Şimdi Ara

Superonline Ankara PING yükselmesi ve Sayfa Açılamaması Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Superonline Ankara PING yükselmesi ve Sayfa Açılamaması Hk.

Sonunda Ankara TATA patladı 3 gündür, şuanda sitelere girişlerde PING'ler IP bloğuna göre ciddi şekilde artmış durumda. Düzeltmek için uğraşmıyorlar bile...

Ek: Arkadaşlar, Ankara/Yenimahalle-Özevler mahallesi bugün itibariyle tamamen patladı. Tüm IP'ler hoşaf ve sayfalar yüklenemiyor. Bu servis sağlayıcıyı bölgede olup abonelik açmak isteyen varsa bir daha düşünsün... Muhtelemen çıkış gümlediğinden dolayı herkes aynı çıkışlara yönelince okulların da açılacağı zamana denk geldiğinden yoğunluktan gümlüyor. Adamların umurunda değil... Patlayan nokta da gerekli tracert noktalarını kontrol ettiğimde Frankfurt çıkışı gözüküyor. Şu an internet bölgede can çekişiyor... Site ve sayfasına göre 96 ms'ten başlayıp 240-250 ms'lere varan PING'ler var. Bazen de loss yiyor yanıt alamıyor...

Bölgede patlayan IP blokları:

176.44.88.xxx - Yurtdışı sayfalar yüklenemiyor. Sayfa açılış MS'ler çok yükseliyor, bazen yanıtsız kalıp loss yiyor.

176.44.89.xxx- Yurtdışı sayfalar yüklenemiyor. Sayfa açılış MS'ler çok yükseliyor, bazen yanıtsız kalıp loss yiyor.

176.43.164.xxx - Sayfa yüklenme sorunları ve sayfalarda açılış hızlarında yavaşlama (MS dalgalanması).

176.43.165.xxx- Sayfa yüklenme sorunları ve sayfalarda açılış hızlarında yavaşlama (MS dalgalanması).

212.253.9.xxx - Bazı yurtdışı sayfalar yanıtsız kalıyor.

176.33.177.xxx - Ara ara sayfa açılışlarında yavaşlama ve MS dalgalanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 12 Eylül 2026; 18:2:11 >

• son zamanlarda peynir ekmek satar gibi 1Gbps tarifesi sattıkları için CGNAT sunucularında ve CGNAT-MPLS geçişlerinde ciddi kapasite sorunları var ve evet Superonline'ın umrunda değil. Statik IP alarak biraz rahatlama sağlayabilirsiniz ama çok bir şey beklemeyin ayrıca Ankara tarafında bütün internet çıkışları artık Söğütözü VM'den değil Temelli VM'den yönlendiriliyor bu nedenle 5.23.8.8 ip adresine ping atamamanız normal çünkü o router Söğütözü VM'deydi. Ankara için bakmanız gereken ip adresleri: 80.231.65.15 - 80.231.203.0 - 80.231.203.4 (TATA) / 213.249.104.61 (COLT)

ekleme: Superonline'ın yaptığı bir saçmalık da giden trafik ile dönen trafik aynı sağlayıcılardan geçmiyor. Benim bağlı olduğum ip bloğunda (176.43.232.0/21) giden trafik TATA-COLT ile iletilirken gelen trafik TI-Sparkle ile geliyor bu da en ufak sıkıntıda yol-su-elektrik olarak bana yansıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 13 Eylül 2026; 16:44:28 >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB

• LGR9 kullanıcısına yanıt

Hocam, iyice kepaze hale geldi bugün. Kaç defa IP değiştim, sayısı belli değil. Zaten dönüp dolaşan IP'ler de aynıları... Bazı bloklar, diğerlerine göre nispeten iyi ama iki gündür şak diye yüklenen siteler 90-150 MS arası. Resimler böyle 90'larda sayfa açarmışsın gibi yüklenmeye başladı. Mevcut fiber altyapısından hizmet alabileceğim başka bir sağlayıcı var mı? Bunlara cayma bedeli ödemeden Tüketici Hakem Heyetine de şikayet edip ayrılmak istiyorum. Söylediğim 5.23.8.8 gittiğinden beri bağlantı böyle çamur hale geldi. Yan sokağımızı Aski eşmiş, oradaki kabloları koparmışlardı 1 ay önce, ondan beridir alt komşum 1000 megabit hızda akşamları (Özellikle geceleri...) kopmalar olmaya başladığını söyledi. Bende kopma felan yok, ama bağlantı 2 gündür böyle çamur. Saha dolabını da kurcalamışlar 1 ay önce açık bırakıp gitmişler. Kapak aralık, kablolar gözüküyor. Bugün şikayet kaydı açtım, onları felan da yazdım. Belki oradan bir halt etti birisi kurcalayıp, kopardı felan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 13 Eylül 2026; 17:23:18 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

