Bulunduğum yerde yüksek (6-8 kat) lı binalar var, bizim binamız da 7 katlı ve 16 daire var, kapının önünde TurkTelekom yazılı rögar kapağı, 15 adım ileride arkadaşımın oturduğu apartmanın girişinde ise Superonline F/O yazılı kutu var, ben şu an Superonline kullanıyorum (Adsl), bu fiber hattından yararlanma şansım var mı? Ve bu TurkTelekom rögar kapağı ne işe yarıyor? Sadece Adsl için mi bu kapak? 200 metre ileride tanıdığım Vdsl kullanıyor.
Kapak sadece içine birileri düşmesin diye var. Altından geçen alt yapı Telekom da ADSL/VDSL Superonline de ise fiber bağlantı destekler. Superonline ADSL hattınızı fibere aktarmazlar sadece bulunduğunuz binaya fiber alt yapısını kurarsa fiber kullanmaya başlayabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Yenimi yapıldı kazı çalışması. Yuvarlak superonline kapağı ise geleceğinin bi garantisi yok ama bina önüne yuvarlaktan hariç bu kapaklardanda koydularsa binaya hat çekmişlerdir fiber çektikleri her binaya bu kapaktan koyuyorlar.
O kapaklardan kablolar geçiyor büyük kapaklardan ise muhtemelen fiber-vdsl kablolarının geçtiği kapaklardır. Superonline'a gelince 15 adım ileride var ise size ve çalışmalar yeni yapıldıysa binanızda fiber olmadığı için sizin binaya da gelebilirler. Müşteri hizmetlerini ara talep oluşturabiliyorsan oluştur belki etkisi olur.
Superonline F/O kapağı binanın direk girişinde dikdörtgen şekilde fakat betondan yapılmış gibi birazcık değişik, bu arada kazı çalışmaları oluyor arada fakat ne için olduğunu vs. bilemiyorum zaten çok fazla yüksek katlı bina yapılıyor, ihtiyaç var ama hala bir bilgim yok, çok fazla bina olduğundan Vdsl gelmesi gerekmiyor mu?
En iyisi bölge bayisine bizzat gitmek. apartmana gelmiş mi, gelecek mi, yönetici kazara istememiş mi vs. bilgi alabilirsin.