Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
370.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SomeoneWhoCares

pinginiz yurt içi için çok yüksek, yurtdışı için çok düşük. ipniz abd gözüküyor bu testte yada yapılandırmanızda farklılık var sanal makineye bağlı olmadığınıza emin misiniz? diğer soru ise ay sonuna kadar en düşük hız turkcellde 50down 20up olarak geçiyor, 24 35 vs hepsi 50 alıyor.

edit: mide puffin yüklü sanırım ip puffine kayıtlı.
    Sıfır o gün alınmış bir xiaomi tv box'ta puffin browserda speed test araması yaparak siteye ulaşıp yaptım bu testi.
    Zaten benim sorunum 25-50-900 değil benim sorunum yaşadığım kopmalar. Ama mi boxtan aldığım bu olağanüstü hız neye delalet onu da çözemedim.

Bugün aynı browser üzerinden yine test ettiğimde download: 568.15 upload: 937.67 çıkıyor.

Aynı anda aynı ağa bağlı bilgisayarımdan ise 26.4 D 18 U alıyorum.

İnternetteki kesilmeler ise devam ediyor.

• ilker_1907 kullanıcısına yanıt
    puffin browser bulut tabanlı (cloud) bir browserdır..yani uzak bir bilgisayara bağlanarak, oradaki windows veya linux de olabilir işletim sistemindeki bir bilgisayarda kullandığınız bir web tarayıcısıdır..yani yaptıgınız hız testi o bilgisayarın bağlı oldugu internet hız testidir..mesela o bilgisayar 1gb download 1gb upload internet paketi kullanıyorsa siz o pc nin bağlantı hzını test etmiş oluyorsunuz, sizin hızınızı değil!
    zaten o yuzden ip öğrenmek istediğinizde , ornegin ipleak.net, ip2location.com vb sizin değil o pc nin ipsini söyleyecektir, örneğin california usa vb..
    kurulu değilse eğer, bulut tabanlı olmayan bir browser ile orneğin chrome vb, kurup tekrar test edin, ipnizi sorgulayın, gerçek kendi sonuclarınızı ögrenirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müsadenizle biraz geyik yapayım
    evinizde, salondaki koltukta otururken arkadaşınız cep telefonundan görüntülü aradı ve
    "kanka, bak yeni ferrari aldım, saatte 300km hızla gidiyorum" dedi, kadranı gösterdi, gerçekten 300km/s hızla gidiyor..canlı yayında izliyorsunuz yani..

fakat sizin hzınız 0, çünkü siz sabitsiniz, salonda oturuyorsunuz, kadranda gördüğünüz değer size ait değil, uzak bağlantı yaptıgınız arkadaşınızın hızı

• Kullandığım en dandik modem bu herhalde. Huawei çok kötü iş çıkarmış. Salak Türkcell de hala alıp insanlara dağıtıyor. Buna paran firmaya yazık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • B035 sürümüne otomatik güncellenen var mı Vodafone dayım B033 sürümünde hala komşu superonline o da aynı

• uguraci kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bahadir.Gurel

Arkadaşlar merhaba, Turkcell Superonline hizmeti kapsamında Huawei HG255S modem kullanıyorum. Evde Raspberry Pi üzerinde çalışan Home Assistant uygulaması var. Home Assistant ile Google Assistant, Spotify vb. hizmetleri entegre edebilmek için Home Assistant uygulamasının internetten ulaşılabilir olması gerekiyor.

Bu amaçla Raspberry Pi'de statik IP tanımladım.

HG255 web arabiriminde yazan IP ile Whats my ip sitelerinde yazan IP aynı.

Home Assistant web uygulamasına 8123 portundan erişiliyor. Bu amaçla HG255'in Forwarding kısmında aşağıdaki tanımı yaptım:

Tabii bu arada Home Assistant programında Let's Encrypt ve Duck DNS servisini kullanarak SSL destekli dinamik DNS tanımladım.

Tarayıcıdan
    https://...duckdns.org:8123

yazdığımda siteyi bulamıyor. Şöyle bir şey yazdığımda:
    https://...duckdns.org

aşağıdaki sayfa karşıma geliyor ama siteye bağlanmıyor.

https kullandığım için external port kısmına 443 de yazdım (bu şekilde önerenler de var) ama işe yaramadı.

