Şimdi Ara

Superonline Fiber Altyapı Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta Superonline çalışma tabelaları ve asfalta koydukları kapaklarda yazan Superonline yazılarından anlaşılan İstanbul/Çekmeköy'deki mahallemize komple fiber altyapı döşediler.

    Yolları her yeri kazdılar elektrik kabloları patlattılar elektrikler gitti falan şuan çalışma bitmiş gibi gözüküyor.


    Geçtiğimiz yıl sonuna doğru aynı şekilde bizim bina önünde çalışma yapılmıştı Superonline tarafından.

    Sonrasında nereden buldularsa telefonuma adresinize fiber geldi formu doldurun diye SMS atmışlardı.

    Sonrasında görüşmemde fiberin binaya çekilmesi 2 ay kadar sonra olucak dediler. Onun üzerinden aylar geçti yeni yıla girdik yarıladık hala hiçbir dönüş yada çalışma olmadı.

    Telefon ile de bu fiber ile ilgilenen hiçbir birime ulaşmak mümkün değil.

    Tek aranabilen birim satış birimleri onlarda aktif altyapıya internet vermeye odaklı sadece.

    Fiberi çekin diyorum binama mevcuttaki zaten hizmet aldığım DSL interneti bana satmaya çalışıyorlar.


    Superonline bu fiber altyapıyı binalara çekmeyecekse bu şekilde şimdi niye tüm mahalleyi komple kazdı mahvetti anlamadım.

    Bunların bu ucube Fiber ile ilginenen bir birimlerine nasıl ulaşabiliriz bilgisi olan var mı?








  • Bölgenize bakan bayiden altyapı ile ilgili kişilere ulaşabilirsiniz. Superonline'da bu işler bayi koordinasyonunda yürütülüyor genelde.

  • Informed I kullanıcısına yanıt

    Nasıl ulaşıcağız çağrı merkezinden bile ulaşılamayan bir firma arayınca mevcut müşteri kodu istiyor müşteri değilim giremiyorum görüşme kapanıyor saka gibi bir firma

  • ee bizim apartmanda varmış ama 1000 mbps olmuyormuş. Anca 100 mbps verebiliyolarmış.


    Bunu nasıl düzettireceğiz. Bildiği veya bir fikri olan var mı?

  • SLAHS kullanıcısına yanıt
    FTTB sistem mi var binanızda?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLAHS kullanıcısına yanıt

    Bu firmaların satış departmanları dolandırıcı gibi çalıştığından satış başına para kazandıkları için her türlü yalanı söylerler

    Siz kendi binanızın girişine bakın fiber optik kutusu olması lazım. Varsa vardır yoksa yoktur.


    Bunlar normal telekom bakır dsl/telefon altyapısında da satış yapabildikleri için fiber optik altyapı olmasada dsl altyapıyada fiber adını kullanarak müşteriyi yanıltmak en iyi yaptıkları iş.

    Adsl paketlere bile fiber adını takabiliyorlar ve BTK denen kurum sadece izliyor.


    100Mbit dediği VDSL altyapıdır sizi yakalamışken onu satmaya çalışmışlardır ve tüm bilgilerinizi de paylaşmışlardır sürekli şimdi dolandırıcılar arar satış için dikkatli olun.

  • Aramaya başladılar.

    Dur ben bakayım aşağıda ne kutusu var.

    Buradan da paylaşırım..

  • selam

    bende bugunlerı arsamınızın onu anayol superonline altyapı dosedı logar koydu kabloları cektı 3 gun sonra sınyal verırız dedıler

    tabı eve kadar 10 mt gıbı kablo sonlandırıcı olmadıgı ıcın sorgulama nereye sorsam altyapı fıber yok dıyorlar.

