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drainBamaged -- 30 Eylül 2017; 14:49:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FReeStyLeMaSTeR

    HG255s router kullananlar için Fiber şifrenizi öğrenme yöntemi;

    Linux tabanlı bilgisayarınıza rp-pppoe paketini yükleyin

    /etc/ppp/pppoe-server-options dosyası yoksa oluşturun ve içeriğini sadece şöyle yapın;


    require-pap
    login
    lcp-echo-interval 10
    lcp-echo-failure 2
    show-password
    debug
    logfile /var/log/pppoe-server-log


    /etc/ppp/pap-secrets Dosyasının içine kendi superonline kullanıcı isminizi girin;


    # Secrets for authentication using PAP
    # client server secret IP addresses
    "xxxxx@fiber" * ""


    Aşağıdaki komutları çalıştırın;


    touch /var/log/pppoe-server-log
    chmod 0774 /var/log/pppoe-server-log


    Bu komutu çalıştırın;

    pppoe-server -F -k -I eth0 -O /etc/ppp/pppoe-server-options


    Yukardaki komut çalışır durumdayken ayrı bir komut ekranı açarak şu komutu çalıştırın ve şifreniz direk logda görünecek;

    tail -f /var/log/pppoe-server-log


    Merhaba dostlar ben bu isleri yaptim ve yillar sonra ilk defa kendi modemimle internete baglanabildim cok tesekkur ederim. Kullandigim modem Asus dsl-n17u. FReeStyLeMaSTeR a cok tesekkur ediyorum paylasimindan dolayi. Ancak cozemedigim bir sorun daha mevcut oda turkcell tv+. Cihaz bir turlu calismiyor. Superonline in verdigi modemdeki port yonlendirmesini yapincada calismiyor hatta modemden hic cikis olmuyor bu sefer. Hatta port yonlendirmesi yapmadan modemden iptv yi acip turkcell tv+ cihazini acinca hicbir cihaz internete cikamiyor. Yardim edebilecek biri varmi. Superonline in modemini tekrar kullanmak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 30 Eylül 2017; 15:19:40 >




  • Merhaba, bu cihaz Turknet adsl ile kullanılamıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rp- ile şifremi almayı başardım. Bu arada sistemi iyice inceledim.
    İlk olarak rp-pppoe kurarken içine kendi kullanıcı adınızı girmeniz gerekmiyor. Sadece debugging işlevini açmanız yeterli.
    Debugging işlevini açtıktan sonra log dosyasına baktığımız zaman password kısmını gizlenmiş olarak görüyoruz. Bu yüzden log dosyası oluşturmaya ve izlemeye gerek yok. Direk wireshark'ı açın bakın.

    Sistemi inceledikten sonra bazı güvenlik açıkları buldum.
    İlk olarak Switch'e wan kablosundan bağlanıp ettercap üzerinden arp sniffing denedim. Ve çalıştı! Bu şekilde switche bağlı olan herhangi bir cihaz dinlenebilir. Gerisinde neler yapılabieceğini anlamışsınızdır, bu noktalara doğru tehlike çanları çalmaya başlıyor...

    @FReeStyLeMaSTeR Hocam siz 100 mbit lik çıkışı nereden aldınız?
  • qeep kullanıcısına yanıt
    Bu modem fiber modemi adsl de kullanamassin hemde cok kotu bir modem. Kullananlarda modemi degistiremedikleri icin zorunluluktan kullaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemden elime geçti bunu router olarak nasıl kullanabilirim güncelleme yükledim ethernet kablosunu wan a takınca internet lambası yanıp sönüyor ana ekranda da bağlandı diyor ip veriyor ama ne bağlanan PC ye nde bağlanan cihazlara internet vermiyor

    Çözümü varmı yoksa cihaz çöp mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Designer83

    9 yıllık SOL fiber üyeliğimde modem nedeniyle yaşadığım sorunlar baydı artık. 253s'lerden 10-15 adet kullanmışımdır. Hep bir sorun çıktı, modemler değişti. 255s'i ise 1-2 senedir kullanıyorum, değişim gerekecek bir sorun çıkmadı ama memnun da değilim.
    5G'de yakında olduğum için kablosuzda da iyi hızlar görüyorum ama normal bağlantıda 50 yerine 1mbit altına düştüğü oluyor. Bununla birlikte her ikisinde de hemen yanındaki odada bile tam Performans alamıyorum.
    Artık buna kesin bir çözüm bulma zamanım geldi sanıyorum.

