Şimdi Ara

superonline 50 Mbps denemesi bedava HIZ SORUNU.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 2 gün önce superonline'nin ilk ay denemesi bedava 50 mbps hızla limitsiz internetine geçtim... PİRELLİ PRG E4202G modemle birlikte kurulum tamamlandı ve şuan kullanıyorum. Hız testlerinde değişmeler olsa da genelde 35mbps ile 56 mbps arasıza sonuçlar çıkıyor buraya kadar herşey normal. ancak bu yüksek hızlara deneme amaçlı hofile filesonic vb gibi premium upload sitelerinden şifre girip indirme dışında bir türlü ulaşamıyorum. Mesela İDM ile youtube'den uzun boyutlu bir film indiriyorum. 5.5 mbps ile başlıyor bikaç saniyeliğine sonra aniden ve hızlı bir biçimde düşmeye başlıyor ve 500 - 600 kb/sn hızda sabitleniyor ve tekrar yükselmiyor hız.. Utorentte ise durum daha vahim.. Hız sürekli değişkenlik gösteriyor bazen 20 - 30 kb/sn 'ye bile düşüyor bazen 300 bazen 500'e kadar çıkıyor. iyisinden 5 6 tane torrenti açınca hız 10 mbps de sabitleniyor gibi.. yukarı çıkması engelleniyouş gibi. hız torrentler arasında düzenli dağılıyor. 2 gündür baya bir araştırdım nette, 20 mbit hız için idm ve torrente özel ayarlar mı yapmak gerekir diye, ya da formu okudum modem ayarlarından müdahale edilebilir mi diye ama kafam karıştı. Superonline'yi arayıp da soramadım da çünkü hız testlerinde 50 mbps yi geçiyor. ve dediğim gibi filesonice upload edilmiş bir filme şifre girip indirdiğimde o hıza ulaştım .. yani benim durumumda olan var mı acaba bişeyler eksik ama çözemedim bişey sınırlıyor idm yi de utorrenti de sanki.. formu okudum belki aynı durumdan muzdarip ya da eksik yaptığım şeyi söyleyebilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben_gibi -- 29 Eylül 2011; 5:22:46 >

• pirelli denen rezil cihazdan dolayı
    arkasına benim yaptığım gibi n destekli bir router koy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepestlove -- 29 Eylül 2011; 22:49:17 >
  • Hocam modemden de olabilir ancak bence torrent kaynağından olabilir . Ben 8 mb kullanıyorum hiç düşmüyor 800 900 görüyor
  • benim nette supeonline 20mb
    modemim pirelli
    laptoptan hız testi yaptığım zaman 20mb hıza ulaşabiliyorum.ama masaüstü pc den hız testi yapınca hızım 10-13mb arası çıkıyor.acaba laptop modeme daha yakın olduğundan mı böyle dedim,laptopu da masaüstünün yanına götürdüm ve yine laptoptan 20mb hıza ulaştım.ama her nedense masaüstü pcden bir türlü 20mb ye ulaşamıyorum.sebebi ne olabilir.bu arada masaüstü pcden de kablosuz bağlanıyorum.

ayrıca her iki pcde de upload hızında sorun yok.ikisinde de upload 8mb çıkıyor.ama download laptopta 20mb,masaüstünde 10mb??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 2 Ekim 2011; 17:18:01 >
  • arkadaşlar cvp için teşşekürler. sorun kendiliğinden çözüldü. ilk bikaç gün sıkıntı olmuştu ama dün bir torrent indirdim 6.5 gb lik bir film. 50 mbit hız var ama yer yer 60 mbite kadar çıktı 27 dakkada indirdi filmi. torrentin kaynağıyla ilgili. şuan sorun yok..
  • birebir aynı problemle karşı karşıyayım;

- speedtest - 50mbit gösteriyor;
    - filesonic / fileserve - max 1 mb indiriyor

enteresan bir sorun var anlamadım
  • Bu dosya host etme sitelerinin çoğunun hızı gerçekten berbat. Premium üye olsanız da berbat. Kaldırmıyor serverları, ucuza kaçıyorlar, ne kadar kar edersek o kadar iyi mantığıyla. O yüzden başka yerlerden hızınızı kontrol edin eğer sorun mu var öğrenmek istiyorsanız. Hızından emin olduğunuz sitelerden mesela Pardus indirin ya da Google veya Microsoft sitelerinden bir şeyler indirin bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara 20 Mbit hız sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.