    mh lerını aradım onlar satıs derdındeler prımmı alıyorlar nedır extradan

    superonline mh lerınden bir cozum alamdım dedım o kadar bınaya kablo cekılmedıgı surece nasıl gorunecekkı adresımde dun uyanıgın biri dıyorku once vdsl hızmetı verecez sonra fıberre gecırcez zaten dıyorum bende 100 mbps vdsl baska fırmadan var ben onu kapatıp dırek fıber alacagım

    normal bayılerde anlamıyor fıber yok dıyıp gecıyorlar..evıme kablo gelıp sonlanmadıkca nasıl gorulecekkı dıyorum.

    en son burdakı bolgemdekı bayıyı aradım dururumu ızah ettım adres vs evıme altyapı ıstıyorum fıber alacagım kampanyadakı 500 mbps dıye mudurumuze bıldırdık sıze donus yapacaz dedıler donerlermı donmezlermı bakalım.

    tek ozel bına oldugu ıcın durum ne gosterırı bakalım.

    sonuc cıkarsa baglattıracagım dedım.....wifi6 modem almayacagım hem wifi6 desteklı cıhazım yok,hem wifi6 cıhazlar kendınden gpon sonlardırma hepsı ıcındeymıs.ben gpon da sonlandırıp ayrı kendım router baglıcam superonlinenın kendı verdıgı modemı cıkarıp sonrasısında hangı modemler de sonlardırma modelı yok wifi6 olmayan ??

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 22 Haziran 2022; 9:48:59 >




  • @frantic2 Hocam aslında bölge bayileri kurulum kablo çekim sonlandırma ve benzeri saha ekipleri tarafından işlemler yürütülüyor. Ana bayinin altında başka bayiler bulunuyor sırf satış yapabilmesi adına adsl ve vdsl verelim ardından fiber kutusu olmasına rağmen superbox verelim şeklinde saçma sapan smsler geliyordu aramalar geliyordu bundan dolayı ciddiye almadım. Ardından çağrı merkezini aradığımda dedim ki bu numaralar sizlere mi ait dedim. Bu numaraların bir kısmı bayinin altında çalışan taşeron firmanın satış birimi vs dedi bizimle alakası yok dedi şikayet kaydınızı vs aldım diyip ardından tekrardan telefon üzerinden bana bölge bayimin numarasını verir misiniz dediğimde kendileri Superonline ana bölgeye bakan bayinin numarasını verdiklerinde o şekilde sağlıklı şekilde abonelik aynı şekilde altyapı talebi bölge inceleme işlemlerini o şekilde sağlılıklı ilertletmiştim. bu şekilde sizde yol izlerseniz ve abone sayısı garantisi sağlayabilirseniz altyapı işlemlerini hızlandırabilirler.





  • imate kullanıcısına yanıt

    bende superonline merkezi arayıp bolge bayısının ırtıbat alıp ınceleme ıstedım geldık dedıler sozde....en yetkılı bayı sadece 1 tane varmıs mugla ılınde dıger alt bayıler sadece abone almak satmak dısından yetkısı yok zaten bayı red verdı sorun nedır dedım tek ozel bına imiş en az 5 adet olması lazımmıs dedım buradkı mımarı yapılar en fazla 2 katlı bına ıznı baska yok ne dedımse tınlamadılar..

    yanı kısaca sı arsamın dıbınden gecmesı logar koyamalrı işe yaramadı ana bayı onay vermeyınce birsey yapmıyorlar.

    bende en son olarak baska ilçede superonline fıber abonelıgım vardı 50 gun falan kaldıdı ordan tasındık kullanmıyoruz dedım zaten kullanımda yok gorursunuz dedım calısmadıgını gorurler zaten modem takılı dııl gunu dolunca kapatacagız kapatmadan superonlıneden devam edeyım ıkemetgah dakı evıme tasıma talebınde bulundum o gun aradılar durumu ızah ettım bır daha arayan soran olmadı 0 gun ıslemler degerlendırılıyor yazıyor onlineden baktıgımda devam edıyor dıye hıc arayan yok baska..arayan soran olmassa ordakı aboneyı kapatacaz artık mecburen ne dıye bosuna para odeyım gununden once 12 ay tahaddut oldugu ıcın kapatamıyorsun..belkı nakıl işe yararmı dıye dusundum..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.