Şimdi Ara

Superonline 100 Mbps kullanıcaların dikkatine ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
16.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kronik sorununu söylermisiniz merak ettim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline dan uzak durun.100mbit kullaniyorum goya wifi de modem in yan odasinda 30 un üstüne çıkmıyor.Genelde 15 lerde oluyor, hatta telefonlarda bu deger 5 e düşüyor.Duvarlar ince sorun mesafe falan dicekler icin modemin dibine sokuyorum laptopu 50 mbit alıyorum.

Yani yuzde 50 kayıp var dibinde ve buna Turkcell Superonline çalışanı bilmiş herif normal diyor.

Bırakın bu işi kapatın gidin derim bende onlara.Ben 110 lira para vercem her ay wifi ile 15 mbit hız alcam.Oldu baska?

Bir de teknik servis gonderin diyorum israrla ama modem yer degisimi 75 lira diyor.Sanki ben yerini degistirin dedim.

Kisacasi bunlar dolandırıcı soytari, calisanlari da sirket merkebi olmus.

Turkcell Superonline dan uzak durun!!

• tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Ben rt-ac87u kullaniyorum quantenna chipsetli.bir sorun gormedim kac yildir.aksine duzenli firmware update geliyor.hepside stabil.

• Zied217 kullanıcısına yanıt
    Fotoyu yanlis konuya attim kardes pardon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zied217

Bu modemi access point olarak mı kullanıyrsun ya da ana modem olarak mı ? Ana modem olarak ise Superonline tarafından kullanıcı ve şifresi mi almıştınız ?

türktelekom internet kullanıyorum 100 mbps hiper..
    ANA Modem olarak kullanıyorum....hem modem hem kablolu hem kablosus olarak.. 2,4 ve 5 ghz olarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 6 Mayıs 2017; 21:33:36 >
  • 100mbit download alıp test ettiğimde 97mbit rahat görüyorum bazen 95'e kadar düşüyor ama bu bir günlük alım normalde 25mbit kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DivingDeep

Powerline alip deneyebilirsiniz ben oyun konsolundaki kablosuz dalgalanmayi sifira indirdim. Direk hizim neyse onu aliyorum.

ps mi var sizde?
  • Kablosuz 100 mbiti görebilirsiniz fakat modem ve alıcınızın 5 ghz 802.11ac destekli olması ve alıcınızın en azından 5 ghz bandından 867 mbps desteklemesi gerekiyor
  • Ben de bu sorundan muzdaribim.. zar zor modemi değiştirttim hg253'ten hg253s'e geçtim. Elemanın söyledğine göre en yeni çıkan (!) hg253s'miş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En yeni çıkan hg255s. Ama 253s de fiber şifresi alınırken 255s de alınamıyor.

100mbps gereksiz bir hız, 50mbps yeterli zaten wifide 5ghzde modemin dibindeyken 100 alınıyor bir duvar geçince 30a düşüyor.
    Kabloyla da gta 5 i bir saatte değil 2 saatte indirirsiniz sadece.
    Zaten torrentte seed çok bol olmadığı sürece 50mbps bile alınmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Superonline fiberde nadiren hızım 100mbps çıkıyor gönderme hızım da 100mbps oluyor. Normalde 25mbps kullanıcısıyım. Neden arada sırada böyle coşmalar oluyor? Daha önce başına gelen varmı?
  • ben 3 aydır 100 mbit 150 akk lı paket kullanıyorum 2.4 ghz den 40 5ghz den 98-96 mbit alıyorum akk a girmedigi zaman akk ya girdigı zaman hep 24 alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeramas

Artık 96-97Mbit hızlar maksimum alabileceğiniz hızlar. Öncesinde 105 veya 110 gibi hızlar da çıkardı;fakat AKN geçiş döneminde 50 ile 100mbit'e kadar tarifesiyle, 100mbit ve üstü için uygulanacak hızlar farklı olduğundan, hızları iki üç mbps kadar aşağı çektiler ki, 8Mbit kâr edebilsinler. Aynı şey diğer İSS'lerde de mevcut. 50mbit alırsanız en iyi ihtimalle 47-48 civarı geliyor, bu da 50 ile 100mbit dilimine sokmaktansa, 24-50 arası dilime girdiği için, haliyle AKN sonrası 24 değilde 16mbit hız alıyorsunuz.

Paketiniz 50 mbit olup siz hiz testinde 55-60 alsanizda veya paketiniz 100 mbit olup hiz testinde 110 aldiginizda akn sonrasi hizinizi etkilemez yani 50 mbitlik pakette 50 aldiginizda akn sonrasi hiziniz 16 55 hiz olcumu oldugunda 24 mu alacaginizi saniyorsunuz? Burada onemli olan hangi pakette oldugnuz hiz olcumunde cikan deger degil.

• Sikayet edip konu acacaginiza once bir elinizdeki telefonun ayarlarina ordanda wifi ye girip bagli olan aga tiklayin. 2.4Ghz (n) modemde baglanti hizini maksimim 60 civari gorursunuz zaten. 300Mbit diye satilsa bile hicbiri ile o hizi goremezsiniz. 60Mbit baglantida da isterse hiziniz degil 100 1000Mbit olsun, paket kayiplari ile 50-55Mbit arasi hiz alirsiniz. Bunun icinde ne Superonline i nede baska bir İSS yi suclamanin mantigi yok, 100Mbit internet baglatirken wifi de o hizi veremeyecek bir modemi kabul ederken dusuncektiniz. Millet ac destekli modemle 100Mbit hizi cok rahat wifi dende aliyor.