SSL ve dinamik DNS kullanarak HG255'te port yönlendirme yapanlar varsa, bunun yöntemi nedir?

Not:https://canyouseeme.org/ sitesinden 8123 portumun erişilebilir olduğunu görüyorum. Turkcell bloklamıyor.
    bu sorunu nasıl aştınız eğer aştıysanız??

• Root erişimini aldıktan sonra IPTV'yi halledebilen var mı?
  • arkadaşlar selam, HG255S modem kullanıyorum. Her gün bir kaç defa tüm cihazlarda aynı anda WIFI yanında ünlem işareti çıkıyor ve internet gidiyor. Modeme baktığımda o an ışıklarda bir sorun göremiyorum. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Modemin kanalları değiştirdim bir etkisi olmadı.
  • Şunu da şuraya koyayım da ne mal bir modem olduğunu herkes görsün.

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu

• scaen S kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende var çözüm bulabildiniz mi? Port yönlendirme vs yaptım ama ısrarla modemin ana yönetim ekranı çıkıyor duck dns ile girince...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renova_TR -- 15 Ağustos 2020; 17:8:4 >
  • ben modem değiştirdim. yıldım bu süperonline modemlerden.
  • scaen S kullanıcısına yanıt
    Bende değiştirmek istiyorum ama TV+ var. Sanırım farklı modem ile halen çalıştırabilen çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hedgehog!

Bende değiştirmek istiyorum ama TV+ var. Sanırım farklı modem ile halen çalıştırabilen çıkmadı.
    Ben tv+ kullanıyorum ve modemi değiştirip zte verdiler yeni. Herhangi bir sorun yok

• blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim, burada anlatılan yöntemler ile superonline şifresini öğrenip farklı marka modem kullanan kişilerin o modem ile birlikte tv+ kullanamadığı aslında.

Size superonline'nin verdiği zte marka modemin modeli nedir? Wi-fi performansından memnun musunuz?

• Sol altyapı 99 Mbps kullanıyorum HG255s wi-fi performansından memnun değilim. Xiaomi 4A giga versiyon düşünüyorum sizce nasıldır? Veya başka router öneriniz var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Huawei HG255s ile ben de bir çok kullanıcı gibi sıkıntılar yaşamaktayım. Konuyu araştırdım fakat net bir cevap bulamadım. Şu anda TP-Link RE450 extender ile idare ediyorum. Modemin konumunu değiştirme şansım malesef yok. Kablolar duvardan döşenmiş ve yalnızca 2 konumda modem konumlanabiliyor. İki konum da benim bilgisayarıma uzak mesafede. Extenderı bilgisayara yaklaştırıp kablo ile bağlayamıyorum. Modem extendera yeterince sinyal ulaştıramıyor.

Aklımda çözüm olarak 2 adet router almak var. (örn. AiMesh sistemi ile bilgisayarımda kablolu bağlantı sağlamayı planlıyorum.) Modeme routerı kablolu olarak bağlayıp onu access point gibi kullanabilir miyim? Aynı zamanda superonline modeminin kablosuz yayınını da kapatmayı düşünüyorum. 100Mbps paket kullanıyorum fakat 50-60 Mbps mesafe yüzünden göremiyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matts -- 21 Ağustos 2020; 18:37:5 >
  • Matts M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınıza kabloyla bağlayacaksanız Powerline adaptörü alabilirsiniz. İşinizi fazlasıyla görür. Ben 100mbps görüyorum Powerline üzerinden.
    Tplink pa7017 gibi gigabit ürün işinizi görür. Uzmanlarpc Akakçe üzerinden satıyormuş.

• Araştıracağım, çok teşekkür ediyorum.
  • selam arkadaşlar, vodafone fiber aboneliğimin başından beri yaklaşık 3 yıldır hg255 yerine xiaomi 3g router'ımı kullanıyorum. çok detaya girmeden hg255'i sadece internet bağlantısı için, xiaomi'yi ip dağıtma ve wireless için kullanmak istiyorum. hg255'te (192.168.1.1) normal şekilde bağladım dhcp server'ı kapadım. lan portlarından birine xiaomi'yi (192.168.31.1) bağladım ve xaiomi'nin bağlantı modunu ppooe'den dhcp'yı aldım fakat bağlantı kuramadım. sorunu nasıl düzeltebilirim deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.