ip bloklarına göre performans değişiyor haklısınız. adresinizde altyapı varsa TT fibere geçmenizi tavsiye ederim aynısını ben de yapacağım. TT fiber yoksa Superonline altyapısı üstünden Vodafone'dan hizmet alabilirsiniz nispeten daha stabil bir bağlantı sunuyor. FTTH altyapı kullanıyorsanız saha dolabıyla alakalı bir sıkıntı yoktur zaten saha dolabında aktif çalışan bir ekipman da yok yani en ufak sıkıntıda bağlantınız komple gider. Kablo koptuktan sonraki yaşanan sıkıntılar tamamen saha ekibinin iş işgüzarlığı çünkü arızayı hemen giderebilmek için başka bir bölgeyi besleyen kablolara ek yapmışlardır o da zaten sıkıntılı olan kapasiteyi iyice çamur etmiştir. Kopan kablo güzergahında yeniden kablolama yapılarak apartmanlardaki pasif bölünmeyi 1:8 veya 1:16 ve OLT tarafında port başına toplam bölünmeyi 1:32 gibi bir orana sabitlemeleri gerekiyor, yaşadığınız sıkıntılardan yola çıkarak 1:8 ve 1:32 olan bölünmeler en iyi ihtimalle 1:8 ve 1:64 olarak değişmiştir, arıza ekibini çağırdığınızda sinyal kontrolü sonuçlarını burada paylaşırsanız daha iyi yorum yapabiliriz.

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB

• LGR9 kullanıcısına yanıt

Sayfa açılışlarında yavaşlıkla ilgili bir arıza kaydı açtım az önce... Normalde açamıyorlarmış, ama sistemde modem açıp kapatmalarımı kopma olarak değerlendirip öyle açtı. Ayrıca bir de şikayet kaydım var detaylıca yazdım. Sokaktan kaynaklı bir durumsa çözmeleri zor sanırım? Çünkü epey bir kopardılar kabloları... Sanırım bizim dolaba oradaki yükü ilintileyip dediğiniz gibi çaktılar. Şimdi de okulların açılması telaşıyla dönen tayfanın iki gündür yüklenmesiyle de komple gitti. Üstüne bir de Söğütözü çıkışı da kapatılınca tuzla biber oldu sanırım.

Vodafone da Superonline'a göre daha sansürlü diye biliyorum. DNS felan kullanımı bile yasak adamlarda... VPN portlarını kapatmışlar. Ondan pek yanaşasım yok. TTNET fiber yok, ama VDSL var galiba. Gel gelelim binanın telefon kutusu aşağıda telef... Ne yapayım. Çare kalmazsa bunu şikayet felan edip, kapattırıp, kopa düşe onu bağlatırım artık... Ya da başka firma varsa iyi Superonline altyapısıyla, bilemiyorum...

Eve ekip gelirse bu sinyal sonuçlarını bizimle paylaşıyorlar mı? Gelirlerse atarım buraya...

Ekleme: Bu da tranimeizle.io sitesinin örnek olması açısından tracert sonucu... Site normal şartlarda IP bloğuna göre 44-50 ms civarı alırken bu hale geldi. Şuan 72-98-130-140 ms aralığında geziyor IP'sine göre... Bunun gibi daha birçok site var. Artık ne halt ettiler iki günde bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 14 Eylül 2026; 0:24:9 >

• Superonline Ankara PING yükselmesi ve Sayfa Açılamaması Hk.

Cloudflare Radar'a bile yansımış, 10 eylülden sonra trafikte oynaklık sonra da azalma trendi var. Okulların açılması olabilir belki diye düşünüyordum da haftasonu trafiğin azalması normal değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben daha da komiğini anlatayım mı? Superonline Ankara PING yükselmesi ve Sayfa Açılamaması Hk.  (Gülüyorum, ama sinirden...)