• muratai kullanıcısına yanıt
    Tv+ başka modemde çalışmıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zied217 kullanıcısına yanıt
    255in de 2.4GHz frekansı iyi çalışmıyor. Onda da 40ı zor geçersin. Normalde 253 ile 50-70 arası görürdün 40MHz bant genişliği ile. 5GHz'in zaten yan odada hızı çok düşer, aynı şey olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ağ adaptorunuz 5 ghz 802.11ac desteklemiyor ise airties 2610 uygun fiyata güzel iş görüyor.H255S ile arada kalın bir duvar olmasına rağmen 100 mbps alıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

quote:

Orijinalden alıntı: Zeramas

Artık 96-97Mbit hızlar maksimum alabileceğiniz hızlar. Öncesinde 105 veya 110 gibi hızlar da çıkardı;fakat AKN geçiş döneminde 50 ile 100mbit'e kadar tarifesiyle, 100mbit ve üstü için uygulanacak hızlar farklı olduğundan, hızları iki üç mbps kadar aşağı çektiler ki, 8Mbit kâr edebilsinler. Aynı şey diğer İSS'lerde de mevcut. 50mbit alırsanız en iyi ihtimalle 47-48 civarı geliyor, bu da 50 ile 100mbit dilimine sokmaktansa, 24-50 arası dilime girdiği için, haliyle AKN sonrası 24 değilde 16mbit hız alıyorsunuz.

Paketiniz 50 mbit olup siz hiz testinde 55-60 alsanizda veya paketiniz 100 mbit olup hiz testinde 110 aldiginizda akn sonrasi hizinizi etkilemez yani 50 mbitlik pakette 50 aldiginizda akn sonrasi hiziniz 16 55 hiz olcumu oldugunda 24 mu alacaginizi saniyorsunuz? Burada onemli olan hangi pakette oldugnuz hiz olcumunde cikan deger degil.

Benim bahsettiğim hususu okumadan direkt olarak alıntı yapıp, cevap yazmışsınız. Burada önemli olan AKN sonrası hız dilimlendirmesinin yapılması, size paket olarak 50Mbit satıp, rahatlıkla 40Mbit erişim hızı verip, adını aktarım esnasındaki kayıplar olarak adlandırabilirler. Veya 100Mbit internet satıp, 110-115Mbit gibi bir aralığa çıkmanıza olanak sağlayabilirler;fakat burada önemli olan mesele, konfigürasyonun iss tarafında nasıl yapıldığı. Site üzerinde size gösterdikleri değerlerin pek önemi yok aslında, 100Mbit internet denildiğinde, en iyi halde 95Mbit veya 92Mbit alıyorsanız ve bir ay öncesine kadar 105-103Mbit gibi hızlara çıkabiliyorduysanız, bunun altında yapılan büyük ihtimalle yapılan konfigürasyon mevcut. Yani siz online işlemlerden veya her nereden erişiyorsanız, panelden hızınızı N miktar kadar görseniz bile, ISS tarafından bu değer küsurat olarak değiştirilebilir. Eğer bu koşula dayalı biçimde ISS'ler hız aralıklarını kendi leyhine kullanacak şekilde ayarlıyorsa, isterse online işlemlerde yıldızlarla belirtsin, pek anlam ifade etmez.

Ayrıca benim yukarıda spesifik olarak belirttiğim husus 100Mbit internetin düştüğü aralık. 50-100Mbit aralığı ile 100 ile 500Mbit arasına düşen aralığın AKN sonrası hızları farklı. Siz 200Mbit, 350Mbit 400Mbit satan tarifeler görüyor musunuz ? Bildiğim kadarıyla sadece Vodafone satıyordu, onlar da altyapı ne kadar yeri destekliyor emin değilim. Geriye kalan tarifelerin hepsi, 100Mbit'ten sonra 1000Mbit paketini sunuyor ki, bu paketler zaten limitsiz tarife ve AKN gibi bir sorunla uğraşmıyorsunuz. Dolayısıyla belki de hiçbir zaman oluşmayacak paketler için aralık oluşturulması size tuhaf gelmiyor da, benim orada belirttiğim hız kısıtlama hususu mu garip geliyor ? Paketlerde yazan hızların pek bir önemi yok, bugün bile size gerek DSL gerek Fiber olsun, paket satıp, satılan paketin peak değerine ulaşmayan hızlar sunuyorlar ve bu durum sadece tek ISS tarafından uygulanmıyor, hemen hemen hepsinde böyle (Turknet farklı olabilir). Benim burada anlatmaya çalıştığım durum bu idi, yoksa elbette pakette ve taahhüt olarak verilen hız neyse, ona göre değerlendirilme yapılması lazım;fakat bildiğiniz üzere biz, kurallara uymak konusunda nam salan bir toplum değiliz. Eğer yukarıda açıkladığım durumun, bütün operatörlerde neden benzer tarihlerde gerçekleştiğini anlatabilecek daha iyi bir teoriniz varsa, okumak isterim.

• Kara Kitap K kullanıcısına yanıt

merhabalar hocam hala kullanıyormusnuz superonline ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.