Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gscanh

    bu başlığı gormemişim burayada yazayım...
    yalnız konuştuğum kişi bu olayın haberleşme ve telekomunikasyon bakanlığı tarafından yasa olarak çıkartıcağını bunun kendi şirketlerinin kararı olmadığınu ve bütün internet sağlayıcılarının bu olaya geçmek zorunda olduğunu soylediler..


    Yasa olarak çıkartılacaksa niye son çıktığı anı beklemiyor? Daha yasa çıkmadı. Bir kere bakanlık yasa çıkartmaz, yasa teklifi verir, TBMM onaylar.

    Yalanlara inanmayın. Superonline'a tepkinizi vermekten de çekinmeyin.

    Zaten fiber'in el ile sayılacak kadar abonesi var. Bu hamlesi ile de şirketi bitirir. Karamehmet futbola para yetiştirebilmek için bence fiber'den desteğini çekti olay bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 16 Mart 2010; 16:30:51 >
  • Arkadaşlar superonline'ın savunduğu şey sallama bence hiçbir şirkette yada bakanlık kaynaklı böyle bir haber yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasli


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bethrezen

    Dunyanina cogu ulkesinde adil kullanim uygulanmaktadir. ABD kaldigim zamanda buna benzer bir olay benimde basima gelmisti.

    Gorulen odur ki adil kullanim yontemiyle kullanicilarin korsan icerik paylasimini engellemeye calisiyorlar. Ne yazik ki parasini verdim istedigim gibi kullanirim donemi bitiyor artik.


    O adil kullanımın uygulandıgı tarıfelerın harıcınde dıger seceneklerı de sunsanız da herkes bu durumun cok da dogal olmadıgnı anlamıs olsa.Ozetle sizin amerika daki adil kullanım dahilindeki seceneginizin fiyatı ekonomık,bunun yanı sıra bırcok farklı ISP sayesınde gercek limitsiz uygulamalarda bulunmakta.Ozetle adil kullanımın gecerlı oldugu secenekler ekonomık secenekler olarak gecmekte.Dedıgınız gıbı amerıkada tum seceneklerde su kadar sınırın var dıye bır uygulama bulunmuyor,sadece alternatıf olarak sunuluyor.



    Optimum online kullandim 6mb olan paketini. Daha sonra Time Warner`in Road Runner`ini kullandim ve hicbirinde ekonomik veyahut sinirsiz diye bir paket yok adil kullanim kapsaminda. Paketler tek cesit, sitelerine girip bakabilirsiniz.

    Dediginiz durum eyaletlere gore farklilik gosteriyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 16 Mart 2010; 13:29:40 >




  • Zaten şirket yönetimi böyle bir karar almış.Sabah öyle söylediler bana.Başka bir yerde yok böyle birşey.
  • Adil paylaşım yasası çıkarsınlar, herkese 10 tl'e 1 mb internet versinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM1903

    Zaten şirket yönetimi böyle bir karar almış.Sabah öyle söylediler bana.Başka bir yerde yok böyle birşey.


    e yuh diyorum o zaman..kendi kuyularını kazıp kendileri kendi ustlerini ortmuşler o zaman.. nisan ayıda 9.90 oderim ttnete geçerim aksi yonde birşey yapmazlarsa....
  • Aslında o kadar ince bir noktadayız ki şu anda o kadar olur. Genel topluluk olarak fiberi seçenler torrent, rapid vs. farketmez büyük download işi için geçmişti. Yurtdışından iptv hizmetleri alanlar, parasını ödeyip lisanslı içerik indirenleri tenzih ederekten; geri kalanlarımızın tam anlamıyla hukuka dayalı bir işlem yaptığı söylenemez. Yanı onları şikayet ederken aslında biz de bir yerde suçlu olduğumuzu kabul edeceğiz gibi bir durum ortaya cıkacak. (İster istemez bu durum oluşacak yani.)

    (Gerçek) Sınırsız isteyen tüm herkesin fütursuzca download, upload yapacağı aşikar. Bu sınırın gelmesiyle birlikte TTNET/UYDUNET ikilisinden artık hangisinin ucu açık sınırsız paketi varsa ona geçmeleri gayet normal olacak. Şirketin geri adım atması zor. Büyük şirket "hadi bakalım bugun sol tarafımdan kalktım adil kullanım sınırı çakasım var abonelere. Hadi yapalım şu işi. Bak solumdan kalktım her şey SOL için eheheh" türünden bir kararla bu işe girişecek değildir. Bir hesap var ortada belli. Fakat işte temel unsur kişilere vaad edilen sözün, sözleşmenin arkasına saklanarak ihlali oluyor.