Bugün alternatif arayışıyla TTNET müdürlüğüne gittim bölgede... Kendilerini kullanmayı 8 yıl önce bıraktığımı anlattım. Mevcut sorunlar belli, saha dolabı kapağı açık bırakılması, bakır kablo sorunları ve fare kemirmesi durumları sık sık... Ama gel gelelim, kendilerinden zamanında 8 megabit bağlantı kullanırken bile zerre PING sorunu yaşamadığımı belirttim. (Cidden de öyle, bir kere yaşamıştım, onu da telefonla aramam sonucu 10-15 dk içinde çözmüşlerdi.) Sorunumu anlatıp kendilerine geçmek istediğimi belirttim. Oradaki planlama biriminde çalışan genç arkadaş bölgede şuan VDSL olmadığını (3 sokak ötemde var bu arada, çekmeye başlamışlar 200 metre kalmış...), 1 yıl içerisinde bütün bölgeye fiber çekeceklerini belirtti. Bu arada araştırdım, dediği gibi bazı binalara fiber almışlar, ama müdüriyetten ok alınarak yapılıyormuş, istiyorsanız dilekçe verin dedi. Gerçi müşteri olmadığınız için pek önemsenmez deyince vazgeçtim.

Gelelim işin komik tarafına, Superonline'daki durumu anlatıp, Söğütözü'deki TATA bağlantı noktasından bahsedince, gerekli işi firmaları adına kendilerinin üstlendiğini, söz konusu TATA noktasının Söğütözü'nden Hurdacılar taraflarında bir yere taşınacağını ve kendi ekip arkadaşlarının o işe baktığını, iki hafta içerisinde bitmesi planlandığını söyledi. (Rezalete bakar mısınız? Hizmet aldığınız firma değil de bunu başka bir X firmadan öğrenmek???) Bu gece için bir planlı Superonline firma bakım çalışması olduğunu Ankara ve Samsun genelinde olduğunu söyledim (Bu arada bunu müşteri hizmetleri bile bilmiyor, söz konusu çalışmaya mı ait onun da bilgisi yok... Bilgi alabileceğiniz kimse de yok...). O da iki hafta içinde olduğundan belki bu akşam aktif edilebileceğini söz konusu TATA noktasının diye belirtti. Rezalet rezalet üstüne...

Bu arada firmanın sayfa açılış ve oyun MS değerleri hakkında verdiği yanıtı da aşağıya ekliyorum ki hizmet açtırmak isteyen arkadaşlar, firmanın bu durumlar karşısında tutumunu ve ne ile karşılacaklarını görsünler... Bu durumu 100-1000-10000 gibi hızlar çözmez, yurtdışı TATA patlaksa MS uçuyorsa istediğiniz kadar hız alın... Buyrun:

Yani neymiş? Sayfa açılışlarında 300MS'e kadar normalmiş? Neye göre? Kaynak? Superonline Ankara PING yükselmesi ve Sayfa Açılamaması Hk.  Ben bugüne kadar internet kullanan birisi olarak şunu söyleyeyim, sayfanın MS değeri 90-98 aralığına vardığında ciddi bir şekilde ağırlaşır, resimler 90'larda çevirmeli bağlantıda sayfa yüklüyormuşsunuz gibi yukarıdan aşağıya yüklenmeye başlar. Oyunlardaki 90MS'den bahsetmiyorum bile... Kaldı ki 170-190 aralığına geldiğinde sayfa cevapsız kalmaya, 200'ü geçtiğinde ise çoğunlukla yanıtsız kalıp PING TIMEOUT olmaya ve LOSS yemeye başlar. Nitekim de dün öyle oldu. Onların görselini de aşağıya koyacağım. TTNET'deki yetkiliye bu cevabı anlattığımda adam güldü... Yorum sizin...

Tabi akabinde aşağıdaki mesajları gönderdim yazdıkları bu saçmalardan seçmeler üzerine...

Arkadaşlar bu mesajları aldıklarında bu sefer de "Biz görmedik..." babında görmedim, duymadım modunda cevap yazmışlar ve yetmediği gibi bana parayla eve teknik destek (750 TL VE TEK SEFERDE FATURAYA EKLENECEKMİŞ!) yönlendirebileceklerini söylüyorlar...

