Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acil olarak bir sorum var. Şimdi benim incelemem aşağıdaki gibi ama 100 varken neden 75 Mbps'de kalayım değil mi. Sonuçta hatta kaç kere 12MB/s download yapabiliriz ki. Her sene yarı yarıya hızları düşürüyor büyük ISS'ler.

    Bu yüzden eve yeni bir telefon kablosu çekme kararı aldık. Ama ne elektrikçiyiz ne de daha önce hat çektik. İnternette araştırmalarım sonucu yeterli bilgiyi bulamadım. Hattımın en kaliteli şekilde olmasını istiyorum. 100 lirayı geçmediği sürece malzemelere de yatırım yapabilirim(kablo vs).

    Bu 6 damarlı olanhttps://urun.n11.com/kablolar/6-damarli-telefon-kablosu-6-canli-kablo-100-metre-P206534751 bunu alırsam bağlantıyı yabilir miyim ? Nasıl yapmalıyım. Kablonun içinden çıkan hangi rengi takmalıyım ?

    Bu 2 damarlı olanhttps://urun.n11.com/diger/100-metre-ikili-telefon-kablosu-2-telli-telefon-koken-hat-kablosu-P139929641

    Hangisini almalı, ne şekilde takmalıyım. Teşekkürler.

    Superonline FİBER 50 Mbps(BİNADA 100 KULLANANLAR VAR) 100 GB AKN 69 TL idi 89 TL yaptılar(Gerçekte 99 TL ama 10 TL neden indirim var anlamadık.)
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler


    NetSpeed VDSL 100 Mbps(75 ALABİLİYORUM) 200 GB AKN 58 TL
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler


    Amsterdam, Frankfurt, Luxembourg
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler


    Torrent Durumu
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler
    Toplamda maksimum hız 7.4 Mb/s. Torrent değerlerim budur, mdoemin ayarlarını ince olarak çözemedim sadaece kaba ayarlarını yaptım. Doğru portu bulamamamış olma ihtimalim de mevcut

    Steam Değeri(7.6 MB/s)
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler

    SNR ve Genel Trafik değerlerim
    SUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve DeneyimlerSUPERONLINE'DAN NETSPEED'E / Testler ve Deneyimler

    Not1 : Bugün teknik servise bağlandım site üzerinden şikayetimi yazarak. Ve sadece 3 dakika sonra aradılar. Normalde diğer iss'lerde alamadığım yardımı aldım. Çok yardımcı oldular çok yardım severler işte ben buna hizmet derim. İnşallah bozmazlar kendilerini. O yüzden çok üyesi de olsun istemiyorum bozarlar diye ama hayırlısı tabi. Şimdiden ben hariç +1 kişi kazandırdım.

    Not2 : Son 2-3 gündür farklı kablolarla deniyorum. Henüz kaliteli bir kablo elime geçmedi.Ama modemle gelen kısa kabloyla denemelerimde 7 MB/s saniye torrent verilerinde gözüküyor. İnşallah en sağlıklı verileri kendi hattımı çektiğimde ve kendi kaliteli kablolarımla birlikte aldığımda resimlerini atıcağım.


    Durum şimdilik budur.

    100 Mbps - 200 GB AKN VDSL paketi seçerek SUPERONLINE - 50 MBPS - 100 GB AKN FIBER Paketimi sonlandırmış bulunuyorum.

    Karşılaştırma yapmak gerekirse superonlinenin fahiş fiyatları olmasa kullanmaya devam edebilirdim. Bir çok başka şekilde desteklemiyor olsam da adamlar oturduğum muhitte ki çok gelişmiş bir altyapısı var, süperler. Ama gerek teknik servis gerekse fiyat yönünden tam bir ölü taklidi yapmaktalar. Modem bozulsun 1 ay ilgilenmezler. Ben hattı kapatıcam dediğimde (belki avantajlı paket verirler 10 sene oldu birlikte) 24 Mbps verelim 100 GB kota 80 TL ödeyin dediler. Yarım saat avrupa ve dünya internet fiyat endeksinden bahsettim.(Dalga geçersen dalga geçerim.(boş vaktim vardı.))