    Şimdi burada bir ikilem ortaya çıkacak kullananlar arasında:

    1- "(en az) 50 GB download neye yetmiyormuş ki?" olayı.
    2- "Parasını verdiğim müddetçe istediğim kadar indiririm." olayı.

    Ufaktan inceleme geçelim:

    1- Derecelendirme yapsak az ve orta ölçekte internet kullananlar için 50 gb yeter gibi görünebilir. Gibi görünebilir diyorum çünkü günümüzde sizin de önceki postlarda yazdıklarınız gibi websitelerinin büyüklükleri bayağı yüksek rakamlara ulaşmış durumda. Sadece bunlarla kalmadığımız gibi stream olarak (belki hd) kaliteli videolar, müzikler, animasyonlar izliyoruz ve hanemize yazılıyor bunlar. Dizi indirenlerimiz var. Film indirenlerimiz var. Orta kullanıcı diye hiç indirmiyor gibi bir şey söz konusu değil. Belki arşiv yapacak kadar değil ama adam gibi günümüzün dizi/filmlerini takip edecek kadar indiren/izleyenler mevcut. Bu kota çok ucu ucuna yetişecek bu kitleye. (Şimdi kotayı çoktan kabul etmişim de ondan yakınıyorum gibi bir anlayış oluşabilir. Demek istediğim bu değil. Adil Kullanım Sınırı'nın yurtdışı uygulamaları da vardır ve bu bize gelenden daha adildir. Onu anlatmak isterim.)

    2- Burada üst düzey internet kullanımından bahsediyoruz. Bayağı bir bandwidth sıkıntısı oluşabilecek bir durum. Bu amaçla fiberci olan arkadaşlar gerçekten çok zor durumda kaldılar. Tabii fiberi seçmelerine ön ayak olan yine SOL'dü ve onların hakkı bu durumda büyük bir afiyetle yeniyor. (Reklamlar bile şu kadar film, bu kadar dvd imajı indirebilirsiniz gibisinden yapılıyordu hatırlayınız.) Ayrıca kimse ama kimse bir aboneyi "500 gb ne indiriyorsun bir ayda böyle?" şeklinde bir soruyla muhattap edemez. Böyle bir hak kimsede yok. Ve bu üst düzey olanların aboneliğini kapatmaları gerçekten SOL'a zarar mı verir yarar mı getirir bunu da tartışmak lazım.

    Nihayetinde onlar Lig TV'nin yayınını bile 720p olarak veriyorlar. Aşırı yüklenmeden kaynaklanan büyük data akışının önünü kestiğinde belki Lig TV'yi daha kaliteli vermeyi ve hatta başka kanalları yayına sokmayı düşünüyor olabilirler, bilemiyorum. Çok acı ki, kâr maksimizasyonu açısından abone kaybetmeyi göze alıp başka hizmetlerle kâra geçmeyi düşünmüş olabilirler. "Kardeşim, o zaman baştan söyleselerdi biz alt yapımızı kullanılan net seviyesinin daha altında bir hızla büyütüyoruz, bu yüzden darboğazlar olması muhtemel, tam sınırsız şimdilik veremeyiz ama ileride alt yapı geliştikçe olabilir." tadında açıklamalar yapsalardı biz de işimizi bilirdik. Evet, cümlenin burasında bütün aboneler olarak haklıyız ve isyanın çıktığı nokta da bu. İsyanlar kotanın koyulmasından ziyade, kotanın taahhütlü aboneleri kapsamaması gerektiği üstüne olmalıdır. Ancak bu şekilde bir yere gelinebilir. (Diye düşünüyorum.)

    Her şeye rağmen; (bütün bu olanların ayıp/etik dışı olarak uygulandığının sonuna kadar arkasındayım. İlgili maili de attım.) yukarıda bahsettiğim 1 numaralı kullanıcılar için yine de SOL en iyi tercih olabilir ülkede. F/P oranı yüzünden. Yoksa tabii ki TTNET ve UYDUNET'in de yüksek hızlarla sınırsız olayları var ama fiyatları bu kullanıcı grupları için el yakacak düzeyde. SuperOnline'a yenı katılacaklar önlerini görerek işin içine girecekler ama zaten içinde olan özellikle taahhütlüler bu olayla karşılaştıkları için sonuna kadar itirazlarında haklıdırlar. Sonuna kadar.

    Sizce bu yazdıklarımda haklılık payı var mıdır arkadaşlar? Varsa nedir? Yanıldığım, kaçırdığım bir nokta var ise tüm postları okuduğumdan emin olun, yazın, en ince ayrıntısına kadar delik deşik edelim konuyu suyu cıkana kadar derim.