Daha da iğrenci yukarıdaki mesajlarda bağlantıyı kabloyla kullandığımı ve wifi kullanmadığımı belirtmeme, mesajın tarih ve saati olmasına ve ayrıca mesaj içerisinde sorunun dün 23.30 itibariyle tekrar başladığını söylememe rağmen, yazdıklarımın okunmadan, yalap şap mesaj yazılması cidden çok kepaze bir durum... Son olarak aşağıya dün itibariyle aldığım PING ve Tracert sonuçlarını da ekliyorum. Sorunun Ankara/Temelli TATA'nın yurtdışı çıkışında patladığı çok belli (Yukarıda verdiği bilgi için LGR9 nickli arkadaşa teşekkür ederim.), ayrıca dediğim gibi Google, Facebook, Kick, Twitch, Youtube ve popüler platformlar bu durumdan etkilenmemiş, geriye ne kadar kalan yurtdışı site varsa alayı patlamış durumda... Kısaca bu noktaya yüklenme azalsın diye bu siteler hariç bırakılarak bilerek ümüklenmiş. (Bu arada bu saat aralığında popüler servislere de 10 ila 30 ms arası sirayet ediyor...)

Buyrun birkaç örnek anime sitesi dün itibariyle... Normalde bunlar gün içerisinde 49-55 arası değerler alan yerler... O bile normal değil aslında, Genelde buralardan 42-44-45MS veriyordu 3 gün öncesine kadar...

Bu da dün akşam 23.30 itibariyle alınan ve TATA'nın yurtdışı bağlantısının aldığı rezil MS değerini gösterir görsel...

"Ankara için bakmanız gereken ip adresleri: 80.231.65.15 - 80.231.203.0 - 80.231.203.4 (TATA) / 213.249.104.61 (COLT)" LGR9 nickli arkadaşın da yukarıda paylaştığı aralıkla örtüşüyor...

Sonuca geldiğimizde bu sorun Söğütözü VM, Hurdacılar taraflarında bir yere taşınıp bu gece ya da iki hafta içerisinde aktif olduğunda düzelecek mi? Yoksa bu bağlantı böyle Temelli'den verilip absürd bir şekilde insanlar mağdur edilerek idare mi ettirilecek belli değil... Sorunun cevabını başka bir X firmadan alıyorsunuz, hizmet aldığınız firmanın bilgisi yok, bilgisi olan kişiye ulaşamıyorsunuz, muhatap olduğunuz kişiler size saçma sapan yanıtlar veriyor. Sorunun olduğu zaman diliminde derdinizi anlattığınızda 300MS'e kadar NORMAL(!) oluyor...

Şimdi size soruyorum, görsellerde 200MS üzeri var mı? Daha varmadan patlamış... Patladığı nokta da ORTADA!

Müşteriyi avutup kulak üzerine yatmak WIN galiba... Sakın bana kalkıp buradan hiçbir firma yetkilisi mesajdır felan ulaşmasın. Bana ulaşacağınıza sorunu çözün, yoksa bina sakinleri komple iptal ettirmeyi düşünüyor... İnsanları daha fazla avutmayın...

Buradan bu firmadan hizmet alacak arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum, 10 DEFA DAHA DÜŞÜNÜN BU UYANIK ARKADAŞLARDAN HİZMET ALMADAN ÖNCE...

Not: Bu arada değerler şu saat itibariyle aynı sitelerde 50-51-52 ms aralığında değişiyor, akşam ola hayır ola diyemeceğim maalesef bu firmayla... İptal ettirmek için aradığımda bugün itibariyle çıkardıkları cayma bedeli de 2.905,00 TL'cikmiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Eylül 2026; 18:44:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum giriş ve gsm onay sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Bu gidişle D-Smart için yazılan bu gönderinin Superonline versiyonunu göreceğiz gibi

https://forum.donanimhaber.com/d-smart-beni-acimasizca-yor-help--147259039

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün binamıza geldiler yeni aktip oldu alt yapı Superonline bağlatmak istermisiniz dedi kulandigim firmayida soyedim cayma bedeli ise karsiliyorlarmis fiyatida uyguna geldi bende bağlansın dedim bugünde bu paylaşımları gördüm kafam karıştı bende ankaradayim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ben kimseye alma demem, al da demem. Sonuçta hür iradenizle kendi kararınızdır. Ben bölgemde alternatif olmayıp bakır kablo altyapısı olduğundan dolayı mecburen kullanıyorum. Gel gelelim böyle bir sorunla karşılaştığınızda firmanın tutumu da bu yönde maalesef... Karalama felan da yapmıyorum, yazışmalar ve değerler yukarıda mevcut... Ben sadece birçoğumuzun bugün halihazırda aslında yaşamış olduğu, benim ilk defa "Bu kadarı da pes!" diye karşılaştığım sorunumu anlattım.

