Basit dns'ler ile Türk Telekom veya Turkcell üzerinde yasak ve filtrelemelerden kurtulamazsınız hocam. Goodbyedpi'ı yani Dns Encryption denen şeyi araştırın. IP'nizi ve içeriği tam anlamıyla ISS'den gizlemiyor anladığım kadarıyla fakat engellemelerin bir çoğu geçersiz hale geliyor Dns Encryption ile. Yanlış bilmiyorsam Kablonette kamu iştirakı. Bu dev firmalar için, bireyselde bu tarz engellemeler en başta maliyet, trafik azaltma açısından güzel bir fırsatken bu fırsatı kullanmamalarını beklemek Cloudflare iyice popülerleştiğinde bir süre sonra kullanılmaz - çalışmaz hale geldi sonrasında zaten Türkiye'de resmi olarak faaliyet göstermeye başlayınca uyması gereken hukuki prosedürler sebebi ile bizim için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Cloudflare ile Superonline arasında en son şöyle bir sorunda vardı 1.1.1.1 DNS'si ile Superonline, Cloudflare'in İstanbul'daki sunucusuna değil yurt dışındaki sunucusuna yönlendiriyordu niyeyse. |
Superonline 1000/50 - 500/50 (11. sayfa)
-
-
@LGR9 Denedim fakat 200Mbit harici tarife seçeneği yok Online işlemlerde.
@Bilgisayar Bağımlısı yani evet hocam sonuçta firma için gelir arttırıcı bir yükseltme bu neden saçma sapan nedenlerle geçiş yapmazlar anlamıyorum. Dediğinizi deneyeceğim. umarım işe yarar :)
-
Yani ben Tv+ uygulaması ile sadece TV'den izlersem yayın kalitesi kötü oluyor öyle mi?
Görüntünün kaliteli olması için kutu ile mi kullanmamız lazım bu TV+ uygulamasını?
Superonline Fiber paketine ek satılan TV olayını alsam bu kutu ile mi geliyor peki?
-
Evet 20 lira fark ile kutu getiriyorlar. Ben iki
şekilde de kullanıyorum ama belirgin bir fark yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tv+ için toplam ne kadar ödüyorsunuz @alphi3458
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 7 Haziran 2022; 12:38:50 >
Konunun başlarında @LGR9 hocam yazmıştı. Ankara'ya bakan taşeron; NTM Elektronik . Switch değişiminde onlar bakıyormuş.
-
İnt paketinize 20 lira ekliyorsunuz
Evet fiber internet ile birlikte aboneliklerle, TV+ almanız gerekiyor. Eve hem İnternet için modem TV+ için de minik uydu alıcısı getirip bağlayacaklar. Bildiğiniz uydu alıcısı gibi ama boyutu küçük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pratik Adam -- 7 Haziran 2022; 14:23:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar Çekmeköyde ikamet ediyorum.Binada yöneticiyim. Hali hazırda 100 Mbit kullanıyorum ve 1000 megabite geçmek istiyorum. Ancak müşteri hizmetleri altyapınız desteklemiyor diye kestirip atıyor. Araştırdım ancak bölgeye bakan taşeron firmayı bulamadım. Sitede yaklaşık 200 daire var. Benim bulunduğum apartmanda geçiş yapmak için bekleyenler de var. Nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz ?
Altyapı değişimi için kimlere ulaşmak gerekir ?
-
Baya uydu alıcısı bu o zaman zaten. Evin içindemi duruyor nasıl birşey?
Kalitesi normal uydu gibi olucaktır o zaman mantıken.
Uydudan çıkan kablo nasıl peki internet lan kablosu falan mı klasik bakır uydu kablosu mu bağlanıyor TV'ye?
-
Superonline routerdan ethernet kablosu çekiliyor tv+ kutusuna. O kutuyuda hdmi ile tvye bağlıyorsunuz.
-
FTTB altyapı varsa daha yüksek hızlar verilmiyor.
FTTB'de binanın altına kadar fiber kablo geliyor ve fiber patch'e giriyor, oradan da spf ile switche girip ethernet ile evlere dağılım yapılıyor. Kullanılan switchin spf portları ve spf modülü genelde total 1 gbit destekli oluyor, çift core fiber ile bağlanırsa 2 gbit hız alınabiliyor buradaki limit nedeniyle kullanımı dengelemek için 100 mbit üstü hızları vermiyorlar, binadaki abone sayısı az ise duruma göre 200 mbit max veriliyor daha üstü için mutlaka FTTH yani eve kadar fiber kablo gelmesi gerekiyor. Diğer ihtimal bina altına ek switch veya spf eklemesi yapılması gerekiyor fakat süperonline bu seçeneğe kesinlikle yanaşmıyor maliyeti yüksek olduğu için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Haziran 2022; 17:25:59 > -
hocam uydu ile bağınız kalmıyor ethernet kablosu çekiyorlar o şekilde tvleri internetden turkcellin sunucularından alıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 7 Haziran 2022; 17:52:48 > -
hocam bu fiyata paket ve tv+ cihazı dahil değil mi
-
Çok teşekkür ederim aydınlatıcı açıklamanız için.
-
Hocam merhaba bende 1 gb hıza geçtim Süperonline Fttb altyapı...
Kablo ile firma geldi denedi 600 700 arası çıkıyor
Wifi6 modemle 5ghz modem yanında 300 filan
Hızı asla kablosuzda göremiyorum.. Sence ne yapılması gerekir
Test yapılan yere göre farklı sonuçlar alınabiliyor. Farklı farklı noktalarda hiçbir şekilde 1 gbit görülemiyorsa modem kaynaklı sıkıntı olabilir kabloda problem olabilir veya sistemsel geçici bir durum olabilir, özellikle dosya indirme yaptığınızda sonuçlar nasıl gerçek hız testi dosya indirmede ortaya çıkar.
Kablosuzda test yaptığınız cihazın ax desteği varsa maksimum hıza ulaşılabiliyor ben 500 mbit pakette ax cihaz ile 650 mbit anlık gördüm tabi 500'e dönüyor sonra.
n modda daha düşük hız alınabilir.
-
200mbit paketi 150 liraya kullanıyordum.
az önce 1000mbit pakete geçtim..
iyi mi oldu kötü mü oldu bilemedim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1000mbpsde speed test te kaç mbps hız gözüküyor hocam
-
Şu saatte oyunlarda şu pingleri görüyorsam gigabit falan hikaye. Ben bu gidişle seve seve 75mbit VDSL'e döneceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X