    Ayrıyeten şunu da belirtiyim. Binamda 100 Mbps fiber hat mevcut ve destekliyor kullanan zenginler var. Pingin sadece 2 olduğunu söylemeliyim.

    Ama hayaller hayatlar olarak bugün de şunu gördük ya bu binanın telefon hatları çok kötü ya da netspeed herkese çokta yüz vermiyor Ping oranım da yükselmiş oldu. Neyse 50-100'e 100 TL vermek saçmalık. 300 Mbps konuşmamız gereken yılda 50 Mbps'yi 60 liraya aldık diye hem de aknli mutluluktan göbek atıyoruz.

    Modemimi merak edenler https://www.asus.com/tr/Networking/DSL-AC52U/

    SUPERONLINE'den NETSPEED markasına geçiş nasıl oldu ?
    -Mng kargo ile çalışıyorlar hem de ücretsiz şekilde gidiş dönüş olsun. Lakin bizim buradaki mng eve çöp bile getirmiyor. 2. Defa ki kargo da kendim gidip 1 saat uğraşlarım sonucunda kargoyu bulduk ettik vs vs.

    -Geçiş yapmak isteyenler için çok karmaşık kağıtları var. Bilgili biri olmasam bu ne deyip kaydolmaktan vazgeçerdim. Ki benim bile "şu yazıyor ama şunu kastetmişler herhalde" dediğim yerler oldu.

    -xDsl numarası diye birşey varmış. Fiberde böyle bir numara mevcut değil. Ve fiberden geçtiğimi biliyorlar. Buna rağmen kendim xdsl nedir, ne değildir, superonline beni kandırıyor vermiyor herhalde geçmiyim diye kendi kendime sormasam ve araştırmasam; Fiberde xdsl numarası olmadığı için bir markanın fiberinden bir markanın vdsl hattına geçişin mümkün olmadığını öğrenemezdim. Ben bunu müşteri hizmetlerine bağlanıp sorduğumda da bilmediklerini söylediler böyle olup olmadığını. Sonunda "yeter tamam bana yeni hat açın madem" moduma girmemiş olsam hala bağlanmamıştı. Kısaca yaptıkları iş konusunda bilgisizler. Araştırın bulun tavsiye verin ortak çözüm arayın.

    -Modemi yeni aldım daha bu öğlen geldi, randevu verdiklerinde modem almadığımı söylediğim halde bana teknik servis yeni hattımı bağlasın diye gönderdiler. Sabahın 8.30'unda Türk telekom'dan bir arkadaş geldi.Yarı uykuluyum. Durumu anlattım modem yok vs. Telefon hattına çalışıyor mu diye baktı gitti. Çıkmadan önce de "benim hg253 modem var bu superonline fiber için kullanılan bununla oluyorsa bunu bağlayın." dedim hatta ama bilmem dedi.(insan bi düşünür bi açıklama yapar bi sorayım der) Ben telefonda ilk randevu verdiklerinde uyardım dedim bakın pazartesi olmaz modemim yok değiştirin diye , yok öyle randevu verdik bittiye getirdiler(ns).

    -Modemin belki de otomatik kullanıcı adı şifre gireceğini düşünerek dedim ki oto ayar yapayım alırsa ayarları direk çalışır. Tabi ki hayal kurdum çalışmadı. Modem zaten çoğu ayarı güzel şekilde ayarlamış ama kullanıcı adı şifre zorunlu WAN bağlantısı için. Aradım hattımı aktif etmemişler. Sağolsun müşteri temsilcisi hızlıca anladı mesaj gelicek 5 dakikaya dedi ve tüm sorularımı yanıtladı. Gerisi basit giriş işlemleri ve ayar.