Ben şu an Ankara/Yenimahalle-Özevler Mahallesi'ndeyim. Bağlantılar çoğunlukla buralarda bu halde... 2 gündür fena değil, mevcut 47-48-54 ms arası aldığı değerlerin üzerinde artış görmedim, (Yalnız bazen anlık 150-200 arası hatta 300 alıp düştüğü de oldu...) ama sitelerin MS değerlerinde 10-30 arası (Sitesine göre...) artış var IP bloğuna göre... Bir de indirmelerde seyirtmeler var yukarı aşağı çalkalıyor maalesef ve yurtiçi olmasına rağmen bazı sitelerde kendi hızınızı bile göremiyorsunuz. %30'lara varan perfomans düşüklüğü oluyor yurtiçi bazı sitelerde indirmelerde bu sorun başladığından beri... (Yurtdışından bahsetmiyorum bile...) Geçen perşembe veya cuma sabah Söğütözü VM (TATA) kapatıldı. İki haftalık çalışma varmış. Hurdacılar tarafında bir yere taşıdıklarını öğrendim. Bunu da rakibi olan firma yetkilisinden öğrenmem de işin ayrı komedisi! Tamamlandığında tekrar aktif edilip bağlantılarımız buradan geçirilerek hızlarımız stabilleşir mi, yoksa başka bir bölgeye mi destek olarak atarlar bilemem. Şu an bölgede Ankara/Temelli üzerinden gidiyor bağlantılar... Muhtemelen diğer muhitler ve semtler de aynıdır diye düşünüyorum...

Daha evvel böyle yavaşlama yaşadığım olmuştu, ama bu kadarını da ilk defa gördüm. Genelde ertesi güne düzelmiş olurdu. Beni firmanın müşterisi olarak sinirlendiren nokta ise aradığım cevabı rakibi olan firmadan öğrenmiş olmam oldu. Üstelik bu sorunun iki haftalık süreçte çözülüp çözülmeyeceğini bilmiyorum, haftasonu internetin hali yurtdışı sayfalarda ne olur onu hiç bilmiyorum... Bu arada popüler servislerin durumdan etkilenmediğini tekrar belirtmek isterim. Muhtemelen ya CDN kullandıklarından etkilenmiyorlar ya da yoğun kullanım saatlerinde ve günlerinde ümükleme var ve çok fazla şikayet olmasın diye muaf tutuluyorlar...

Not: Bu arada böyle bir sorun mevcutsa, girersin kardeşim planlı çalışmalar sayfana, arandığında santrale de uyarı girersin, dersin ki "Böyle böyle bir sorunumuz ve çalışmamız var, özür dileriz, ama iki haftalık süreçte bu sorun giderilecek..." diye bize de eyvallah deriz. O da yok, bilgi de yok, bilen de yok, sorunu çözmeye niyeti olan da yok... Taahhüdü verdin mi? Ok abi her türlü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 17 Eylül 2026; 14:20:11 >

Şuan Vodafone net ile devam ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4-5 gündür fena değildi, bugün yine gitti. Hem de daha beter, 220-250 ms arası gördü. Müşteri hizmetleri konunun çözülmesi için kesinlikle adım atmıyor. Bu firmadan hizmet açtırmadan önce mutlaka bu durumları göz önüne alın arkadaşlar... Bölgeme TTNET fiber çekiyor, birkaç binaya geldi, yarın müdüriyetlerine binama alınması için başvuru yapacağım dilekçe ile... 1-2 metrelik mesafeye yere kapak koydular. Eğer binaya aldırtabilirsem, bunların cayma bedelinin 1.500 TL'sini ödüyorlar. Hemen iptal ettireceğim...

Şu an PING seviyeleri 55-60 arası geziyor. Daha da arttı. Akşam ne olur bilemem. 2 saat önce 220-250 ms arasıydı... Ne hikmetse müşteri hizmetleriyle tartışınca birden düşüverdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 22 Eylül 2026; 15:52:36 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.