    Sizlerden ricam SOL fiber modelleri dışında tüm ihtiyaçlarımı görecek ve bir daha SOL modemine ihtiyaç duydurmayacak marka ve mdoel önerebilirseniz sevinirim.

    Evde modeme bağlı TV, Media Player, PS4, Apple TV, macbook, telefonlar vb. bir çok cihaz var.
    Benim için önemli olanlar ise
    - wireless performansı iyi olsun
    - PS4'te online oyun oynadığım için DMZ ve port ayarları gibi konularda sorun yaşamayayım
    - Eve bir nas network kurmak istiyorum. Torrent'ten direk NAS'a yüklemek, NAS'taki arşivimi Apple TV veya media player üzerinden TV'ye vererek izlemek.

    Bu ihtiyaçlar doğrultusunda sizlerin de kullandığı ve memnun olduğu marka ve model tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.

    Bir de almam gereken modem/router'da neler olmasına dikkat etmeliyim acaba? "Mac Clone" olması gerekiyor sanıyorum direk modemin yerine takmayı planladığım için. Bunun haricinde var mıdır?

    Not: kullancı adı ve şifremi biliyorum neyse ki :)

    İşin içine NAS, torrent'ten veya "farklı sitelerden" direkt olarak NAS'a yüklemek gibi özellikle varsa Asus vs boşverin. Direkt Synology RT2600AC satın alın.

    Ben öyle yaptım, yaptığım en iyi şeymiş. Torrent kullanmıyor olsam da uzaktan istediğim dosyayı download başlatabiliyorum. Ayrıca güvenlik ile ilgili inanılmaz özellikleri var. Sürekli güncelleme alıyor ve add-on mantığı ile yeni özellikler eklenebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunhan

    Cihaz önerisi açısındanwww.smallnetbuilder.com incelemenizi öneririm.Tüm routerlar inceleniyor her açıdan bağımsız bir site hatta otorite kabul ediliyor.mu-mimo olmayan router almayın.ea8500 de airtime fairness yok.bu özellik olan bir cihaz alın.rt-ac88 kapsama alanı iyi sanırım ama mutlaka bu siteden inceleyin.bu cihazlar içinde en iyisi şu an da tp-link ac3150 router.bulabilirseniz tabi.hg255 s in arkasına router koyacaksanız özellikle asus routerlar için dmz ye ihtiyaç yok.ayrıca flow accelerator ile level 2 network bağlantısı ve jumbo frame destekleyen bir router alın.linksys router larda jumbo frame ve flow acceleration (yani hardware wan-nat) desteklemiyor 5 ghz de linksys routerlar dfs kanalları desteklemez.asus larda ve tp linklerde tum dfs kanalları kullanırsınız ki bu çok önemli çünkü tx power wifi için 24 db den 30db e çıkar(çıkıyorda router verebiliyor mu o başka mesele) dfs kanallarda.airties modemler hiçbirişe yaramaz sadece 2.4 ghz kapsama alanları çok iyi söz ettiğin modem için hardware ve adaptive qos olan cihaz alın.adaptive qos beraberinde çok avantaj getiriyor.ancak şu an mesh wifi çok popüler.mesh sistemde düşünebilirsin.

    TP-Link, Asus falan hepsini geçtim. Aradığım router'ı sonunda buldum. Satın aldım. Memnuniyetle kullanıyorum. Böyle bir arabirim daha önce hiç görmedim.

    Güzel yanlarını merak ederseniz kısa kısa yazmaya çalışırım.