    -Evet şu an iki hat bağlı. Bununla uğraşmak zorundayım çünkü nakil işlemi yapılamadığı için yeni açmak zorunda kaldım. Buradan anladığım NS tecrübesiz.

    -Egeli şirket bu iyi olarak düşünüyorum. Maliyetleri düşürmüşler lokasyonu mantıklı seçerek. Benim işime de gelicek olan F/P zaten.

    -Hızımı 75 Mbps seçmişler ns sitesindeki arayüzde. Aradım o kadar destekliyor sistem izin vermediği için 100 değil dediler. Açıklayıcıydı.

    -Çok fazla evirip çevirmiyorlar konuşmaları. En güzeli net olun.

    -Yetkili biri okuyorsa arayın yardımcı olalım feedback konusunda eksiklik kosunuda. Sonuçta insanlar konuşa konuşa. Ne biz müşteri olarak padişahız ne iss padişah. Gönül ister hepimiz sıkıntısız olalım sorunsuz olalım zor iş ama geribildirimlere göre yön vermeye çalışın. Teşekkürler. Saygılar.

    Not: Normalde aksi biri değilimdir ama bu geçiş aşamaları, şimdi ne olacak, ha modem geldi gelecek gelmedi, şimdi bu superonline hattını kapatıp üzerimize borç çıkarırlar serüveninden bunaldım. Aksi bir uslüp olmuş olabilir af ola.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamdeep -- 22 Şubat 2018; 17:55:37 >



  • Merak ettiğim bir şey var cahilliğime verin 2. Hatti nasil cektirdiniz ?

    Evinize ayri kablo mu cekildi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: p.machuca

    Merak ettiğim bir şey var cahilliğime verin 2. Hatti nasil cektirdiniz ?

    Evinize ayri kablo mu cekildi ?

    Estağfirullah olur mu öyle şey. Birisi fiber hat doğrudan superonline alt yapısı binamızın altında büyük bir port servera bağlı olarak çalışıyor. Diğeri yani VDSL olan hat ise bildiğimiz telefon hattı. Duvarda doğrudan telefon hat girişi var ev telefonu için vs. Muhtemelen dandik döşenmiştir. En dandik kalitedir. O yüzden sıfırdan telefon hattı çekebilirsem kendim çekmeyi de deniyeceğim. O zaman muhtemelen çok üst değerler alacağıma inanıyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı.

    Bugün gittim superonline hattımı tamamen kapattırdım.
  • Modem hat değerlerini de atabilir misin



    Superonline zengin işi. Bir çok kişi internetten anlamıyor zaten. D Smart bir ara 10 mbps hızında fiber internet satıyordu. Kablo fiber olduktan sonra duran kotalı internet versen bile millet alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Attım hocam.

    Kesinlikle Superonline zengin işi , Turk telekom daha da zengin işi. Hakkını aramayınca kafana vuran çok olur yapacak bir şey yok. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Aynen anlamadıkları gibi söylediklerimizi de anlamak istemiyorlar maalesef. Zannediyorlar ki parasını çok verince her şey tamam. Ben sırf dalga geçmek için bazen superonline, Turk telekom aradığında şu an bulgaristandayım burada 300 Mbps alıyoruz 20 TL'ye görüşürüz deyip kapattığım oluyor. Yapacak bir şey yok.
  • Amsterdam, Frankfurt (veya Luxembourg) serverları üzerinden hız testi yapıp atabilir misiniz acaba?
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Yaptım ve ekledim.
  • Teşekkürler, bu arada hangi ISS'in yurt dışı çıkışlarını kullanıyor? Ping değerleri gayet iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runorunoruno -- 22 Şubat 2018; 0:23:16 >
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Ne demek, bildiğim kadarıyla Türk Telekom. Daha net bir bilgim yok. Evet ping değerleri sanki 1 tık daha iyileşti superonline'a göre.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.