  • adamlar sıkışınca hemen kota ,tam sopalık bunlar
  • http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx

    vaybe artık fiberi beklemeye de gerek kalmadı başlamadan bitirdiler hayalleri
  • iptal ettiririz deniliyor fakat abone olanların çoğu taahhütlü ne olacak şimdi
    benim evime fiber gelmedi diye üzülüyordum ama bir kez daha "tilkinin döneceği yer kürkçü dükkânıdır" , superonline yolacağına ttnet yolsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM1903

    Zaten şirket yönetimi böyle bir karar almış.Sabah öyle söylediler bana.Başka bir yerde yok böyle birşey.


    Karamehmet fiber'den desteği çekti, futbola kanalize ediyor bütün parasını belli birşey.
  • Kendi içinde çelişen onlarca konudan sonra bir yenisi daha eklendi SOL tarafından.

    Diğer arayan bir çok kişiye konu henüz netleşmedi, kullanıcıların tepkileri vs. bakılıyor tarzında da yanıtlar verilmişti buradan takip ettiğim kadarıyla.

    Valla ortada koca bir bit yeniği var ve yakında çıkacak.



    1 ) Onlarca reklam yapacaksın ( gerçek sınırsız internet vs. ) sonra yüzsüzlük abidesi bir açıklamada bulunacaksın

    2 ) ADSL gibi Fiber'e nazaran daha pratik ve masrafsız bir girişim değil bu. Binalara getirdikleri Switch ( yanlış da yazmış olabilirim cihaz ismini )
    değerinin bilmem kaç yüzbin dolar olduğunu söylüyorlardı ( artık yalan doğru ) , ve onlarca kablo döşeme vs. masrafları.
    Ve herkese götürülecek bir hizmet değil. Şu anda Türkiye çapında kaç bin ( yüzbin değil, milyon değil ) abonesi mevcut ki kaçacak aboneden zarar etmesin. Bindiği dalı kesmek demenin en cuk oturan örneği bu olsa gerek.

    Ancaaaak; eğer bu işin altından kalkamıyorsan ve eline yüzüne bulaştırdıysan ve bunu itiraf etmekten ziyade böyle ali cengiz oyunları oynayarak
    kullanıcının haklı tepkisi olan kapattırma işlemini kendi lehine kullanacak bir yönteme başvurabilirsin. Bu da olasılıklar arasında. İş yapmadı ve proje iptal edildi hesabı. Yiyemeyeceği lokmayı ağzına sokmaya çalışmanın da cuk oturan bir başka örneği işte.

    3 ) Hangi sebeple olursa olsun, alternatif tarife olmaksızın, kullanıcılarının asıl geçiş sebebi olan "Gerçek Sınırsız İnternet"
    sebebini hiçe sayarak , ben dedim oldu olayına getireceksin.


    Bir işletmenin ana amacı Kar etmektir ( Turkcel bu yıl 1.2 Milyar TL kar açıklamıştı geçenlerde ).
    İşe girişmeden önce maliyet hesabı yapılır. O işte kısa-uzun vadede zarar mı yapılacak kar mı ?
    Bunun hesaplaması böyle büyük müesseselerde uzmanlar tarafından ince elenip sık dokunarak yapılır.

    Herşeyi bir kenara bırakın, hangi işyerini açarasanız açın, 1 sene ekmek beklenmez o müesseseden.

    Eğer buradaki adil kullanım olayı bir abonelikle birden fazla dairenin kullanımıysa onu öngörmek ve
    önlemini almak da SOL' a düşer.

    Dereye girdin mi ıslanmayı göze alacaksın, paçana su sıçrayınca ağlayıp kaçmayacaksın.


    Not: Sizin mesajınız üzerine içimdekileri döktüm. Yanlış anlaşılma olmasın şahsınıza bir yazım değildir.



    quote:

    Orijinalden alıntı: gscanh

    bu başlığı gormemişim burayada yazayım...