    Synology RT2600AC




  • drainBamaged D kullanıcısına yanıt
    ben asus ac88u kullanıyorum memnunum,ama synology nin kötü malı yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolgezer2001

    Bu modemden elime geçti bunu router olarak nasıl kullanabilirim güncelleme yükledim ethernet kablosunu wan a takınca internet lambası yanıp sönüyor ana ekranda da bağlandı diyor ip veriyor ama ne bağlanan PC ye nde bağlanan cihazlara internet vermiyor

    Çözümü varmı yoksa cihaz çöp mu



    wan girişini kullanma, 1. numaralı ethernet girişine tak, dhcp kapalı olsun. Bu kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frontoza

    ben asus ac88u kullanıyorum memnunum,ama synology nin kötü malı yoktur.

    Bu kullandığım ilk Synology ürünü. Memnun kalmaktan öte bir duyguya sahibim. Verdiğim paradan pişman olmadığım sayılı ürünlerden.

    Kurcaladıkça yeni özellik keşfediyorum.

    Yorum için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: logox


    quote:

    Orijinalden alıntı: yolgezer2001

    Bu modemden elime geçti bunu router olarak nasıl kullanabilirim güncelleme yükledim ethernet kablosunu wan a takınca internet lambası yanıp sönüyor ana ekranda da bağlandı diyor ip veriyor ama ne bağlanan PC ye nde bağlanan cihazlara internet vermiyor

    Çözümü varmı yoksa cihaz çöp mu



    wan girişini kullanma, 1. numaralı ethernet girişine tak, dhcp kapalı olsun. Bu kadar.

    Deneyeceğim teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, Superonline kullanıyordum hg253 vardı. Vodafone geçtim hg255s verdiler. Bu modem için rehber, yapılacaklar vs gibi birşey var mı ?
    Birde bu crackleme root şifresi vb. muhabbetler dönmüş özetleyebilecek var mı ? 60 sayfa olmuş nerdeyse o kadar okunmaz açıkcası.

    Son olarak en önemli soru ; wifi bant genişliği ayarlaması yapılabiliyor mu?
  • Şu modemden bir kurtulamadık.2 defa değiştirdiler aynı modemle ilk gün iyi hoş.2.gün 100 megabit bağlantıda gelen hız 25-30 megabit.Oyunlarda arada tamamen kopması ayrı bir dert.

    Öğrenciyiz ve 200 dolarlık routerlardan alma imkanımız yok.Var mıdır başka bir tavsiyeniz?255S den başka bir modem istesek superonlineden verirler mi acaba
  • AYavasci kullanıcısına yanıt
    Superonline sadece kendi modemlerinden veriyor ben su modemden istiyorum dediginde vermiyorlar. Wan sifresi nasil alinacagina dairhttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=129066530 burda arkadas yazmis bunlari yaptiktan sonra wan sifresini ve kullanici adini bir yere yaz 200-300 tl ye asusun modemleri var bir tane alirsiniz onu kullanirsiniz. Eger modemi kendin degistirmezsen surekli hiz ile ilgili sikayet yazisi yazin superonline.net e bir sekilde duzeltirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba kampanya değişikliğinden dolayı internet aboneliğim de değiştiği için bana da 255s router verdiler 253s te kolayca wan şifresini almıştım bu biraz zorladı sağolsun @brkkrkt arkadaşımızın yardımlarıyla hallettim dsln17u routerımı tekrar kullanabiliyorum uzaktan erişim torrent olsun 10 numara router ama tek eksiği 5 ghz wifi idi onuda 255s ten hallettim acces point gibi kullanıyorum gayet de güzel oldu root şifresi ile modemi komple kısıtladım uzaktan erişim fln kapattım sıkıntı yok kullanacak arkadaşlar wan girişine değil de ethernet çıkışına bağlamaları gerek diğer router dan çıkan hattı
  • Hocam linux sanal sunucu oluşturarak (vmware üzerinden veya farklı bir şekilde) rp-pppoe paketini yükleyerek wan şifresini alabilirmiyim ?
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.