    Superonline ı aradım bugun musteri numaramı girdim falan 10 dakika bekledim açan yok..kapattım bidaha aradım sanki müşteri değilmişim gibi sanki yeni üye olcakmışım gibi.. hemen acıldı telefon..o yuzden once kızdım sonra müşteri olduğumu soyledim..ayrıntılarını sordum ve itiraz ettim bu olaya..1-2 hafta once bu internete geçtiğimi beni salak yerine koyduklarını vs soledim ve 15 nisanda limitsiz ttnet tarifeme donuceğimi soyledim.. yalnız konuştuğum kişi bu olayın haberleşme ve telekomunikasyon bakanlığı tarafından yasa olarak çıkartıcağını bunun kendi şirketlerinin kararı olmadığınu ve bütün internet sağlayıcılarının bu olaya geçmek zorunda olduğunu soylediler.. e dedim ttnet niye boyle bişi acıklamadı onlarda daha açıklamamıstır ama onlarda geçmek zorundalar dediler..bende eğer olurda 15 nisan geldiğinde diğer firmalarda boyle birşey olmaz ise uyeliğimi direk iptal ediceğimi belirttim.. bence herkes en azından konuşup bunu yapmalı beni kandırmışlardır belki ama kullanıcılar bu tepkisini gostersinki eğer kendileri karar aldılarsa geri çeksinler kendilerine çeki düzen versinler..




  • Adil kullanim sadece SOL ile sinirli kalmayacaktir. Zamanla diger servis saglayicilarda bu uygulamaya gececektir. En iyisi kendinizi buna gore ayarlamaniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM1903

    Bazı Detaylar

    Facebook Sayfa Yenileme 21 mb

    Facebook Poker sayfası 72 mb

    Mynet 5.6 mb

    Hurriyet 7.7 mb

    Sayfa yenileme sırasındaki rakam bunlar.

    Donanımhaber ve diğer büyük sitelerin götüreceği miktarları hesap edersek bırakın download ı surf yaparken 2 kere düşünmek gerekecek.


    Facebook sayfa yenilemek 21 mb mı? Ne yaptın sen hocam...
    21 mb olsaydı, (ortalama veya net rakam) 100kbps hızda bir internete sahip kişinin facebook 'u açması ortalama 200-210 sn civarını bulurdu ki tam 100kb hızda. Hangimiz bekliyoruz bu kadar? Kaldı ki yenilemekten bahsediyoruz, ilk açış desen yine tamam diyeceğim ama ona bile çok. Yenilemede 1 mb bile oynamıyordur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    iptal ettiririz deniliyor fakat abone olanların çoğu taahhütlü ne olacak şimdi
    benim evime fiber gelmedi diye üzülüyordum ama bir kez daha "tilkinin döneceği yer kürkçü dükkânıdır" , superonline yolacağına ttnet yolsun


    Sözleşmede değişiklik yaptıkları için taahütlü olanların iptal etme hakkı var bedelsiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilayd


    Kendi içinde çelişen onlarca konudan sonra bir yenisi daha eklendi SOL tarafından.

    Diğer arayan bir çok kişiye konu henüz netleşmedi, kullanıcıların tepkileri vs. bakılıyor tarzında da yanıtlar verilmişti buradan takip ettiğim kadarıyla.

    Valla ortada koca bir bit yeniği var ve yakında çıkacak.



    1 ) Onlarca reklam yapacaksın ( gerçek sınırsız internet vs. ) sonra yüzsüzlük abidesi bir açıklamada bulunacaksın

    2 ) ADSL gibi Fiber'e nazaran daha pratik ve masrafsız bir girişim değil bu. Binalara getirdikleri Switch ( yanlış da yazmış olabilirim cihaz ismini )
    değerinin bilmem kaç yüzbin dolar olduğunu söylüyorlardı ( artık yalan doğru ) , ve onlarca kablo döşeme vs. masrafları.
    Ve herkese götürülecek bir hizmet değil. Şu anda Türkiye çapında kaç bin ( yüzbin değil, milyon değil ) abonesi mevcut ki kaçacak aboneden zarar etmesin. Bindiği dalı kesmek demenin en cuk oturan örneği bu olsa gerek.

    Ancaaaak; eğer bu işin altından kalkamıyorsan ve eline yüzüne bulaştırdıysan ve bunu itiraf etmekten ziyade böyle ali cengiz oyunları oynayarak
    kullanıcının haklı tepkisi olan kapattırma işlemini kendi lehine kullanacak bir yönteme başvurabilirsin. Bu da olasılıklar arasında. İş yapmadı ve proje iptal edildi hesabı. Yiyemeyeceği lokmayı ağzına sokmaya çalışmanın da cuk oturan bir başka örneği işte.

    3 ) Hangi sebeple olursa olsun, alternatif tarife olmaksızın, kullanıcılarının asıl geçiş sebebi olan "Gerçek Sınırsız İnternet"
    sebebini hiçe sayarak , ben dedim oldu olayına getireceksin.


    Bir işletmenin ana amacı Kar etmektir ( Turkcel bu yıl 1.2 Milyar TL kar açıklamıştı geçenlerde ).
    İşe girişmeden önce maliyet hesabı yapılır. O işte kısa-uzun vadede zarar mı yapılacak kar mı ?
    Bunun hesaplaması böyle büyük müesseselerde uzmanlar tarafından ince elenip sık dokunarak yapılır.

    Herşeyi bir kenara bırakın, hangi işyerini açarasanız açın, 1 sene ekmek beklenmez o müesseseden.

    Eğer buradaki adil kullanım olayı bir abonelikle birden fazla dairenin kullanımıysa onu öngörmek ve
    önlemini almak da SOL' a düşer.

    Dereye girdin mi ıslanmayı göze alacaksın, paçana su sıçrayınca ağlayıp kaçmayacaksın.


    Not: Sizin mesajınız üzerine içimdekileri döktüm. Yanlış anlaşılma olmasın şahsınıza bir yazım değildir.



    quote:

    Orijinalden alıntı: gscanh

    bu başlığı gormemişim burayada yazayım...

    Superonline ı aradım bugun musteri numaramı girdim falan 10 dakika bekledim açan yok..kapattım bidaha aradım sanki müşteri değilmişim gibi sanki yeni üye olcakmışım gibi.. hemen acıldı telefon..o yuzden once kızdım sonra müşteri olduğumu soyledim..ayrıntılarını sordum ve itiraz ettim bu olaya..1-2 hafta once bu internete geçtiğimi beni salak yerine koyduklarını vs soledim ve 15 nisanda limitsiz ttnet tarifeme donuceğimi soyledim.. yalnız konuştuğum kişi bu olayın haberleşme ve telekomunikasyon bakanlığı tarafından yasa olarak çıkartıcağını bunun kendi şirketlerinin kararı olmadığınu ve bütün internet sağlayıcılarının bu olaya geçmek zorunda olduğunu soylediler.. e dedim ttnet niye boyle bişi acıklamadı onlarda daha açıklamamıstır ama onlarda geçmek zorundalar dediler..bende eğer olurda 15 nisan geldiğinde diğer firmalarda boyle birşey olmaz ise uyeliğimi direk iptal ediceğimi belirttim.. bence herkes en azından konuşup bunu yapmalı beni kandırmışlardır belki ama kullanıcılar bu tepkisini gostersinki eğer kendileri karar aldılarsa geri çeksinler kendilerine çeki düzen versinler..





    yok ben niye alınayım hocam, katılıyorum bende sana..adamlar müşteri hizmetlerinde 15 dakka bekledim açmadılar bile, satış kısmında 1 dakikada ulaştım operatöre.. kullanıcıların tepki vermesi gerektiği muhakkak ama ne kadar kaale alırlar onu bilemiyorum..en azından hızın 2 mbite falan düşmesi gerekiyor bana sorarsan..2mbite duserse ben problem etmem mesela..tek kızıcağım nokta en başta boyle demiyorudunuz ama dmek olur..

    buarada o zaman madem taahütname bozuldu ben netimi iptal ederim modemlerinide vermem geri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gscanh -- 16 Mart 2010; 17:30:15 >




  • buarada o zaman madem taahütname bozuldu ben netimi iptal ederim modemlerinide vermem geri
  • Sadece YUH denir buna .. bu kadar sempati kazanmış bir firma nasıl aldığı bir kararla kendini antipatik durumuna düşürür...

    bulunduğum bölgeye kablolar döşenmisti . 1 ay içinde de hizmet verilecekti ..şimdi o turuncu kablolarını alıp bir taraflarında kullanabilirler.. tüketiciyi aptal yerine koymak neymiş görürsün yakında .. DEFOL GİT SUPERONLİNE ..BİZDE SENİ BİŞEY SANMIŞTIK..

    Bu noktadan sonra aldığın karardan dönsen bile abone olmam artık . çünkü niyetini belli ettin sen ..kendi ipini çektin..

    ttnet in 1 mbt sınırsız internetimi kullanmaya devam ederim .en azından özgur olmaya devam ederim ...

    O HERYERE ASTIĞIN "GERÇEK SINIRSIZ FİBER İNTERNET" AFİSLERİNİDE KALDIR HEMEN... kimseyi kandırmaya hakkın yok..
  • Potansiyel bir Superonline müşterisi olarak ŞikayetVar'da, müşteri hizmetlerini arayıp ve mail atarak tepkimi dile getirdim. Umarım bu yanlış uygulamadan başlamadan vazgeçerler.
  • valla hiçbişeye inanmıyorum boyle sacma bişi olamaz.. 15nisan gelsin görüceğiz nedir ne değildir..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.